בואו לשולחן - פירות וירקות

נחמנית

New member
בואו לשולחן - פירות וירקות

באופן ספונטני, מעלה את זה כתזכורת לפינה בחופשה. איפה אתם מאחסנים פירות וירקות? קראתי שעגבניות עדיף להחזיק בחוץ, אבל אצלנו הן ישר מרקיבות לא במקרר. חציל יום במקרר ונעשה נורא. עלי חסה מחזיקים יפה. מלפפונים אני חייבת להשאיר על המגש ספוג הזה או שנהרסים תוך יום. מה הגילויים שלכם על אחסון פירות וירקות וחיי המדף שלהם?

במסגרת הבישולים הבייתים אין משהו מסעיר במיוחד - קדירת בקר עם זיתים של ניקי ב, חזה עוף במריחת שום ובזיליקום מצא חן בעינינו, וופל נעשה ארוחת בוקר אהובה על הילדים (יש לנו פלטה לזה בטוסטר המוחץ).
 
אלופה את!!!

גם אני שמעתי שעגבניות מאחסנים מחוץ למקרר וגם תפוחי אדמה, והם מאוחסנים אצלנו בארון במטבח. גם אבוקדו יחד איתם אם הוא לא רך, אבל כשהוא מתרכך הוא עובר כלאחר כבוד למקרר.
כל שאר הירקות נכנסים למקרר. אבל אנחנו, או יותר נכון בעלי הסקוטי, עושה קניות כמו הסקוטים, כל יומיים בערך, אז לא קונים בכמויות ושום דבר לא מתקלקל.

טוסטר פיצה זה נהדר
שנים לא פגשתי את המכשיר הזה, עד שלפני כחודשיים הייתי אצל חברה, שהכינה לנו ארוחת צהריים קלילה. במקום לחם עם כל מיני דברים, היא הכינה לנו סנדויצים חמים, לי למשל לחם עם גבינת ברי שאני אוהבת ובצל מטוגן. היה ממש ממש טעים.
 

forglemmigej

New member
גם אני שמה עגבניות בחוץ טעמן נשאר פלסטיקי

גם תפוזים ולימונים בחוץ ותפוחי עץ, בכל מקרה לכל הפירות והירקות פה טעם של חממה , אני מגדלת בעציץ בזיליקום, רוזמרין, תימין ועירית אבל טעמם שונה מבארץ.
 
מסקנותינו עד כה וגם לינק שימושי

שאלה מעולה! לנו לקח זמן להתרגל לאקלים האנגלי ולהשלכותיו על אחסון אוכל.
עגבניות וחצילים תמיד בחוץ, אחרת העגבניות מאבדות את טעמן. עלים ירוקים בפנים.
כמעט כל הפירות (וגם עגבניות השרי) בחוץ, כי זה מעודד את הילדים לחטוף איזה פרי על הדרך.
יש תבשילים שבישראל היינו ישר מכניסים למקרר ופה יכולים להחזיק בכיף יומיים על הגז.
&nbsp
קראתי ב"על השולחן" מדריך מפורט לשמירת ירקות, אבל אני מניחה שחלק מהעצות בו טובות לאזור ישראל אז קחו בעירבון מוגבל :)
https://www.hashulchan.co.il/articl...um=email&utm_campaign=ניוזלטר חכמת המטבח 12.6
 

נחמנית

New member
OK חצילים מחוץ למקרר

קונספט חדשני. לא בטוחה איך זה יעבוד.

חייבת לציין שכאן חם. אני רואה את זה לפי צנצנת השמן קוקוס. בחורף היא לבנה ועכשיו היא צהבהבה ונוזלית.

מה שכן, בארץ החזקתי קמח ודומיו במקרר שלא יכנסו חיות. כאן בכיף במזווה.
 
למעלה