בואו לשולחן והפעם : עוגת משמש ושקדים טחונים
ראשית אני רוצה להודות לכול מי שמשתתף פעיל וסמוי בפינה הזאת , מי שקורא ואף מגיב ומשתף
הצלחת הפינה תלוייה רק בכם .
השבוע הכנתי עוגת משמש שקדים טחונים נפלאה , למי שרגיש לגלוטן יכול להשתמש לבסיס העוגה בביסקוויטים ללא גלוטן .
אני אוהבת משמש ולימדתי את ילדיי להתאהב בפרי הזה בדיוק כמוני , יש לנו ערימת גוגואים נהדרת מי בא לשחק ?
אני אוהבת גם מרציפן והיה לי רעיון לשלב את הטעם המתוק שלו יחד עם הטעם החמצמץ והמרענן .
יצא לי מעולה ואני משתפת אתכם .
ספרו לי מה הכנתם , אם הייתם במסעדה וביקשתם מתכון , התארחתם ואכלתם משהו ואתם רוצים לשחזר טעמים
כול מה שמתחשק לכם . אני כאן להתייעצות , לרעיונות ולשאלות אם יש לכם .
אפשר להחליף את המשמשים בפרי אחר , נקטרינות , תותים , פטל טרי , אוכמניות ותפוחים
לזיגוג עדיף לבחור בריבה חלקה ללא גרגירים אפשר להמיר בדבש .
לתחליף סוכר נסו להשמש בסוגים של התחליפים שמגיעים בתפזורת לא בשקיות קטנות , יש סיכוי שהעוגה תצא נמוכה יותר כי הקצפת ביצים עם סוכר מגביהה את העוגה
כדי לקבל עוגה גבוהה יותר הקטינו את גודל התבנית .
המתכון כולל צילומים בבלוג http://mum4four.com/?p=2420
העונה שלו כול כך קצרה , הוא כתום צהבהב מתוק או חמצמץ
אסור לפספס , משמש !
זה מרגש .
לעוגה הזאת אפשר להשתמש גם במשמש משומר אבל זה לא אותו דבר
אז מהר , לפני שהוא נעלם מהשווקים עד שנה הבאה
רוצו למטבח להכין עוגה שקוצרת מחמאות , כשהיא תצא מהתנור תתאפקו מעט
בביס הראשון תבינו עונג מהו - כשחמצמצות המשמש פוגשת את מתיקות השקד.
המצרכים :
תבנית פאי נשלפת בקוטר 26 משומנת
5 משמשים חצויים ומגולענים
125 גרם חמאה רכה + 30 גרם לבסיס
200 גרם ביסקוויטים טחונים
220 גרם שקדים טחונים ( 2.5 כוסות מדידה )
125 גרם סוכר לבן ( חצי כוס מדידה + 2 כפות )
2 ביצים L
כפית תמצית שקדים
3 כפות ריבה חלקה , עדיף תות או משמש + 2 כפות מים רותחים
אבקת סוכר לבזיקה מעל
אופן ההכנה :
1) לחמם תנור ל170 מעלות
2) את הביסקווטים לערבב יחד עם 30 גרם חמאה רכה ולשטח בתבנית הפאי - לאפות 5 דקות ולהוציא .
3) בקערה לערבב ידנית סוכר, ביצים, תמצית שקדים, שקדים טחונים וחמאה רכה
4) לשטח את התערובת על בסיס הבסקוויטים
5) להניח את המשמשים מעל תערובת השקדים
6) לאפות כ40 דקות עד שהעוגה משחימה
7) לחמם את הריבה עם המים למרקם נוזלי חלק ; למרוח בעזרת מברשת סיליקון על העוגה בעודה חמה.
8) לפזר מעט אבקת סוכר מעל
9) אפשר להגיש לצד גלידה קרה או קרם פרש
להנות
שלכם, דורית
ראשית אני רוצה להודות לכול מי שמשתתף פעיל וסמוי בפינה הזאת , מי שקורא ואף מגיב ומשתף
הצלחת הפינה תלוייה רק בכם .
השבוע הכנתי עוגת משמש שקדים טחונים נפלאה , למי שרגיש לגלוטן יכול להשתמש לבסיס העוגה בביסקוויטים ללא גלוטן .
אני אוהבת משמש ולימדתי את ילדיי להתאהב בפרי הזה בדיוק כמוני , יש לנו ערימת גוגואים נהדרת מי בא לשחק ?
אני אוהבת גם מרציפן והיה לי רעיון לשלב את הטעם המתוק שלו יחד עם הטעם החמצמץ והמרענן .
יצא לי מעולה ואני משתפת אתכם .
ספרו לי מה הכנתם , אם הייתם במסעדה וביקשתם מתכון , התארחתם ואכלתם משהו ואתם רוצים לשחזר טעמים
כול מה שמתחשק לכם . אני כאן להתייעצות , לרעיונות ולשאלות אם יש לכם .
אפשר להחליף את המשמשים בפרי אחר , נקטרינות , תותים , פטל טרי , אוכמניות ותפוחים
לזיגוג עדיף לבחור בריבה חלקה ללא גרגירים אפשר להמיר בדבש .
לתחליף סוכר נסו להשמש בסוגים של התחליפים שמגיעים בתפזורת לא בשקיות קטנות , יש סיכוי שהעוגה תצא נמוכה יותר כי הקצפת ביצים עם סוכר מגביהה את העוגה
כדי לקבל עוגה גבוהה יותר הקטינו את גודל התבנית .
המתכון כולל צילומים בבלוג http://mum4four.com/?p=2420
העונה שלו כול כך קצרה , הוא כתום צהבהב מתוק או חמצמץ
אסור לפספס , משמש !
זה מרגש .
לעוגה הזאת אפשר להשתמש גם במשמש משומר אבל זה לא אותו דבר
אז מהר , לפני שהוא נעלם מהשווקים עד שנה הבאה
רוצו למטבח להכין עוגה שקוצרת מחמאות , כשהיא תצא מהתנור תתאפקו מעט
בביס הראשון תבינו עונג מהו - כשחמצמצות המשמש פוגשת את מתיקות השקד.
המצרכים :
תבנית פאי נשלפת בקוטר 26 משומנת
5 משמשים חצויים ומגולענים
125 גרם חמאה רכה + 30 גרם לבסיס
200 גרם ביסקוויטים טחונים
220 גרם שקדים טחונים ( 2.5 כוסות מדידה )
125 גרם סוכר לבן ( חצי כוס מדידה + 2 כפות )
2 ביצים L
כפית תמצית שקדים
3 כפות ריבה חלקה , עדיף תות או משמש + 2 כפות מים רותחים
אבקת סוכר לבזיקה מעל
אופן ההכנה :
1) לחמם תנור ל170 מעלות
2) את הביסקווטים לערבב יחד עם 30 גרם חמאה רכה ולשטח בתבנית הפאי - לאפות 5 דקות ולהוציא .
3) בקערה לערבב ידנית סוכר, ביצים, תמצית שקדים, שקדים טחונים וחמאה רכה
4) לשטח את התערובת על בסיס הבסקוויטים
5) להניח את המשמשים מעל תערובת השקדים
6) לאפות כ40 דקות עד שהעוגה משחימה
7) לחמם את הריבה עם המים למרקם נוזלי חלק ; למרוח בעזרת מברשת סיליקון על העוגה בעודה חמה.
8) לפזר מעט אבקת סוכר מעל
9) אפשר להגיש לצד גלידה קרה או קרם פרש
להנות
שלכם, דורית