בואו לשולחן ! מתכון לעוף צלוי מוקפץ .

mumfor4

New member
בואו לשולחן ! מתכון לעוף צלוי מוקפץ .

בגלל שלא אהיה ביום ראשון , אני פותחת את הפינה מוקדם מהרגיל .
*** לצמחונים שבינכם , אפשר להכין את אותו מתכון עם קוביות טופו או גבינת חלומי בגריל .

כמה פעמים נשאר לכם עוף צלוי שאף אחד לא אכל ?
זה מה שקרה לי , החלטתי לשדרג את העוף למוקפץ בטעמים קצת שונים יצא מאוד טעים והילדים אהבו . בגלל שהעוף מבושל כבר העניין לא ייקח יותר מרבע שעה עד שהאוכל יהיה מוכן
מתכון לעוף צלוי מוקפץ עם ספגטי בטריאקי ורכז רימונים
המצרכים :
חתיכות עוף צלוי
גמבה גדולה חתוכה לרצועות
3 שיני שום כתושות
6 פטריות שמפיניון טריות פרוסות
בצל גדול חתוך לחצאי טבעות
2 כפות רכז רימונים
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות שמן
כף רוטב סויה
2 כוסות מים חמים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי חבילת ספגטי ( עדיף מקמח מלא ) חתוכה לחצי ומבושלת לפי הוראות היצרן אבל רק עד לדרגת אל דנטה .
אופן ההכנה :
במחבת גדולה לטגן בשמן את הבצל , הגמבה , הפטריות , להוסיף את חתיכות העוף ולהקפיץ כ10 דקות תוך כדי ערבוב. להוסיף את השום הכתוש
נתחיל בהקפצת הירקות בשמן חם
להוסיף מים חמים , טריאקי , רכז רימונים וסויה , לבדוק טעמים , להוסיף מלח ופלפל שחור .
נוסיף את חתיכות העוף הצלוי
לערבב היטב ולהוסיף את הספגטי . לבשל עוד 5 דקות ולכסות את המכסה לספיגת טעמים
נוסיף את התבלינים ואת הספגטי .
הערות : אפשר להוסיף ירקות אחרים כגון : גבעולי סלרי, גזר, בצל ירוק קישואים , כרובית וברוקולי או שעועית ירוקה .
מוכן , בואו לשולחן !
בתיאבון ,
דורית
המתכון נמצא באתר עם תמונות יותר פוטוגניות , לתפוז יש בעייה עם התמונות שלי .
אשמח לפינה מלאה בטעמים , שיתופים ודיונים סוערים




 

mumfor4

New member
אני אשמח לשמוע מה בישלתם ...

לא יכול להיות שלא הכנתם כלום ?
אשמח למתכונים , שאלות , דיונים קולינריים מרתקים , משהו ? מישהו ?
 

Et tu Brute

New member
הכנתי פונדנט!

אנחנו עכשיו בתהליך של הורדת מוצרים מהחי מהתפריט. עושים את זה הדרגתי, אבל דווקא החלק של מוצרי החלב הוא החלק הקל כי בן הזוג שלי בלאו הכי רגיש ללקטוז. בקיצור הכנתי פונדנט פרווה, ויצא מעולה! אני לא אומרת שזה יצא אותו דבר כמו עם חמאה
, אבל יצא נוזלי בפנים וממש טעים!
 

mumfor4

New member
bו ומה אנחנו ?


לא מצאתי אייקון של עז .
תביאי תמונה נשטוף עיניים ומתכון , מה אכפת לך ?
נשמע טעים ואני אוהבת שוקולד עם או בלי חלב .
 

Sinophile

New member
דווקא השבוע באמת לא בישלתי כלום!!!


בסופ״ש שעבר אירחנו לברביקיו ונשאר המון המון אוכל. הקפאתי ועל השבוע אכלנו את השאריות.
הילדים היו מבסוטים מאוד לאכול על השבוע המבורגרים ושיפודים!
 

Et tu Brute

New member
אמא ל-4, הכנתי את הפסטה לפי המתכון שלך

יצא ממש טעים!
עשיתי שינוי קטן - לא היו לי גרגירי חומוס והרגשתי שצריך עוד משהו אז הוספתי גרגרי תירס. קיוויתי לטוב וזה באמת התאים!! תודה על המתכון!
 

mumfor4

New member
נפלא !!! אייקון של מקפצת משמחה

שמחה שאהבתם , למדתי ממך והכי תודה שחזרת לספר לנו .
 
למעלה