בואו לשולחן ט"ו בשבט

mumfor4

New member
בואו לשולחן ט"ו בשבט

שלום לכולם , מקווה שלא קר מדיי / מושלג
ט"ו בשבט מתקרב מאוד , מחר .
מישראל אני זוכרת קרנבל פירות יבשים ומחירים מטורפים .
לאורך כול השנה אנחנו אוכלים פירות יבשים בעיקר תפוחים מיובשים , תמרים ( מג'הול אהובי ) , אגוזי מלך ופקאנים .
הבוקר הכנתי עוגת פירות יבשים ואגוזים ממתכון שנתנה לי חברתי דיקלה המהממת . ממליצה לכם לנסות , אני הוספתי מעט קינמון וג'ינג' טחון .
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1098848783467428&substory_index=0&id=908032469215728
ספרו לנו מה הכנתם השבוע . תמיד כייף לראות תמונות גם יחד עם המתכון .
שבוע מבורך
דורית



 
בהשראתך משבוע שעבר,

הכנתי ירקות מוקפצים על מצע של אורז. אני מכינה את זה עם קוביות של Quorn (תחליף צמחוני לקוביות עוף).

במועדון הילדים שאני עובדת בו, הכנו השבוע נקניקיות וספגטי ברוטב עגבניות. הילדים הכניסו את הספגטי לתוך הנקניקיות וזה התבשל יחד. רוב הילדים מאוד נהנו מזה, והפסטה בתוך הנקניקיה יצאה רכה.



 

shuttles3

New member
גם אני בהשראתך!

עם שאריות תערובת כוסמת וקינואה, תערובות ירקות מהפריזר, שתי ביצים וקצת רוטב סויה הכנתי "אורז מטוגן". חבל שייבשתי את הדגנים יותר מידי.
&nbsp
חוץ מזה היו בורקסים ביתיים עם תפו"א ובצל מטוגן, עם ובלי פטריות מטוגנות (מה זה "ביתי", עם בצק עלים קנוי
)
מרק תפו"א וכרישה צלויה (מקופסה, אלא מה, אבל חיממתי אותו במו ידיי, באמת!)
צלי שוקי עוף עם תפו"א
צלי בקר עם בצל ופטריות בתיבול תערובת תבלינים שמצאתי במזווה
אורז מלא אוורירי ביותר (תודה לאחי ששלח לי מעין כובע קסמים לסירים)
עוגת קלמנטינות הפוכה (נאפתה לשם נסיון החלפת חצי מכמות החמאה ברסק תפוחים - לא נרשמו תלונות על התוצאה, להיפך)
פיצה חצי-ביתית בפרויקט משפחתי: רידדנו בצק קנוי, מרחנו רוטב עגבניות חצי-קנוי ופיזרנו גבינה.
לביבות גבינת ריקוטה
פסטה עם קוטג' (לילדון) ועם גבינות (לאביו)
סלטים פשוטים
 

mumfor4

New member
נשמע שהייתם עסוקים השבוע אני בעד קיצורי דרך

למי יש זמן להיות שעות במטבח ? לא לי , לצערי כי אני מעדיפה להכין הכול משריטה כמו שאומרים אצלנו
ובאמת אולי יש לי שריטה בקשר לזה .
מה זה כובע לסירים ? זה כמו שאני שמה מגבת מטבח על המכסה של האורז ? צלמי לנו .
גם אצלנו בורקסים מבצק עלים קנוי , זה מעולה !
תמשיכי לשתף ממש כייף לקרוא .
 

shuttles3

New member
תודה יקירתי


שעות במטבח - זה ממני והלאה. יש לי כשעתיים ביום שבת וראשון, כשהילדון ישן, והשעתיים כוללות לאכול ארוחת צהריים. בכל ערב יש לי 10 דקות להכין ארוחת ערב, ו-45 דקות להכין עוד משהו (בשביל ארוחת ערב של מחר, לדוגמא) אחרי שהילדון הולך לישון... זה הכל. עם הזמן לומדים להיות מאוד אפקטיביים, נכון? בזמן שהוא ער, אני לעתים רחוקות במטבח, מעדיפה לעשות דברים ביחד איתו. הוא גדל לנו מהר מידי, חבל לפספס אפילו דקה. מה עוד שאני עצלנית במטבח, כך שמתקבל כאן רק מה שאפשר לעשות מהר או בשלבים (ולפרוס על פני כמה ימים).
&nbsp
לגבי כיסוי הסירים, זה אכן אותו רעיון כמו כיסוי במגבת. רק אולי נוח יותר. הנה, לי יש כזה:
http://dishwish.co.il/product/magic-cover-classic/
בזכותו הפסקתי להתבייש להכין אורז לאורחים
.
 
