בואו לשולחן - מתחדשים קצת
אחרי ההודעות שבוע שעבר חשבתי לי, מה בעצם אנחנו מבשלים ומה בעצם אנחנו רוצים לקרוא ובעיקר מה יביא אנשים לחלוק ממטבחם? גם לי הרבה פעמים יש תחושה שלא הכנתי שום דבר מיוחד השבוע, אבל הנה, הרי אכלנו כל יום. והרי התנור עובד לא מעט. ולמקרר נכנס אוכל וגם יוצא (המלפפונים יוצאים ישר לפח, אלוהים יודע למה הם נרקבים תוך יום). אני מכריזה על פתיחת פינה חדשה בבואו לשולחן - מוצר השבוע. כל שבוע אני אעלה מצרך אחד שרבים מאיתנו אוכלים לא מעט ממנו, או היינו רוצים לדעת מה עוד אפשר לעשות איתו. לדוגמא, השבוע אכלתי ממרק התפוחים והדלעת שלי שמצאתי מתכון אליו כשרציתי לעשות משהו עם תפוחים שהוא לא עוגה!
השבוע הנושא הוא תפוחי אדמה. אנחנו, כיאה לחלקית פולנים, חובבי תפוחי אדמה גדולים. אני מחזיקה בבית רק בשביל זה אבקת מרק בצל (חוץ מזה אנחנו לא אוכלים אבקת מרק בשום דבר). תפוחי אדמה עם קצת אבקת מרק בצל ושמן זית בתנור זה מעדן. השבוע ניסיתי מתכון חדש לפיו אופים את התפוחי אדמה ברוטב של טריאקי, סילאן ושמן (3 כפות טריאקי על כף סילאן). אומנם תפוחי האדמה יצאו חרוכים מבחוץ, אבל לא הרגשתי שזה מאוד שינה את טעמם. אני משערת שיש או לבשל אותם בישול מקדים כדי שהטעמים יספגו או לכסות בתחילת האפייה כדי שהם לא ייחרכו.
מהו מתכון תפוחי האדמה המנצח שלכם? מוזמנים לחלוק גם אם לא הכנתם אותו השבוע.
בתמונה - עוגת שמרים מבצק החלות שלי במילוי ממרח חלבה ותפוחי עץ מקורמלים - הובאה למפגש נשים וזכתה להצלחה.
אחרי ההודעות שבוע שעבר חשבתי לי, מה בעצם אנחנו מבשלים ומה בעצם אנחנו רוצים לקרוא ובעיקר מה יביא אנשים לחלוק ממטבחם? גם לי הרבה פעמים יש תחושה שלא הכנתי שום דבר מיוחד השבוע, אבל הנה, הרי אכלנו כל יום. והרי התנור עובד לא מעט. ולמקרר נכנס אוכל וגם יוצא (המלפפונים יוצאים ישר לפח, אלוהים יודע למה הם נרקבים תוך יום). אני מכריזה על פתיחת פינה חדשה בבואו לשולחן - מוצר השבוע. כל שבוע אני אעלה מצרך אחד שרבים מאיתנו אוכלים לא מעט ממנו, או היינו רוצים לדעת מה עוד אפשר לעשות איתו. לדוגמא, השבוע אכלתי ממרק התפוחים והדלעת שלי שמצאתי מתכון אליו כשרציתי לעשות משהו עם תפוחים שהוא לא עוגה!
השבוע הנושא הוא תפוחי אדמה. אנחנו, כיאה לחלקית פולנים, חובבי תפוחי אדמה גדולים. אני מחזיקה בבית רק בשביל זה אבקת מרק בצל (חוץ מזה אנחנו לא אוכלים אבקת מרק בשום דבר). תפוחי אדמה עם קצת אבקת מרק בצל ושמן זית בתנור זה מעדן. השבוע ניסיתי מתכון חדש לפיו אופים את התפוחי אדמה ברוטב של טריאקי, סילאן ושמן (3 כפות טריאקי על כף סילאן). אומנם תפוחי האדמה יצאו חרוכים מבחוץ, אבל לא הרגשתי שזה מאוד שינה את טעמם. אני משערת שיש או לבשל אותם בישול מקדים כדי שהטעמים יספגו או לכסות בתחילת האפייה כדי שהם לא ייחרכו.
מהו מתכון תפוחי האדמה המנצח שלכם? מוזמנים לחלוק גם אם לא הכנתם אותו השבוע.
בתמונה - עוגת שמרים מבצק החלות שלי במילוי ממרח חלבה ותפוחי עץ מקורמלים - הובאה למפגש נשים וזכתה להצלחה.