בואו לשולחן והפעם עוגת כדורי שוקולד וחמאת בוטנים

mumfor4

New member
בואו לשולחן והפעם עוגת כדורי שוקולד וחמאת בוטנים

מה היה לנו השבוע ? השמש יצאה קצת מבעד לעננים ואיווררנו את המנגל
איפה אתם הייתם ? מה הצליח לכם במטבח שאתם רוצים לשתף אותנו ?
כול דבר , כול נושא קולינרי לדיון מעניין אותנו כאן אז תרגישו חופשי לשתף / להתייעץ
"מכל מלמדיי השכלתי " לא ככה ?
העוגה הזאת נולדה מעודף כמויות .
הכנתי כדורי שוקולד לכיתה של בני , מדי פעם
האמהות אופות ועושות מכירת עוגות בחצר בית הספר
הסכום שנאסף עובר לרווחת התלמידים , מקסים בעיניי ואני תמיד משתתפת בחדווה.
כמו תמיד אני וכמויות זה עניין שרירותי לחלוטין קשה לי להכין כמויות קטנות .
ושנשארה לי תערובת של כדורי שוקולד החלטתי לנסות להכין עוגה .
חבר'ה , נדיר . שימו אצלכם במועדפים יצא נפלא
תחתית ביסקוויטים קקאו קוקוס מילוי שמנת וחמאת בוטנים מלוחה.
לתחתית ריסקתי 150 גרם ביסקוויטים, הוספתי 30 גרם חמאה 2 כפות קקאו ורבע כוס סוכר הוספתי מעט חלב עד שהעיסה היתה נעימה למגע ( אפשר להוסיף צימוקים ) . שיטחתי על תבנית 24 והכנסתי למקרר לשעה. למילוי 300 גרם שמנת מתוקה מוקצפת עם חצי כוס חלב ,אינסטנט וניל וחצי כוס סוכר. ריככתי במיקרוגל 3 כפות חמאת בוטנים מלוחה וערבבתי לתוך השמנת הוספתי גם גבינת פילדלפיה ( או קופסת גבינת שמנת אחרת ). מעל התחתית פיזרתי קוקוס ו...את המילוי והכנסתי למקרר ללילה.
תרגישו חופשי לשתף.
שבת שלום
דורית
http://mum4four.com/?p=2447

 
אצלי היה די משעמם


עוף בתבלין עוף בגריל של "פרג"
פתיתים ברוטב עגבניות
פסטה ברוטב שמנת פטריות
חזה עוף ברוטב פטריות (משהו מוכן שבעלי קונה ,ללא סוכר)
&nbsp
בגן הכנתי עם הילדים חלות

&nbsp
ומתכננת להכין כדורי שוקולד על פי "ילדים מבשלים" -ממש בא לי, אפילו קניתי ביסוויקטים כמו מהארץ בשביל זה
 
מתגעגעת לפיטריות!

האיש שלי אלרגי אז אני לא מכינה כמעט אף פעם שום דבר שכולל אותן...
&nbsp
חוצמזה שכדורי שוקולד של ילדים מבשלי זה הכי זכרונות ילדות
 
איזה באסה על הפטריות, אני מתה על פטריות


ריזוטו פטריות זה המאכל הכי טעים עלי אדמות בעיני

&nbsp
אני מתה כבר להכין את כדורי השוקולד אבל זה כנראה ידחה למחר. אין על המתכון של "ילדים מבשלים" למעט המרגרינה הנוראית שדחפו לכל מתכון בספר שם
קרין גורן מתחרה בהם חח
 
אתמול פתאום היה בא לי הרגשה של שבת

אז הכנתי מלא אוכל...
חלות (אין כמו ריח של חלות כדי להרגיש שבת...)
וקוסקוס עם ירקות
ומרק תירס עם בצקיות
ואורז עם בשר - לצערי קנינו אורז אחר (שהיה זול יותר) והוא היה נפילה רצינית..
אבל סך הכל היה טעים וכייף
 

carlimi

New member
שיואו כמה פעמים נפלנו

עם אורז ...חחח
ואצלנו בכלל צריך ללמוד להכין אורז מחדש, כי דנבר מאוד גבוהה ויבשה וכל היחס של המים בישול משתנה .... לקח כמה שבועות טובים עד שהגעתי למרקם דומה ומוכר.
זה גם ככה באפיה ...
 
בטח

באמת טעים :)
המתכון הוא ללא כמויות מדוייקות, מקווה שזה בסדר...
&nbsp
אני מאדה בהרבה חמאה בצל ותירס
(אני יותר אוהבת לטחון מראש ביחד במעבד מזון ואז לאדות את העיסה. אפשר כמובן גם לטחון אחרי הבישול)
מתבלת במלח וכורכום (מעט)
מוסיפה נוזלים לפי מידת הסמיכות הרצויה ומרתיחה.
&nbsp
בצקיות- קמח, ביצה, כף מים ומלח. כשהמרק מבעבע - עם כפית מפילה לתוכו גושי בצק קטנים.
&nbsp
אני אוהבת להוסיף כשהמרק מוכן גרגירי תירס שלמים.
&nbsp
פשוט-פשוט וטעים.
&nbsp
בתאבון
 

Et tu Brute

New member
לדעתך אפשר להחליף את החמאה במשהו?

שמן נגיד? לטובת רגישים ללקטוז?
 
אמ...

לדעתי עיקר הטעם הטוב הוא מהחמאה...
אולי אפשר אבל אז להמיר את הנוזלים לציר או משהו אחר שיתן טעם.
לויודעת...
נסי וספרי לנו
 

יוקלילי

New member
אוכל לפעוטות שגם מתאים למי שמתגעגע ללבנט

הקטנטונת שלי התחילה טעימות, ונתתי לה לטעום חומוס שהזמנו באיזשהו מקום- החומוס היה מדהים ומפתיע (בכל זאת מסעדה של אנגלים..) ועלה לי רעיון להכין בבית 'חומוס' מעדשים כתומות: עבודה בכלום מאמץ וזמן, וקצרתי מחמאות מבעלי שאינו יודע להחמיא על אוכל (רגיל לחדר אוכל בקיבוץ..)
כמות: באמת לא משנה כמה, רק להשרות מעט לפני הבישול, לשטוף ולבשל 10-15 דקות, עד שהן רכות.
אפשר למעוך במזלג ואפשר ביד חשמלית, להוסיף כמון, פפריקה, זעתר, שמן זית
היום הוספתי גם תרד שחלטתי והוספתי לתערובת שריסקתי- יצא טעים, מלא בברזל
תוספת: פיתות או לאפות חתוכות לרצועות, מתובלות בשמן זית, זעתר וסומק- לשים בתנור ל10-15 דקות על 180 מעלות
בתאבון!!
 
למעלה