בואו לשולחן - פורים !

mumfor4

New member
בואו לשולחן - פורים !

תכנונים לחוד ומציאות לחוד , רציתי להיכנס לכאן ולעדכן באוזני המן מהסוג המעלף , הפריך והמשגע אבל למחשב שלי היו מחשבות אחרות וכול פעם שניסיתי להיכנס לפורום נזרקתי החוצה.
אז הכנו אוזני המן - המון , התלהבות נרשמה מהמילוי של השוקולד ( קוביית שוקולד פחות מלכלך ומאוד מדוייק ) וסוכריות עדשים צבעוניות .
בעיניי המילוי האולטימטיבי הוא תמרים אגוזים וקינמון או כמובן פרג ( געגועיי לפרג ) , בנוסף הכנתי חלק עם גבינת ריקוטה , סוכר ואגוזי קשיו שיצאו ממש טעימות .
השנה ראיתי בפייסבוק כאלה שמילאו אוזני המן כמו בורקסים / פיצות וכדומה
נחמד , יצירתי אבל אנחנו מעדיפים את המסורתי .
המתכון הזה קל להכנה באחריות , אז אם טרם הכנתם אוזני המן
אני מפצירה בכם לנסות !
http://mum4four.com/?p=1391
השבוע הכנתי לחם בננות ואגוזי מלך ללא גלוטן , כעוד אחד מנסיונותיי במטבח , אני מאוד ממליצה על השילוב הזה יצא מעולה והתחסל ברגע , במקור מתכון שהיה לי ללחם אירי עם סודה לשתייה שעבר שדרוג קל
http://mum4four.com/?p=2957
אם בא לכם לשתף , שוב כי ראיתי כבר כמה אוזניים בשרשור פורים , של מה שהכנתם השבוע , מוזמנים לשתף ולהעלות .
חג שמח !
דורית

לא רוצה לראות אוזני המן עד שנה הבאה

הכנתי איזה 5 פעמים, כל פעם כמה נגלות...פתחתי סוג של מפעל.
האמת שיצא הכי פחות מוצלח בגן וזה די מבאס.
הכל לפי המתכון של ניקי ב.-http://www.nikib.co.il/holidays/purim/5335/
&nbsp
אתמול התחשק לי להכין עלי ביצים-מדובר בעלים שמהם מכינים אטריות למרק בפסח. פעם אמא שלי הייתה עומדת שעות ומכינה ערימה ענקית שהייתה מתחסלת ברגע

&nbsp
האמת שזה היה בדיוק במקום-מפנק, טעים ומנחם

&nbsp
אני עושה לפי המתכון הזה-http://www.ynet.co.il/ency/0,7340,L-91565,00.html
&nbsp
וזהו, חוץ מזה הכנו רביולי גבינות (קנוי, לא הכנו בעצמנו), קוסקוס, פסטה וכל מיני כאלה. יצא שבעלי יותר בישל ממני-עושה ניסויים במטבח
.

shuttles3

New member
רולדת המן

טוב, השנה לא הצלחת להיתגבר על טראומת אוזני ההמן הנפתחות של השנים הקודמות. אבל אחרי כל כך הרבה הודעות ותמונות בפורום, גם לא יכולתי להיתאפק. הכנתי רולדות במילוי פרג מהבלוג של ניקי ב. אני עדיין לא יודעת איך ניקי ב התכוונה שהמתכון שלה יצא (היא פירטה רק מרכיבים, ולא אופן הכנה, דוגמת סדר הוספת מרכיבים, אופן לישה ומידת רידוד), אבל עשיתי אותו איך שהבנתי, אפיתי במשך הזמן שחשבתי לנכון, וקיבלתי רולדות מצוינות. אחת "הלכה" לעבודה של בעלי (הוא לא הצליח אפילו לטעום... היא נעלמה בדקות ספורות) והשניה נטעמה בבית וחולקה עם חברים שהוזמנו לארוחת צהריים.
בשפתו של בן ה-3.5: "וואו, איזו עוגה!" - "רוצה לטעום?" - "לאאאאא". שוין.

mumfor4

New member
יצא לך מעלףףףף

אני חולה על פרג, ראיתי שאת משתמשת גם בקופסה הזאת, גם אני גיליתי שהדרך הטובה ביותר להנות מפרסבורגר פרג היא לקנות קופסה כזאת בחנות של הפולנים. חג שמח!

shuttles3

New member
זה מוצר מפורסם?
מגניב!

חשבתי שזה סתם משהו שהחנות השכונתית של "טעם אירופה" מוצאת איפשהו... מצאתי אותו בפינה של מדף והופתעתי לגלות שאחרי שנה הם עדיין מביאים אותו.
מה זה פרסבורגר?
&nbsp
חג שמח גם לכם!

