בואו לשולחן - יום כיפור בפתח

נחמנית

New member
בואו לשולחן - יום כיפור בפתח

שנייה לפני יום כיפור הנה עוד שבוע מתחיל. האם אתם מתכננים ארוחה מפסקת? מה היו המנות הקבועות של הארוחה המפסקת אצלכם?
אחרי ששבוע שעבר העלתה הנה TearGarden את הקישור לאתר מתוקים שלי, לא התאפקתי וכבר ניסיתי מתכון של עוגיות ממנו. הלכנו לאירוע קהילתי וידעתי שיש שם כאלה שנמנעים מגלוטן. למרבה המזל זה היה אירוע של ישראלים אז לא חששתי להכין דברים עם אגוזים. גם אצלכם זה ככה? במבה נחשבת פתאום אויב המדינה? העוגיות זכו להצלחה מטורפת. הכנתי שתי גרסאות. כולם העדיפו את השוקולד ואנחנו את החמוציות, לא נשאר פירור והמתכון כבר נשלח אפילו לכאלו שלא היו שם לאכול את העוגיות.
אחרי כל הפעילויות של ראש השנה והאירוח של המשפחה נהננו מסופ"ש רגוע יותר סביב העיירה שלנו. הכנתי נגלה חדשה של גרנולה, הפעם עם תוספת של אורז תפוח לא ממותק שמוסיף קצת נפח לגרנולה. הצד המשמח הוא שפעוט הבית הודיע שהוא רוצה לטעום ומאוד אהב. הצד הפחות משמח הוא שהוספתי לגרנולה שקדים ולא היתה לי סבלנות לדוג לו פתיתי שיבולת שועל נטולי שקדים ליותר מחצי דקה. אני אכין בשבילו נגלה נוספת נטולת גורמי חנק.
עוד הוכנו כדורי בשר. לפני שבועיים בערך הכנתי נגלה להקפאה מתערובת של הודו טחון, בטטות מבושלות במיקרו, בצל, קישואים, ביצים, מלח, פלפל, פפריקה וקצת פירורי לחם. את הקציצות אפיתי והקפאתי את הרוב. אתמול זרקתי לסיר עבניות חתוכות, קצת יין, שום, בזיליקום, סוכר, מלח, פלפל, ובישלתי את הקציצות. יצאה לנו מנה מנחמת ונעימה בדיוק ליום קריר של תחילת הסתיו (לפני שמפעילים את מערכת החימום ואף אחד לא זוכר שפעם היה קר).
עוגיות אגוזים ללא קמח ומוצרי חלב, ממתוקים שלי
עוגיות אגוזים ושוקולד ללא קמח וללא חמאה
ל – 20 עוגיות
2 כוסות (240 גרם) אגוזים מסוגים שונים
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1 ביצה L
1 כפית (3 גרם) סודה לשתייה
1 כוס (120 גרם) שוקולד לבן/חלב/מריר קצוץ גס או במטבעות קטנטנים
מחממים תנור ל – 175 מעלות.
טוחנים במעבד מזון או במטחנה חזקה את האגוזים. עוצרים את הפעולה, בעזרת מרית מנקים את השוליים הפנימיים של המטחנה/מעבד מזון וממשיכים לטחון, חוזרים על הפעולה הזאת עד שמתקבלת מחית.
מעבירים את המחית לקערה ומוסיפים את הסוכר, ביצה וסודה לשתייה. בעזרת מרית מערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד ומערבבים לפיזור אחיד.
עם כף קפיצית קטנה (4 ס"מ) של גלידה יוצרים כדורים מהבצק ומניחים במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים 7-10 דקות, מוציאים ומצננים לחלוטין לפניי ההגשה.
הערות של נחמנית: אני השתמשתי בשקדים, פיסטוק וקשיו שכבר היו קלויים. המחית שקיבלתי היתה קשה למדי ולכן גם את שאר המרכיבים טחנתי פנימה בעזרת מעבד המזון. הוספתי לחצי שוקולד ציפס קטנים - כוס היה יותר מדי. ולחצי חמוציות. יצאו קצת יותר מ-20 עוגיות והיה צריך לאפות 10-12 דקות בתנור המשוגע שלי. הן יוצאות מהתנור מאוד רכות באמצע ואז מתקשות. מעדן.

