בואו לשולחן והפעם : עוגת משמש ושקדים טחונים

mumfor4

New member
בואו לשולחן והפעם : עוגת משמש ושקדים טחונים

ראשית אני רוצה להודות לכול מי שמשתתף פעיל וסמוי בפינה הזאת , מי שקורא ואף מגיב ומשתף
הצלחת הפינה תלוייה רק בכם .
השבוע הכנתי עוגת משמש שקדים טחונים נפלאה , למי שרגיש לגלוטן יכול להשתמש לבסיס העוגה בביסקוויטים ללא גלוטן .
אני אוהבת משמש ולימדתי את ילדיי להתאהב בפרי הזה בדיוק כמוני , יש לנו ערימת גוגואים נהדרת מי בא לשחק ?
אני אוהבת גם מרציפן והיה לי רעיון לשלב את הטעם המתוק שלו יחד עם הטעם החמצמץ והמרענן .
יצא לי מעולה ואני משתפת אתכם .
ספרו לי מה הכנתם , אם הייתם במסעדה וביקשתם מתכון , התארחתם ואכלתם משהו ואתם רוצים לשחזר טעמים
כול מה שמתחשק לכם . אני כאן להתייעצות , לרעיונות ולשאלות אם יש לכם .
אפשר להחליף את המשמשים בפרי אחר , נקטרינות , תותים , פטל טרי , אוכמניות ותפוחים
לזיגוג עדיף לבחור בריבה חלקה ללא גרגירים אפשר להמיר בדבש .
לתחליף סוכר נסו להשמש בסוגים של התחליפים שמגיעים בתפזורת לא בשקיות קטנות , יש סיכוי שהעוגה תצא נמוכה יותר כי הקצפת ביצים עם סוכר מגביהה את העוגה
כדי לקבל עוגה גבוהה יותר הקטינו את גודל התבנית .
המתכון כולל צילומים בבלוג http://mum4four.com/?p=2420
העונה שלו כול כך קצרה , הוא כתום צהבהב מתוק או חמצמץ
אסור לפספס , משמש !
זה מרגש .
לעוגה הזאת אפשר להשתמש גם במשמש משומר אבל זה לא אותו דבר
אז מהר , לפני שהוא נעלם מהשווקים עד שנה הבאה
רוצו למטבח להכין עוגה שקוצרת מחמאות , כשהיא תצא מהתנור תתאפקו מעט
בביס הראשון תבינו עונג מהו - כשחמצמצות המשמש פוגשת את מתיקות השקד.
המצרכים :
תבנית פאי נשלפת בקוטר 26 משומנת
5 משמשים חצויים ומגולענים
125 גרם חמאה רכה + 30 גרם לבסיס
200 גרם ביסקוויטים טחונים
220 גרם שקדים טחונים ( 2.5 כוסות מדידה )
125 גרם סוכר לבן ( חצי כוס מדידה + 2 כפות )
2 ביצים L
כפית תמצית שקדים
3 כפות ריבה חלקה , עדיף תות או משמש + 2 כפות מים רותחים
אבקת סוכר לבזיקה מעל
אופן ההכנה :
1) לחמם תנור ל170 מעלות
2) את הביסקווטים לערבב יחד עם 30 גרם חמאה רכה ולשטח בתבנית הפאי - לאפות 5 דקות ולהוציא .
3) בקערה לערבב ידנית סוכר, ביצים, תמצית שקדים, שקדים טחונים וחמאה רכה
4) לשטח את התערובת על בסיס הבסקוויטים
5) להניח את המשמשים מעל תערובת השקדים
6) לאפות כ40 דקות עד שהעוגה משחימה
7) לחמם את הריבה עם המים למרקם נוזלי חלק ; למרוח בעזרת מברשת סיליקון על העוגה בעודה חמה.
8) לפזר מעט אבקת סוכר מעל
9) אפשר להגיש לצד גלידה קרה או קרם פרש
להנות
שלכם, דורית



 
עזרה בבקשה עם מתכונים של קינואה

קניתי קינואה ואני מחפשת מתכונים שניסיתם ואהבתם.

תודה מראש
 

shuttles3

New member
עוגת שוקולד מ-קינואה
(אגב, ללא גלוטן, מתאימה לפסח)

