בואו לשולחן מרק מחמם ועוגיות מושחתות

mumfor4

New member
בואו לשולחן מרק מחמם ועוגיות מושחתות

לאחרונה יש לי הרגשה שהפינה כבר לא מעניינת אותכם
אשמח לשמוע מה דעתכם ואם הייתם רוצים לראות את הפינה ממשיכה במתכונת הקבועה או אולי פעם בשבועיים או בחודש או בכלל לא .
לא נעלבת , מבטיחה .
השבוע התחלתי לשים לב לתזונה שלי , לאכול במרווחים ולא לנשנש והחלטתי לוותר על פחמימות ולאכול יותר חלבונים וירקות
שבוע אחד עבר , בסיכומו אני יכולה להגיד שהיה בסדר
הימים מתקצרים מחשיך מוקדם וזה הזמן שלי למרק
אני משתפת במרק עדשים אדומות קל מאוד להכנה
וגם בעוגיות שלושה שוקולדים וחמאת בוטנים קראנצ'ית מושחתות וטעימות , לא טעמתי הפעם
למרק / נזיד עדשים מתכון מפורט עם קצת מלל כאן
http://mum4four.com/?p=1156
מרק עדשים אדומות
2 כפות שמן זית משובח
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר גדול חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות \ אפשר בטטה
1 גבעול סלרי חתוך לקוביות ( לשמור את העלים )
2 כוסות עדשים אדומות , שטופות ומסוננות
1 קופסת שימורים של עגבניות חתוכות או 3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
10-12 כוסות מים
כמה עלי כרפס .
תיבול :
מלח לפי הטעם
כפית פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
כף פפריקה הונגרית מתוקה
כפית כמון
כפית זרעי כוסברה טחונים ( במכתש ועלי או במטחנת תבלינים )
כפית שבבי צי'לי ( לא חובה )
אופן ההכנה :
לטגן את קוביות הירקות והבצל כ5 דקות תוך כדי בחישה , להוסיף את התבלינים והעדשים ,
להוסיף את המים ולהביא לרתיחה
לבשל 35 דקות על אש קטנה ולבחוש מדי פעם בכף עץ .
5 דקות לפני הסוף להוסיף את עלי הכרפס .
המלצה אישית , להגיש את המרק לצד ברוסקטות , פרוסות לחם מרוחות בשמן זית ושום כתוש , הנצלות תחת הגריל עד לפריכות והשחמה הרצוייה .

לעוגיות המושחתות - מתכון כאן
http://mum4four.com/?p=2055

אשמח לשמוע מה דעתכם על הפינה ואם בא לכם לשתף במתכונים או רשמים קולינריים .
שבוע טוב



 
לגבי הפינה,

אני מאוד אוהבת אותה. אני אוהבת את המתכונים שאת מעלה ואת הדרך שאת מגישה אותה.
אני משתפת שיש לי משהוא חדש, ואין לי הרבה כאלה
אבל כמו שכתבתי בעבר, הפינה השבועית הזאת לימדה אותי המון ונותנת לי רעיונות נהדרים.

אני מאוד מבינה את הקושי בלהכין פינה כל שבוע, והאכזבה כשאין התיחסות או שיתופים - מאוד מבינה
ואני גם שמחה שאת פותחת את זה כאן.
 

mumfor4

New member
תודה נירית

וגם אני לומדת ממך , כמו הבורקס שהכנת במילוי כרוב
אני בחיים לא חשבתי על זה

כן , זה נחמד כשמגיבים , אני רואה את מספר הצפיות ומרגישה שאולי אני "מטריחה"
מדיי .
תודה על הפידבק ועל כול אלה שאת כותבת לי במקומות אחרים
 
אני אוהבת את הפינה


הייתי משאירה אותה כקונספט של פעם בשבוע- פעם בחודש יותר מידי-מי זוכר מה הכנו

&nbsp
אני מניחה שכולנו עסוקים כך שפחות נגישים לפורומ/ים- גם לפינה שאני הייתי מעלה לא היו מגיבים כל כך .
&nbsp
ולעניינו, אני השבוע הכנתי:
&nbsp
קציצות הודו עם גזר,בטטה ותפו"א -מבושלות ברוטב עגבניות
אורז עם אטריות -תערובת של "קנור"
תפוחי אדמה ובטטה בתנור עם מלח גס
פסטה ברוטב עגבניות
חזה עוף עם סויה, פטריות ובצל
כרעי עוף בגריל עם תבלין לעוף בגריל
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
קוסקוס עם ירקות מבושלים
&nbsp
וממש עכשיו הבחור מכין לנו ארוחת צהריים מאוחרת- פירה עם שניצל
 