 
השבוע אכלתי משהוא שלא אכלתי כבר שנים,

כלב במלונה כמו שקראו לזה אצלנו, או קן לציפור ששמעתי אחרים קוראים לזה. לחם עם חור באמצע וביצה בחור עם החלבון שנשפך על הלחם, והכל מטגן יחד עם קצת מלח ולא מעט שמן
וזה יאמי אמיתי!!! בעיקר כשהחלבון הנוזלי מצטרף לחגיגה על הצלחת


החברה שהיתה צמה, היתה אוכל תמיד, ספגטי ברוטב עגבניות ושניצל עם ירקות טריים. אין לי מושג למה, אבל כל שנה זה מה שהיא אכלה לארוחה המפסקת ושתתה כל כך הרבה מים שתמיד היא הרגישה לא טוב מזה
לסיום הצום היא היתה מכינה סוג מסויים של עוגיות שאני ממש לא זוכרת איזה, ושותה קפה. אחרי כן היא היתה כמה שזכור לי מכינה ארוחה של חביתה וירקות, ארוחה ממש פשוטה כזאת. זה תמיד הפליא אותי.
 

shuttles3

New member
כאן מתבשלים רק הדברים שדורשים קרוב ל-0 עבודה

צלי כזה וכזה עם עוף או בקר
תערובות דגנים
סלטים
פיתות עם שמן זית וגבינת פטה + זעתר
מרקים קלים ומהירים
דייסות
עוגות בחושות מהירות
תפו"א אפויים או בפירה
פסטה עם קוטג'
ולפעמים פיצה
&nbsp
וכך כל שבוע החל מלפני 7 שבועות ועד מי-יודע-מתי
 

נחמנית

New member
פסטה עם קוטג'? יש לך קוטג'?

אני מרגישה שזה אספקט שבו אני לא מספקת את הסחורה כמו שהיה בפינה עד עכשיו. גם אני מחפשת בימינו קיצורי דרך, מנות מהירות, הכנה קצרה או לכל הפחות שאפשר להכין חצי מראש.

בגלל זה הפריזר שלי מלא במאכלים שהוכנו אך לא בושלו - קציצות שעשיתי תערובת בשר והקפאתי כדורים מוכנים לבישול, שניצלים מוכנים לבישול, בוייקס מוכנים לאפייה (אחד הדברים האהובים על הילדים לארוחת בוקר/ערב), לביבות חצי מוכנות, לקטי ירקות שמשמשים להשלמת מנה. אני חושבת שהרבה מהקוראים/כותבים בפורום חיים על כאלה מנות - הכנה מהירה ופשוטה, כך שאני בטוחה שכולם ישמחו לשמוע דווקא על הדברים הפשוטים שיכולים לגוון את התפריט היומי שלנו. אני עכשיו לא יכולה להפסיק לתהות עם הילדים שלי היו אוכלים פסטה בקוטג' - בטוח יותר מזין מפסטה בלי כלום!
 

shuttles3

New member
כן כן, יש קוטג' ויש גם פסטה מלאה בסיבים

כמובן לא קוטג' "נקי" כמו בישראל, שמכיל חלב, מלח וזהו, אלא קוטג' צפון-אמריקאי, מלא במייצבים וכו'... אבל עדיין, זו מנת חלבון מרוכז. הילדון אוהב פסטה עם קוטג' ו"חוטים" (קצת מוצרלה מותכת).
עוד לא העזתי להקפיא קציצות שלא בושלו/טוגנו. הן לא מפרישות מים בהפשרה?
 

TearGarden

New member
אני מתביישת להודות...

