בואו לשולחן , מה בישלתם השבוע ?

mumfor4

New member
בואו לשולחן , מה בישלתם השבוע ?

היי לכולם , כן אני יודעת שלא פתחתי את הפינה הקבועה כבר כמה זמן .
השבוע לא היו לי דברים מסעירים במטבח , הכנתי עוגות שמרים והקפאתי , הן יצאו מצויינות לדעתי הסוד טמון בתפיחה איטית של הבצק .
http://mum4four.com/?p=1382
הכנתי עוגיות טחינה בשילוב קמח כוסמין והחלטתי לנסות להוסיף להם דברים שאני לא מוסיפה בדרך כלל כמו שומשום וגרעיני דלעת , יצאו פשוט מעולות
4 כוסות קמח ( 2 כוסות קמח לבן , 2 כוסות קמח כוסמין אורגני )
125 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות שומשום
כפית קינמון
כפית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
כוס טחינה גולמית משומשום מלא
לערבב הכול היטב עם הידיים , לתת לבצק לנוח במקרר חצי שעה (לא חובה השלב הזה אבל מומלץ ) לחמם תנור לחום בינוני נמוך
להכין כדורים קטנים , למעוך מעט עם מזלג , לאפות 10 דקות , לא להוציא מהתבנית עד שמתקרר לגמרי , להעביר לקופסאות אטומות
אפשר להקפיא . מומלץ , לא צילמתי .
הכנתי סלטים של קוסקוס עם לימון כבוש , לבבות ארטישוק, זיתי קלמטה , והרבה פטרוזיליה
וסלט עלי בייבי תרד עם פקאנים , מנגו , גבינת פטה , מיץ לימון וסילאן עם מלח ים ופלפל גרוס שיצאו מאוד טעימים לדעתי .
היו הרבה דגים כאן השבוע בעיקר סלמון צרוב על המחבת לצד הסלטים האלה ואוכל לילדים , פסטה קונכיות קטנות עם גרגירי חומוס מקופסה ומיץ לימון ונקניקיות צמחוניות .
ספרו , שתפו , מה הכנתם ? מתכונים ותמונות יתקבלו באהבה
שיהיה שבוע טוב ורק בשורות טובות
דורית



 

shuttles3

New member
בישלתי

כמה דברים. אני רחוקה שנות אור ממאפה שמרים - מורידה את הכובע!
&nbsp
כאן היו מרק בורשט בסיר גדול שנגמר מאוד מהר,
קיציצות בקר ברוטב עגבניות,
פשטידת ירקות שאכלתי לבד,
רצועות עוף בנוסח הודי,
סלמון בתנור,
ירקות בתנור, עם תיבול ובלי תיבול,
תערובת אורז מלא-עדשים אדומות-כוסמת-קינואה,
צלי עוף עם בצל, גזר, סלרי ותערובת עשבי תיבול (כמובן משפורפרת קפואה),
גזר מגורד עם שום ומיונז,
גזר מגורד עם מיץ תפוחים וצימוקים,
עוגת גזר וטחינה (רואים שגירדתי במעבד מזון יותר מידי גזר, נכון?).
היו גם סלטים, חביתות וכו'. בלי גזר
 

mumfor4

New member
הכול נשמע מעולה

חשקה נפשי במתכון עוגת גזר וטחינה אם אפשר? לגבי השמרים הכול בראש בחיי שזה קל.
 

shuttles3

New member
הכל בראש, בידיים ובסופו של דבר בבטן
הנה המתכון לעוגה:

עוגת גזר וטחינה / קרין גורן
&nbsp
כמות: 2 תבניות אינגליש קייק
&nbsp
חומרים:
3/4 כוס מלאה דחוסה סוכר חום כהה
0.5 כוס יוגורט לבן
4 ביצים
3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)
1/2 כוס קמח לבן (70 גרם)
3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כפית גדושה קינמון
0.25 כפית ציפורן טחונה
1/2 2 כוסות גזר מגורר דק (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)
1/2 1 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)
&nbsp
לקישוט:
1/2 כוס שומשום (80 גרם)
&nbsp
אופן ההכנה :
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן וביצים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.
3. מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.
5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.
6. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
&nbsp
 

mumfor4

New member
בסופו של דבר בעכוז ??

תודה רבה על המתכון אנסה ואדווח.
 
גם אני פעם פחדתי מעוגות שמרים, עד שניסית


ממש לא כזה נורא ולגמרי שווה


אם את רוצה/כאשר תרצי, אני או דורית יכולות לתת לך מתכון לבצק ממש פשוט (הבצק שאני אופה הוא של דורית) משאירים את הבצק במקרר ללילה ולא צריך להתעסק איתו חצי יום.
 

shuttles3

New member
אשמח למתכון, תודה! "משאירים במקרר ללילה" - נשמע טוב מידי

אם גם אין צורך במיקסר, אז קניתי מיד
.
 
בצק שמרים:

1 קילו קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים (שקית של 7 גרם)
3 כפות סוכר (חום או לבן) במידה ורוצים בצק מתוק לשים 3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 ביצים
2.5 כוסות מים פושרים

להתפיח בקערה את השמרים עם כוס מים פושרים (כוס אחד מהכמות מים שתכנס אחרי כן לבצק) וכף סוכר – לוקח כעשרים דקות.
לערבב את החומרים ולהוסיף את השמן והמים בהדרגה ולהפסיק מתי שמרגיש טוב ולא דביק.
ללוש כ-10 דקות, אני לשה ביד. לשים את הבצק מכוסה בפלסטיק נצמד בקערה גדולה במקרר ללילה.
למחרת ללוש, ליצור צורות שרוצים ולשים לתפוח לכחצי שעה או עד שתופח, מורחים בביצה ואפשר לשים שומשום או מה שבא מעל.
אופים 17-15 דקות ב-180 מעלות.

אני מקפיאה חצי כמות, אחרת אני מנשנשת את זה עד שזה נגמר. החלה לא ממש טעימה למחרת היום, אז לחמם במיקרו, זה יוצא טרי וטעים.

ממש לא סיפור ולגמרי שווה.
 
שושני שמרים אצלנו בסופ"ש הזה.

רוב השבוע אכלנו סנדביצים בגלל חזרות. אבל בוני ביקשה שנכין חלות ליום שישי, כי היא רצתה לבוא להצגה ביום שישי בערב עם חלה (אישית). לא היה לי מקום במקרר לבצק ביום חמישי בערב ולכן הכנתי את הבצק ביום שישי בערב ואפינו בשבת בבוקר.

אני מאוד אוהבת את המילוי אגוזים, בוני אוהבת מילוי שוקולד והכנו גם כמה חלות קטנות ולחמניות. נסיון שעשיתי ועלה יפה היה מילוי של גבינה צהובה מגוררת, למרות שהבצק הוא מתקתק. יאמי!!! זה בהשראה של הלחמניות שלך Mumfor4.



 

mumfor4

New member
אני מתמוגגת מהנאה כאן

איזה יופי של לחמניות מתוקות ואיש קטן , הבצק עלה נפלא !
אין כמוך !!!
 
למעלה