בעלי ממש נדלק על הסיר החשמלי , אני קצת פחות


אני גם אוהבת את הבישול וכו' והוא לקח ממני את זה וגם הריח שזה עושה-לא משנה מה הוא שם ואיך מתבלן- זה עושה ריח מאוד חזק שעושה לי חשק לברוח מהבית. אף פעם לא סבלתי ריח של חמין וכו' ועכשיו החושים עוד יותר התחדדו אצלי בגלל הטיפולים אז בכלל...
כמעט העלינו את הבית באש כדי להעיף את הריח הזה
.
&nbsp
הוא הכין איזה תבשיל, לא יודעת עם מה אפילו
אני לא מסוגלת לאכול מה שלא מסוגלת להריח.
במהלך הסופשבוע הכנתי מרק עוף ממש מהבסיס- זה אומנם לקח מלא זמן אבל יצא טעים!
הכנתי גם חלה, פסטה והיום אחרי שהבחור הכין תבשיל עם עדשים והשתמש בתבלין מאוד חזק מה שדי הרס את המנה והיא הועפה לפח-הכנתי תפוחי אדמה שבישלתי מעט ואז הכנסתי לתנור בתיבול של פפריקה מתוקה וכנפיים גם באותו תיבול לצד קוסקוס- יצא ממש טעים.
&nbsp
ממקודם הייתי רעבה קצת אז הכנתי בורקסים מבצק עלים
 

mumfor4

New member
עבדת קשה השבוע

לפחות בעלך מנסה להכין אוכל .
אצלי זה מסתכם בפירורים על השייש כשהוא מכין לעצמו כריכים בשעות הזויות ;)
לגבי סיר בישול איטי אני חושבת שיש משהו בריח שלא משנה מה אני מכינה זה תמיד מריח אותו דבר .
אבל . זה מציל אותי פעמים רבות , מפנה לי את הגז ומשאיר אותו נקי , האוכל חם , אז מפנה לי את המיקרוגל ,
לפעמים לשטוף אותו קצת מבאס , כאן נכנס לתמונה בעלי שיחיה .
שוב , בעיניי זאת המצאה גאונית , ויש לי כמה חברות שלא מסוגלות להכין אורז בלי סיר לבישול אורז , זה עדיין אין לי . מה שמוביל אותי למחשבה שאולי בשבוע הבא נפתח דיון על גאד׳טים למטבח ששינו את חייכם ...... תתחילו לחשוב .
רציתי גם להגיד ששינויים הורמונליים אכן עלולים לגרום לריחות להיות בלתי נסבלים ( מנסיון של ילדי טיפולים , זה מתעצם בזמן הטיפול עצמו ) . תחזיקי מעמד !
 
הוא אכן מנסה ולרוב מצליח


הפירה שלו מושלם, הכי טעים שיש!

אני בעיקר שונאת את הריח- תמיד הייתי רגישה לריחות אבל גם שונאת שצריך להשרות ולחכות מלא שלבים ומלא זמן, אני אוהבת לתקתק את ההכנה.

הוא ראה שזה לא יצא מוצלח ותוך 40 דקות הייתה ארוחה מאורגנת חדשה בחסות פרפרית
, מזל שאני כזו תקתקנית כי הייתי ממש רעבה
 

noa219

New member
יש לך מתכון מנצח לבורקס גבינה /תפו"א הום מייד?

אני כל פעם רוצה להכין אבל לא נראה לי שיצא טוב בגלל הבצק עלים שהוא לא כמו בארץ...
 
אני משתמשת ב-Pepperidge Farm Dough Puff Pastry

זה מאוד מזכיר את בצק העלים מהארץ.
המילוי שאני עושה לבורקס גבינה די פשוט:
מערבבת שמנת חמוצה עם תערובת גבינות, לפעמים מוסיפה גם בולגרית/רוטב פיצה.
יוצרת משולשים של בורקס, מהדקת היטב, מורחת ביצה ומפזרת שומשום ולתנור לכרבע שעה בערך עד שזה נהיה זהוב גם בחלק העליון וגם בחלק התחתון.
 

