בואו לשולחן והפעם מתכונים סופר זריזים

mumfor4

New member
בואו לשולחן והפעם מתכונים סופר זריזים

בעקבות הדיון הפורה שהיה לנו בשבוע שעבר על גאדג'טים וקיצורי דרך , חשבתי לפתוח דיון על ארוחות זריזות , כאלה שצ'יק צ'ק מכינים , בלי כאב ראש והכנות מיוחדות .
אצלי מככבות כול הארוחות הישראליות שאנחנו מכירים לדוגמה
פתיתים , חזה עוף בצורותיו השונות , שקשוקה , טורטייה פיצה , אצבעות דגים , וקופסאות שימורים ( שעועית ברוטב , טונה )
, כריכים וביצים על שלל צורותיהן .
מה אתם מכינים כשאתם נורא רעבים / הילדים חוזרים מורעבים מבית ספר ואין לכם זמן ואנרגיות לאוכל מורכב ?
שתפו אותנו
שבוע טוב .
דורית

90 אחוז מהפעמים התשובה לשאלה הזו תהיה פסטה

mumfor4

New member
דווקא אצלי לא אוהבים פסטה

אני מגדירה ארוחות מהירות - עד חצי שעה מרגע שהתחלתי לבשל עד שיושבים לשולחן . כולל צעקות שלי "לכו לשטוף ידיים " ו"מי עוזר לי לערוך את השולחן?" ...

שיגרמ

New member
מצרפת פלאפל וקוסקוס לרשימה

ארוחה ישראלית מהירה: פלאפל (אני מכינה אפוי בסיר ללא טיגון, אז זה אומנם לא טעים כמו מטוגן אבל מוכן תוך 15 דקות כולל ההשריה בהתחלה). תמיד יש לי שקית בארון. מוסיפה פיתות, חמוצים, עלי גפן חומוס וטחינה. (זה היתרון לגור ליד מכולת טורקית )
קוסקוס שמוכן בחמש דקות הוא תמיד אופציה מועדפת (ושוב, אצל הטורקים יש)
קוביות עוף עם סויה +דבש, או בשר טחון במחבת ותוספת של פסטה/אורז או פתיתים. כשאין לי זמן להכין רוטב עגבניות אז גם קטשופ הולך.
אין אצלי אוכל מוכן חוץ משקיות ירקות קפואים שלוקח כמה דקות להפשיר ולהוסיף לשולחן.
חייבת להודות שאין אצלי ארוחת ערב שעולה על חצי שעה ובדר"כ אפילו פחות. יום שישי יותר משקיעה. מגיעים בערב יחסית מאוחר אחרי חוגים ויום עבודה. אז הם הולכים להתקלח ואני או בעלי (מי שבבית) מכינים משהו מהר. המינוס הוא ילדים שאוכלים רק אוכל פשוט...

orilina

New member
מצרפת

קוביות סלמון בטריאקי (או סוייקי של טריידר ג'ו) מוקפץ במחבת

קוואזדיה - טורטייה אותה מטגנים במחבת ועליה שמים גבינה מגוררת / נקניק/ שוקולד - ואז מקפלים

אצלי רוב הארוחות הן לא יותר משעה הכנה.

מנות שאני מאוד אוהבת והן פשוטות:
גזר בתנור - חתכת לעיגולים מקולפים, שמה במיקרו בקערה עם מים עד שמתרכך מעט. מסננת את המים. מתבלת עם שמן זית, פטרוזילה יבשה וקמצוץ סוכר וזה נכנס לתנור לכ-20 דקות על 200 מעלות.

כרובית קפואה בתנור - מפשירה את הקרובית במיקרו, מורחת את הפרחים במיונז ומכניסה אותם לתנור לכ-20 דקות על 200 מעלות.

זה כל כך טעים, מוגש ליד פיצה או כתוספת ירקות חמים לכל ארוחה.

הארוחה הכי פשוטה היא דג וצ'יפס בתנור עם שעועית ברוטב עגבניות. הדג והצ'יפס קפואים. מכניסה הכל לתנור ל-25 דקות ולצלחת.

שיגרמ

New member
דג צ'יפס ושעועית. אין יותר אנגלי מזה!

אולי רק להוסיף אפונה
. אצלנו אין קונים לפיש פינגרס או לשעועית. מה שאני אוהבת במעבר לאנגליה זה שנפקחו לי העיניים (והפה) לדגים. כשהגענו לקנות דג סלמון טרי היה די זול (במבצע זה היה חמישה - שישה פאונד. כשלושים שקלים לקילו!) היום כבר הרבה יותר יקר. אבל התמכרתי. גם שאר הדגים הטריים יחסית זולים. אני מכינה גרסה קלילה לחריימה: קופסת עגבניות מרוסקות, בצל, שום, פפריקה כומין, מל"פ והרבה פטרוזיליה שמה חתיכות דג ותוך 20 דקות יש ארוחה. אותו כנ"ל רק עם ביצים ויש שקשוקה.

shuttles3

New member
אצלנו ארוחות הכי מהירות זה "פותחים X קופסאות שימורים"

זו יכולה להיות קופסת שימורים (או קופסת קרטון) עם מרק - כתלות במרק, נשאר רק להוסיף מים/חלב ולחמם. עכשיו מוסיפים סנדויץ' אבוקדו או לחם נחמד קלוי - ויש ארוחה.
&nbsp
אם נשארו תפו"א צלויים מיום קודם (או יש 40 דקות לצלות אותם בזמן שעושים משהו אחר), אז רק לחמם אותם ולפתוח קופסת שימורים של הרינג מעושן. היי פייב לאומגה 3.
אני אוהבת למרוח פרוסת לחם בגבינת שמנת ולכסות בסרדינים ברוטב עגבניות. שוב היי פייב לאומגה 3.
&nbsp
או פותחים קופסת טונה, מוסיפים קצת מיונז וחרדל (אפשר גם קצת תירס ופלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות) ומנגבים עם לחם וירקות.
&nbsp
ואלה יכולות להיות מספר קופסאות שמרכיבים מהן סלט: שעועית כלשהי + ביצים קשות חתוכות + אפונה וגזר + בצל חי חתוך + כמה מלפפונים חמוצים קצוצים + קצת מיונז.
או: סלק חתוך (את המים שומרים בשביל המרק שמבשלים למחרת) + מלפפונים חמוצים + שעועית לבנה + אפונה וגזר + קצת שמיר קצוץ אם יש + מעט שמן קנולה.
&nbsp
או: מעבדים במעבד מזון קופסת חומוס (מסונן ושטוף) + טחינה גולמית (בכמות של חצי מנפח החומוס) + מים כרצוננו + אבקת שום + מלח. מנגבים עם פיתות מחיטה מלאה.
&nbsp
גם "פיצה על פיתה" מתקבלת כאן באהבה. כאן צריכים לפתוח קופסת שימורים של רסק עגבניות.
גם "פיתה מלוכלכת" (פיתה עם שמן זית, זעתר וגבינת פטה מפוררת). בתוספת סלט. בלי קופסאות שימורים
.
&nbsp

למעלה