בואו לשולחן ליל הסדר

mumfor4

New member
בואו לשולחן ליל הסדר

עוד שבוע וקצת נשב לשולחן לילהסדר
יסלחו לי אנשים שמכירים אותי , השנה ממש לא מתחשק לי
אני מרגישה שאני מכריחה את עצמי לחגוג בשביל הילדים .
היה מתוכנן שאחותי תבוא אלינו עם בעלה והילדים וכמו תמיד אנחנו מזמינים את השכנה החביבה שלנו , זאת שבעלה הלך לעולמו לפני שנה וקצת ... והיא לבד
בסופו של דבר אחותי לא יכולה להגיע ואנחנו מצטרפים לקהילה הישראלית , לא יודעת למה , אולי זה דכדוך של לפני חגים ואחרי יומולדת . הייתי מעדיפה להיות במיטה ולראות מרתון סדרות ברצף
ובכול זאת , המסורת חייבת להמשיך , למרות שהאיש שלי חושב שלא יקרה כלום אם נישאר בבית ואני יודעת שהוא צודק .
קבענו שכול משפחה תביא איתה מנה עיקרית , תוספת , קינוח , כלים חד פעמיים , מפה לבנה ומצות . בקיצור יכולנו להישאר

אני מתלבטת מה להכין , אני לא יודעת להכין אוכל גורמה כזה רק מאכלים של בית לא מתוחכמים במיוחד .
את החזרת אני קונה בצנצנת קטנה ואנסה להכין חרוסת , למי יש מתכון שווה במיוחד ?
אז אני חושבת להכין ת הבשר הזה שראיתי בסרטון
https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/1738666329719342/?fref=nf
,תוספת של ארטישוקים ופולים ירוקים ואולי פשטידת תפוחי אדמה שנקראת במרוקאית מחאמר , לקינוח עוגת תפוזים שראיתי בפייסבוק עם שקדים טחונים , אני אנסה ואעלה תמונות בקרוב
מה איתכם ? איפה אתם בסדר ? מה התוכניות ומה יהיה על שולחן החג ?
שתפו אותנו , אם אפשר במתכונים שווים ותמונות

noaronen1

New member
חג שמח לכולם שנה נחגוג שני סדרים

אף פעם לא סבלתי את החג הזה ועם השנים גילינו שדווקא רק אנחנו זה יותר כיף לנו, אנחנו יכולים להסביר לילדים על ההגדה בשקט וזהו. ואני מכינה ארוחה חגיגית בלי להשתולל.
למחרת בפעם הראשונה נלך לחגוג בבית הכנסת - הרב של הקהילה שלנו ממש מדליק ואני מקווה שיהיה נחמד ושונה ממה שאנחנו בדרך כלל עושים וזו הפעם הראשונה שנעשה פסח ראשון ושני אחרי 10 שנים בארה"ב
&nbsp
מה? את בשלנית דגולה, קטונתי... בזמן האחרון אני נהנית מדגים, אז אולי אני אכין סלמון בתנור הכי פשוט שלי יוצא ממש ממש דליקטס כמו שאומרים וכל הדברים האחרים שהילדים לא אוכלים וקניידלעך ואולי אני אשאיר את הבת שלי בבית שתעזור לי לבשל סתם בשביל הכיף כי היא מאד נהנית לבשל ככה זה יהיה ברוגע בלי לחץ.
&nbsp
חג שמח לכולם.

mumfor4

New member
חג שמח ומהנה

אני מרגישה כמוך, שונאת לחץ. שונאת. הילדים לוחצים וגם הבעל. .. נעבור גם את זה. תהנו בבית הכנסת.

אחרי המון שנים שאני "חוגגת" לבד בבית,

(אני היחידה שקוראת עברית, ככה שזאת בעצם ארוחה חגגית עם סמלי החג יותר מאשר ליל הסדר) אני ובוני נוסעות למשפחה של חברה במרכז סקוטלנד. היא נשואה לסקוטי עם שני ילדים שלא קוראים עברית, ככה שזה מעולה לשתי המשפחות. זה אומר נסיעה של 4 ימים, יום נסיעה לכל כיוון ועוד יומיים איתם, אבל ממש בכייף. אני מוציאה את בוני מביה"ס ליומיים, ולמורה ממש לא איכפת, היא חושבת שתרבות יותר חשובה מיומיים בבית הספר, בעיקר לתלמידה טובה כמו בוני.
אני בהחלט מתרגשת, גם נסיעה של 4 ימים אחרי חורף ארוך על האי, גם לבלות עם בוני, רק שתינו באוירה אחרת וגם לפגוש את החברה. החברות בינינו התחילה וירטואלית והפכה לחברות טובה בשנתיים האחרונות

בנושאי אוכל אני לא משהוא כמו שאתם יודעים, בטח לא בנושאי בשר, אבל אני אוהבת את הסלטים.

