בואו לשולחן - עדש עדש עדשים

נחמנית

New member
בואו לשולחן - עדש עדש עדשים

שלום כולם, חזרתי הביתה ישר לסיומה של מערכת בחירות הזויה. אני חושבת שדווקא היום ראוי לנו להסיח קצת את הדעת מהקורה מסביב, לפחות בארה"ב.

כמובן שלא הספקתי לבשל הרבה או להגיע למחשב. ניסיתי מתכון חדש של מאפה תפוחי אדמה ופטריות פרווה - היה מגעיל, בגדול. סתם ירקות אפויים בתבנית עם רביכה לא קשורה. בחירה איומה של מתכון. הבעיה כולה שלי.
עוד הוכן - מאפה חצילים וריקוטה (אצלי טבעונית) בשכבות. מעין לזניה נטולת פסטה. היה מצויין. כשחושבים על זה נהגתי להכין מאפה דומה בגרסת בני סיידא שהיה יותר מוצלח. פעם הבא ננסה אותו. עוגת גבינה פירורים - בגרסה נטולת אפייה עם חומרים שזמינים בכל בעית אמריקאי
יצא יציב וייצוגי לכבוד יום ההולדת של האיש. שימח אותו מאוד והעביר אותו למצב רוח נוסטלגי.
תבנית של פרגיות בצ'ילי - לפי מתכון של פסקל פרץ רובין לחלקי עוף. אני לא מאוד אוהבת להשתמש בפרגיות. נתח שומני יחסית ולנקות אותו זה מתיש. עשיתי אדפטציה למתכון כדי להתאים אותו לפרגיות. הוספתי תפוחי אדמה, בטטה וביצה קשה שהפכה בז' (לא היה מספיק זמן לחום מלא). נהננו מאוד מארוחת צהריים חמימה וביתית.

באוסטין אכלתי המון אוכל טבעוני מדהים. המון דברים מבוססי עדשים ואבוקדו. איזה כיף! בבית עדשים ירוקות הולכות למג'דרה, שחורות לסלטים עם קינואה ובלי. ואדומות למרק. מה אצלכם? מה עושים עם עדשים? קציצות טובות? תבשיל איכותי? חומר גלם נהדר בעיני ומאוד ורסטילי. מחכה למתכונים
 
עדשים

לפני כמה חודשים ראינו תוכנית טלביזיה בנושא בריאות. מסתבר שעדשים אדומות יכולות להוריד לנו את השומן הפנימי
רק שצריך לאכול כמויות מסחריות
אבל בכל מקרה, החלטתי להשתמש בהן יותר.

עדשים אדומות תמיד במרק ירקות שלי. זה מוסיף טעם, סמיכות ומסתבר שבריאות.
אני גם מכינה מרק עדשים אדומות עם תפוחי אדמה, גזר והרבה פיטרוזיליה.

עדשים שחורות/ירוקות (אין לי מושג מה הן) אני מרתיחה עם בצל ושמה במקרר. מוסיפה לאורז, מכינה תוספת של פיטרוזיליה ולימון כמנה בפני עצמה, ואני בהחלט ינסה את האבוקדו עם עדשים, נשמע מענין מאוד


בזמנו Mumfor4 נתנה לי מתכון לקציצות עדשים שעדין לא הכנתי
צריכה לנסות את זה מתי שהוא.

מחכה לראות מה עוד אפשר להכין איתן.
 

galialon8

New member
גדול עלינו עדשים


כלומר אני אוהבת, אבל הילדון ובן הזוג מסרבים לטעום.
אז אני מסתפקת בלהכין מדי פעם מג'דרה רק בשבילי, שאני לוקחת כארוחת צהריים לעבודה. טעים!
 

alphadelta

New member
לרב מאד צפויים

מג׳דרה, קציצות ומרק. אבל היו לי שאריות של מג׳דרה, ערבבתי אותם עם ביצים, ,תבלינים, חלב, וירקות ואפיתי לא מכוסה כ40 דקות. מאד אהבו.
 

shuttles3

New member
עדשימים

בזמן האחרון עדשים אדומות וירוקות נותנות הופעה במטבח שלי כל שבוע. אני נוהגת לערבב כל מיני דגנים מלאים בשביל תבשילי תוספת לארוחת צהריים/ערב - מערבבת בין אורז חום, גריסים, לפעמים אורז לבן, כוסמת וקינואה. התחלתי להוסיף גם עדשים והסתבר שחוץ מזה שזה מאוד טעים, עדשים אדומות גם חוסכות לי הרבה מלח.
&nbsp
אחד התבשילים ה"אמיתיים" שאני אוהבת הוא תבשיל עדשים ירוקות ונודלס של בני סיידא. יש שם גם בצל ושום מטוגנים, יאמממ.
&nbsp
מרכיבים:
1.5 כוס עדשים ירוקות
3 בצלים פרוסים דק
6 שיני שום פרוסות
150 גרם אטריות ביצים/נודלס. עובד גם עם אטריות אורז
מלח פלפל
פפריקה מתוקה וחריפה
3 כוסות מים רותחים
&nbsp
הכנה:
1. שוטפים את העדשים, מכסים במים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה עד שהעדשים מתרככות. מסננים.
2. מזהיבים את הבצל והשום, מוסיפים אטריות ומטגנים יחד כ-3 דקות.
3. מוסיפים את העדשים, המים והתיבול ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד שהנוזלים נספגים.
 
עדשים כבד לי מדי

בייחוד הירוקים. מעדיפה קטניות ירוקות, חומוס, ושעועית אדומה/וורודה.
&nbsp
אבל עדשים כתומות במרק דלעת/בטטות זה אחלה. מקצר את זמן ההכנה לחצי, כי רק צריך לשטוף ולהוסיף לסיר.
&nbsp
מתכון: לוקחים מתכון של מרק דלעת ו/או בטטות, ובמקום חצי מהירקות הכתומים שמים כמות שווה של עדשים כתומות. כל השאר אותו דבר.
 
למעלה