בואו לשולחן חוזרים לשיגרה - עוף בגמבה ופטריות
אז אחרי העדרות של כמעט שבועיים וחצי אני חוזרת .
למי שזוכר את החששות שנלוו למסע הקטן שלי אני יכולה לאמר בוודאות שהן התפוגגו .
כן , לקח לי יומיים להחזיר את הבית למצב שאני רגילה אליו אבל הם הסתדרו בלעדיי לא רע בכלל , הבת שלי התגלתה ככישרון במטבח , האיש שלי התמודד עם ערימות כביסה , הזמינו המון פיצה ואכלנו במקדולנדס , יעידו המון צעצועים קטנים שנוספו לנו, לא קרו אירועים דרמטיים וחזרנו לשיגרה .
כמו כן ראש השנה בפתח אני אשמח לשמוע איך אתם מתכוננים לארוחה החגיגית הזאת ומה בתפריט , אתם חוגגים לבד או מצרפים משפחות נוספות ?
הכנתי כמה דברים מאז שחזרתי , כרוב ממולא , ארטישוק ממולא ופולים ירוקים , עוף עם פטריות, גמבה והמון בצל ועוגיות מעמול שיצאו נדירות .
מתכון לעוף :
הכי טעים על מצע של אורז.
נצטרך 3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
2 גמבות אדומות פרוסות לג'וליאנים
300 גרם פטריות שמפיניון טריות או 2 קופסאות שימורים ...
עוף כמספר הסועדים.
2 כוסות מים רותחים או ציר מרק
3 כפות שמן זית משובח
תיבול לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום.
מתחילים בטיגון העוף לכמה דקות ומוציאים לצלחת.
מטגנים את הבצל הפטריות והגמבה עד לשקיפות.
מחזירים את חלקי העוף.
מוסיפים את המים או ציר המרק.
מתבלים, טועמים ומבשלים על אש קטנה כשעה.
אפשר להוסיף פפריקה חריפה.
וכן, אפשר להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לתבשיל, להוסיף עוד מים שיכסו ולבשל על אש קטנה. אפשר להכניס לתנור להשחמה של החלק העליון כאשר מכסים את הידיות של הסיר בנייר כסף.
בתיאבון,
דורית
אז אחרי העדרות של כמעט שבועיים וחצי אני חוזרת .
למי שזוכר את החששות שנלוו למסע הקטן שלי אני יכולה לאמר בוודאות שהן התפוגגו .
כן , לקח לי יומיים להחזיר את הבית למצב שאני רגילה אליו אבל הם הסתדרו בלעדיי לא רע בכלל , הבת שלי התגלתה ככישרון במטבח , האיש שלי התמודד עם ערימות כביסה , הזמינו המון פיצה ואכלנו במקדולנדס , יעידו המון צעצועים קטנים שנוספו לנו, לא קרו אירועים דרמטיים וחזרנו לשיגרה .
כמו כן ראש השנה בפתח אני אשמח לשמוע איך אתם מתכוננים לארוחה החגיגית הזאת ומה בתפריט , אתם חוגגים לבד או מצרפים משפחות נוספות ?
הכנתי כמה דברים מאז שחזרתי , כרוב ממולא , ארטישוק ממולא ופולים ירוקים , עוף עם פטריות, גמבה והמון בצל ועוגיות מעמול שיצאו נדירות .
מתכון לעוף :
הכי טעים על מצע של אורז.
נצטרך 3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
2 גמבות אדומות פרוסות לג'וליאנים
300 גרם פטריות שמפיניון טריות או 2 קופסאות שימורים ...
עוף כמספר הסועדים.
2 כוסות מים רותחים או ציר מרק
3 כפות שמן זית משובח
תיבול לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום.
מתחילים בטיגון העוף לכמה דקות ומוציאים לצלחת.
מטגנים את הבצל הפטריות והגמבה עד לשקיפות.
מחזירים את חלקי העוף.
מוסיפים את המים או ציר המרק.
מתבלים, טועמים ומבשלים על אש קטנה כשעה.
אפשר להוסיף פפריקה חריפה.
וכן, אפשר להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לתבשיל, להוסיף עוד מים שיכסו ולבשל על אש קטנה. אפשר להכניס לתנור להשחמה של החלק העליון כאשר מכסים את הידיות של הסיר בנייר כסף.
בתיאבון,
דורית