בואו לשולחן - ירקות עונתיים
שבוע שעבר גיליתי שאם יש במקרר מרק אז כשאני חוזרת הביתה עייפה ורעבה אני מחממת לעצמי צלחת מרק ברגע ופותרת את הבעיה. התלבטתי איזה מרק אני אכין השבוע. ללכת לפי ספר מתכונים אהוב? לחפש מה חדש בבלוגים האהובים עלי? בסוף הלכתי לקוסטקו. הפלפלים היו נורא יפים. קניתי. הפטריות היו יפות וזולות, קניתי הרבה. עצרתי ועשיתי חיפוש על מרק פטריות צלול בלי שמנת. הרעיון בראש היה מרק צח עם ירקות שאפשר לאכול. בסוף, הוספתי ציר ירקות שהיה בבית (שנקנה ברגע של חולשה והוספתי כי חבל, כבר יש). זה היה קצת טעות, כי אז כל המרק קיבל טעם של הציר. בניגוד לתוכניות, טחנתי את המרק וחיש קל המרק קיבל טעם של משהו אחר ומאוד מוצלח. המתכון המקורי כל כך רחוק ממה שעשיתי שאין טעם להפנות אליו. כמובן שגם מצאתי בקוסטקו המון פירות יער אז היה לנו קראמבל תותים ואוכמניות. אבל מה שחשוב זה המרק, כי אותו זכרתי לצלם. הנה המתכון שלי:
מרק פטריות
1 בצל
1 כרישה
3 גזרים
6 גבעולי סלרי קטנים בלי העלים
קילו פטריות (אני השתמשתי בשמפיניון ופורטבלו קטנות)
טימין
1 שן שום (או קובית שום קפואה במקרה שלי)
קוצצים את הבצל והחלק הלבן של הכרישה (עדיף לחצות את הכרישה ולשטוף היטב כדי לנקות משאריות חול).
מחממים שמן זית בסיר. מאדים בסיר סגור את הבצל והכרישה כ-10 דקות עד לריכוך.
בינתיים, קולפים וקוצצים את הגזר. קוצצים את הסלרי. מוסיפים את הגזר, הסלרי וקצת טימין לסיר.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים מחצית מהן לסיר.
את החצי השני מפזרים על מגש אפייה, מזלפים קצת שמן זית ומלח ומערבבים. צולים בתנור על חום בינוני או על גריל נמוך כחצי שעה.
מוסיפים לסיר 6-7 כוסות נוזל (ציר ירקות/בשר או מים), מלח, פלפל ושן שום ומבשלים ברתיחה נמוכה כ-30 דקות.
טוחנים את המרק (אני טחנתי גס). מוסיפים את הפטריות האפויות לאחר הטחינה.
שבוע שעבר גיליתי שאם יש במקרר מרק אז כשאני חוזרת הביתה עייפה ורעבה אני מחממת לעצמי צלחת מרק ברגע ופותרת את הבעיה. התלבטתי איזה מרק אני אכין השבוע. ללכת לפי ספר מתכונים אהוב? לחפש מה חדש בבלוגים האהובים עלי? בסוף הלכתי לקוסטקו. הפלפלים היו נורא יפים. קניתי. הפטריות היו יפות וזולות, קניתי הרבה. עצרתי ועשיתי חיפוש על מרק פטריות צלול בלי שמנת. הרעיון בראש היה מרק צח עם ירקות שאפשר לאכול. בסוף, הוספתי ציר ירקות שהיה בבית (שנקנה ברגע של חולשה והוספתי כי חבל, כבר יש). זה היה קצת טעות, כי אז כל המרק קיבל טעם של הציר. בניגוד לתוכניות, טחנתי את המרק וחיש קל המרק קיבל טעם של משהו אחר ומאוד מוצלח. המתכון המקורי כל כך רחוק ממה שעשיתי שאין טעם להפנות אליו. כמובן שגם מצאתי בקוסטקו המון פירות יער אז היה לנו קראמבל תותים ואוכמניות. אבל מה שחשוב זה המרק, כי אותו זכרתי לצלם. הנה המתכון שלי:
מרק פטריות
1 בצל
1 כרישה
3 גזרים
6 גבעולי סלרי קטנים בלי העלים
קילו פטריות (אני השתמשתי בשמפיניון ופורטבלו קטנות)
טימין
1 שן שום (או קובית שום קפואה במקרה שלי)
קוצצים את הבצל והחלק הלבן של הכרישה (עדיף לחצות את הכרישה ולשטוף היטב כדי לנקות משאריות חול).
מחממים שמן זית בסיר. מאדים בסיר סגור את הבצל והכרישה כ-10 דקות עד לריכוך.
בינתיים, קולפים וקוצצים את הגזר. קוצצים את הסלרי. מוסיפים את הגזר, הסלרי וקצת טימין לסיר.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים מחצית מהן לסיר.
את החצי השני מפזרים על מגש אפייה, מזלפים קצת שמן זית ומלח ומערבבים. צולים בתנור על חום בינוני או על גריל נמוך כחצי שעה.
מוסיפים לסיר 6-7 כוסות נוזל (ציר ירקות/בשר או מים), מלח, פלפל ושן שום ומבשלים ברתיחה נמוכה כ-30 דקות.
טוחנים את המרק (אני טחנתי גס). מוסיפים את הפטריות האפויות לאחר הטחינה.