בואו לשולחן - מרק או סלט?
כדי שהשאלה לא תדחק לסוף: החורף יוצר לי חשק למרק - למישהו יש רעיון למרק מעניין? מצד שני אני מחפשת ארוחות בקופסה אחת לקחת לעבודה - רעיונות?
שבוע חורפי נוסף עבר על כוחותינו, עם הפסקה של מזג אוויר משופר בסוף השבוע. נהננו השבוע ממרק ברוקולי שחימם אותנו קצת. השבוע דגדגו לי האצבעות עם חשק לאפות. הכנתי עוגת גבינה עם סווירל שוקולד-שקדים ועוגת תפוחים על בסיס קמח שקדים. שני המתכונים היו בהתאמה שלי לפי קריאה של כמה מתכונים ברשת. וכדי שאני לא אשכח:
עוגת גבינה שוקולד ושקדים
3 ביצים
1 גבינת שמנת 250 גרם
1 יוגורט טבעי (200 גרם)
2/3 כוס סוכר (אפשר פחות)
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח
50 גרם שוקולד מריר
2 כפות חמאת שקדים
קצת קפה מגורען
ממיסים במיקרו את השוקולד המריר, חמאת השקדים וקצת קפה ומניחים בצד.
מקציפים 3 חלבונים עם הסוכר ושומרים את הקצף בצד.
מקציפים 3 חלמונים, גבינה, יוגורט, קמח ווניל באותה קערה.
מאחדים את המסות - מוסיפים קצת מהקצף לתערובת חלמונים ומערבבים. מקפלים את שאר הקצף פנימה. שופכים לתבנית חצי מהתערובת.
מוסיפים לתערובת שנשארה את השוקולד המומס ומקפלים עד שהוא נבלע.
שופכים את תערובת השוקולד בכמה מקומות ומערבבים עם סכין ליצירת דוגמת שיש.
אופים ב-180/350 כ-35 דקות עד שמרכז העוגה יציב
עוגת התפוחים:
3 ביצים טרופות
חצי כוס דבש
רבע כוס שמן קוקוס
תפוח חמוץ חתוך לקוביות
3 כוסות קמח שקדים
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית קינמון
רבע כפית מלח.
מערבבים הכל ואופים כ40 דקות ב-180 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
כדי שהשאלה לא תדחק לסוף: החורף יוצר לי חשק למרק - למישהו יש רעיון למרק מעניין? מצד שני אני מחפשת ארוחות בקופסה אחת לקחת לעבודה - רעיונות?
שבוע חורפי נוסף עבר על כוחותינו, עם הפסקה של מזג אוויר משופר בסוף השבוע. נהננו השבוע ממרק ברוקולי שחימם אותנו קצת. השבוע דגדגו לי האצבעות עם חשק לאפות. הכנתי עוגת גבינה עם סווירל שוקולד-שקדים ועוגת תפוחים על בסיס קמח שקדים. שני המתכונים היו בהתאמה שלי לפי קריאה של כמה מתכונים ברשת. וכדי שאני לא אשכח:
עוגת גבינה שוקולד ושקדים
3 ביצים
1 גבינת שמנת 250 גרם
1 יוגורט טבעי (200 גרם)
2/3 כוס סוכר (אפשר פחות)
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח
50 גרם שוקולד מריר
2 כפות חמאת שקדים
קצת קפה מגורען
ממיסים במיקרו את השוקולד המריר, חמאת השקדים וקצת קפה ומניחים בצד.
מקציפים 3 חלבונים עם הסוכר ושומרים את הקצף בצד.
מקציפים 3 חלמונים, גבינה, יוגורט, קמח ווניל באותה קערה.
מאחדים את המסות - מוסיפים קצת מהקצף לתערובת חלמונים ומערבבים. מקפלים את שאר הקצף פנימה. שופכים לתבנית חצי מהתערובת.
מוסיפים לתערובת שנשארה את השוקולד המומס ומקפלים עד שהוא נבלע.
שופכים את תערובת השוקולד בכמה מקומות ומערבבים עם סכין ליצירת דוגמת שיש.
אופים ב-180/350 כ-35 דקות עד שמרכז העוגה יציב
עוגת התפוחים:
3 ביצים טרופות
חצי כוס דבש
רבע כוס שמן קוקוס
תפוח חמוץ חתוך לקוביות
3 כוסות קמח שקדים
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית קינמון
רבע כפית מלח.
מערבבים הכל ואופים כ40 דקות ב-180 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.