בואו לשולחן והפעם צמחוני וללא גלוטן !
יש לי חולשה לגבינות , והשבוע ניסיתי שני מתכונים מעולים שאני חייבת להמליץ בפניכם .
הראשון פיצה שהבסיס שלה עשוי מכרובית וגבינה , יצא ממש מעולה , הכנתי גם פיציות אישיות קטנות בשבילי לקחת לעבודה .
את הסרטון ראיתי ביו טיוב, שדרגתי טעמים לפי ראות עיניי ואני חייבת לציין שהצליח מעל ומעבר למצופה.
חשבתי שבסיס כרובית לא יחזיק, אבל התבדיתי. ממליצה מאוד!
חשוב לבחור כרובית מוצקה ולבנה ללא כתמים.
לפורר במעבד מזון, להעביר לקערה ולהכניס למיקרוגל ל6 דקות בעוצמה גבוהה.
להעביר למגבת מטבח נקייה ולסחוט היטב שאריות נוזלים. (שלב מאוד חשוב להצלחת המתכון).
להחזיר לקערה ולהוסיף :
2-3 ביצים (תלוי בכמות התערובת וגודל הכרובית )
חצי כוס שקדים טחונים
כפית אורגנו
כפית טימין
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
לערבב היטב ולשטח על נייר אפייה בגודל הרצוי. אני העדפתי לעשות אותם קטנים יחסית וחלק הכנתי בתבנית אלומיניום שקעים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל15-20 דקות. ( אפשר לאכול כבר כשזה יוצא )
להוציא מהתנור, לקרר ולהוסיף רסק עגבניות עם תבלינים ומעל גבינה צהובה ולהחזיר לתנור ל15 דקות נוספות.
המתכון השני הוא פשטידה מעולה ללא גלוטן בכלל , שהכנתי מתחתית שקדים טחונים ( שפשוט מדהימה לכול מאפה )
במילוי פטריות טריות , כרישה ובצל עם שמנת מתוקה
המתכון המלא כאן :
http://mum4four.com/?p=2646
הפשטידה הזאת טעימה אפילו קרה ואתם יכולים לשחק עם המילוי כרצונכם . מאוד מומלצת !
שיהיה לנו שבוע טוב , בשורות טובות ושנה אזרחית טובה
יש לי חולשה לגבינות , והשבוע ניסיתי שני מתכונים מעולים שאני חייבת להמליץ בפניכם .
הראשון פיצה שהבסיס שלה עשוי מכרובית וגבינה , יצא ממש מעולה , הכנתי גם פיציות אישיות קטנות בשבילי לקחת לעבודה .
את הסרטון ראיתי ביו טיוב, שדרגתי טעמים לפי ראות עיניי ואני חייבת לציין שהצליח מעל ומעבר למצופה.
חשבתי שבסיס כרובית לא יחזיק, אבל התבדיתי. ממליצה מאוד!
חשוב לבחור כרובית מוצקה ולבנה ללא כתמים.
לפורר במעבד מזון, להעביר לקערה ולהכניס למיקרוגל ל6 דקות בעוצמה גבוהה.
להעביר למגבת מטבח נקייה ולסחוט היטב שאריות נוזלים. (שלב מאוד חשוב להצלחת המתכון).
להחזיר לקערה ולהוסיף :
2-3 ביצים (תלוי בכמות התערובת וגודל הכרובית )
חצי כוס שקדים טחונים
כפית אורגנו
כפית טימין
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
לערבב היטב ולשטח על נייר אפייה בגודל הרצוי. אני העדפתי לעשות אותם קטנים יחסית וחלק הכנתי בתבנית אלומיניום שקעים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל15-20 דקות. ( אפשר לאכול כבר כשזה יוצא )
להוציא מהתנור, לקרר ולהוסיף רסק עגבניות עם תבלינים ומעל גבינה צהובה ולהחזיר לתנור ל15 דקות נוספות.
המתכון השני הוא פשטידה מעולה ללא גלוטן בכלל , שהכנתי מתחתית שקדים טחונים ( שפשוט מדהימה לכול מאפה )
במילוי פטריות טריות , כרישה ובצל עם שמנת מתוקה
המתכון המלא כאן :
http://mum4four.com/?p=2646
הפשטידה הזאת טעימה אפילו קרה ואתם יכולים לשחק עם המילוי כרצונכם . מאוד מומלצת !
שיהיה לנו שבוע טוב , בשורות טובות ושנה אזרחית טובה