כמעט ויתרתי על הפורים השנה,

איכשהו זה לא הסתדר לנו עם פעילויות אחרות, אבל כן הוצאתי את המסכות, איפור ורעשנים מקופסת החגים שלנו.
חברתי הקתולית הגיעה לביקור קצרצר ביום שישי וראתה את המסכות והרעשנים בסלון ושמחה לקראת האוזני המן שהיא כל כך אוהבת. אז היום היא מגיעה ואתמול בערב הכנתי אוזני המן, במיוחד בשבילה
כמיטב המסורת של פורים.

תודה גדולה לmumfor4 שאיכשהו תמיד זמינה לענות לשאלות שלי, כי בעלי לא מצא אבקת אפיה בסופר והכנתי עם קמח תופח במקום קמח + אבקת אפיה. הכנתי מילוי אגוזים שאני וחברתי כל כך אוהבות, ונוטלה עם פרורי עוגה שנמצאים במקפיא מהעוגה הבלתי אכילה שפעם ניסיתי לאפות.

יצא יאמי!!!

een ogenblik

New member
אחד הדברים הבודדים שאני מכינה

אלו אזני המן לקראת פורים. שנה שעברה אפילו העלתי לפייסבוק מתכון מתורגם לפלמית עם תמונות של שלבי אפיה שונים, כדי להמחיש למכרים שונים כיצד מכינים את העוגיות האלו.
השנה פורים התערבב עם פסחא, ובלאגן שדה התעופה. לא ממש בא לי להכין אזני המן, למרות שהצטיידתי בריבה ואגוזים (אין לי מושג בבישול, אז אגוזים כתושים מעורבבים בריבה אדומה זה המירב שאני מוכנה/יכולה לעשות). אבל כשסופית התברר שאנו נשארים בבלגיה, החלטתי שזה הזמן למשלוח מנות. הכנתי מהדורה מצומצמת של אזני המן, והלכנו לשכנים לתת עוגיות לקראת החג המקומי. (בתמורה כאוס קיבלה ואפלים טריים טריים מהתנור בקופסא הכי גדולה שיש, כאילו אינה מקבלת מספיק, ודמי פסחא, כאילו אינה מקבלת מספיק כסף גם ככה. ואחר כך מתפלאים למה אני פוחדת ללכת לשכנים לתת משהו משל עצמי. ההסלמה שהם נוהגים אינה ניתנת לעצירה.)

mumfor4

New member
איזה שכנים כייפים !!!

לי יש שכנה מבוגרת , לא מדיי שאיבדה את בעלה בקיץ שעבר ואין לה ילדים
בגלל שאני תמיד מכינה משהו אני שולחת לה עם אחד הילדים צלחת של פשטידה כזאת או אחרת או לחמניות ועוגיות , בגלל שהיא לא יודעת לבשל וקונה ארוחות מוכנות למיקרוגל , אני נהנית לפנק אותה ( מה גם שאני תמיד מכינה יותר מדייי ועדיף שאתן ולא אתחיל לאכול ) . היא יודעת שאין צורך להחזיר חזרה אך בכול חג יהודי היא דופקת על הדלת ומביאה המון ממתקים לילדים .
שכנות טובה זה הכי ! בעיקר כשאין משפחה קרובה .
חג שמח בתקווה לעולם שפוי

een ogenblik

New member
שכנים

אני יודעת שזה לא יפה לקטר על אנשים ששולחים לך ואפלים טריים כל כמה שבועות, שנותנים כסף לילדה פעמיים בשנה (חג-מולד ופסחא), שמביאים סולם כדי לנקות את המרזב שלך (ומודיעים שעשו זאת בדיעבד), אבל בחיי, אני פוחדת לפעמים להוציא את האף אל מחוץ לדלת!

בערך שלושה שבועות אחרי שכאוס הגיעה הביתה, הם צילתלו בדלת, ונתנו ברכה במעטפה. "כי אנו רואים שאתם לא עושים מסיבה". בתוך הברכה היה שטר של 50 יורו. ואני, שעד אותו רגע התברכתי שאימצנו מחוץ לישראל ואיננו חייבים לעשות "ארוע", הודעתי לאיש שאין ברירה, חייבים לעשות משהו רישמי. מפה לשם, דחינו את החגיגות לחגיגת "כאוס שנה בבלגיה" לדרי הרחוב. מי שלא יכול היה להגיע, הביא מתנה מראש. והשכנים שנתנו את מה שבגללו נערכה המסיבה, התאגדו עם שכנים אחרים, כדי לתת מתנה *גדולה*. ואני לתומי חשבתי שלתת חמישים יורו לאנשים שעד עכשיו חוץ משלום אקראי ברחוב לא ממש דיברתם זו מתנה גדולה!
מאז עברו כבר כמעט שבע שנים. מזמן זנחנו את אמירת שלום אקראי ברחוב ועברנו לאיזון אחר.

למעלה