עוגת שוקולד וקינואה (אם צריכים רפרנס, אז זה מתכון של מישהי מאחת העבודות הקודמות שלי
)
צריכים מעבד מזון בעל להב פלדה.
&nbsp
&nbsp
***מרכיבים:
2/3 כוס קינואה (לפני בישול)
1/1/3 כוסות (כוס ושליש) מים
&nbsp
1/3 כוס חלב
4 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
¾ כוס חמאה (כ-100 גרם) – להמיס במיקרוגל ולתת להתקרר
&nbsp
1/1/2 כוסות (כוס וחצי) סוכר לבן או חום
1 כוס קקאו (מנופה)
1/1/2 כפיות (כפית וחצי) אבקת אפיה
½ כפית אבקת סודה לשתיה
½ כפית מלח
&nbsp
***הכנה:
1. לערבב את הקינואה עם המים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה.
להוריד את האש לקטנה מאוד, לכסות את הסיר ולבשל 10 דקות.
לכבות את האש ולהשאיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
לערבב עם מזלג ולצנן (עד מידה שלא תבשל את יתר המרכיבים כשיוערבבו יחד).
&nbsp
2. לחמם את התנור ל-180 מעלות. לשמן תבנית אינגליש קייק.
&nbsp
3. לשים בקערת מערבל מזון את החלב, ביצים ותמצית וניל. לעבד כחצי דקה.
&nbsp
4. למדוד ולהוסיף 2 כוסות מהקינואה המבושלת ואת החמאה המומסת ולעבד כמה דקות עד שהתערובת הופכת לחלקה.
אם נותרים כמה "מוקדי קינואה", זה בסדר.
&nbsp
5. בקערה בינונית לערבב סוכר, קקאו, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
&nbsp
6. להוסיף את תכולת מעבד המזון ולערבב הכל טוב בעזרת כף.
&nbsp
7. להעביר את הבלילה לתבנית האפיה.
&nbsp
8. לאפות 40-45 דקות עד שהעוגה עוברת את מבחן הקיסם.
&nbsp
 

mumfor4

New member
שני מתכונים

תביני את העקרון , אני מבשלת כמו אורז לפני כן מטגנת בצל ולעיתים פטריות , מלח , פלפל מעט מרק עוף וזהו .
קינואה נפלאה גם בסלטים קרים כמו זה : http://mum4four.com/?p=1655 סלט קינואה , בטטה וג׳וזי ברי .
או כתוספת למרקים כמו מרק סיני אוריינטלי שניסיתי ומאוד אהבו אצלי , חפשי בבלוג בזכוכית מגדלת תרשמי קינואה .
מאוד בריא ונחשב למזון על ואנטי איג׳ינג סיבה מספיק טובה , וכמו כן בעל ערך גליקמי נמוך שזה מעולה לחולי סכרת ובכלל משביע לאורך זמן .
 
נראה טוב


אצלנו די משעמם במטבח לאחרונה

לא ממש בישלתי יותר מידי- עוף ברוטב כלשהו שהבחור קנה ואכל יחד עם קוסקוס וירקות שהזמנתי ולא סיימתי

ופסטה בלי רוטב שהכנתי לעצמי.
&nbsp
&nbsp
 

1me too1

New member
צריכה את עזרתכן

אני מחפשת מתכונים לפשטידות בלי קמח או עם קמח מלא, בלי קמח לבן בכלל, ושלא יהיו מסובכות להכנה: -)
תודה
 

mumfor4

New member
היי ,מבינה שאת רוצה להימנע משימוש בקמח לבן

אין בעייה להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא או בקמח כוסמין בפשטידות , גם ככה בדרך כלל כמות הקמח קטנה .
מצרפת לך מתכון לפשטידת נפלאה ללא קמח בכלל .
http://mum4four.com/?p=1727

בהצלחה .
דורית
 

1me too1

New member
זו פשטידה שסבתא של בעלי היתה מכינה (-:

את חושבת שאפשר לקצץ בכמות הביצים ותפוחי האדמה?
 
איך עושים מרק בלי אבקת מרק?

מסתבר שאבא שלי צריך לאכול "ללא מלח" בכלל. גם לא אבקת מרק במרק. טוב שהוא אמר לי את זה רק עכשיו, אחרי שחזרנו מהסופר, בפעם השניה מאז שהגענו לכאן


אני מכינה לו מרק עם עוף, בצל, תפוחי אדמה, גזר, קישואים ופטרוזיליה. מה עוד בעצם מתבל את המרק?
 

placid1

New member
לא צריך אבקת מרק בכלל, אצלנו בבית

אף פעם לא היתה אבקת מרק והאוכל מאד טעים ומתובל בכ"ז. אפשר להוסיף קצת פלפל, כורכום (נותן צבע צהבהב ומאד בריא) והטעם עצמו מגיע מהעוף (תשאירי את העור לבישול ואת יכולה להוציא את השומן שצף אחרי הבישול, אם את רוצה) ומהירקות (אני מכינה גם עם חתיכת דלעת, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי).
 

AlicePJ

New member
למה צריך אבקת מרק במרק?

אנחנו שנים כבר לא משתמשים בזה, ולא מרגישים בחסרון. אבקת המרק הרי (כביכול) מכילה את כל הטעמים של מה שאת רשמת שאת שמה (בתוספת עוד אי אלו כימיקלים לא מזוהים וזרחניים), אז למה צריך להוסיף אותה?
תשימי את מה ששמת, ואפשר גם שורשים למיניהם, שום, פלפל וכו', ויוצא נהדר.
 

liat1271

New member
למרק עוף בנוסף למה שרשמת

אני שמה הרבה סלרי, את הפטרוזליה אני מוסיפה לקראת סוף הבישול. אני שמה גם שמיר בנוסף לפטרוזליה.
&nbsp
 
למעלה