נחמנית

New member
סופש לבן

לפני הסופה הלכתי לסופר, אנשים הצטיידו במים, אני קניתי עוגיות לילדים ולחם. וגם קילו וחצי בקר טחון (אני קונה בשר כשר, אז קונים מה שיש ולא נראה מלפני 200 שנה ואז מחליטים מה מכינים). בשלב בו גיליתי שהבשר שחשבתי שאני אקנה לא בנמצא כבר לא היה לי כח ללכת ולהצטייד בירקות מיוחדים. במהלך הסופ"ש אי אפשר היה להוציא את הילדים כדי שיהיה לי זמן לבשל בנחת כי בחוץ ירד שלג ועוד שלג ועוד שלג (יש לציין שבכל זאת הוצאנו אותם אבל זה כי גרנו 7 שנים בקנדה וכבר לא מזיז לנו סופות בכזה סדר גודל).

הוצאתי את הפוד פרוססור. קצצתי בצל לסינייה והשרתי בורגול. טיגנתי בטפלון את הבצל לסינייה ובינתיים קצצתי בצל, גזר ובטטה לכדורי בשר. כשהבצל של הסינייה נראה טעים העברתי אותו לקערה והוספתי תיבול ממה שהיה -שום ופטרוזיליה קפואים ועלי זעתר הוחלפו בבני דודם - טימין. אידתי באותה מחבת את הירקות לכדורי בשר וקצצתי תערובת דומה של בצל גזר ובטטה לאורז. את הירק של הכדורי בשר החזרתי לפוד פרוססור, הפעם עם להב, וטחנתי עם ביצה ופירורי לחם. הקפצתי את הירקות לאורז במחבת ובסיר גדול פוררתי חצי קילו בשר לאורז.

אז מה היה לנו?
סינייה בקר בטחינה (קצת מגוחך השימוש בשם סינייה שלא מסביר כלום על המנה, כמו לקרוא להכל תבשיל)
כדורי בשר ברסק עגבניות
אורז שחור עם ירקות ובשר טחון

למחרת - מרק דלורית ותפוחים

ולמרות שהכדורי בשר הוכנו לפעוט, בסוף בא הילד וביקש חלה. אז שלפתי לו אחת מהפריזר. לפחות לגדולים היה טעים ויש עכשיו הרבה שאריות (רובן בפריזר).





 

נחמנית

New member
תודה, זה החינוך שקיבלתי

אמא שלי, שלא כל כך אוהבת לבשל למרות שהיא מבשלת המון, תמיד אמרה לי - שלא צריך ללמוד לבשל, צריך לפתוח ספר ולעשות מה שכתוב. כשהייתי צעירה סבתא שלי ראתה אותי עוזרת לה ואמרה שעם כזו עזרה היא היתה נשארת במטבח עד הבוקר ועדיף כבר בלי (אכן הייתי איטית באופן מזעזע). עם השנים למדתי, והשתכללתי, ואכן הכל מהיר. כשההורים שלי היו בביקור התחשק לנו משהו מתוק והכנתי עוגת דלעת וגבינה ב-10 דקות. כשחזרתי לסלון והעוגה היתה בתנור אמא שלי אמרה לי שלה זה היה לוקח שעה.


אני גם חושבת שמאוד חשוב לסדר את המטבח לפי הנוחות האישית. נגיד, ארון התבלינים שלי חייב להיות בארון שנמצא מימין לתנור למעלה. המיקום של הדברים חייב לאפשר לי עבודה זורמת. מאחר זה כבר המטבח השישי שאני מארגנת לעצמי, גם בזה התייעלתי.
ודבר אחרון (וזה הייתי שמחה לשמוע מאחרות, למרות שכבר זה עמוק בשרשור ובטח לא ישימו לב), אני אוהבת כלי מטבח שכיף לי להשתמש בהם. כשפוררתי את הבשר השתמשתי במרית עץ חדשה שקניתי וגיליתי שהיא ממש לא נוחה לי! הידית ארוכה מדי לעומת הגובה שלי וצרה וזה גרם לעבודה מואמצת וסתם.
יש לי את המרית סיליקון שבקישור, שהיא פשוט מופלאה . אני משתמשת בה לטיגון חביתות, ובעצם כל דבר. היא עמידה לחום, מסוגלת לנקות כלי, קלה, בגודל נכון לכף היד שלי - בקיצור מושלמת. אם למישהו יש המלצה על פריט מטבח מושלם שכזה אני אשמח לשמוע. גם הכוסות מדידה שלי כאלה. הן מועצבות בצורה שמאפשרת להניח על סף צנצנת. הן לא רחבות מכדי להכנס לתוך מיכל, והן נורא נוחות.

http://www.amazon.com/OXO-Grips-Sil...4&sr=8-1&keywords=oxo+silicone+cookie+spatula

http://www.amazon.com/Joseph-Nest-Plus-Measuring-Cups/dp/B00HA462K6
 
למעלה