בואו לשולחן - פטריות ושאר ירקות

נחמנית

New member
בואו לשולחן - פטריות ושאר ירקות

תודה רבה לכל מי שחלק מתכון תפוחי אדמה שבוע שעבר! אני בהחלט מתכוונת לנסות את קונספט המיקרו ואז תנור, לדעתי לפי המתכון של נירית.

סליחה שלא הספקתי להגיב לכולם, הייתי בכנס רוב השבוע. כמובן שגם לבשל לא הספקתי יותר מדי ומתכוננת לי נסיעה נוספת שבוע הבא למרבה הצער. אז הנה מה שבכל זאת הכנתי השבוע (או יותר נכון בסוף השבוע)

כדי להתכונן לנסיעה הבאה הכנתי בוייקס לפי מתכון שהתפתח כשגרנו בקנדה ומחליף את המצרכים הישראלים הסטנדרטיים בכאלו שאפשר להשיג בקלות בצפון אמריקה. אצלנו מדובר בארוחת בוקר או תוספת לארוחת ערב שקל לזרוק לתנור/טוסטר ל-10 דקות והילדים אוהבים. אני מכינה כמות גדולה (שזאת הכמות הכי קטנה שאני יודעת להכין
) ומקפיאה בעיגולים. צרפתי תמונה כדי להסביר איך נראה הפריזר שלי...

אתמול הוכנה לארוחת ערב פשטידת פטריות לפי מתכון חדש שהיה לא רע, אבל המתכון הרגיל יותר טוב (בסופו של דבר כל המתכונים שמצאתי היו זהים ביחס אחר של קמח, מים ושמן והגרסה של ליהיא לפיד מנצחת).

היום היתה הברקה - נשארו לי תירסים על קלח מארוחת הערב אתמול. הורדתי את הגרעינים וצליתי טיפה עם קצת שמן בתנור. ערבבתי עם עגבניות שרי ואבוקדו בתיבול של כוסברה, מלח, פלפל וקצת חומץ בן יין כי לא היה לי לימון שהיה הולך הרבה יותר טוב (וגם גמבה היתה יכולה להיות פה נפלאה). היה מעדן!

מה אתם עושים עם פטריות? הקופסאות ענק של פטריות קרצו לי השבוע בקוסטקו. אני מאוד אוהבת להשתמש בירקות והפירות שיותר מתאימים למזג האוויר בו אנחנו גרים. קיבלתי את זה שלעגבניות אין טעם והפטריות נפלאות (וגם התירס וכמה דברים אחרים). מייד אני אוסיף את מתכון המרק פטריות המועדף עלינו. בינתיים, כמה תמונות. מקווה שיהיה רעיון למתכוני פטריות למרות שזה לא ירק אהוב על כולם כמו תפוחי אדמה. ואולי אפילו שאלת בונוס - איזה פטריות אתם קונים ומתי התחלתם לאהוב פטריות?







 

נחמנית

New member
מרק פטריות חצי טחון

בנוגע לשאלה, כמו את רוב הירקות, התחלתי לאכול פטריות רק בגילאי ה-20 כשנפתחתי לעולם האוכל והבישול יותר ברצינות. את המרק הזה גיליתי בפורום אוכל כשר של YNET כשעוד היה קיים. הביאה אותו מישהי בשם ליאתי והוא הפך לכוכב קבוע אצלנו בבית. החסרון היחיד שלו הוא שאנחנו אוהבים להקפיא מרקים ופטריות זה לא דבר שעובר טוב הקפאה. מזל שתמיד לא נשאר ממנו כלום להקפיא.