אבל אני כבר בקושי מבשלת.
בעבר הייתי בשלנית, מאלה שכל סופ"ש מכינות ארוחות מושקעות, תמיד הייתי אופה עוגה או עוגיות או גם וגם, תמיד היה משהו בבית.
ואז החלטתי שאני צריכה ורוצה לרדת במשקל... לונג סטורי שורט הורדתי המון במשקל בשנה ומשהו האחרונות, והרגלי האכילה שלי השתנו לחלוטין. אני אוכלת מאוד פשוט, המון ירקות, המון דגנים מלאים, כמעט ללא מלח, וכו'. ולפעמים כשבא לי להתפנק אז אוכלת בחוץ או מזמינה (לרוב סושי).
כשהילדה אצלי, שזה כל סופ"ש שני, אני מבשלת לה. אבל אני לא אוכלת ממה שאני מבשלת לה. תמיד יש לי במקפיא שניצלים, קציצות וכו' בשבילה.
לגבי אפייה, שזו אהבה גדולה שלי, הפסקתי כמעט לגמרי. לפעמים אופה שמרים ומקפיאה כדי שיהיה לי לתת לילדה משהו מתוק וביתי... ולפעמים כשמדגדג לי לאפות אני אופה ופשוט מחלקת הכל.
בקיצור... פרט לאירועים מיוחדים שאני מכינה דברים עבורם (כמו ראש השנה), אין לי מה לתרום לפינה הזאת במיוחד
 

נחמנית

New member
אנחנו כמעט באותה סירה

אני צריכה לרדת המון במשקל אבל עוד לא ירדתי


וברצינות, גם אני כבר מבשלת הרבה פחות מפעם. אני אופה כשיש אירוע קהילתי - גם כי זה הכי קל לי, תמיד יש חומרים לאפייה בבית, גם כי רוב האנשים לא אופים וזה נחמד שיש, וגם כי כלקטוזית אני לא יכולה לאכול מרוב הדברים שאפשר לקנות ואז זו הזדמנות להתפנק בלי לאכול יותר מדי כי אני מביאה את זה לאירוע.

שניצלים אני אופה, ולכן גם אנחנו אוכלים. כנ"ל על קציצות. הכל אצלי בהכנה חצי מראש כמעט.

כל הכבוד על הירידה במשקל! אפשר לשאול אם עשית את זה עם תמיכה - חוג התעמלות/שומרי משקל וכו, או לבד?
 

TearGarden

New member
בוודאי!

אני עשיתי לפי תוכנית שנקראת Fit Girls Guide
https://www.fitgirls.com/
&nbsp
התחלתי ביולי שנה שעברה, וירדתי מאז 24 קילו. עשיתי בדיוק בדיוק לפי המדריכים שלהם, מבחינת אכילה ומבחינת התעמלות, רק הוספתי ריצה כל יום 5-6 פעמים בשבוע (היום כמובן אני כבר פחות בטירוף הזה, רק שומרת על המשקל, אפילו ירדתי עוד קילו בחודש האחרון - אין לי מושג איך).
אני מאלה שצריכים מסגרת ושיגידו לי בדיוק מה וכמה אני צריכה לאכול ולכן לי זה עבד ועדיין עובד עד היום. ברור שלא כולם כאלה...
אם תרצי עוד פרטים את מוזמנת לכתוב לי.
 

נחמנית

New member
אני אסתכל אחר כך

רוב התפריטי אכילה מבוססים הרבה על מוצרי חלב, וזה הגיוני כי הם ממלאים וזולים יותר קלורית. ירקות זה נחמד אבל לא ממלא לאורך זמן ופחות זמין לשליפה בלי הכנה. גיליתי שכלקטוזית מאוד מאוד קשה לרדת במשקל. אין סיכוי שאני מוצאת זמן להתאמן כל יום עם שני ילדים כשאני בכלל לא ישנה לילה שלם.

עשית עבודה מדהימה! כל הכבוד!
 

TearGarden

New member
ממליצה שתסתכלי בכל זאת

יש להם תחליפים כמעט להכל, ואופציה טבעונית כמעט להכל. יכול להיות שדווקא כן תמצאי את עצמך שם.
בכל מקרה אומרים שירידה במשקל זה 80% תזונה ו-20% פעילות גופנית.
&nbsp
אל תוותרי כל כך מהר
 

נחמנית

New member
אני לגמרי מסכימה

הייתי ילדה מאוד שמנה ובתור בחורה צעירה ירדתי 17 קילו. זה היה לגמרי שינוי תזונה. אני יודעת שצריך פשוט לקרות הסוויטצ' בראש - הכניסה למצב של אמונה עצמית ונחישות. אני לא בטוחה שאני מסוגלת לבצע את זה כרגע. אבל אני מאוד מקווה שאני אגיע לזה בקרוב או לפחות מתישהו (לא ללעשות אלא ללהאמין ביכולת לעשות)
 
למעלה