בואו לשולחן ! והפעם עוגת גזר בריאה ונימוחה

mumfor4

New member
בואו לשולחן ! והפעם עוגת גזר בריאה ונימוחה

לא יודעת מה איתכם , אני כבר לא יכולה לראות פיצות , פוקא'צות , קישים ועוגות גבינה , זה זמני כי אני מאוד אוהבת .
אשמח לראות תמונות ומתכונים שהכנתם לחג ולשמוע מה גרף מחמאות .

השבוע חשבתי על משהו בריא שילדים אוהבים , שיתאים לקפה של יום ראשון אחרי הצהריים .
מנסיון שלי עם העוגה הזאת , אני מכינה שתי תבניות אינגליש קייק , ואחת עוברת ישר להקפאה .
למען האמת , השילוב של ירקות בעוגה לא נשמע לי מעולם , אך אני שמחה לבשר שהתגברתי על הרתיעה הזאת ובקרוב אפתיע אותכם בעוגות מירקות שונים ומשונים .
חיפשתי מתכון בריא כזה שאם אני משקיעה בו "מאמץ" של ערבול ובחישה נמרצת לפחות יהיו בצידו יתרונות בריאותיים לילדים ולנו.
מצאתי את המתכון של מיקי שמו המצויין וערכתי בו שינויים קלים שמופיעים בסוגריים , תחליטו איזה מתכון נראה לכם יותר .
העוגה נימוחה ורכה התבלינים מוסיפים לה ארומה מיוחדת שמריחים היטב גם כשהיא נאפית בתנור .
מכיוון שאני אופה על תנור גז , ייתכנו שינויים בזמני האפייה בהתאם לתנור שלכם .
אז קדימה , בואו למטבח.
המצרכים :
1 שמן קנולה ( 3/4 כוס )
1/4 כוס מים פושרים ( תמצית תה חזקה )
2 ביצים גדולות
1.5 כוסות קמח מלא ( 3/4 כוס קמח כוסמין , 3/4 כוס קמח מלא )
1.5 כוסות סוכר חום
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית גינג'ר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
קליפת תפוז מגורדת ( לא מופיע במתכון המקורי )
3 גזרים מגורדים דק ( 2.5 כוסות , 6 גזרים בינוניים )
1 כוס אגוזי מלך שבורים ( בגלל אלרגיה של אחד הילדים שלי , השריתי 6 כפות של תערובת צימוקים בהירים וקליפות תפוז המים חמים לחצי שעה )
1/2 כפית תמצית וניל משובח ( לא מופיע במתכון המקורי )
אופן ההכנה :
לערבב את השמן , הביצים והמים יחד
בקערה נפרדת לערבב את החומרים היבשים , להוסיף את תערובת הצימוקים ולאחד את התערובות .
לשפוך לשתי תבניות אינגליש קייק , לאפות 50 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות , עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש .
לצנן את העוגה היטב ולבזוק אבקת סוכר מעל. ( את השלב הזה אני אוהבת לעשות פעמיים , כשהעוגה חמימה ושוב כשהיא מצטננת )
הניחוח המתפשט בחלל הבית מדהים
מושלם לצד קפה
בתיאבון , דורית
וחג שבועות שמח



 

1me too1

New member
הפעם גם לי יש (-:

הארוחה אתמול היתה צריכה להיות אצלנו, אבל ברגע האחרון המיקום שונה.
אבל הכנתי עוגת גבינה בכוסות, מתוך האתר של ניק ב. וגם שבלולים בתמרים.
על הדרך גם סלט ניסואז עם רוטב אלף האיים.
מנסה לצרף תמונה של עוגות גבינה



 
מתכוני שבועות שהכנתי

יש לי חברה שהבת שלה היא חברה טובה של בוני. הן באות אלינו כמעט כל יום ראשון לארוחת צהריים, אחרי שהן מבקרות בכנסיה. בעלה של החברה לא בא איתן וארוחת הערב היא הארוחה העיקרית, גם שלהם וגם שלנו, ככה שארוחת הצהריים היא ארוחה קלה. בסופ"ש הזה הכנתי לכבוד חג השבועות צלחת גבינות וכמה סוגי לחמים ואת העוגת גבינה שדורית המליצה לי.
העוגה יצאה מעולה!!! כל המבוגרים, כולל בעלי שלרוב לא אוהב קפה, מאוד אהבו אותה, לילדים הקפה היה דומיננתי מידי.

להלן המתכון בצורה מסודרת:
1 חבילה עוגיות בסיגנון פתיבר, אני השתמשתי ב Digestive biscuit
250 גרם גבינה רכה או שמנת
300 גרם שמנת חמוצה
280 גרם שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס אבקת סוכר או קצת יותר (אני כמובן הלכתי על קצת יותר
)
1 חבילת אינסטנט וניל.

מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת (זאת היתה פעם ראשונה בחיי שהכנתי קצפת
) מוסיפים את אבקת הסוכר והאינסטנט וניל. לאחר מכן מצרפים את הגבינה ושמנת החמוצה.
טובלים את העוגיות בקפה (אני הכנתי קפה חזק וזה יצא מעולה, אבל לא לטעמה של בוני)
יוצרים שכבות של עוגיות, גבינה, עוגיות, גבינה עד שנגמרת הבלילה או המקום בתבנית. לתבנית שאני הכנתי, הכמות התאימה ל 2 שכבות עוגיות ושתי שכבות בלילה.
מרסקים עוגיות ומפזרים מעל העוגה.
מכניסים למקפיא לחצי שעה (פרויקט למצוא מקום במקפיא לתבנית כזאת
)
במתכון של דורית היא כתבה לצפות הכל אחרי חצי שעה במקפיא בגנאש שוקולד או נוטלה מומסת או ממרח לוטוס. אני בחרתי באופציה הרביעית וגיררתי שוקולד חלב עם אגוזים מעל. העוגה נראתה כל כך יפה וחשבתי שלמרוח שוקולד נוזלי מעל, וכל המריחות על פירורי העוגיות יהפכו את זה לבלגן וזה לא התאים לי.
להשאיר את העוגה במקרר.
בפעם הבאה שאני יכין את העוגה, ובשביל שיתאים גם לבוני, אני יכין חצי עוגה עם עוגיות טבולות קפה (לא מוותרת
) וחצי עם חלב, לדעתי גם יוסיפו גירודי שוקולד בשיכבת העוגיות.

לארוחת ערב הכנתי פסטה בולונז לבעלי ולבוני, ובשבילי פוררתי את מה שנשאר מהגבינה "הכחולה" מעל הפסטה, זילפתי קצת שמן זית וכמה חצאי עגבניות שרי, לא מדהים, אבל נהנתי מיום חלבי לשבועות.





 

mumfor4

New member
גאה בך !יצא מדהים בא לי ליישר עם כפית

ככה אנחנו קוראים לעוגה הזאת בבית , עוגת כפית

לא יודעת למה אני לא מצליחה לצרף את הפוסט שלך לסופר אמא , אולי מישהו מבין בזה ויכול לעזור ?
הפסטה נראית טעימה גם .
בקיצור - שאפו נירית !!!
 
למעלה