בואו לשולחן - טו בשבט שמח

נחמנית

New member
בואו לשולחן - טו בשבט שמח

מה שלום כולם? מה אכלתם השבוע? מה בישלתם?

אצלנו היו ישיבות בעבודה שזיכו את הקולגות בנשיקות עם תמרים ושקדים לרגל טו בשבט (רק אצלי בראש זה היה לרגל טו בשבט, כמובן). נשיקות עם שוקולד לאירוע טו בשבט הקהילתי - חשבתי ששוקולד יותר יתאים לקבוצה של ילדים קטנים (תמרים ושקדים יהיו מסובכים יותר ללעיסה אצל פעוטות למרות ההתאמה לכאורה לטו בשבט). עוגת גבינה פירורים הוכנה לחובבי העניין בבית. ולסיום, מרוב אפייה הייתי עייפה, לאוכל אילתרתי מנת כדורי בשר ותפוחי אדמה שיצאה מעדן. מה שקיצר את העניינים זה שכדורי הבשר כבר היו מוקפאים ומוכנים לבישול מלפני כמה שבועות. כל מה שהייתי צריכה לעשות זה לחתוך תפוחי אדמה. הזמן הכולל שלי במטבח לא עלה על 10 דקות של קילוף, חיתוך ושטיפת כלים (אני לא אוהבת להשאיר קולפן/סכין בכיור)

 

נחמנית

New member
כדורי בשר ותפוחי אדמה בצ'ילי וטריאקי

חותכים תפוחי אדמה לרבעים ואז לפרוסות. מחממים סיר נון-סטיק עם טיפה שמן. מקפיצים את התפוחי אדמה 5-10 דקות על להבה בינונית ומערבבים מדי פעם כדי שלא ידבק.
צורבים כדורי בשר פשוטים על מחבת טפלון רק שיסגרו ומניחים על התפוחי אדמה (כמו שאמרתי, השלב הזה אצלי נעשה לפני כמה שבועות וכדורי הבשר המתינו במקפיא בשקית זיפ לוק).
בקערת מרק מערבבים רבע כוס צ'ילי, רבע טריאקי וכמה כפות מייפל. מוסיפים מים למלא את הקערה.
שופכים על הכדורי בשר ותפוחי האדמה. מוסיפים עוד חצי קערת מים (עד שכדורי הבשר יהיו מכוסים לפחות עד החצי במים).
מכסים ומבשלים מכוסה 10 דקות ברתיחה עדינה.
מורידים מכסה ומבשלים פתוח עד שכל המים מתאדים. ברתיחה עדינה כמובן. מדי פעם ערבבתי/ניערתי



 

נחמנית

New member
קצפיות תמרים ושקדים על פי נירה רוסו

בשינויים קלים שלי:
חומרים:
4 חלבונים
1 ושליש כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

1 כוס שקדים קצוצים
1 כוס תמרים קצוצים
רבע כוס קורנפלור

קוצצים היטב את השקדים והתמרים. מערבבים עם הקורנפלור כך שכל התמרים יצופו היטב.
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים כדקה לבד על עוצמה גבוהה. כשמתחיל להתקבל קצף מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה (כף אחרי כף או בזרם איטי). הוספת הסוכר צריכה לקחת כ 2-3 דקות. מוסיפים גם את כפית תמצית הוניל. עוצרים את המיקסר כשמתקבל קצף לבן, קשה ומבריק (כל התהליך לוקח כ3 וחצי עד 4 דקות). מקפלים פנימה את התמרים והשקדים ב2-3 נגלות.

יוצרים נשיקות עם שק זילוף או עם שתי כפיות.

אופים על חום נמוך (כ-110 מעלות צלסיוס) בתבנית מרופדת בנייר אפייה במשך כשעה עד שתחתית הקצפית מתנתקת בקלות מנייר האפייה.



 

forglemmigej

New member
הכל נראה מעדן חבלז..

אני עשיתי השבוע עוגת סולת תפוזים כמו של ארומה ..
מצרכים:
1 כוס קמח
.2 כפיות אבקת אפיה
.3. כוס סולת
4. כוס קוקוס
קליפה מגוררת בתפוז
100 מל מיץ תפוזים טרי
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
קצת חתיכות ממקל וניל
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים היבשים בקערה אחת, בקערה שניה להקציף ביצים עם הסוכר לקצף די נוקשה, להוסיף שמן, מיץ תפוזים , קליפת תפוזים לאחד את שתי התערובות
לאפות בתבנית מרובעת כשנייר אפיה עליה ב170 מעלות כארבעים דקות (אמא שלי היתה אומרת ארבעים רגע. געגועים..)
בנתיים בסיר קטן להרתיח 1 כוס מים חצי כוס סוכר ומיץ לימון מחצי לימון.
לאחר שהעוגה נאפתה לשפוך את הסירופ עליה .

