בואו לשולחן - פסח כבר כאן
מקווה שכולם חגגו ליל סדר בנעימים. אנחנו מצאנו את עצמנו חוגגים לבד ברגע האחרון. מכיוון שפסח יצא באמצע השבוע, בישלתי את הרוב ביום ראשון, וביום שני רק השלמתי. בראשון בישלתי מרק עוף נוסח פולניה-הונגריה (פפריקה תבלין חובה), חרוסת (נוסח הדוד), קניידלך ועוגיות (שכבר הבאתי)
ביום שני הוספתי מג'דרה (שלילד יהיה מה לאכול), ביצים ותפוחי אדמה. שלחתי את הגבר לקנות כבד קצוץ וגפילטע אם הוא רוצה (אני לא אוכלת מזה, ולא מתכוונת לבזבז זמן על לבשל דברים שאחר כך ילכו לפח כי אי אפשר לבשל במנת יחיד ורק אדם אחד אוכל מהם).
מה אתם הכנתם לסדר? מה היה ההצלחה השנתית? אצלנו ללא ספק המג'דרה, המרק והעוגיות. תגידו, זה כמעט כל מה שהכנת. אבל באמת, היה טעים נורא.
הנה המתכון קניידלך של אמא שלי (שהשנה טעיתי, והשתמשתי בכף קפיצית לכדרר אותם. הם לא יצאו דחוסים מספיק והעכירו את המים, למרות שעדיין יצאו טעימים)
בצל גדול
6 ביצים
4 כפות שמן
שתיים וחצי כוסות קמח מצה
1 כוס מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק
חצי כפית פפריקה
רבע כפית פלפל שחור
קוצצים דק בצל (אפשר בפוד פרוססור) ומזהיבים (אני מזהיבה במיקרו 6 דקות) ומשהים לקירור. מפרידים ביצים. מקצפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים פנימה את החלבונים. מקפלים את הבצל עם 4 כפות שמן. מפזרים את התבלינים ומתחילים לקפל לסירוגין את הקמח מצה והמים. המטרה לקבל עיסה אפורה יציבה. מכסים בנייר כסף ומשהים להתייצבות. מרתיחים מים בסיר רחב עם קצת שמן, מלח ואבקת מרק. מכדררים לגודל הרצוי, מנמיכים להבה לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים כ-45 דקות.
חג שמח
מקווה שכולם חגגו ליל סדר בנעימים. אנחנו מצאנו את עצמנו חוגגים לבד ברגע האחרון. מכיוון שפסח יצא באמצע השבוע, בישלתי את הרוב ביום ראשון, וביום שני רק השלמתי. בראשון בישלתי מרק עוף נוסח פולניה-הונגריה (פפריקה תבלין חובה), חרוסת (נוסח הדוד), קניידלך ועוגיות (שכבר הבאתי)
ביום שני הוספתי מג'דרה (שלילד יהיה מה לאכול), ביצים ותפוחי אדמה. שלחתי את הגבר לקנות כבד קצוץ וגפילטע אם הוא רוצה (אני לא אוכלת מזה, ולא מתכוונת לבזבז זמן על לבשל דברים שאחר כך ילכו לפח כי אי אפשר לבשל במנת יחיד ורק אדם אחד אוכל מהם).
מה אתם הכנתם לסדר? מה היה ההצלחה השנתית? אצלנו ללא ספק המג'דרה, המרק והעוגיות. תגידו, זה כמעט כל מה שהכנת. אבל באמת, היה טעים נורא.
הנה המתכון קניידלך של אמא שלי (שהשנה טעיתי, והשתמשתי בכף קפיצית לכדרר אותם. הם לא יצאו דחוסים מספיק והעכירו את המים, למרות שעדיין יצאו טעימים)
בצל גדול
6 ביצים
4 כפות שמן
שתיים וחצי כוסות קמח מצה
1 כוס מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק
חצי כפית פפריקה
רבע כפית פלפל שחור
קוצצים דק בצל (אפשר בפוד פרוססור) ומזהיבים (אני מזהיבה במיקרו 6 דקות) ומשהים לקירור. מפרידים ביצים. מקצפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים פנימה את החלבונים. מקפלים את הבצל עם 4 כפות שמן. מפזרים את התבלינים ומתחילים לקפל לסירוגין את הקמח מצה והמים. המטרה לקבל עיסה אפורה יציבה. מכסים בנייר כסף ומשהים להתייצבות. מרתיחים מים בסיר רחב עם קצת שמן, מלח ואבקת מרק. מכדררים לגודל הרצוי, מנמיכים להבה לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים כ-45 דקות.
חג שמח