בואו לשולחן - חנוכה כמעט כאן

נחמנית

New member
בואו לשולחן - חנוכה כמעט כאן

יש לי וידוי - אני איומה ונוראה בכל מה שקשור לטיגון עמוק. אני לא אוהבת את זה וזה לא אוהב אותי (חוץ מצ'יפס, אני מאוד אוהבת צ'יפס למרות שמעולם לא הכנתי בעצמי). הלביבות היחידות שאני מכינה זה לביבות בטטה של אורנה ואלה, ולביבות תפוחי עץ שהילד אוכל בערך פעם ביומיים. אצלי חנוכה מתקשר לעוגות שמרים (קצת מזכיר שמרים של סופגניות) וקיגל - משהו בשומניות גורם לי לתחושת חנוכה. מה המתכוני חנוכה שלכם? מה בשלתם השבוע?

יש לנו מסיבת חנוכה בסופש שכל אחד מביא משהו. מקווה שמכאן תבוא לי ההשראה מה לבשל.

השבוע הכנתי סירים גדולים של כדורי בשר (אמרתי שבוע שעבר שנוצר לי חשק). הכנתי תערובת עם בטטה ותפוח אדמה - חסר בה תיבול, לקח לפעם הבאה. כל הקציצות נצרבו על מחבת טפלון משומנת קלות רק לסגירה ואז חצי בושלו בנוסח א וחצי בנוסח ב. הראשונות - בסיר רופד בחצילים שנחתכו לקוביות ונקלו בתנור עם שמן זית, למעלה פוזרו עגבניות שרי, שום ופפריקה ועל הכל הוספתי מים (אני יכולה לכתוב מתכון מסודר). המתכון השני לפי מתכון של בני סיידא לפרגיות - הסיר רופד בזיתים, עגבניות מיובשות ואורגנו קצוץ, למעלה שפכתי מים, יין לבן, שום וחומץ בלסמי. שני הסירים בושלו כשחצי שעה על אש קטנה. נוסח ב יצא המנצח ללא צל של ספק. התמונות איומות אבל שיהיה, הרי הביס הראשון הוא תמיד עם העיניים.



 

forglemmigej

New member
איזה תיאורים נפלאים תבורכי על הבישולים המדהימים

קטונתי לידך אבל בכל זאת אתן משהו שהכינותי מה שנקרא אוכל מנחם , נדמה לי בארץ קוראים לזה קלופס או meatloaf פה קוראים לזה Farsbrød ככה זה הולך:
מצרכים :
500 גרם בשר טחון אני משתמשת בחזיר עם בקר ביחד
עגבניות שרי
גבינת פטה בקוביות , משתמשים לסלט בדרך כלל
מלח
פלפל
בצל קצוץ
רצועות בייקון
ככה עושים:
מרדדים את הבשר הטחון שכמובן מופשר על קרש חיתוך , רצוי לפזר קצת קמח על הקרש חיתוך וגם על המערוך, שמים באמצע הבשר חצאי עגבניות חתוכות, מעל זה בצל קצוץ, מעל זה קוביות פאטה, מעל זה לפזר מלח ופלפל , לגלגל את הבשר לרולדה עם הדברים בפנים להניח על תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה , מעל הרולדה להניח שתי וערב את רצועות הבייקון , לשים בתנור 220 מעלות צלזיוס כארבעים דקות . זה טעים בטירוף, אוכלים עם תפוחי אדמה מבושלים בצד וסלט חסה עם בצל סגול , יש ששמים רוטב לקציץ אבל לדעתי ממש לא צריך.
 

alphadelta

New member
מתכון דומה

מכינה את זה מהודו טחון ומוסיפה שמן זית. אנחנו לא מערבבים בשר וחלב אז לא שמים גבינה, כן שמה בפנים ערמונים מבושלים או ביצים קשות מבושלות. את תפוחי האדמה אפשר לחתוך ולשים מסביב. אופים בחום בינוני מכוסה לחלק מהזמן וללא כיסוי לחלק מהזמן.
 

נחמנית

New member
גם אני אוהבת מאפי בשר

הכי אוהבת כמובן שזה בתוך בצק. אבל אין ספק שגם עם ירקות טעים.
&nbsp
מאוד מזדהה עם הניסיון לאכול פחות בשר, וגם עם העצב על חוסר הטעם של הירקות. לטעמי ירקות מקומיים בכל זאת לפעמים מלאי טעם - הכל תלוי במה ההצע המקומי
 
מה הבעיה עם טיגון?

זאת שיטת הבישול הפשוטה ביותר לדעתי ואני מאוד מאוד מאוד אוהבת מטוגן, אבל שונאת את הריח שזה משאיר בבית


אני מנסה כמה שפחות לטגן בגלל השמן והריח שנשאר בבית עוד יממה, אבל אין על אוכל מטוגן מבחינתי


אצלנו מאוד אוהבים לביבות תירס. אני מאוד מאוד אוהבת לביבות תפוחי אדמה, אבל אני היחידה בבית אז זה קורה רק בחנוכה. השנה גם שמרתי לעצמי מתכון ללביבות כרובית שפעם הכנתי ושכחתי מזה.
http://www.foodisgood.co.il/recipe/fried-cauliflower-fritters/

וסיפור קטן על טיגון - אני צמחונית ולא מתעסקת עם בשר. אנחנו קונים בשר שאפשר להכניס לתנור וזהו.
כשאבא שלי היה פה בקיץ, בעלי קנה חתיכות עוף קפוא שנשארו במקפיא ולא ידעתי מה לעשות איתן. יום אחד לפני כמה חודשים, ואני בת 51, הפשרתי אותן, חתכתי לפרוסות והכנתי שניצלים פעם ראשונה בחיי
נרשמה כזאת התלהבות, שאני מכינה את זה פעם בשבוע-שבועיים. רק שאני משתמשת עכשיו בפרוסות עוף מוכנות שאפשר לאכול קר. הן חתיכות קטנות כאלה ובני הבית מאוד אוהבים ואני לא צריכה להתעסק עם בשר נע.
 

alphadelta

New member
טיגון

כל הכבוד על השניצלים :)

בקשר לטיגון
דבר ראשון: לא אוהבת את הריח של טיגון. ביום אביבי יחסית לפני שבוע פתחתי חלון, טיגנו עשרות לביבות, והקפאתי אותן. מיד אחר כך הדלקתי קטורת עם ריח עדין. כך שלא ישאר הריח.

