בואו לשולחן - יום כיפור בפתח
שנייה לפני יום כיפור הנה עוד שבוע מתחיל. האם אתם מתכננים ארוחה מפסקת? מה היו המנות הקבועות של הארוחה המפסקת אצלכם?
אחרי ששבוע שעבר העלתה הנה TearGarden את הקישור לאתר מתוקים שלי, לא התאפקתי וכבר ניסיתי מתכון של עוגיות ממנו. הלכנו לאירוע קהילתי וידעתי שיש שם כאלה שנמנעים מגלוטן. למרבה המזל זה היה אירוע של ישראלים אז לא חששתי להכין דברים עם אגוזים. גם אצלכם זה ככה? במבה נחשבת פתאום אויב המדינה? העוגיות זכו להצלחה מטורפת. הכנתי שתי גרסאות. כולם העדיפו את השוקולד ואנחנו את החמוציות, לא נשאר פירור והמתכון כבר נשלח אפילו לכאלו שלא היו שם לאכול את העוגיות.
אחרי כל הפעילויות של ראש השנה והאירוח של המשפחה נהננו מסופ"ש רגוע יותר סביב העיירה שלנו. הכנתי נגלה חדשה של גרנולה, הפעם עם תוספת של אורז תפוח לא ממותק שמוסיף קצת נפח לגרנולה. הצד המשמח הוא שפעוט הבית הודיע שהוא רוצה לטעום ומאוד אהב. הצד הפחות משמח הוא שהוספתי לגרנולה שקדים ולא היתה לי סבלנות לדוג לו פתיתי שיבולת שועל נטולי שקדים ליותר מחצי דקה. אני אכין בשבילו נגלה נוספת נטולת גורמי חנק.
עוד הוכנו כדורי בשר. לפני שבועיים בערך הכנתי נגלה להקפאה מתערובת של הודו טחון, בטטות מבושלות במיקרו, בצל, קישואים, ביצים, מלח, פלפל, פפריקה וקצת פירורי לחם. את הקציצות אפיתי והקפאתי את הרוב. אתמול זרקתי לסיר עבניות חתוכות, קצת יין, שום, בזיליקום, סוכר, מלח, פלפל, ובישלתי את הקציצות. יצאה לנו מנה מנחמת ונעימה בדיוק ליום קריר של תחילת הסתיו (לפני שמפעילים את מערכת החימום ואף אחד לא זוכר שפעם היה קר).
עוגיות אגוזים ללא קמח ומוצרי חלב, ממתוקים שלי
עוגיות אגוזים ושוקולד ללא קמח וללא חמאה
ל – 20 עוגיות
2 כוסות (240 גרם) אגוזים מסוגים שונים
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1 ביצה L
1 כפית (3 גרם) סודה לשתייה
1 כוס (120 גרם) שוקולד לבן/חלב/מריר קצוץ גס או במטבעות קטנטנים
מחממים תנור ל – 175 מעלות.
טוחנים במעבד מזון או במטחנה חזקה את האגוזים. עוצרים את הפעולה, בעזרת מרית מנקים את השוליים הפנימיים של המטחנה/מעבד מזון וממשיכים לטחון, חוזרים על הפעולה הזאת עד שמתקבלת מחית.
מעבירים את המחית לקערה ומוסיפים את הסוכר, ביצה וסודה לשתייה. בעזרת מרית מערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד ומערבבים לפיזור אחיד.
עם כף קפיצית קטנה (4 ס"מ) של גלידה יוצרים כדורים מהבצק ומניחים במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים 7-10 דקות, מוציאים ומצננים לחלוטין לפניי ההגשה.
הערות של נחמנית: אני השתמשתי בשקדים, פיסטוק וקשיו שכבר היו קלויים. המחית שקיבלתי היתה קשה למדי ולכן גם את שאר המרכיבים טחנתי פנימה בעזרת מעבד המזון. הוספתי לחצי שוקולד ציפס קטנים - כוס היה יותר מדי. ולחצי חמוציות. יצאו קצת יותר מ-20 עוגיות והיה צריך לאפות 10-12 דקות בתנור המשוגע שלי. הן יוצאות מהתנור מאוד רכות באמצע ואז מתקשות. מעדן.
