בואו לשולחן - מה החלבון שלכם?

נחמנית

New member
בואו לשולחן - מה החלבון שלכם?

ישראל ידועה בחיבתה הגדולה לעוף על כל חלקיו, מחזה עוף בו יש לנהוג במשנה זהירות שלא יתבש, ועד ביצים. בקר נחשב בישראל יקר ולעיתים פחות איכותי בהשוואה למדינות אחרות. החיבה לחומוס לעיתים נדירות מגיעה מידיעה על חשיבותם של קטניות כמקור לחלבון.

אחרי שבועיים של עוף על כל חלקיו והטיותיו, לא יכולתי לראות עוד עוף והכנתי בשמחה תבשיל קארי טופו ועגבניות פשוט. טופו הפך בשנים האחרונות ממשהו שאפילו לא יכול להיות מוגדר כאוכל בעיני (חסר טעם), למרכיב אהוב (כמו בד חלק שאפשר להפוך אותו למה שרוצים).

מה החלבון שלכם? במה יוצא לכם להשתמש הכי הרבה? מה המתכון האהוב או מה הכנתם השבוע?

בתמונה - קארי טופו ועגבניות
חבילת טופו
2 בטטות
קופסת עגבניות קלופות
עלי תרד/אורגולה (אני שמתי קייל)
2 כפיות קארי
כפית כמון
מלח
פלפל

חותכים את הטופו ל-4 חלקים ומניחים בין נייר סופג לניקוז נוזלים
שוטפים את הבטטות ומרככים במיקרו או בתנור עד שמתרככות אבל לא רכות מאוד (אצלי שתי בטטות גדולות היו במיקרו 4 דקות, חירור עם מזלג, 4 דקות נוספות)
מניחים לבטטות להתקרר מעט, קולפים וחותכים לקוביות (ניתן להכין את הבטטות מראש).
מקפיצים את הטופו במחבת עם שמן עד שהוא מזהיב מכל צדדיו. מוסיפים את הבטטות, העגבניות החתוכות (עם הנוזלים), אם משתמשים בקייל מוסיפים גם אותו, תבלינים (אני לא הוספתי כמון כי הרגשתי שזה כבר מספיק מודגש). מבשלים כ-20 דקות או עד שהבטטות מוכנות. אם משתמשים בתרד או אורגולה מוסיפים בגמר הבישול

 
האמת, אני לא ממש מחושבת בנושא התזונה


אני צמחונית ובעלי מצטרף אלי במנה עיקרית לרוב בלי ברירה. בוני אוכלת כמנה עיקרית רק שניצל, דג מצופה בפירורי לחם וטורטליני.

אני משתדלת לשלב קיטניות במהלך השבוע וביצים כארוחה וכתוספת לסנדויץ (סלט ביצים או ביצה קשה) כל אחד מה שמתאים לו.

חייבת ללמוד על הנושא הזה קצת יותר


בזמנו היינו אוכלים הרבה מנות קפואות שקונים ומכניסים לתנור. איכשהו רובם לא טעימים לי יותר, ואני מעדיפה להכין לבד (מוזיקה לאוזניה של דורית).

השבוע, חופשת ביה"ס ואני מתכוונת לבשל יותר ולהקפיא.

שאלה: אני מכינה שניצלים מחתיכות עוף קפואות. מפשירה ומכינה שניצלים בכמות שמתאימה לארוחה. היה מאוד עוזר לי אם הייתי יכולה להכין כמות ולהקפיא, אבל על האריזה כתוב: Do not refreeze.
האם אני יכולה להפשיר, להכין כמות גדולה של שניצלים ואחרי כן להקפיא? להבנתי כך עושים הרבה אנשים, אבל כתוב...
 

LironFi

New member
אנחנו אוהבי בשר מושבעים...

פעם ראשונה שאכלתי טופו היתה בגיל 7 אצל סבתא הצמחונית, היא הגישה לשולחן קציצות והשמיטה את המילה טופו. בצפייה לקציצה בשרית הופתעתי לרעה מהטעם המוזר, וכששאלתי היא אמרה שזה טופו אבל זה היה מאוחר מידי, הניסיון המאכזב גרם לי לא להינות מטופו יותר ומאז לא נגעתי בו שוב.

בעלי והילדים אוהבים שניצלים ברמות אחרות! אני קונה חזה עוף טרי, מכינה כמות נכבדת ומקפיאה. ממש לא כדאי לקנות קפוא, להפשיר ולהקפיא שוב. הקפאה חוזרת מעלה את הסיכון בהיווצרות מזהמים באוכל. וקלקול כיבה מבשר זו לא חוויה נעימה
 

alphadelta

New member
לפעמים מוסיפים

לבשר הקפוא חומרים כדי למנוע הוצרות ״גבישי קרח״ בתוך הבשר. אז כדאי לקרוא את המרכיבים
 

נחמנית

New member
דווקא צמחונים צריכים להיות יותר מחושבים

בקנדה היתה לי שותפה למשרד הודית מקאסטה גבוה שמוגבלת מאוד בתזונה (מוצרי חלב כן, אבל ביצים או כל סוג בשר לא). מכיוון שהיא גדלה ככה, נושא התזונה אצלה זרם באופן טבעי. הרבה חלב מלא כשתייה, הרבה קטניות כמצרך יסוד. אוכל צבעוני ויפה שאוכלים גם עם העיניים.

