בואו לשולחן - מרק או סלט?

נחמנית

New member
בואו לשולחן - מרק או סלט?

כדי שהשאלה לא תדחק לסוף: החורף יוצר לי חשק למרק - למישהו יש רעיון למרק מעניין? מצד שני אני מחפשת ארוחות בקופסה אחת לקחת לעבודה - רעיונות?

שבוע חורפי נוסף עבר על כוחותינו, עם הפסקה של מזג אוויר משופר בסוף השבוע. נהננו השבוע ממרק ברוקולי שחימם אותנו קצת. השבוע דגדגו לי האצבעות עם חשק לאפות. הכנתי עוגת גבינה עם סווירל שוקולד-שקדים ועוגת תפוחים על בסיס קמח שקדים. שני המתכונים היו בהתאמה שלי לפי קריאה של כמה מתכונים ברשת. וכדי שאני לא אשכח:

עוגת גבינה שוקולד ושקדים

3 ביצים
1 גבינת שמנת 250 גרם
1 יוגורט טבעי (200 גרם)
2/3 כוס סוכר (אפשר פחות)
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח
50 גרם שוקולד מריר
2 כפות חמאת שקדים
קצת קפה מגורען

ממיסים במיקרו את השוקולד המריר, חמאת השקדים וקצת קפה ומניחים בצד.
מקציפים 3 חלבונים עם הסוכר ושומרים את הקצף בצד.
מקציפים 3 חלמונים, גבינה, יוגורט, קמח ווניל באותה קערה.
מאחדים את המסות - מוסיפים קצת מהקצף לתערובת חלמונים ומערבבים. מקפלים את שאר הקצף פנימה. שופכים לתבנית חצי מהתערובת.
מוסיפים לתערובת שנשארה את השוקולד המומס ומקפלים עד שהוא נבלע.
שופכים את תערובת השוקולד בכמה מקומות ומערבבים עם סכין ליצירת דוגמת שיש.
אופים ב-180/350 כ-35 דקות עד שמרכז העוגה יציב


עוגת התפוחים:
3 ביצים טרופות
חצי כוס דבש
רבע כוס שמן קוקוס
תפוח חמוץ חתוך לקוביות
3 כוסות קמח שקדים
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית קינמון
רבע כפית מלח.

מערבבים הכל ואופים כ40 דקות ב-180 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

 
למה את קוראת מרק מענין?

אצלי אוכלים את המרק הכי משעמם שיש - מרק ירקות, וכולם טורפים!!!
הסוד של המרק הזה הוא שעועית ברוטב עגבניות ועדשים אדומות שמסמיכים אותו. ומה שאין פה לאף אחד זה אבקת מרק של קנור. בסופרים אצלנו יש רק קוביות אבקת מרק, אני מביאה איתי מישראל כל שנה


אוכל בקופסא יכול להיות פסטה עם ירקות, או אורז עם ירקות וקציצות שונות מעל.

 

נחמנית

New member
המרק שלך מחמם לי את הלב רק מהתמונה

אני לא יודעת למה, אבל אין לי בעיה לאכול קטניות במסעדות כאן, ובבית זה עושה בי שמות. אני מתחילה לחשוד שזה כי בחוץ בעצם מדובר בקטניות (שעועית, חומוס וכו) מקופסת שימורים, ובבית אני משרה, מנביטה וכן הלאה - וזה לא עוזר. אולי הפתרון הוא פשוט לנסות שעועית משומרת כמו שאת אומרת. חומר למחשבה.
 

alphadelta

New member
הלהיט החדש בביתינו

מרק אפונה (יבשה) ותפוחי אדמה.

ניסית לקחת מרק בתרמוס? בימים קרים במיוחד אני שולחת לילדים מרק לבית הספר בתרמוס (קטן) , ובתרמוס נוסף (קטן אף הוא) תוספת.
 

galialon8

New member
השבוע אני לוקחת לעבודה פסטה

בעלי הכין רוטב שיצא מצוין - בגדול עגבניות ושמנת, אבל הוא הוסיף גם גזר ופטריות. נראה כמה יישאר להמשך השבוע, מבחינתי אני אוכלת את זה כל יום

מרקים מעניינים לצערי לא הולך אצלנו, כי את המעניינים רק אני אוכלת... אנחנו עם רפרטואר מצומצם יחסית של מרק תירס, מינסטרונה, וירקות עם או בלי עוף (השבוע בעלי החליט לטחון אותו, יצא אוכל לתינוקות. לא התחברתי
). בסופ"ש אכלנו אצל חברים מרק כתום עם קארי, שלטעמי היה ממש טוב אבל לא יהיה לו ביקוש אצלי בבית.
העוגה נקראת מצוין, עד כמה היא "שוקולדית" לעומת "גבינתית"?
 

נחמנית

New member
אין כמו פסטה טובה לחמם את הגוף והנפש


העוגה המקורית היא רק גבינה. אני הוספתי את השוקולד כי הייתי במצב רוח של ניסויים. לטעמי השוקולד היה קצת דומיננטי מדי. הייתי מפחיתה את הכמות ל-25 גרם שוקולד עם כף חמאת שקדים ומערבבת עם רק רבע מהבלילה. ככה הגבינה תצא יותר דומיננטית. אני מחכה להזדמנות לנסות את אותו המתכון רק עם תוספת של מחית פירות יער לגבינה במקום השוקולד כדי לא לסתור את החמיצות הכיפית של גבינה.
 
למעלה