בואו לשולחן - מה החלבון שלכם?
ישראל ידועה בחיבתה הגדולה לעוף על כל חלקיו, מחזה עוף בו יש לנהוג במשנה זהירות שלא יתבש, ועד ביצים. בקר נחשב בישראל יקר ולעיתים פחות איכותי בהשוואה למדינות אחרות. החיבה לחומוס לעיתים נדירות מגיעה מידיעה על חשיבותם של קטניות כמקור לחלבון.
אחרי שבועיים של עוף על כל חלקיו והטיותיו, לא יכולתי לראות עוד עוף והכנתי בשמחה תבשיל קארי טופו ועגבניות פשוט. טופו הפך בשנים האחרונות ממשהו שאפילו לא יכול להיות מוגדר כאוכל בעיני (חסר טעם), למרכיב אהוב (כמו בד חלק שאפשר להפוך אותו למה שרוצים).
מה החלבון שלכם? במה יוצא לכם להשתמש הכי הרבה? מה המתכון האהוב או מה הכנתם השבוע?
בתמונה - קארי טופו ועגבניות
חבילת טופו
2 בטטות
קופסת עגבניות קלופות
עלי תרד/אורגולה (אני שמתי קייל)
2 כפיות קארי
כפית כמון
מלח
פלפל
חותכים את הטופו ל-4 חלקים ומניחים בין נייר סופג לניקוז נוזלים
שוטפים את הבטטות ומרככים במיקרו או בתנור עד שמתרככות אבל לא רכות מאוד (אצלי שתי בטטות גדולות היו במיקרו 4 דקות, חירור עם מזלג, 4 דקות נוספות)
מניחים לבטטות להתקרר מעט, קולפים וחותכים לקוביות (ניתן להכין את הבטטות מראש).
מקפיצים את הטופו במחבת עם שמן עד שהוא מזהיב מכל צדדיו. מוסיפים את הבטטות, העגבניות החתוכות (עם הנוזלים), אם משתמשים בקייל מוסיפים גם אותו, תבלינים (אני לא הוספתי כמון כי הרגשתי שזה כבר מספיק מודגש). מבשלים כ-20 דקות או עד שהבטטות מוכנות. אם משתמשים בתרד או אורגולה מוסיפים בגמר הבישול
ישראל ידועה בחיבתה הגדולה לעוף על כל חלקיו, מחזה עוף בו יש לנהוג במשנה זהירות שלא יתבש, ועד ביצים. בקר נחשב בישראל יקר ולעיתים פחות איכותי בהשוואה למדינות אחרות. החיבה לחומוס לעיתים נדירות מגיעה מידיעה על חשיבותם של קטניות כמקור לחלבון.
אחרי שבועיים של עוף על כל חלקיו והטיותיו, לא יכולתי לראות עוד עוף והכנתי בשמחה תבשיל קארי טופו ועגבניות פשוט. טופו הפך בשנים האחרונות ממשהו שאפילו לא יכול להיות מוגדר כאוכל בעיני (חסר טעם), למרכיב אהוב (כמו בד חלק שאפשר להפוך אותו למה שרוצים).
מה החלבון שלכם? במה יוצא לכם להשתמש הכי הרבה? מה המתכון האהוב או מה הכנתם השבוע?
בתמונה - קארי טופו ועגבניות
חבילת טופו
2 בטטות
קופסת עגבניות קלופות
עלי תרד/אורגולה (אני שמתי קייל)
2 כפיות קארי
כפית כמון
מלח
פלפל
חותכים את הטופו ל-4 חלקים ומניחים בין נייר סופג לניקוז נוזלים
שוטפים את הבטטות ומרככים במיקרו או בתנור עד שמתרככות אבל לא רכות מאוד (אצלי שתי בטטות גדולות היו במיקרו 4 דקות, חירור עם מזלג, 4 דקות נוספות)
מניחים לבטטות להתקרר מעט, קולפים וחותכים לקוביות (ניתן להכין את הבטטות מראש).
מקפיצים את הטופו במחבת עם שמן עד שהוא מזהיב מכל צדדיו. מוסיפים את הבטטות, העגבניות החתוכות (עם הנוזלים), אם משתמשים בקייל מוסיפים גם אותו, תבלינים (אני לא הוספתי כמון כי הרגשתי שזה כבר מספיק מודגש). מבשלים כ-20 דקות או עד שהבטטות מוכנות. אם משתמשים בתרד או אורגולה מוסיפים בגמר הבישול