הכרתי בישראל הרבה צמחונים שעברו לאכול פסטה כל יום. זה לא אוכל ובטח לא תזונה מאוזנת. מי שלא גדל כצמחוני צריך לעשות את המעבר באופן מודע ומחושב. עושה בעיניי את ההחלטה הזו לאפילו יותר מכובדת - מראה את רמת ההשקעה שהאדם מוכן לתת למען התפיסה שלו של מה נכון (נאמר באמת מתוך מקום מכבד של מי שבוחר את זה כדרך חיים ולא כבקורת על מי שלא מאחר וגם אני באוכלי הבשר)
 
אני צמחונית מגיל 13.

לא אוכלת בשר כי ראיתי משהוא שלא עשה לי טוב. אין קשר לתזונה כזאת או אחרת. בארץ אכלתי הרבה טיבעול, מהמוצרים עם הסויה (שאחרי כן אמרו שגם זה לא בריא יותר מידי) לרוב לא היו לי בעיות.
מגיל יותר מבוגר (אחרי גיל 40) יש לי חוסר בברזל, אבל במחסני הברזל, לא המוגלובין. אני מקבלת זריקה פעם ב-3 חודשים למילוי מצברים. מדובר בקושי של הגוף לספוג את זה ולא בגלל שאני לא אוכלת מספיק.

מנסה להיות מודעת ולאזן את התזונה של כולנו.
 

alphadelta

New member
נראה טעים

וינוסה השבוע. כרגע, הטופו שאהוב פה זה אחרי שחתוך לקוביות, מושרה בסויה ומעט דבש ואז אפוי.

חלבון מורכב אצלינו לרב מדגנים וקטניות, דגים או ביצים. לפעמים עוף, אבל לא הרבה.
 

נחמנית

New member
אופה עם או בלי שמן?

בקנדה היה טופו מושרה מראש בטריאקי. היינו אוכלים אותו מוקפץ על מחבת יבשה. לא הצלחתי להגיע לטעם שלו בשום צורה. פשוט מושלם.
 

alphadelta

New member
מוכן לאכילה

יש מושרה שמוכן לאכילה. Trader Joe's ועוד חנויות. אני קונה טופו לבן ורגיל. מה שאני עושה בבית: מוציאה את הנוזלים מהחבילה וחותכת לקוביות. נותנת לנוזלים לצאת מהטופו. משרה ( למשל, בסויה עם מעט דבש. ) . אחרי כמה שעות במקרר בו אני הופכת את הטופו אני אופה בתנור. גם בתנור הופכת פעם אחת.
 

forglemmigej

New member
נראה מדהים המאכל

עוד לא ניסיתי טופו זה נשמע יותר כמו עיסת נייר שאוכלים , אולי הגיע הזמן לשנות את היעד
את צודקת בקשר לעוף בישראל , אני הייתי מכינה עוף כל יום שישי בזוכרי את ציון וברגע שהתודעתי לסוגי בשר אחרים עברתי אליהם, סוגים אחרים זה בקר , חזיר, ארנבת, צבי ,חזיר בר מכולם בקר הכי יקר והסבה היא שלוקח יותר זמן לגדל אותו מחיות אחרות, לגבי חומוס מזמן נגמלתי זו קטניה מאד כבדה לעיכול ועושים מזה יותר ממה שזה שווה, אם בוחנים לעומק כל הקטניות של המזרח התיכון נאכלו כי לא היה משהו אחר בהישג יד והם נתנו הרגשה של שובע , מה שכן אני כן משתמשת בבורגול וקוסקוס פה למרות שגם הם מסוגי המזון לעניים במזרח התיכון , פה זה נמצא באגף האוכל האקזוטי עם דברים מהמזרח הרחוק (או אסיאתי כמו שקוראים לזה פה)
 

alphadelta

New member
ניסית להשרות לפני הבישול?

זה מאד עוזר עם קטניות. השרייה ובישול נכון מונעים אצל המון את אתגרי העיכול. אבל כמו כל דבר, לכל אחד גוף שמגיב אחרת. אגב, אחד היתרונות של טופו - מקבל את הטעם שמבשלים. אז כל עוד את לא מבשלת את הטופו עם עיסת נייר ...

יש אותו גם במרקמים שונים. אנחנו אוכלים טופו בערך פעם בשבוע.
 

נחמנית

New member
מזדהה בנושא הקטניות, למרות חיבתי אליהן

השריתי, החלפתי מים, אפילו הנבטתי. לא יעזור. אני וקטניות כאן פשוט לא הולך. דווקא אם אני קונה סלט קטניות מוכן, אין לי עם זה שום בעיה. אולי הם משתמשים במשומר וזה מה שפותר את העסק? אבל אז האם נשאר לזה איזשהו ערך תזונתי?

בעלי היה שמח אם היינו עוברים לבקר מסביב לשעון. לי זה פשוט לא טעים. כבד מדי וחזק מדי בטעם. מדי פעם אני קונה, אבל בשגרה, מעדיפה עוף, טופו וקטניות (רק עדשים)
 

alphadelta

New member
יש המוסיפים אבקת סודה

להשריה ולבישול קטניות. זה אמור לעזור בריכוך . אבל אני לא יודעת אם גם בעיכול.
 

נחמנית

New member
ניסיתי הכל חוץ משימורים

הגוף שלי פשוט לא אוהב את זה. אפילו ניסיתי קפוא. אבל בניגוד לישראל, שם השתמשתי בחומוס סנפרוסט קפוא, כאן הקפוא גרם לי לכאב בטן נורא. יש לציין שלשאר הסועדים ממש לא היו תופעות לוואי. אין כאן ספק שהאשמה עלי ולא על הקטניות.
 
למעלה