mumfor4

New member
תודה רבה , אשמח אם תוסיפי

את המתכון עצמו ואם אפשר גם תמונה יהיה נפלא .
תודה על הפידבק
 
האמת שלצערי לא מצלמת


לגבי מתכונים- בד"כ די מאלתרת לפי החשק או שזה משהו ממש בסיסי/רטבים מוכנים ולכן לא ממש מעלה מתכונים אבל אשתדל.
 

יוקלילי

New member
הפינה והבלוג מעניינים, קוראת אך לא משתתפת..

את מעלה מתכונים יפים וטעימים למראה, אך אני מכינה אוכל די מונוטוני בשלב זה בחיי.. חוזרת לפעמים למתכונים שלך ומתכננת לעתיד. הבישול המסעיר שלי כיום הוא האוכל לתינוקת שכבר כמעט בת שנה- מחיות, מרקים טחונים ודייסות עם תוספות. בעלי קיבוצניק לשעבר וממש לא אכפת לו מה הוא אוכל.
אולי זו הזדמנות לשתף במתכון שלי למרק כתום:
דלורית, בטטה וגזר חתוכים- תוספת לרובד נוסף של טעם: תפוח עץ סמית. אני שמה במרק את התפוח השלם, ומסירה את הקליפה והליבה בסוף הבישול.
תיבול: מקלות ציפורן לפי הטעם, עלי דפנה, מלח ופלפל
בישול עד שהירקות והתפוח מתרככים, ואז לטחון ביד חשמלית (כמובן לא לשכוח להסיר את עלי הדפנה , ואת קליפת וליבת תפוח העץ)
תודה ששיתפת בתחושותייך
 

mumfor4

New member
הצחקת אותי עם בעלי קיבוצניק

ולא אכפת לו מה הוא אוכל חחחחחח
 

R750-Girl

New member
לא יודעת אם את מכירה את התחום

אבל בבריטניה הוא נפוץ עד מאוד.
אולי רלוונטי לך ואולי לא. אנחנו עם ניסיון חיובי בתחום
http://www.babyledweaning.com/
חסרונות - מלכלך עד מאוד
יתרונות - הם אוכלים (כמעט) הכל
 

יוקלילי

New member
תודה רבה!!

הילדונת שלי אוכלת הכל עכשו, ורק לא מזמן צמחו לה שיניים. תמיד טוב לקבל המצלות של דברים לא מוכרים
 

R750-Girl

New member
הטענה העיקרית

שבגישה הזו טוענת שהם נחשפים לטעמים ומרקים בצורה אחרת לחלוטין מכשזה ניתן להם בצורת עיסה.
אפילו בלי שיניים, החניכיים יכולות בקלות לפרק ירקות מאודים / מבושלים (ברוקולי / גזר / תפוח אדמה / בטטה)
בהצלחה
 

shuttles3

New member
גם אני אוהבת את הפינה שלך


קוראת, רק לא משתפת - לא עומדת בסטנדרט הגבוה

&nbsp
השבוע הכתרתי ככוכב שלי רולדת חזה עוף, ממולאת בפטריות ובצל מטוגנים. מתכון מאוד פשוט, מהיר הכנה ועם בלאגן מינימלי במטבח - בדיוק לטעמי.
&nbsp
מטגנים 250 גר' פטריות פרוסות ושני בצלים קצוצים - אפשר גם כמה ימים לפני.
מטגנים על מחבת גדולה חביתה דקה ופשוטה מ-2 ביצים.
חותכים לרוחב כ-500 גר' חזות עוף.
פורסים על השיש שכבת ניילון נצמד.
מסדרים את פרוסות חזה העוף כך שיגעו אחד בשני.
פורסים מעל שכבת ניילון נצמד נוספת.
דופקים את החזות עם פטיש שניצלים. החזות משתטחות ומתחילות להיצמד אחת אל השניה. כך מקבלים מעין דף חזה עוף.
מסירים את שכבת הניילון העליונה ומכסים את העוף בחביתה.
מעל מסדרים את הפטריות והבצל.
בעזרת שכבת הניילון התחתונה מגלגלים את הרולדה. מעבירים לתבנית אינגליש-קייק.
שופכים מעל הכל 1/3 כוס שמן מעורבב עם 2-3 כפות רוטב סויה קצת חרדל.
אופים מכוסה בנייר כסף כשעה, וללא נייר הכסף עוד כ-15 דקות כדי שתשחים יפה. משתדלים לזכור לשפוך את הרוטב על הרולדה כמה פעמים בזמן האפיה.
&nbsp
גם יפה, גם טעים, גם בריא. כמובן אפשר לשחק עם המילוי והרוטב.
 