מרק פטריות סמיך חצי טחון מעולה

1 בצל קצוץ דק
מעט שמן קנולה או זית לטיגון (אני שמה זית)
250 גר פטריות פורטובלו קצוצות דק
250 גר פטריות שמפיניון פרוסות או חצויות תלוי בגודל **
1 כף קמח
ליטר מרק עוף חם
מל"פ
מעט פטריות פורציני מיובשות טחונות (לא חובה אבל מוסיף ה-מ-ו-ן, אני שמה שקית שלמה)
להגשה:
גבעולי רשאד או ארוגולה קצוצים
קרוטונים ביתיים (כמובן לא חובה)

מטגנים את הבצל במעט שמן להזהבה. מוסיפים את הקמח, בוחשים ומוסיפים את הפטריות הטריות, מערבבים מכסים את הסיר ומבשלים חמש דקות.
מוסיפים את המרק, מתבלים ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה.
מחצית מהכמות מרסקים בבלנדר, ואת חצי מהפטריות משאירים לא מרוסקות, כדי לקבל מירקם מעניין. מחזירים לסיר.
טוחנים את פטריות הפורציני לתוך הסיר.
מערבבים ומחממים שוב.
מגישים מקושט כמפורט.

מתאים ל 6 מנות קטנות. אני משתמשת לרוב בפטריות שמפיניון לבנות כמו בישראל, חומות, פורטבלו ומה שאני עוד מוצאת. אני בדרך כלל לא משתמשת בציר.
מקור: ניר צוק
 

נחמנית

New member
כמובן - בוייקס או צ'יז פאפס

250 גרם גבינה מגוררת (אני קונה את הסגנון פיצה שמערב מוצרלה וצ'דר)
250 גרם גבינת שמנת (פילדלפיה למריחה - אצלנו האריזה היא 238 גרם או משהו כזה)
גביע יוגורט רגיל
שמן צמחי (קנולה לדוגמא)
3 כוסות קמח
10 גרם אבקת אפיה (שקית, או כפית מאוד מאוד גדושה)

במעבד מזון מעבדים את הגבינה המגוררת, גבינת שמנת למריחה, יוגורט ושמן בכמות של גביע היוגורט (ממלאים עד לנקודה שבה היה היוגורט). מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק. ניתן להוסיף טיפה מלח - אני לא מרגישה צורך בזה מאחר והגבינה עצמה מספיק מלוחה.

יוצרים עיגולים ומקפיאים על מגש. כשקפוא מעבירים לשקית. לאפייה (מהמקפיא או בסיום ההכנה), בחום של 180 מעלות על נייר אפייה.

הערה: בעיני זה טעים רק חם מהתנור. בגלל זה, אני מכינה רק כמה שאני חושבת שיאכלו ואת היתר מקפיאה ומכינה בהתאם. אין צורך להפשיר לפני הכנה - ישר לתבנית ולתנור/טוסטר. אם מכינים ללא הקפאה הם קצת תופחים. בהכנה מהמקפיא הם יוצאים יותר דחוסים.
 
תודה.

גביע יוגורט זה הגביעים הרגילים כמו בישראל נכון?
כי אצלנו מוכרים גם יוגורט בגביעים גדולים/גבוהים יותר.
 

נחמנית

New member
זה כמו בישראל, בערך

כאן זה 170 גרם, בישראל 200 אם אני לא טועה.

לטעמי במתכון הזה הדיוק עד הגרם לא קריטי. בארץ הבצק היה יוצא נורא דביק, וכאן הוא יוצא לי חלק (מצד שני בישראל היינו משתמשים במרגרינה או חמאה וגבינה לבנה ועוד המון שינויים שכאלה). אני חושבת שזה בערך 2/3 כוס בהמרה גסה לפי הזכרון שלי של מידות
 

shuttles3

New member
פטריות! פטריות זה טעים

אנחנו אוכלים פטריות:
- כמו שהן (חלק משקית ירקות יומית של בעלי)
- בתוך צלי, במיוחד עם גריסים
- מאודות עם בצל, בתוך פשטידה
- מאודות עם בצל, כחלק ממילוי חזות עוף
&nbsp
אנחנו קונים רק פטריות שמפיניון, לבנות וחומות.
 

נחמנית

New member
אפשר עוד קצת פרטים על המילוי לחזה עוף?

