בואו לשולחן - פטריות ושאר ירקות
תודה רבה לכל מי שחלק מתכון תפוחי אדמה שבוע שעבר! אני בהחלט מתכוונת לנסות את קונספט המיקרו ואז תנור, לדעתי לפי המתכון של נירית.
סליחה שלא הספקתי להגיב לכולם, הייתי בכנס רוב השבוע. כמובן שגם לבשל לא הספקתי יותר מדי ומתכוננת לי נסיעה נוספת שבוע הבא למרבה הצער. אז הנה מה שבכל זאת הכנתי השבוע (או יותר נכון בסוף השבוע)
כדי להתכונן לנסיעה הבאה הכנתי בוייקס לפי מתכון שהתפתח כשגרנו בקנדה ומחליף את המצרכים הישראלים הסטנדרטיים בכאלו שאפשר להשיג בקלות בצפון אמריקה. אצלנו מדובר בארוחת בוקר או תוספת לארוחת ערב שקל לזרוק לתנור/טוסטר ל-10 דקות והילדים אוהבים. אני מכינה כמות גדולה (שזאת הכמות הכי קטנה שאני יודעת להכין
) ומקפיאה בעיגולים. צרפתי תמונה כדי להסביר איך נראה הפריזר שלי...
אתמול הוכנה לארוחת ערב פשטידת פטריות לפי מתכון חדש שהיה לא רע, אבל המתכון הרגיל יותר טוב (בסופו של דבר כל המתכונים שמצאתי היו זהים ביחס אחר של קמח, מים ושמן והגרסה של ליהיא לפיד מנצחת).
היום היתה הברקה - נשארו לי תירסים על קלח מארוחת הערב אתמול. הורדתי את הגרעינים וצליתי טיפה עם קצת שמן בתנור. ערבבתי עם עגבניות שרי ואבוקדו בתיבול של כוסברה, מלח, פלפל וקצת חומץ בן יין כי לא היה לי לימון שהיה הולך הרבה יותר טוב (וגם גמבה היתה יכולה להיות פה נפלאה). היה מעדן!
מה אתם עושים עם פטריות? הקופסאות ענק של פטריות קרצו לי השבוע בקוסטקו. אני מאוד אוהבת להשתמש בירקות והפירות שיותר מתאימים למזג האוויר בו אנחנו גרים. קיבלתי את זה שלעגבניות אין טעם והפטריות נפלאות (וגם התירס וכמה דברים אחרים). מייד אני אוסיף את מתכון המרק פטריות המועדף עלינו. בינתיים, כמה תמונות. מקווה שיהיה רעיון למתכוני פטריות למרות שזה לא ירק אהוב על כולם כמו תפוחי אדמה. ואולי אפילו שאלת בונוס - איזה פטריות אתם קונים ומתי התחלתם לאהוב פטריות?
תודה רבה לכל מי שחלק מתכון תפוחי אדמה שבוע שעבר! אני בהחלט מתכוונת לנסות את קונספט המיקרו ואז תנור, לדעתי לפי המתכון של נירית.
סליחה שלא הספקתי להגיב לכולם, הייתי בכנס רוב השבוע. כמובן שגם לבשל לא הספקתי יותר מדי ומתכוננת לי נסיעה נוספת שבוע הבא למרבה הצער. אז הנה מה שבכל זאת הכנתי השבוע (או יותר נכון בסוף השבוע)