בואו לשולחן חוזרים לשיגרה - עוף בגמבה ופטריות

mumfor4

New member
בואו לשולחן חוזרים לשיגרה - עוף בגמבה ופטריות

אז אחרי העדרות של כמעט שבועיים וחצי אני חוזרת .
למי שזוכר את החששות שנלוו למסע הקטן שלי אני יכולה לאמר בוודאות שהן התפוגגו .
כן , לקח לי יומיים להחזיר את הבית למצב שאני רגילה אליו אבל הם הסתדרו בלעדיי לא רע בכלל , הבת שלי התגלתה ככישרון במטבח , האיש שלי התמודד עם ערימות כביסה , הזמינו המון פיצה ואכלנו במקדולנדס , יעידו המון צעצועים קטנים שנוספו לנו, לא קרו אירועים דרמטיים וחזרנו לשיגרה .
כמו כן ראש השנה בפתח אני אשמח לשמוע איך אתם מתכוננים לארוחה החגיגית הזאת ומה בתפריט , אתם חוגגים לבד או מצרפים משפחות נוספות ?
הכנתי כמה דברים מאז שחזרתי , כרוב ממולא , ארטישוק ממולא ופולים ירוקים , עוף עם פטריות, גמבה והמון בצל ועוגיות מעמול שיצאו נדירות .
מתכון לעוף :
הכי טעים על מצע של אורז.
נצטרך 3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
2 גמבות אדומות פרוסות לג'וליאנים
300 גרם פטריות שמפיניון טריות או 2 קופסאות שימורים ...
עוף כמספר הסועדים.
2 כוסות מים רותחים או ציר מרק
3 כפות שמן זית משובח
תיבול לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום.
מתחילים בטיגון העוף לכמה דקות ומוציאים לצלחת.
מטגנים את הבצל הפטריות והגמבה עד לשקיפות.
מחזירים את חלקי העוף.
מוסיפים את המים או ציר המרק.
מתבלים, טועמים ומבשלים על אש קטנה כשעה.
אפשר להוסיף פפריקה חריפה.
וכן, אפשר להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לתבשיל, להוסיף עוד מים שיכסו ולבשל על אש קטנה. אפשר להכניס לתנור להשחמה של החלק העליון כאשר מכסים את הידיות של הסיר בנייר כסף.
בתיאבון,
דורית

 
השבוע לא ממש בישלתי... בעיקר הזמנתי אוכל


אבל אתמול חשקה נפשי בארוחת ערב ישראלית-ערבית.
&nbsp
הכנתי פיתות הום מייד לפי המתכון הזה- https://www.bishulim.co.il/פיתות_במחבת_על_הגז
&nbsp
רציתי לקנות פיתות בכלל אבל בסופר לידי היו פיתות כל כך מעפנות שהיה ברור שהן משנת תרפפו וזכרתי שיש מתכון קל להכנה במחבת. 2 דקות עבודה ותוך 20 דקות כולל המתנה להתפחה היו לי פיתות טריות. אבל זה לא יוצא הכמות שהם רושמים-יצא לי 4 פיתות בגודל נורמלי...
&nbsp
הכנתי פלאפל אבל מהאבקה המוכנה שיש בארץ- לא משהו מיוחד

&nbsp
הכנתי צ'יפס בתנור- גם שקית מוכנה ששמתי את הצ'יפסים בתנור-פעם ראשונה שאוכלת צ'יפס משקית כזו וממש טעים לי.
&nbsp
וכמובן חתכתי סלט טעים




 
האמת שכן, היה ממש טעים


כמובן שנשאר מלא מהכל אז שאלתי את הדורמנים אם הם בעניין ולא רק שהם קפצו על המציאה, הם וידאו שאנחנו נשארים עוד שנה בבניין

&nbsp
ולחשוב שהכל התחיל מהפיתות המעפנות בסופר

&nbsp
&nbsp
 

CheniNanny

New member
דווקא שאלתי אותו

והנה התשובה שקיבלתי,
את יודעת מה זה פולנטה (״לא״)
אז לוקחים את זה (״את מה? קונים את זה? מגדלים?״)
עושים בצורת צ׳יפס (״?!?״)
ומטגנים (״אההה....״)
וכמובן שמים תיבול

תראי, אפשר לאפות אבל לא נראה לי שזה ייצא טעים...נו פולנטה, איך את לא מכירה...? (״!!״)

*אם רק הייתי יודעת איך מצרפים סמיילי*
 

forglemmigej

New member
פולנטה זה קמח תירס

האמת סולת די דומה לקמח הזה ובמיוחד הקוסקוס שהוא יותר גס מסולת, לי הכל נטעם כמו יציקת בטון מאחת ההתנחלויות *סליחה לי שחי בהן איזו תקופה ,זה לא אישי*
 
מצחיקה!

אבל עכשיו לפחות אני יכולה לנסות

(והסמיילים נמצאים ב'תגובה מהירה' בפינה השמאלית למטה..
 
הוספת סמיילי או כל תמונה אחרת, נעשת ע"י לחיצה על האימוג'י

שיש לך בכל אופציה של תגובה (רגילה או מהירה). כאשר את לוחצת עליו, נפתח לך חלון עם עוד אופציות
מקוה שההסבר זה היה ברור.
 

Et tu Brute

New member
אני מכינה צ'יפס פולנטה בתנור

אני מניחה שטיגון בשמן עמוק ייצא יותר טוב, אבל גם בתנור יוצא טעים.
 

Et tu Brute

New member
ודאי

אני הכנתי את המתכון הזה: http://matkonia.co.il/recipe/צ׳יפס״-פולנטה
אבל עם כמה שינויים קטנים: ראשית כל, במקום עלי טימין שלא היו לי בבית פשוט שמתי מלח ופלפל. ובמקום לטגן, אפיתי את האבצעות בתנור: ריפדתי תבנית בנייר אפייה, ריססתי תרסיס שמן, הנחתי את האבצעות, ריססתי תרסיס שמן גם מעליהן, הכנסתי לתנור ב-180 מעלות צלזיוס. יצא טעים גם לנו וגם לילדה... זה לוקח יותר זמן מאשר טיגון, כמובן.
 
למעלה