בואו לשולחן והפעם צמחוני וללא גלוטן !

mumfor4

New member
בואו לשולחן והפעם צמחוני וללא גלוטן !

יש לי חולשה לגבינות , והשבוע ניסיתי שני מתכונים מעולים שאני חייבת להמליץ בפניכם .
הראשון פיצה שהבסיס שלה עשוי מכרובית וגבינה , יצא ממש מעולה , הכנתי גם פיציות אישיות קטנות בשבילי לקחת לעבודה .
את הסרטון ראיתי ביו טיוב, שדרגתי טעמים לפי ראות עיניי ואני חייבת לציין שהצליח מעל ומעבר למצופה.
חשבתי שבסיס כרובית לא יחזיק, אבל התבדיתי. ממליצה מאוד!
חשוב לבחור כרובית מוצקה ולבנה ללא כתמים.
לפורר במעבד מזון, להעביר לקערה ולהכניס למיקרוגל ל6 דקות בעוצמה גבוהה.
להעביר למגבת מטבח נקייה ולסחוט היטב שאריות נוזלים. (שלב מאוד חשוב להצלחת המתכון).
להחזיר לקערה ולהוסיף :
2-3 ביצים (תלוי בכמות התערובת וגודל הכרובית )
חצי כוס שקדים טחונים
כפית אורגנו
כפית טימין
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
לערבב היטב ולשטח על נייר אפייה בגודל הרצוי. אני העדפתי לעשות אותם קטנים יחסית וחלק הכנתי בתבנית אלומיניום שקעים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל15-20 דקות. ( אפשר לאכול כבר כשזה יוצא )
להוציא מהתנור, לקרר ולהוסיף רסק עגבניות עם תבלינים ומעל גבינה צהובה ולהחזיר לתנור ל15 דקות נוספות.

המתכון השני הוא פשטידה מעולה ללא גלוטן בכלל , שהכנתי מתחתית שקדים טחונים ( שפשוט מדהימה לכול מאפה )
במילוי פטריות טריות , כרישה ובצל עם שמנת מתוקה
המתכון המלא כאן :
http://mum4four.com/?p=2646
הפשטידה הזאת טעימה אפילו קרה ואתם יכולים לשחק עם המילוי כרצונכם . מאוד מומלצת !
שיהיה לנו שבוע טוב , בשורות טובות ושנה אזרחית טובה







 
נראה מעולה!

אני אתמול הכנתי,
לזניה בשרית. מעולה.
ריזוטו שורשים שיצא משובח,
והכי שווה- אקלרים בקרם וניל.
&nbsp
ללקק אצבעות
 
נראה טוב


לנו היה שבוע מוזר כזה,בגלל החופש ששנינו היינו בו יצא שאכלנו בחוץ או בעיקר סנדביצ'ים או משהו קליל כמו פסטה
.
הכי מתקדם היה עוף בלימון,זעתר ודבש שהכנתי ויצא נחמד (לדעתי היה צריך להוסיף דבש,נמנעתי כי הבחור מקפיד על הסוכר).
&nbsp
אתמול קצת התחרפנתי מהמולטי קייק-בד"כ הוא ממש עובד נהדר ואתמול לא יודעת-לא הלך לי איתו...
הכנתי מאפינס לימון ויצא נחמד , אבל לא טעים כמו שכולם בקבוצה שממנה לקחתי את המתכון טענו

וגם ניסיתי להכין בורקסים במולטי קייק אבל זה נאפה מבחוץ ולא מבפנים...
&nbsp
הדבר היחיד שעבד לי היו פנקייקס-ממליצה על הפנקייקס של ניקי ב.
&nbsp
אתמול גם הכנתי תפוחי אדמה "מדורה" בתנור- חוצים כל תפוח אדמה לחצי, מורחים מ-2 צידיו שמן זית ומפזרים מלח גס, עוטפים בנייר אלומיניום, 40 דקות בערך בתנור וזה מעדן יחד עם שמנת חמוצה.
&nbsp
&nbsp
 
מתמונות שאת שמה מידי פעם אני רואה שאת משתמשת באלומניום,

אני קראתי כמה כתבות שאומרות שהאלומניום מתפרק בחום ואנחנו אוכלים ממנו, מה שלא בריא לנו בכלל. שווה לקרוא על זה. אני לא משתמשת באלומניום במטבח יותר.
 

mumfor4

New member
כן אני משתמשת גם באלומיניום

בדרך כלל שמה נייר אפייה מתחת . ולפעמים גם לא .
לא מסתדרת עם החד פעמי מנייר ונמאס לי לשטוף ערימות כלים . אבל לקחתי לתשומת ליבי ואני אשתדל למצוא תחליפים .משום מה עניין החד פעמי ממש ממש חלש /לא שווה/לא מה שאני רגילה כאן.
 
אני שמה נייר אפיה.

הבעיה עם האלומניום כמו שאני מבינה, היא שבחום הוא פולט חומרים רעילים.
 
למעלה