בואו לשולחן - מתחדשים קצת

נחמנית

New member
בואו לשולחן - מתחדשים קצת

אחרי ההודעות שבוע שעבר חשבתי לי, מה בעצם אנחנו מבשלים ומה בעצם אנחנו רוצים לקרוא ובעיקר מה יביא אנשים לחלוק ממטבחם? גם לי הרבה פעמים יש תחושה שלא הכנתי שום דבר מיוחד השבוע, אבל הנה, הרי אכלנו כל יום. והרי התנור עובד לא מעט. ולמקרר נכנס אוכל וגם יוצא (המלפפונים יוצאים ישר לפח, אלוהים יודע למה הם נרקבים תוך יום). אני מכריזה על פתיחת פינה חדשה בבואו לשולחן - מוצר השבוע. כל שבוע אני אעלה מצרך אחד שרבים מאיתנו אוכלים לא מעט ממנו, או היינו רוצים לדעת מה עוד אפשר לעשות איתו. לדוגמא, השבוע אכלתי ממרק התפוחים והדלעת שלי שמצאתי מתכון אליו כשרציתי לעשות משהו עם תפוחים שהוא לא עוגה!
השבוע הנושא הוא תפוחי אדמה. אנחנו, כיאה לחלקית פולנים, חובבי תפוחי אדמה גדולים. אני מחזיקה בבית רק בשביל זה אבקת מרק בצל (חוץ מזה אנחנו לא אוכלים אבקת מרק בשום דבר). תפוחי אדמה עם קצת אבקת מרק בצל ושמן זית בתנור זה מעדן. השבוע ניסיתי מתכון חדש לפיו אופים את התפוחי אדמה ברוטב של טריאקי, סילאן ושמן (3 כפות טריאקי על כף סילאן). אומנם תפוחי האדמה יצאו חרוכים מבחוץ, אבל לא הרגשתי שזה מאוד שינה את טעמם. אני משערת שיש או לבשל אותם בישול מקדים כדי שהטעמים יספגו או לכסות בתחילת האפייה כדי שהם לא ייחרכו.
מהו מתכון תפוחי האדמה המנצח שלכם? מוזמנים לחלוק גם אם לא הכנתם אותו השבוע.
בתמונה - עוגת שמרים מבצק החלות שלי במילוי ממרח חלבה ותפוחי עץ מקורמלים - הובאה למפגש נשים וזכתה להצלחה.

 
תפוחי אדמה בתנור

אני מכינה אותם כמעט כל ארוחת שישי שהיא ארוחה יותר חגיגית. הם רכים בפנים, קריספי בחוץ וטעמים מאוד. שלא לדבר שהם מאוד יצוגיים


אני מקלפת תפוחי אדמה. אם הם גדולים חותכת לחצי.
חותכת חריצים לרוחב התפוח אבל לא עד הסוף, ככה שהתפוח נשאר שלם.
מסדרת בתבנית פיירקס את תפוחי האדמה, עיגולי גזר, עיגולי בטטה או כל ירק קשה/שורש אחר שאתם אוהבים.

מכינה רוטב בצל
בצל חתוך ומטוגן
להוסיף מים ותבלינים. אני מוסיפה הרבה פטרוזיליה טריה, אבקת מרק, אבקת שום ופפריקה מתוקה.אל תוותרו על הפפריקה שצובעת הכל בצבע מקסים.
אחרי שהכל מגיע לרתיחה,שופכת את הרוטב על הירקות ומכניסה למיקרו עד שתפוחי האדמה מתרככים.

תבנית הפיירקס עוברת לתנור לכ-25 דקות בחום של 200 מעלות סלזיוס.
 
תפוחי אדמה מהירים

כאשר יש תפוחי אדמה טעמים כאלה. אני מקלפת ומבשלת קוביות גדולות (3 סמ') עד שמתרכך. מסננת ומטבלת עם חמאה, מלח ופטרוזיליה יבשה.

פשוט ומאוד מאוד טעים.
 

galialon8

New member
אצלנו זה בעיקר פירה

בעלי, שהוא הבשלן בבית, מכין אותו מתפוחי אדמה ובטטה, ומוסיף שמנת ובצל מטוגן. לא יכולה להתחייב בשמו על מתכון, אבל יוצא טעים מאוד!

חוץ מזה עושים לפעמים תפוחי אדמה בתנור, ואני אוהבת מאוד גם במרק ירקות או עוף.
 

TearGarden

New member
תפוחי אדמה

הכי טעים זה בתנור עם שום, בצל, תבלינים (פפריקה, פלפל שמן זית ואני מוסיפה טיפה רוטב צ'ילי מתוק שנותן להם מתיקות עדינה ועושה אותם קריספיים מבחוץ).

אני אוהבת גם לביבות. הכי פשוטות שיש אבל מפאת חיסכון בקלוריות לא מכינה הרבה וגם כשכן - אני אופה.

ואני ממש אוהבת פאי רועים שזה בשר טחון עם פירה מלמעלה אפוי... וואו נראה לי אני מכינה את זה לסופ"ש!
 

rona73

New member
בדיוק אתמול הכנתי פאי רועים!

פעם ראשונה.הכנתי להיום,כי היום אני עד מאוחר מאוד בעבודה.

בטוחה שיצא מעולה.
 

alphadelta

New member
אכלנו תפודים לארוחת ערב.

תפוחי אדמה בגריל. שלמים. מכינים כמות גדולה שתספיק לכמה ימים (לסלט או פשוט ככה) אבל לרב לא נשאר הרבה. נטרף. או עם בשר ליד, או עם שמנת וסלט ירקות.
 

boneguy

New member
תפו"א - הכנתי היום - נרשמה הצלחה

גם בקרב ההורים, וגם בקרב הילדים.

 

boneguy

New member
מתכון - תפוחי אדמה בפרמז'ן בתנור

סופר פשוט:
&nbsp
חותכים תפוחי אדמה (כמו בתמונה).
שמים במיקרו כמה דקות (תלוי כמה תפוחים)
מכינים תערובת של שמן זית, פרמז'ן, תבלינים אהובים (שום, אבקת בצל, פלפל, ירוקים).
מעסים את התפוחים ומפזרים על תבנית
425 מעלות (פרנהייט) למשך 30-35 דקות, בסוף אפשר לתת קצת גריל לחרוך אותם
&nbsp
זהו - יוצא רך מבפנים וקריספי בחוץ.
 

shuttles3

New member
איזו עוגה יפהפיה!

אצלנו תפו"א הולכים ב-3 דרכים: בתוך מרק כלשהו, חתוכים ואפויים עם מעט שמן-מלח-שום, או בפירה (בעלי אוכל כמו שהוא והילדון עם שמנת חמוצה מלמעלה).
 
למעלה