בואו לשולחן - פסח כבר כאן

נחמנית

New member
בואו לשולחן - פסח כבר כאן

מקווה שכולם חגגו ליל סדר בנעימים. אנחנו מצאנו את עצמנו חוגגים לבד ברגע האחרון. מכיוון שפסח יצא באמצע השבוע, בישלתי את הרוב ביום ראשון, וביום שני רק השלמתי. בראשון בישלתי מרק עוף נוסח פולניה-הונגריה (פפריקה תבלין חובה), חרוסת (נוסח הדוד), קניידלך ועוגיות (שכבר הבאתי)

ביום שני הוספתי מג'דרה (שלילד יהיה מה לאכול), ביצים ותפוחי אדמה. שלחתי את הגבר לקנות כבד קצוץ וגפילטע אם הוא רוצה (אני לא אוכלת מזה, ולא מתכוונת לבזבז זמן על לבשל דברים שאחר כך ילכו לפח כי אי אפשר לבשל במנת יחיד ורק אדם אחד אוכל מהם).

מה אתם הכנתם לסדר? מה היה ההצלחה השנתית? אצלנו ללא ספק המג'דרה, המרק והעוגיות. תגידו, זה כמעט כל מה שהכנת. אבל באמת, היה טעים נורא.

הנה המתכון קניידלך של אמא שלי (שהשנה טעיתי, והשתמשתי בכף קפיצית לכדרר אותם. הם לא יצאו דחוסים מספיק והעכירו את המים, למרות שעדיין יצאו טעימים)

בצל גדול
6 ביצים
4 כפות שמן
שתיים וחצי כוסות קמח מצה
1 כוס מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק
חצי כפית פפריקה
רבע כפית פלפל שחור

קוצצים דק בצל (אפשר בפוד פרוססור) ומזהיבים (אני מזהיבה במיקרו 6 דקות) ומשהים לקירור. מפרידים ביצים. מקצפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים פנימה את החלבונים. מקפלים את הבצל עם 4 כפות שמן. מפזרים את התבלינים ומתחילים לקפל לסירוגין את הקמח מצה והמים. המטרה לקבל עיסה אפורה יציבה. מכסים בנייר כסף ומשהים להתייצבות. מרתיחים מים בסיר רחב עם קצת שמן, מלח ואבקת מרק. מכדררים לגודל הרצוי, מנמיכים להבה לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים כ-45 דקות.

חג שמח



 
אפילו את המצות שכחתי בבית


ביום שני נסענו לאחד האיים לידנו. שכרנו שם קוטג' לארבע ימים. לקחתי עצים ומחבת להכין עם בוני "מצות" לציון ליל הסדר, אבל ברוח של יותר מ-40 מייל לשעה לא ניתן להדליק מדורה
אז אפילו את זה לא עשינו.

גם אני אוהבת קניידלך קשים וקטנים, ולא מסוגלת לאכול את אלה שמכינים מאבקה מוכנה, שיוצאים אורירים עם טקסטורה שאני לא יכולה להכניס לפה
אבא שלי לא זוכר שאני לא אוהבת את זה וכל פסח שולח לי לפחות קופסא אחת.
זכרתי שפעם דורית הציעה לי להשתמש באבקה הזאת למשהוא אחר, ולאחר כבוד, האבקה הפכה לבסיס של פשטידת בצל.

להלן מתכון שלי לקניידלך, שהוא קצת יותר פשוט מהמתכון של נחמנית:
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח (אני שמה אבקת מרק)
1/4 כפית אגוז מוסקט,זנגביל או פטרוזיליה או כל תיבול אחר שאוהבים
2 כפות שמן (איזה שבא לכם)
1 ביצה טרופה
1/2 בצל חתוך דק ומטוגן
מערבבים את כל המוצרים כשהביצה אחרונה, שלא תהפוך לחביתה עם המים הרותחים. החברה שנתנה לי את המתכון היתה שמה במקרר לשעה, אבל פעם לא היה לי זמן ולא שמתי, ולא נרשם הבדל, אז...
יוצרים כדורים בגודל האהוב, אני אוהבת אותם קטנים (הכדורים תופחים טיפה בבישול) ומבשלים במרק (אני מוציאה רק את הנוזל לסיר נפרד) לבישול של כרבע שעה, עד שהם נראים מוכנים לאכילה.

 
למעלה