בואו לשולחן - חוזרים לשגרה

נחמנית

New member
בואו לשולחן - חוזרים לשגרה

בשבועיים האחרונים הרבה מאיתנו חזרו לשגרת בית ספר. להספיק עם הילדים לתחנת אוטובוס או לבית ספר בזמן. לארוז ארוחת צהריים להם ואולי גם לעצמנו. להספיק לאכול משהו מזין ובריא לפני שיוצאים לדרך. אצלי בקיץ הקייטנה (camp) סיפקו את האוכל. בבית ספר יש אפשרות לקנות ארוחת צהריים אבל הילד מעדיף להביא את שלו מאשר לעמוד בתור שופע הריחות של קפיטריה בית ספרית. השבוע הצלחתי להכין פסטה שהוא הסכים לאכול בבית הספר (הישג ענק לאמא לילד שמוכן לאכול הכל רק טרי טרי טרי). אני משתמשת במיכלים לאוכל (של חברת תרמוס) ומוסיפה לפסטה שמן זית בסיום הבישול. ניסיתי גם לשלוח איתו אורז, אז הוא הודיע לי שהאורז שלי לא מוצלח ושאני צריכה לשאול במסעדות בישראל איך להכין אורז

מה המתכון שלכם לאורז? אני שוטפת את האורז לפני הבישול. מחממת סיר עם טיפת שמן ומערבבת פנימה את האורז שהכל יצופה בשכבה דקה של שמן. מבשלת את האורז ביחס מים של 1:2 (כלומר כוס מים על כל חצי כוס אורז), 6 דקות לכל חצי כוס (כלומר חצי כוס אורז מבושלת 6 דקות, כוס אורז מבושלת 12 וכו). בסוף הבישול אני מניחה לאורז לעמוד בסיר סגור 10 דקות. אני מתבלת רק במלח ובפעם האחרונה נכנעתי והוספתי קצת אבקת מרק כי חשבתי שזו בטח תוספת בסיסית במסעדות ישראליות בהן הוא אהב את האורז. איך אתם מתבלים את האורז שלכם?

עוד הוכן השבוע - כמות גדולה של גרנולה. בגן הקנדי גרנולה היתה קבועה בתפריט לארוחת בוקר או ארוחת 4, בשילוב עם יוגורט או רסק תפוחים, או חלב רגיל/סויה/אורז. הילד התאהב בזה בגן. בינתיים בבית הוא עבר לדברים אחרים, אבל אנחנו נשארנו עם הגרנולה שלנו. מדי פעם אני מתפתה לגוון עם גרנולה קנויה ומתבקשת לחדול עם השטויות כי ביתית יותר טעימה. גרנולה עם יוגורט ופרי (בננה/אוכמניות/פטל) מבחינתי מהווה ארוחת בוקר זריזה או משהו לאכול בזמן שהילדים אוכלים ארוחת ערב אחרי הגן (6 זה מוקדם מדי בשבילי לארוחת ערב מלאה).

גרנולה/תרגום של נחמנית ממקור לא ידוע

4-5 כוסות שיבולת שועל (1)
2 כוסות זרעונים (גרעיני דלעת/ גרעיני חמניה/ שומשום) (2)
כוס עד כוס וחצי אגוזים, כגון פקאנים קצוצים גס (3)
1 כוס קוקוס (לא חובה) (4)
1/4 כוס שמן רגיל או שמן קוקוס (5)
1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק
3/4 כוס סירופ מייפל או דבש (6)
1/4 - 1/2 כפית מלח (7)
2 כוסות פרי מיובש (8)

מחממים תנור ל-180 מעלות
מרפדים 2-3 תבניות תנור בנייר אפייה.
בקערה גדולה מערבבים את השמן, רסק התפוחים, הממתיק והמלח.
מוסיפים את שיבולת השועל, זרעונים, אגוזים וקוקוס ומערבבים עד שכל שיבולת השועל מכוסה היטב.
מפזרים בשכבה אחידה ודקה על התבניות ואופים 15 דקות. מערבבים כל 5 דקות במהלך האפייה. אני נוהגת להשאיר דקה שתיים מעבר ל-15 עד שהקצוות של התבנית טיפה משנות צבע.
בינתיים קוצצים את הפירות היבשים. מוציאים מהתנור בתום 15 הדקות ומערבבים פנימה את הפרי המיובש. הגרנולה תהיה רכה אחרי ההוצאה מהתנור ותתקשה במהלך הקירור.
שומרים בכלי אטום