פרט לזה, טיפטפו לי כל שנות הנעורים, מאז שהורי גילו את הבישול הבריא , שטיגון זה רע. והם עשו עבודה טובה. כי זה ממש מולחם לי חזק בתוך הראש. במסעדות לפעמים אני מזמינה צ׳יפס. או מכינה שניצל לכבוד יום הולדת לפי בקשת הקהל. אבל זה לא מאורע קבוע בביתינו.
 

forglemmigej

New member
אני כמעט ולא מטגנת הרוב בתנור

קציצות, עוף, אני מנסה לאכול מעט בשר כדי להוריד את סבל בעלי החיים
זה גם לא בריא מכל השומנים שיש בו , תפוחי אדמה רק מבושלים ולעיתים רחוקות בתנור , גם ביצים כמעט ולא אוכלת אפשר לעשות עוגות עם בננה במקום ביצים יש לזה אותן תכונות של ביצה שמחזיקה את העיסה, הבעיה שהפירות והירקות פה כל כך חסרי טעם שגם על זה צריך לותר , אם כבר מדובר בפירות וירקות כשהייתי עכשו בארץ קניתי רק בשווקים את הפירות וירקות ואפילו בארצנו הקטנטונת הם חסרי טעם, מה התברר עשו איזה עסקה עם טורקיה שימכרו להם את הגז הטבעי וישראל תייבא את התוצרת החקלאית משמה , לא יאמן הם הרי לא משביחים את הפירות וירקות כמו בארץ הכל תפל ומזעזע ולא נתחיל אפילו שזה פוגע בחקלאים
 

נחמנית

New member
זה בעיה של טמפרטורה

אם השמן חם מדי, נשרף, אם השמן קר מדי יוצא גוש שומן. אני לא מצליחה לשמור על טמפרטורה נכונה בטיגון עמוק. טיגון חצי עמוק כמו של שניצלים, סבבה, אבל טיגון של צ'יפס., אני לא מסוגלת.

כדי להיפטר מריח של טיגון אני מבשלת מים עם מקל קינמון. הריח של הקינמון נעים לי.

כל הכבוד לך שמצאת דרך לגן להם שניצלים בדרך שלא תפריע לך. אני עוד עובדת על דרך שאי שמירת הכשרות של בן זוגי תשלב עם שמירת הכשרות שלי. מחוץ לבית זה פשוט. בבית הגבולות זזים כל הזמן
 
חנוכה בגן


הספקתי להכין עם הילדים מיני סופגניות לפי המתכון של סופגניות אשל במולטי קייק- היה להיט! מחר הבטחתי להם שנכין שוב.
הכנו דונאטס לחגיגת חנוכה של כל כיתות הגן, הכנו דונאטס נטולי גלוטן ונטולי מוצרי חלב בגלל אלרגיות שיש בכיתות אחרות והאמת שיצא קצת קשה במיוחד שאפינו יום קודם אבל הילדים טרפו את זה. מלא ילדים מכיתות של הגדולים יותר אמרו שזה הדונאטס הכי טעים שהם אכלו והילדים עם האלרגיות היו מאושרים שיכולים לאכול הכל.
&nbsp
הכנתי גם לביבות גבינה בבית שהיה נחמד לנשנש למחרת.
&nbsp
יוצאת לחופש של שבוע החל ממחר בצהריים אז נראה לי שיהיו הרבה בישולים במיוחד שהולכת לארוחות ערב חגיגיות אצל חברים.
&nbsp
&nbsp
 

נחמנית

New member
ראית את השרשורפלצת בפורום הורים לפעוטות?

בנושא אלרגיות וגן

זה שאת מכינה עם הילדים משהו שכולם יכולים לאכול מכניס להם לראש מגיל צעיר שהתחשבות זה חלק טבעי מהחיים שגורם לכך שהם יהיו נעימים יותר לכולם. יש לזה ערך מוסף אדיר בעיני מעבר לזה שהילדים הכינו את האוכל שהם אכלו וכן הלאה. מקסים ומגניב!
 

alphadelta

New member
אלרגיות

עובדת עם ילדים שנים. וחייבת לציין שכשכולם מקבלים משהו וזה שאלרגי מקבל משהו אחר, הילדים מתיחסים לזה בטבעיות. גם ה״אלרגי״ וגם שאר הקבוצה. כי הם רגילים. אבל לפעמים היו לי אורחים בבית בני 5 ו6 (כשילדי היו קטנים) שטענו בחריפות שהם אלרגים לברוקולי או שעועית. למרות שידעתי שהם לא
.
 
האמת שזה היה יותר הצבת עובדה ודי חששתי

כי לא מכירה את סוג תחליף הקמח ולא ידעתי אם זה ייצא אכיל במיוחד שהתקשה- אבל שמחה שהצליח לנו וששימחנו את הילדים.
גם ניצלנו את ההזדמנות לדבר על זה שלפעמים יש ילדים שאסור להם דברים ספציפים ולכן צריך להתחשב.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה