בואו לשולחן ! מתכון לעוף צלוי מוקפץ .
בגלל שלא אהיה ביום ראשון , אני פותחת את הפינה מוקדם מהרגיל .
*** לצמחונים שבינכם , אפשר להכין את אותו מתכון עם קוביות טופו או גבינת חלומי בגריל .
כמה פעמים נשאר לכם עוף צלוי שאף אחד לא אכל ?
זה מה שקרה לי , החלטתי לשדרג את העוף למוקפץ בטעמים קצת שונים יצא מאוד טעים והילדים אהבו . בגלל שהעוף מבושל כבר העניין לא ייקח יותר מרבע שעה עד שהאוכל יהיה מוכן
מתכון לעוף צלוי מוקפץ עם ספגטי בטריאקי ורכז רימונים
המצרכים :
חתיכות עוף צלוי
גמבה גדולה חתוכה לרצועות
3 שיני שום כתושות
6 פטריות שמפיניון טריות פרוסות
בצל גדול חתוך לחצאי טבעות
2 כפות רכז רימונים
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות שמן
כף רוטב סויה
2 כוסות מים חמים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי חבילת ספגטי ( עדיף מקמח מלא ) חתוכה לחצי ומבושלת לפי הוראות היצרן אבל רק עד לדרגת אל דנטה .
אופן ההכנה :
במחבת גדולה לטגן בשמן את הבצל , הגמבה , הפטריות , להוסיף את חתיכות העוף ולהקפיץ כ10 דקות תוך כדי ערבוב. להוסיף את השום הכתוש
נתחיל בהקפצת הירקות בשמן חם
להוסיף מים חמים , טריאקי , רכז רימונים וסויה , לבדוק טעמים , להוסיף מלח ופלפל שחור .
נוסיף את חתיכות העוף הצלוי
לערבב היטב ולהוסיף את הספגטי . לבשל עוד 5 דקות ולכסות את המכסה לספיגת טעמים
נוסיף את התבלינים ואת הספגטי .
הערות : אפשר להוסיף ירקות אחרים כגון : גבעולי סלרי, גזר, בצל ירוק קישואים , כרובית וברוקולי או שעועית ירוקה .
מוכן , בואו לשולחן !
בתיאבון ,
דורית
המתכון נמצא באתר עם תמונות יותר פוטוגניות , לתפוז יש בעייה עם התמונות שלי .
אשמח לפינה מלאה בטעמים , שיתופים ודיונים סוערים
בגלל שלא אהיה ביום ראשון , אני פותחת את הפינה מוקדם מהרגיל .
*** לצמחונים שבינכם , אפשר להכין את אותו מתכון עם קוביות טופו או גבינת חלומי בגריל .
כמה פעמים נשאר לכם עוף צלוי שאף אחד לא אכל ?
זה מה שקרה לי , החלטתי לשדרג את העוף למוקפץ בטעמים קצת שונים יצא מאוד טעים והילדים אהבו . בגלל שהעוף מבושל כבר העניין לא ייקח יותר מרבע שעה עד שהאוכל יהיה מוכן
מתכון לעוף צלוי מוקפץ עם ספגטי בטריאקי ורכז רימונים
המצרכים :
חתיכות עוף צלוי
גמבה גדולה חתוכה לרצועות
3 שיני שום כתושות
6 פטריות שמפיניון טריות פרוסות
בצל גדול חתוך לחצאי טבעות
2 כפות רכז רימונים
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות שמן
כף רוטב סויה
2 כוסות מים חמים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי חבילת ספגטי ( עדיף מקמח מלא ) חתוכה לחצי ומבושלת לפי הוראות היצרן אבל רק עד לדרגת אל דנטה .
אופן ההכנה :
במחבת גדולה לטגן בשמן את הבצל , הגמבה , הפטריות , להוסיף את חתיכות העוף ולהקפיץ כ10 דקות תוך כדי ערבוב. להוסיף את השום הכתוש
נתחיל בהקפצת הירקות בשמן חם
להוסיף מים חמים , טריאקי , רכז רימונים וסויה , לבדוק טעמים , להוסיף מלח ופלפל שחור .
נוסיף את חתיכות העוף הצלוי
לערבב היטב ולהוסיף את הספגטי . לבשל עוד 5 דקות ולכסות את המכסה לספיגת טעמים
נוסיף את התבלינים ואת הספגטי .
הערות : אפשר להוסיף ירקות אחרים כגון : גבעולי סלרי, גזר, בצל ירוק קישואים , כרובית וברוקולי או שעועית ירוקה .
מוכן , בואו לשולחן !
בתיאבון ,
דורית
המתכון נמצא באתר עם תמונות יותר פוטוגניות , לתפוז יש בעייה עם התמונות שלי .
אשמח לפינה מלאה בטעמים , שיתופים ודיונים סוערים