הערות שלי:
(1) השתמשתי בשיבולת שועל רגילה. לא אינסטנט. 4 וחצי כוסות
(2) בדרך כלל מוותרת
(3) או שלא מוסיפה אגוזים כדי שיתאים גם לילדים קטנים ולרוב מוסיפה שבבי שקדים (הצורה המלבנית יותר, שלא נשרפת מהר), בתמונה יש פיסטוק.
(4) אנחנו אוהבים את הטעם הקוקוסי אז מוסיפים כוס
(5) שוב, אנחנו הכי אוהבים עם שמן קוקוס, גם בגלל הטעם וגם בגלל המרקם הסופי
(6) שמתי רבע כוס דבש ורבע כוס מייפל. סה"כ חצי כוס ממתיק, היה מספיק מתוק בהחלט.
(7) רבע כפית מלח
(8) מטעמי קלוריות בדרך כלל מוותרת. ההוספה של הפרי המיובש אחרי האפיה קריטית כדי לא ליבש. תמרי מג'הול קצוצים הולכים פה טוב
השתמשתי ב- 2 תבניות תנור גדולות.







 

נחמנית

New member
עוד בתמונות

רביולי פטריות ברוטב עגבניות שרי. השימוש בעגבניות שרי לרטבים ושקשוקות מאוד טעים לי. הן יוצרות טעם טיפה מתקתק ולפחות יש להן טעם של עגבניה בדרך כלל. כל סוג אחר של עגבניה שטעמתי בארה"ב הרגיש לי כמו פלסטיק. למרבה הצער, במקרה הזה, גם עגבניות השרי היו יבשות, קשות וחסרות טעם. השימוש לרוטב ניסה להציל אותן, ואכן, בתור רוטב הן בסדר. היתרון הכי גדול של שימוש בעגבניות שרי לרטבים זה שלא צריך לקצוץ כלום, שוטפים והופ למחבת
 
נראה מיליון דולר!!!

גם אנחנו אוכלים בבית רק עגבניות שרי. לי הן טעימות פה. עגבניות אחרות, לצערי גם בארץ, לא טעימות לי יותר. אבל יתכן שזה הטקסטורה שאני רגישה לה.
 
האורז שלי.

למדתי להכין אותו פה


על כוס אורז אחת, שתי כוסות מים. במשפחה שלנו 3 נפשות, חצי כוס אורז מספיקה.
חותכת בצל דק דק, מגררת גזר ומטגנת אותם
מוסיפה את האורז הרחוץ ומטגנת יחד
מוסיפה את המים ומתבלת עם מלח בלבד
כאשר המים מגיעים לרתיחה, מורידים את האש (אצלי זה גז) למינימום, ומשאירה את הסיר סגור ל-23 דקות. במקור זה היה 20 דקות, על הגז שלי זה יוצא מעולה ב 23 דקות

סוגרים את האש ומכסים עם מגבת כבדה ומכסה הסיר לכמה דקות.
מעולה!!!
 

mumfor4

New member
הכול נראה פשוט נפלא ! גוזרת ושומרת מתכונים

לגבי אורז , אצלנו הילדים אוהבים אורז לבן , אני משתמשת אך ורק באורז בסמטי
שהערכים התזונתיים שלו יותר טובים .
אני קונה אורז בשקים גדולים כיאה למשפחה מרובת אכלנים ( איזה כייף שיש שליח מהסופר )
המתכון שלי מאוד פשוט
כף שמן , כוס אורז , כוס ו3/4 מים רותחים , מעט מלח ומעט אבקת שום
מביאה לרתיחה , סוגרת מכסה בדיוק 17 דקות , מכבה את הגז , מכסה במגבת את הסיר , פותחת אחרי 10 דקות ומערבבת במזלג .
להכפיל כמויות במידת הצורך .
אורז שנשאר מיום שבת הופך לתוספת למוקפץ ביום שני , או לקציצות אורז .
אני מאוד אוהבת להכין עוף ואורז בתנור , מסוג הארוחות הכי פשוטות וטעימות שיש , מכפילה את כמות המים ומתבלת את העוף בגריל עוף ופפריקה , הילדים שלי אוהבים מאוד .
אצלנו מאוד אוהבים גם צ'ילי קון קורנה בליווי אורז לבן .
אני בכלל חובבת נודלס
 
למעלה