סלט סלק שמוסיף המון צבע ותמיד טעים, הוא סלט חובה על שולחן ליל הסדר בגלל שמו. אני חותכת לקוביות, מוסיפה שמן, לימון ופטרוזיליה טריה, לפעמים קצת סוכר, תלוי במתיקות שלו. אשמח למתכונים נוספים.

סלט כרוב ירוק עם פקאן סיני ושומשום שאני פשוט אוהבת ואפשר להכין הכל מראש ולערבב ברגע האחרון. חותכים את הכרוב לרצועות דקות. מערבבים רוטב בצינצנת נפרדת ומוסיפים לפני ההגשה, מה ששומר על הכרוב קריספי, אבל לא חובה. רוטב: שמן רגיל, רוטב סויה, סוכר, מעט חומץ או בלי בכלל.

בזמן האחרון אני מאוד אוהבת שילובים של ירקות מבושלים: שעועית ירוקה, גזר, כרובית ובצל כמובן. מטבלת עם קצת שום. טעים, צבעוני ויפה.

אשמח לשמוע על עוד סלטים מוצלחים.

mumfor4

New member
אני מנחשת מי החברה

איזה כייף לכן! מתי תסעי לווילס לבקר את החברה הוירטואלית שלך? חג שמח ומהנה. הסלטים נשמעים טוב את מביאה פקאנים מארץ הקודש?

חבל שאת לא יכולה להצטרף.

אולי שנגמור את בנית הבית נתחיל לטייל גם לכיוון וולס, או אולי שנזכה בלוטו ונקנה מטוס פרטי, נקפוץ לליל הסדר או נשלח את הטייס להביא אותכם לכאן

אני מביאה איתי כל שנה קצת פקאן סיני. משאלתך אני מבינה שזה לא מוצר שאפשר לקנות בבריטניה? אני שמה רק שומשום, שכחתי לציין את זה.

אמ...

הסדר שלנו הולך להיות רק שלנו.
התלבטנו מה נכון,
והכי בא לי להרגיש בנוח לחגוג כמו שאני רוצה,
בא לי בעברית,
עם האוכל שלי,
והמנהגים שלי,
והחלקים בהגדה שבא לי וכו וכו,
אז נחגוג בהרכב מצומצם של אבא ואמא ושלוש בנות ויהיה נפלא :)
&nbsp
אני עוד לא סגורה על התפריט.
קניידלך בטוח יהיה :)

יוקלילי

New member
אני הייתי שמחה לאכול את האוכל ה'לא מתוחכם' שלך

האוכל שלך תמיד נראה כל כך מושקע וטעים, את בטח צוחקת...
לגבי חרוסת, יש לנו מתכון משפחתי- אני ממש אוהבת את החרוסת הזו והיא פשוטה ביותר להכנה:
לגרד בפומפיה (או מכשיר חשמלי מקביל) תפוחי עץ קלופים
להוסיף שברי אגוזי מלך (אפשר כל מיני סוגים, נראה לי שגם שקדים ופקאנים יכולים להתאים), קינמון ויין\מיץ ענבים
במשפחה שלי סדר תמיד היה די מייגע, כי קראנו את כל ההגדה - זה החג היחידי שהיינו מקיימים. כשהכרתי את בעלי שמחתי להצטרף לסדר המשפחתי-קיבוצי שלו, שהיה קליל ומיועד יותר לילדים, והתבסס על השירים שבהגדה.
בשנה שעברה לא חגגנו, רק הגענו לפה ולא התארגנו. השנה כבר אני קונה מצות במשך השבועיים האחרונים, ואני ובעלי מחסלים אותן. מי היה מאמין...אנחנו נחגוג עם חברים מהקהילה שהם גם שכנים שלנו, ומאחר והם שומרים על פסח כשר, כולל קטניות, התבקשתי לא להביא כלום מלבד פירות. אולי אני אלך להכין סלטים פשוטים אצלם בבית, לפי הארוחה.
נשמע שאין לך כח למשהו חברתי, אני בטוחה שלפחות מההכנה את תהני
חג שמח!!

