בואו לשולחן - מה אכלתם השבוע?

נחמנית

New member
בואו לשולחן - מה אכלתם השבוע?

נראה לי שרוב המשתתפים נהנים מזה שיש כמה שרשורים במקביל, אז אני אפתח עוד שרשור למרות שיש דיון נוסף שנפתח היום. האמת שלא בישלתי הרבה בשבוע האחרון. הכנתי קצפת עם תותים. מדדנו שמנת. הילד הוסיף סוכר. ראינו איך המרקם משתנה והחלטנו מתי לעצור. הוא אכל את התותים ואבא שלו אכל את הקצפת
הוא ראה בכל האירוע כ"זמן בישול עם אמא", "יחס אישי" ו"ניסוי פיסיקלי" (האחרון נובע מאמא שמגדירה את עצמה כמדעית וכנראה דיברה על ניסויים מדעיים קצת יותר מדי השנה). מדהים איך דבר כל כך פשוט יכול להיות כל כך מהנה.

שבוע שעבר עברתי בחנות יהודית בבוקר וקניתי מוצרים ישראליים (ראו ערך לימון כבוש שבוע שעבר) ולקחתי איתי לעבודה פאי עוף שמכרו שם כי לא היה לי זמן לקנות משהו אחר ולא יכולתי לקחת מהבית. זה היה דוחה ברמות אחרות והלך כולו לפח. אכלתי במבה נוגט לצהריים. אז הכנתי לעצמי פיצוי - קניתי בשר הודו טחון, טיגנתי קלות בצל, הוספתי את הבשר ופוררתי. הוספתי ירקות מהמקפיא - אפונה, גזר, תירס. תובל במלח, פלפל, שן שום, פטרוזיליה וטימין. במקביל ריככתי 3 בטטות בינוניות במיקרו, מעכתי אותן עם שן שום, מלח ופלפל (הרבה) ושתי ביצים. שמתי בתבנית את תערובת הבשר, יישרתי מעליה את פירה הבטטות ואפיתי שעה. יצא מעדן אבל התמונה איומה. מאיפה אתם מקבלים השראה לאוכל?
 

Boston Guy

New member
את הלב.

כל בני המשפחה נכנסו לדיאטה לקראת הקייץ - וזה אומר שהפרוטאין בבית מתחלף ל"בשר דל שומן על האש".
אז נאלצתי לבלות ביום ראשון חצי יום בגינה בגשם שוטף ולעשות "הכן גרילך לקייץ" - לנקות את הדבר המטונף הזה מכל מה שהצטבר בו בשנה שעברה ואחר כך עמד כל החורף...
ואחרי שניקיתי - מייד ליכלכתי אותו מחדש.
שיפודי קוביות חזה עוף במרינדה איטלקית עם ירקות ובצל
חזה עוף במרינדה של חרדל וסריראצ'ה על הגריל
ירקות קלויים בסגנון "אנטיפסטה" איטלקית (ברוקולי, כרובית, קישוא, פילפל, בטטה, תפו"א).
קבבונים מתערובת של הודו וכבש.

הספיק עד יום רביעי - ועכשיו צריך לצאת שוב לגריל ולעשות עוד נגלה...
ויש גם קלחי תירס שישבו חצי יום בדלי מיים, ויכנסו למעשנת הבשר לכמה שעות (בלי חום - רק עשן) ויעלו על הגריל אחרי שנגמור לבשל את הבשר.
 

נחמנית

New member
נראה לי יעיל ניקוי גריל בגשם

כמו לנקות סירים מתחת לברז זורם רק בלי להרגיש שמבזבזים מים. פחות אידיאלי למנקה....

מצאתי לעצמי בזכותך פתרון לדיאטה - אתה יכול לבוא לבשל לי? כולי קנאה!

מה זה מרינדה איטלקית?
את רעיון האנטיפסטי נראה לי שאני אאמץ. קניית ירקות גדולה בקוסטקו, חיסול ממוקד של הירקות בתנור, קופסאות, ויש ירקות לכמה ימים. רעיון מצויין.
 
אם בבשר טחון עסקנן, השבוע הכנתי קציצות,

צמחוניות במקרה שלי. הגיע לסופר אצלנו "טחון מהצומח" מסויה. המרקם לגמרי מתאים לקציצות. הכנתי לפי מתכון שנתנה לי MUMFOR4 לפני המון זמן, והוספתי גם סלק מבושל ומגורר כי היה לי במקרר. איזה שידרוג!!! הסלק ממש מוצלח בתוך הקציצה לדעתי, אבל אני מאוד אוהבת סלק. באותו ערב אכלנו חצי כמות עם רוטב עגבניות על מצא של אורז, וחצי כמות אחרי טיגון עברה למקפיא.

מצרפת גם תמונה של עוגיות מגולגלות, מתכון של ניקי.ב, עם מילוי אגוזים שהכנתי בסופ"ש.

 

נחמנית

New member
אולי הקובץ גדול מדי?

עכשיו סימנתי לעצמי מתכון של סלט עדשים שקפץ לי לעין בזכות הסלט שלך. הבלוג גם נותן טיפ על איך לקחת אותו לעבודה ולהכין מראש. מצויין בשבילי.
 
למעלה