שנייה לפני יום כיפור הנה עוד שבוע מתחיל. האם אתם מתכננים ארוחה מפסקת? מה היו המנות הקבועות של הארוחה המפסקת אצלכם?
אחרי ששבוע שעבר העלתה הנה TearGarden את הקישור לאתר מתוקים שלי, לא התאפקתי וכבר ניסיתי מתכון של עוגיות ממנו. הלכנו לאירוע קהילתי וידעתי שיש שם כאלה שנמנעים מגלוטן. למרבה המזל זה היה אירוע של ישראלים אז לא חששתי להכין דברים עם אגוזים. גם אצלכם זה ככה? במבה נחשבת פתאום אויב המדינה? העוגיות זכו להצלחה מטורפת. הכנתי שתי גרסאות. כולם העדיפו את השוקולד ואנחנו את החמוציות, לא נשאר פירור והמתכון כבר נשלח אפילו לכאלו שלא היו שם לאכול את העוגיות.
אחרי כל הפעילויות של ראש השנה והאירוח של המשפחה נהננו מסופ"ש רגוע יותר סביב העיירה שלנו. הכנתי נגלה חדשה של גרנולה, הפעם עם תוספת של אורז תפוח לא ממותק שמוסיף קצת נפח לגרנולה. הצד המשמח הוא שפעוט הבית הודיע שהוא רוצה לטעום ומאוד אהב. הצד הפחות משמח הוא שהוספתי לגרנולה שקדים ולא היתה לי סבלנות לדוג לו פתיתי שיבולת שועל נטולי שקדים ליותר מחצי דקה. אני אכין בשבילו נגלה נוספת נטולת גורמי חנק.
עוד הוכנו כדורי בשר. לפני שבועיים בערך הכנתי נגלה להקפאה מתערובת של הודו טחון, בטטות מבושלות במיקרו, בצל, קישואים, ביצים, מלח, פלפל, פפריקה וקצת פירורי לחם. את הקציצות אפיתי והקפאתי את הרוב. אתמול זרקתי לסיר עבניות חתוכות, קצת יין, שום, בזיליקום, סוכר, מלח, פלפל, ובישלתי את הקציצות. יצאה לנו מנה מנחמת ונעימה בדיוק ליום קריר של תחילת הסתיו (לפני שמפעילים את מערכת החימום ואף אחד לא זוכר שפעם היה קר).
עוגיות אגוזים ללא קמח ומוצרי חלב, ממתוקים שלי
עוגיות אגוזים ושוקולד ללא קמח וללא חמאה
ל – 20 עוגיות
2 כוסות (240 גרם) אגוזים מסוגים שונים
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1 ביצה L
1 כפית (3 גרם) סודה לשתייה
1 כוס (120 גרם) שוקולד לבן/חלב/מריר קצוץ גס או במטבעות קטנטנים
מחממים תנור ל – 175 מעלות.
טוחנים במעבד מזון או במטחנה חזקה את האגוזים. עוצרים את הפעולה, בעזרת מרית מנקים את השוליים הפנימיים של המטחנה/מעבד מזון וממשיכים לטחון, חוזרים על הפעולה הזאת עד שמתקבלת מחית.
מעבירים את המחית לקערה ומוסיפים את הסוכר, ביצה וסודה לשתייה. בעזרת מרית מערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד ומערבבים לפיזור אחיד.
עם כף קפיצית קטנה (4 ס"מ) של גלידה יוצרים כדורים מהבצק ומניחים במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים 7-10 דקות, מוציאים ומצננים לחלוטין לפניי ההגשה.
הערות של נחמנית: אני השתמשתי בשקדים, פיסטוק וקשיו שכבר היו קלויים. המחית שקיבלתי היתה קשה למדי ולכן גם את שאר המרכיבים טחנתי פנימה בעזרת מעבד המזון. הוספתי לחצי שוקולד ציפס קטנים - כוס היה יותר מדי. ולחצי חמוציות. יצאו קצת יותר מ-20 עוגיות והיה צריך לאפות 10-12 דקות בתנור המשוגע שלי. הן יוצאות מהתנור מאוד רכות באמצע ואז מתקשות. מעדן.