אני רואה שאוהבים פה קציצות וכדורי בשר אז נותנת מרשם לקציצות דניות שקוראים להן פריקדלה ,
מצרכים:
400 גרם בשר טחון בקר או חזיר או עגל
1 ביצה
1 בצל קצוץ
קצת קמח
קצת אבקת אפיה (זה עושה את הקציצות אוריריות)
מלח
פלפל
אני מוסיפה קצת גרגרי קוסקוס
כחצי כוס חלב
אופן הכנה:
שמים את כל המצרכים בקערה , לובשים כפפה חד פעמים ומועכים הכל טוב טוב ככה כל המצרכים מתערבבים בצורה הומוגנית והיד לא מתלכלכת
שמים במקרר כחצי שעה
במחבת גדולה שמים חמאה (אפשר שמן אבל חמאה מעדנת את הטעם), יוצרים קציצות עם כף למרק ומעצבים צורה של קציצות, מטגנים בחום בינוני עד שמשחימות.
 

נחמנית

New member
אני לפעמים מעדיפה בשר טחון

אני שונאת להתעסק עם בשר. יש תקופות ארוכות שאני בקושי אוכלת. בשר טחון יוצר אצלי איזה ריחוק מהעובדה שאני מתעסקת עם מה שזה.

מה שאני הכי אוהבת בימינו זה קיצורי דרך. אוכל טרי, אבל עם פחות זמן במטבח. לטגן בצל ולהשאיר קצת במקרר לתבשיל הבא, להקפיא קציצות או שניצלים בחצי הדרך, עגבניות קלופות מקופסת שימורים. ניסיתי להשרות חומוס ולהקפיא מונבט אבל הגוף שלי לא מסתדר עם קטניות לא חשוב כמה השריתי/הקפאתי/הנבטתי או מה שלא עשיתי להן. תנו לי דרך לקצר את הזמן שאני במטבח ועדיין לקבל ארוחה חמה וטריה ואני הולכת על זה.
 
השבוע נזכרתי במנה שלא הכנתי כבר הרבה זמן,

משהוא כמו מוקפץ, אבל זה בבישול ארוך יותר, על אורז. אנחנו מאוד אוהבים. כיוון ושאני צמחונית, אני משתמשת ב-Quorn Meat Free Chicken Pieces במקום חתיכות עוף, הרבה בצל, גזר, שעועית ירוקה וקשיו, מתובל/מבושל ברוטב סויה.
http://www.quorn.co.uk/

ניסיתי עוגה שחברה סיפרה שהכינה. "עוגה בחושה ספירלה קוקוס ושוקולד" של קרין גורן, עוגה שהעלתה בי נוסטלגיה נעימה, והחלטתי לנסות בשביל להגדיל את רפרטואר העוגות שאני אופה. העוגה נכנסה לספר המתכונים שלי. כעוגה זה יצא טיפה דחוס, אבל עדין טעים. נשאר לי בלילה שלא נכנסה לתבנית, אז הכנתי כמה מאפינס, שיצאו ממש ממש טעימים, אז ממליצה דווקא להכין כמאפינס ולשכוח מהדוגמא.
http://yummies.reshet.tv/food/shows_sodot_metukim_carine_goren_recipes/weekend_cake/



 

נחמנית

New member
מה יש בתחליף בשר הזה?

נכנסתי לאתר והם רושמים שמה שיש בזה זה איזה סוג של פרוטאין שהוא פטנט שלהם? אני לא מבינה מה זה בדיוק. זה לכאורה נטול גלוטן (שזו אחת הבעיות באכילת מוצרים טבעונים, שהם מלאים בגלוטן) ודומה לשמרים, אז איך טבעוני? לא ברור לי מה קורה שם אבל נראה מעניין.

בנוגע לעוגה - היא יוצאת שומנית? יש בה גם כוס שמן וגם קרם קוקוס - שזה הרבה שומן. אני הייתי מוותרת על דוגמת הספירלה, שגם לקרין גורן לא ממש יוצאת ספירלה בסרטון שיש בקישור שהבאת. אם רוצים דוגמא אפשר לעשות דוגמאת שיש. המסה נראית יחסית כבדה ולא נוזלית. כדי לעשות דוגמת ספירלה צריך מסה שמתפשטת מהר יותר ושוקעת פחות - כלומר יותר קלה. שיש הרבה יותר מתאים כאן.

נראה טעים!
 
האמת,

אין לי מושג מה זה ה-Quorn הזה
זה התחליף הכי טוב שמצאתי כאן (סקוטלנד).

העוגה ממש לא יצאה לי שומנית, אבל אני השתמשתי בחלב רגיל ולא חלב קוקוס.
 

mumfor4

New member
המון המון זמן נעדרתי

אני עושה נסיונות עם לחמי מחמצת ונהנית מאוד. הניסיון ה5 שלי אפיתי עם קמח לחם מלא וקמח שיפון ואהבתי את התוצאה מאוד. אנסה להעלות תמונה מהמחשב
 
למעלה