בואו לשולחן ! והפעם עוגת גזר בריאה ונימוחה
לא יודעת מה איתכם , אני כבר לא יכולה לראות פיצות , פוקא'צות , קישים ועוגות גבינה , זה זמני כי אני מאוד אוהבת .
אשמח לראות תמונות ומתכונים שהכנתם לחג ולשמוע מה גרף מחמאות .
השבוע חשבתי על משהו בריא שילדים אוהבים , שיתאים לקפה של יום ראשון אחרי הצהריים .
מנסיון שלי עם העוגה הזאת , אני מכינה שתי תבניות אינגליש קייק , ואחת עוברת ישר להקפאה .
למען האמת , השילוב של ירקות בעוגה לא נשמע לי מעולם , אך אני שמחה לבשר שהתגברתי על הרתיעה הזאת ובקרוב אפתיע אותכם בעוגות מירקות שונים ומשונים .
חיפשתי מתכון בריא כזה שאם אני משקיעה בו "מאמץ" של ערבול ובחישה נמרצת לפחות יהיו בצידו יתרונות בריאותיים לילדים ולנו.
מצאתי את המתכון של מיקי שמו המצויין וערכתי בו שינויים קלים שמופיעים בסוגריים , תחליטו איזה מתכון נראה לכם יותר .
העוגה נימוחה ורכה התבלינים מוסיפים לה ארומה מיוחדת שמריחים היטב גם כשהיא נאפית בתנור .
מכיוון שאני אופה על תנור גז , ייתכנו שינויים בזמני האפייה בהתאם לתנור שלכם .
אז קדימה , בואו למטבח.
המצרכים :
1 שמן קנולה ( 3/4 כוס )
1/4 כוס מים פושרים ( תמצית תה חזקה )
2 ביצים גדולות
1.5 כוסות קמח מלא ( 3/4 כוס קמח כוסמין , 3/4 כוס קמח מלא )
1.5 כוסות סוכר חום
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית גינג'ר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
קליפת תפוז מגורדת ( לא מופיע במתכון המקורי )
3 גזרים מגורדים דק ( 2.5 כוסות , 6 גזרים בינוניים )
1 כוס אגוזי מלך שבורים ( בגלל אלרגיה של אחד הילדים שלי , השריתי 6 כפות של תערובת צימוקים בהירים וקליפות תפוז המים חמים לחצי שעה )
1/2 כפית תמצית וניל משובח ( לא מופיע במתכון המקורי )
אופן ההכנה :
לערבב את השמן , הביצים והמים יחד
בקערה נפרדת לערבב את החומרים היבשים , להוסיף את תערובת הצימוקים ולאחד את התערובות .
לשפוך לשתי תבניות אינגליש קייק , לאפות 50 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות , עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש .
לצנן את העוגה היטב ולבזוק אבקת סוכר מעל. ( את השלב הזה אני אוהבת לעשות פעמיים , כשהעוגה חמימה ושוב כשהיא מצטננת )
הניחוח המתפשט בחלל הבית מדהים
מושלם לצד קפה
בתיאבון , דורית
וחג שבועות שמח
לא יודעת מה איתכם , אני כבר לא יכולה לראות פיצות , פוקא'צות , קישים ועוגות גבינה , זה זמני כי אני מאוד אוהבת .
אשמח לראות תמונות ומתכונים שהכנתם לחג ולשמוע מה גרף מחמאות .
השבוע חשבתי על משהו בריא שילדים אוהבים , שיתאים לקפה של יום ראשון אחרי הצהריים .
מנסיון שלי עם העוגה הזאת , אני מכינה שתי תבניות אינגליש קייק , ואחת עוברת ישר להקפאה .
למען האמת , השילוב של ירקות בעוגה לא נשמע לי מעולם , אך אני שמחה לבשר שהתגברתי על הרתיעה הזאת ובקרוב אפתיע אותכם בעוגות מירקות שונים ומשונים .
חיפשתי מתכון בריא כזה שאם אני משקיעה בו "מאמץ" של ערבול ובחישה נמרצת לפחות יהיו בצידו יתרונות בריאותיים לילדים ולנו.
מצאתי את המתכון של מיקי שמו המצויין וערכתי בו שינויים קלים שמופיעים בסוגריים , תחליטו איזה מתכון נראה לכם יותר .
העוגה נימוחה ורכה התבלינים מוסיפים לה ארומה מיוחדת שמריחים היטב גם כשהיא נאפית בתנור .
מכיוון שאני אופה על תנור גז , ייתכנו שינויים בזמני האפייה בהתאם לתנור שלכם .
אז קדימה , בואו למטבח.
המצרכים :
1 שמן קנולה ( 3/4 כוס )
1/4 כוס מים פושרים ( תמצית תה חזקה )
2 ביצים גדולות
1.5 כוסות קמח מלא ( 3/4 כוס קמח כוסמין , 3/4 כוס קמח מלא )
1.5 כוסות סוכר חום
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית גינג'ר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
קליפת תפוז מגורדת ( לא מופיע במתכון המקורי )
3 גזרים מגורדים דק ( 2.5 כוסות , 6 גזרים בינוניים )
1 כוס אגוזי מלך שבורים ( בגלל אלרגיה של אחד הילדים שלי , השריתי 6 כפות של תערובת צימוקים בהירים וקליפות תפוז המים חמים לחצי שעה )
1/2 כפית תמצית וניל משובח ( לא מופיע במתכון המקורי )
אופן ההכנה :
לערבב את השמן , הביצים והמים יחד
בקערה נפרדת לערבב את החומרים היבשים , להוסיף את תערובת הצימוקים ולאחד את התערובות .
לשפוך לשתי תבניות אינגליש קייק , לאפות 50 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות , עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש .
לצנן את העוגה היטב ולבזוק אבקת סוכר מעל. ( את השלב הזה אני אוהבת לעשות פעמיים , כשהעוגה חמימה ושוב כשהיא מצטננת )
הניחוח המתפשט בחלל הבית מדהים
מושלם לצד קפה
בתיאבון , דורית
וחג שבועות שמח