איזה אלופה!!! ולזה את קוראת "לא עומדת בסטנדרטים"?

אני מאוד ישמח למתכונים פשוטים לביצוע, רק אם אפשר, אני צמחונית


שבוע טוב לך
 

mumfor4

New member
בדיוק השבוע ראיתי מתכון לחביתרול

חביתה מגולגלת באצה כמו סושי עם מילוי ירקות וסלמון מעושן
תשמיטי את הסלמון וזאת אחלה ארוחה
אני מתכוונת להכין ואם יצליח אעלה שלבי הכנה .
חוץ מזה תסתכלי אצלי בפייס הכנתי פטריות גדולות ממולאות בתרד , בפטריות עצמן ומעל שפכתי ביצה כמו עין והכנסתי לתנור ל15 דקות
לפני זה הכנסתי את הפטריות לתנור ל10 דקות בלי כלום .
יצא מעולה בכלום עבודה
 

shuttles3

New member
אצלנו רק בישול פשוט ומהיר

ודי בריא רוב הזמן. כמו שאומרים, כלל 80/20 של תזונה בריאה: אוכלים בריא 80% מהזמן וב-20% מותר לזייף.
&nbsp
תודה רבה על המחמאה
.
&nbsp
אני לא מעריצת בישול, מה עוד שהעבודה שלי מסתובבת סביב מזון, כך שקצת נמאס לי מהנושא הזה כשאני מגיעה הביתה בערב... לכן הבישול כאן חייב להיות או מהיר או ניתן לפירוק לשלבים כדי שאפשר יהיה לחלק את התענוג על פני כמה ימים, ואז את העבודה בכל יום להגדיר כ"פשוט"
.
&nbsp
אתם אוכלים חלבי? אמרת "צמחוני", לא "טבעוני"...
הנה מתכון שאני אוהבת להכין מידי פעם.
Caprese Orzo Risotto
(Orzo זה סוג של פסטה, בצורת אורז. bocconcini זה סוג של גבינה די חסרת טעם, שבאה בצורת כדורים. אם את מוצאת רק כדורים גדולים, אפשר פשוט לחתוך אותם. ואם מדברים על עיגול פינות וזירוז תהליכים, אז יש לי שפופרת מחית בזיליקום במקפיא, כך שלא צריך לא שטיפה, לא קיצוצים ולא נעליים)
http://www.todaysparent.com/recipe/vegetarian/easy-caprese-orzo-risotto-recipe
(לא ממש ניתן לשמור שאריות במקרר: הפסטה סופחת את הרוטב והופכת לבלוק)
&nbsp
עוד מתכון:
כך מכריחים את הבעל לאכול טופו:
כרובית וטופו ברוטב תפוזים פיקנטי:
http://www.bazekalim.com/2014/02/11/orange-cauliflower/
(כצפוי, יש לי גם שפופרת מחית ג'ינג'ר במקפיא)
(כמובן שאת שטיפת וקציצת הכרובית אפשר לעשות כמה ימים קודם. ואם אהיה ממש כנה, אז גם את הצלויה עם הטופו אפשר לעשות כמה ימים לפני ורק לחמם בתנור כשמגיע הזמן)
&nbsp
&nbsp
מספיק בלבלתי לך את המוח
. בתאבון והמשך שבוע נעים.
&nbsp
 

mumfor4

New member
סטנדרטים גבוהים ????


וואלה ???
מתכון ששווה לנסות תודה רבה על השיתוף .
אני נוטה לחשוב שהמתכונים שלי קלים להכנה .
 

shuttles3

New member
את משקיענית מאוד


הלוואי והיתה לי חצי מהסבלנות שלך לבישולים, ארגון, צילום וכתיבה.
כל הכבוד.
&nbsp
בבקשה המשיכי בפינה.
 
למעלה