בואו לשולחן - ירקות עונתיים

נחמנית

New member
בואו לשולחן - ירקות עונתיים

שבוע שעבר גיליתי שאם יש במקרר מרק אז כשאני חוזרת הביתה עייפה ורעבה אני מחממת לעצמי צלחת מרק ברגע ופותרת את הבעיה. התלבטתי איזה מרק אני אכין השבוע. ללכת לפי ספר מתכונים אהוב? לחפש מה חדש בבלוגים האהובים עלי? בסוף הלכתי לקוסטקו. הפלפלים היו נורא יפים. קניתי. הפטריות היו יפות וזולות, קניתי הרבה. עצרתי ועשיתי חיפוש על מרק פטריות צלול בלי שמנת. הרעיון בראש היה מרק צח עם ירקות שאפשר לאכול. בסוף, הוספתי ציר ירקות שהיה בבית (שנקנה ברגע של חולשה והוספתי כי חבל, כבר יש). זה היה קצת טעות, כי אז כל המרק קיבל טעם של הציר. בניגוד לתוכניות, טחנתי את המרק וחיש קל המרק קיבל טעם של משהו אחר ומאוד מוצלח. המתכון המקורי כל כך רחוק ממה שעשיתי שאין טעם להפנות אליו. כמובן שגם מצאתי בקוסטקו המון פירות יער אז היה לנו קראמבל תותים ואוכמניות. אבל מה שחשוב זה המרק, כי אותו זכרתי לצלם. הנה המתכון שלי:

מרק פטריות
1 בצל
1 כרישה
3 גזרים
6 גבעולי סלרי קטנים בלי העלים
קילו פטריות (אני השתמשתי בשמפיניון ופורטבלו קטנות)
טימין
1 שן שום (או קובית שום קפואה במקרה שלי)

קוצצים את הבצל והחלק הלבן של הכרישה (עדיף לחצות את הכרישה ולשטוף היטב כדי לנקות משאריות חול).
מחממים שמן זית בסיר. מאדים בסיר סגור את הבצל והכרישה כ-10 דקות עד לריכוך.
בינתיים, קולפים וקוצצים את הגזר. קוצצים את הסלרי. מוסיפים את הגזר, הסלרי וקצת טימין לסיר.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים מחצית מהן לסיר.
את החצי השני מפזרים על מגש אפייה, מזלפים קצת שמן זית ומלח ומערבבים. צולים בתנור על חום בינוני או על גריל נמוך כחצי שעה.
מוסיפים לסיר 6-7 כוסות נוזל (ציר ירקות/בשר או מים), מלח, פלפל ושן שום ומבשלים ברתיחה נמוכה כ-30 דקות.
טוחנים את המרק (אני טחנתי גס). מוסיפים את הפטריות האפויות לאחר הטחינה.



 

forglemmigej

New member
נראה טעים

ירקות יש פה בצד של העולם כל השנה, אין כבר קשר לעונות, מייבאים את רובם וכולם חסרי טעם לחלוטין במיוחד אלו מספרד שמגדלים בחממות ,
אנ י אוהבת מרקים מוקרמים בעיקר פטריות, בצל, גזר ירקות שורש , דלעת , קיצר מבשלים את הירקות עד לרכוך כחצי שעה ,מוסיפים מלח רק עשר דקות האחרונות זה משדרג את הטעם , למרק תפוחי אדמה אני גם מוסיפה עלה דפנה ורוזמרין בנוסף למלח , בסוף טוחנים עם מוט בחישה אבל לא עד הסוף אלא רק טחינה שישארו כמה חתיכות וזה לא יראה כמו גרבר ..לזה מוסיפים כף קרם פרש והטעם החמצמץ מעדן את הטעם הבסיסי.
מרק בצל זו אופרה אחרת ,חותכים לטבעות כמה סוגי בצלים, אדום , רגיל ושאלוט אין לי מושג איך קוראים לו בעברית. שתי שיני שום קצוצות , טימין טרי שני ענפים , אם אין אז תבלין יבש , עלה דפנה, מטגנים בקצת חמאה כשעה עד שמקבל צבע קרמל , מוסיפים כוס יין לבן ונותנים להתבשל עוד חצי שעה על חום נמוך, מוסיפים מלח (פה ממליצים על מלח מהים התיכון אהמ אני משתמשת במלח מהרי הגעש של איסלנד משפר את הטעם ברמות, פלפל לבן ועם רוצים אפשר להוסיף קובית קנור של מרק עוף להוסיף מים ולבשל על חום נמוך עוד כשעה. לפי השיטה הצרפתית צריך לשים טוסט עם גבינה צהובה ולשים בתנור יחד עם הצלחת מרק לדעתי זה מיותר אפשר לאכול בלי זה . החיים נראים אחרת
 

נחמנית

New member
גם כאן אותו הדבר עם ירקות

הייתי צריכה לשים "" על העונתיים. זה פשוט הצחיק אותי שכמו שהולכים בישראל לשוק ורואים איזה ירקות נראים יפה ומה זול לפי העונה ומזה מבשלים, אני הולכת לקוסטקו וקונה מה שהביאו בזול ממקסיקו השבוע (או מאיפה שזה לא יהיה כתלות בפרי או בירק).

המרק בצל שלך נשמע מושקע, לא חפיפניק של אידוי בצל ב-10 דקות. אולי אני אשקיע פעם. זה המרק האהוב על האיש - מבחינתו הגבינה יכולה להכנס ישר למרק כמו רוב הישראלים.
 
מרק

על המרק ירקות שמככב אצלנו, סיפרתי לא ממזמן, אז אני יספר על המרק עדשים. הכי פשוט שיש.
עדשים שחורות/חומות, מה שהן לא יהיו
בצל מטוגן
שום
עיגולי גזר
ריבועי תפוחי אדמה
ותיבול.
 

נחמנית

New member
זה גם סוג העדשים האהוב עלינו

לטעמי מג'דרה עם העדשים האלה היא בליגה אחרת מזו עם העדשים הירוקות. הזמן בישול שלהן יותר מתאים לזמן בישול של האורז. מוצלח ביותר. אצלך זה מרק שהוא ממש ארוחה מלאה. מגניב
 
למעלה