mumfor4

New member
לא באמת שלא צחקתי

אני מרגישה לפעמים שהאוכל שלי קצת סבתאי, ככה גדלתי בלי מעוף מיוחד. תודה רבה על המתכון לחרוסת וכן, את צודקת אני מרגישה שאין לי חשק למשהו חברתי. הילדים שלי מאוד מתרגשים. אני לא מסוגלת לאכזב אותם אבל חג שני ומימונה נעשה מצומצם מאוד. שיהיה חג מושלם!

יוקלילי

New member
האוכל שלך ממש עושה חשק

אני מתחילה לחשוב שיש פה בעיה של דימוי עצמי...
את מכינה אוכל מגוון, מושקע, עשיר, ואת מכניסה בו כל כך הרבה אהבה, איך לא יצא טעים? אני אישית ממש אוהבת אוכל ביתי, כשהוא עשוי טוב. מסעדה זה בשביל הכיף והמנוחה מעבודת המטבח, אבל אוכל ביתי טוב הוא חסר תחליף. אני גדלתי עם אמא שמכינה אוכל בלי קמח-מלח, והתוצאה בהתאם...לשמחתי גדלתי עם שתי סבתות בשלניות טובות. אני בטוחה שהילדים ובעלך טורפים הכל ומהר, ויש לך כנראה סטנדרטים גבוהים - זה מפתח חוש ביקורת עצמית והתפתחות, אך מכרסם תחושת הסיפוק העצמי מצד שני. בשביל מי את מבשלת? בשביל ההנאה שלך, ושל מי שאוכל, ובגזרה הזו לא נראה לי שיש תלונות.

mumfor4

New member
יש משהו נכון בדבריך

העיקר שהם שמחים ואוהבים את האוכל שלי, אבל השאיפה שלי לצאת קצת מגבולות המוכר.

מתכונים למציה / מצהברייט

אתמול הגיעה אלינו חבילה מאבא שלי עם חבילת מצות.

אני מאוד אוהבת מציות והכנתי היום לארוחת צהריים.
כמות למחבת קטנה:
מצה וחצי מפוררת קטן, רטובה היטב בחלב
ביצה אחת
קצת מלח
בצל מטוגן

מה הוא המתכון שלכם?

carlimi

New member
איפה אנחנו בסדר

כמו כל שנה, כבר 4 שנים עם אותן 5 משפחות ישראליות שאיתן אנחנו חוגגים את החגים שאנחנו חוגגים (לא חוגגים את כולם).
אמורים להיות בסביבות 25 אנשים (עוד לא ברור כמה "מצטרפים" יש השנה).
בתור יוצרת אני מקפידה להביא מתנה קטנה עבודת יד מישראל לכל משפחה, מאחת מחברותי שמוכרות באטסי. שנה שעברה זו הייתה חמסה עם שם משפחה (אישי לכל משפחה), השנה זה בית קטן מקרמיקה שכתוב עליו HOME SWEET HOME.
אנחנו אחראים להביא עוף, תפו"א ואורז + בקבוק שתייה + בקבוק יין. מה יהיה בתפריט - ההמממווווןןןןןןןןןןןןן אוכל כמו כל שנה
על המתכונים אחראי הבעל חח
קוראים את ההגדה, שנה שעברה בעלי ניהל את הסדר (לא כהילכתו), מניחה שיהיה דומה השנה.
חג שמח לכולם

carlimi

New member
המון אנשים

יכול להיות גם מאוד כיף. זה תלוי באנשים חח.
הסדר עד היום שהכי נהניתי בו (והיה בארץ), נכחו בו 36 אנשים!
אז כן, היה ההממווןןן רעש, כמעט ולא שמענו את קריאת ההגדה (היינו בקצה השני של השולחן השלישי) אבל האווירה הייתה מדהימה!

למעלה