איך מכינים את המנה? פטריות ובצל, הבנתי. ואז ממלאים? חותכים? מגלגלים? במחבת? בתנור? ברוטב?
 

shuttles3

New member
בכיף, זה קלי קלות

רולדת חזה עוף ממולאת בפטריות
&nbsp
רכיבים:
800 גר' שניצלים מחזה עוף
חבילת פטריות (~200גר') פרוסות, מטוגנות עם בצל
חביתה דקה מ-2 ביצים
אין צורך במלח
&nbsp
רוטב:
2-3 כפות חרדל
שליש כוס שמן
שליש כוס רוטב סויה
&nbsp
&nbsp
הכנה:
1. לפרוס את יח' השניצלים בצפיפות על ניילון ניצמד, בשתי מנות, לכסות אותם בשכבת ניילון נוספת ולדפוק אותם עם פטיש עד שיהיו דקים ביותר.
2. להסיר את שכבת הניילון העליונה מעל הבשר.
3. לכסות כל מנה של הבשר בשכבה של פטריות בצורה שהפרוסות יכסו את חיבורי הבשר ויצרו שכבה אחת שלמה שנוכל בהמשך לגלגל אותה.
4. לשטח מעל את החביתה.
5. להתחיל לגלגל את הבשר בזהירות בעזרת השכבה התחתונה של הניילון הנצמד. לאחר שקיבלנו רולדה סגורה יש להעבירה בזהירות ל-2 תבניות אינגליש קייק.
6. למרוח את הכבה העליונה של הרולדה ברוטב ולכסות בנייר אלומיניום.
7. לאפות בתנור כשעה עד הזהבה ומפעם לפעם למשוח עם מברשת את המשרה מעל. כ-15 דקות לפני תום האפיה לפתוח את נייר הכסף המכסה.
&nbsp
 

mumfor4

New member
חולת פטריות!!!!

מוסיפה לסלט , מכינה מרקים , פשטידות , מוקפץ !
סלט פטריות חם על חומוס יאמיייייי
צלי בקר עם פטריות ... בקיצור הבנת
מתכון לפשטידת פטריות בצל וכרישה ללא גלוטן
[URL]http://mum4four.com/?p=2646[/URL]





 

נחמנית

New member
תירס בפטריות ושמיר

איכשהו שכחתי מזה. תוספת חמה שאמא שלי נוהגת להכין.

מקפיצים פטריות חתוכות בקצת שמן. כשהן מתרככות טיפה מוסיפים גרגירי תירס קפוא, שמיר, מלח ופלפל ומבשלים ביחד בסיר סגור כ-10 דקות. התירס והפטריות משחררים נוזלים כך שאין צורך להוסיף משהו.

אפשר לטגן קצת בצל לפני שמתחילים עם הפטריות ואז להוסיף את הפטריות אליו (ככה אמא שלי עושה). אני עצלנית מדי בשביל לחתוך בצל וגם אוהבת את הטעם הפשוט של התירס עם הפטריות, בעיקר כשהפטריות חתוכות לפרוסות גדולות יחסית שנשארות נגיסות.
 

carlimi

New member
מתכון פטריות ו


גם אני מאוד מאוד מאוד אוהבת פטריות!!!
הילדים שלי פחות

מתכון נהדר, פשוט ומהיר, נפלא במנה ראשונה, SIDE DISH או אוכל מסיבות:

1. שוטפים פטריו שמפיניון היטב.
2. מוציאים את הרגל.
3. בעזרת כפית ממלאים אותן בגבינת פילדפליה, רצוי כזו עם תוספת מסויימת להעשרת הטעמים (נניח שום, שמיר וכו', אבל זה לגמרי לפי טעם אישי).
4. מפזרים מעט פירורי לחם מעל הגבינה.
5. משמנים תבנית לתנור עם מעט חמאה.
6. מצטערת - לא זוכרת לכמה מחממים את התנור, אבל נראה לי משהו סטנדרטי כמו 350.
7. 10 דקות או עד שפירורי הלחם משחימים מעט.
בתיאבון!

מחפשת מתכון פשוט ומהיר לחזה עוף (עשיתי השבוע כבר שניצלים ומוקפץ).
תודה!
 

נחמנית

New member
מתכונים עם חזה עוף

איזה סוג של מוקפץ כבר הכנת?

אני מאוד אוהבת את הספר הכל מחזה עוף של בני סיידא. זה מצרך מאוד "ישראלי" בעיני. אנחנו אוהבים חזה עוף בזיתים ועגבניות מיובשות, אני יכולה למצוא את המתכון, מאוד אוהבים שניצלים אפויים שאמרת שכבר הכנת, חזה עוף בלימון עם/בלי נענע, חזה עוף בסילאן וסויה - אם יש לך את המצרכים האלה זמינים - אחד המתכונים האהובים עלי.

אמא שלי מאוד אוהבת את שני המתכונים שבקישורים (בכלל בלוג נחמד ומאוד נגיש מבחינת זמינות המצרכים ומורכבות ההכנה של המנות) והאחיינים שלי מאוד אוהבים את הטעם

[URL]http://mablogeria.blogspot.com/2007/11/blog-post_16.html[/URL]

[URL]http://mablogeria.blogspot.com/2008/07/blog-post_09.html[/URL]
 

carlimi

New member
אפשר בבקשה

את המתכונים של החזה עוף בלימון וזה של הסילאן וסויה?

איכשהו לא נראה לי שעגבניות מיובשות יעברו אצל הילדים שלי בשלום בשלב זה ...
לי כמובן זה נשמע להיט


השבוע עשיתי מוקפץ בגירסה פשוטה - טיגנתי בצל עם שום, הוספתי גזר ואפונה, חזה העוף הושרה מבעוד מועד ברוטב טאריאקי, הוספתי אותו לכל השאר פלוס בישול על אש נמוכה כשעה וחצי. תוספת אורז כמובן. יצא מאוד מוצלח

בגירסה הרחבה יותר מוסיפים פטריות, פלפל אדום ו .... לא זוכרת
 

shuttles3

New member
רעיון מעולה! מחליפה במתכון פשוט ומהיר לחזה עוף

(חוץ מהמתכון שצירפתי למעלה)
&nbsp
לוקחים חזות עוף, עושים חתך או שניים לאורך, לא חותכים לחלוטין. בקערה קטנה מערבבים ה-ר-ב-ה שום כתוש עם מלח, פלפל שחור וקצת שמן. ממלאים את החתכים בנדיבות בתערובת השום. משמנים ניירות כסף כמספר החזות, עוטפים את החזות ואופים כ-30 דקות. פותחים את נייר הכסף מלמעלה ומשחימים עוד כ-10 דקות. הכי טעים - כשזה קר!
 

שיגרמ

New member
אהבתי הגדולה - פטריות

מבחינתי אכניס לכל דבר פטריות. בעלי אוהב מאד אבל הילדים לא
. סלט מגיע עם פטריות וגם החביתה השווה שבעלי מכין (כולל גבינ"צ). מכינה פטריות ממולאות עם קוטג' או כל גבינה אחרת שמוצאת. השבוע לקחתי את הירקות שהיו בבית (תפו"א, בטטה, בצל, עגבניה, פלפל, כרובית ופטריות) הוספתי עגבניות מרוסקות, חומוסים ומלא תבלינים בישלתי עד לריכוך ויצא מעולה בכלום עבודה.
פשטידה שאני מאד אוהבת: (מתכון של קובי בר שעבר אצלי אדפטציה לחסוך זמן)
בצק עלים קנוי שמרדדים על תבנית (במקור מכינים בצק). חותכים ומטגנים הרבה בצל ומוסיפים פטריות חתוכות או מקופסת שימורים. מוסיפים שתי כפות חלב ותבלינים (במקור כתוב אבקת מרק פטריות, אבל אני לא חסידת אבקות מרק). יוצקים על הבצק. מכינים תערובת של יוגורט ביצה וגבינ"צ ושופכים מעל. לתנור בחום בינוני כ 40 דקות. כמויות לפי גודל התבנית.
על פיצה אנחנו מפזרים פטריות, זיתים שחורים וגבינה מלוחה. מעדן.
בטוח עושה עוד מלא דברים כי תמיד יש לי חבילה של פטריות טריות על השיש.
אה - מאפינס פטריות: פטריות חתוכות מוקפצות עם בצל, להוסיף כמה כפות קמח וביצה, תבלינים ולתבנית מאפינס. אני לאחרונה משתמשת ב OAT BRAN במקום חלק מהקמח. יוצא יותר טעים אפילו. אני משתמשת בטוסטרים שמחליפים את הפלטות וזה אופה את זה במעט זמן והרבה יותר טוב מבתנור.
 
למעלה