בואו לשולחן - קיצורי דרך

נחמנית

New member
בואו לשולחן - קיצורי דרך

משהו שנכון גם למשפחות עסוקות בישראל, אבל עוד יותר נכון כשגרים במקום בלי מערכת תמיכה, הזמן נעשה מאוד יקר. ללכת לקניות לוקח זמן. ההורות בחו"ל גרמה לי לפתח הרבה קיצורי דרך במטבח. דברים שמקצרים את הזמן שעובר בין הרגע שמתחילים להכין ארוחה לרגע שהאוכל מוגש. בישראל הרבה ממכריי ואחיי נעזרים במשפחה - לעשות קניות, אוכל שנשאר משישי לשאר השבוע, וכו. כאן אני עוזרת לעצמי. אני מנקה הרבה חזה עוף ומקפיאה מוכן להקפצה, אני מקפיאה שניצלים מוכנים לפני ההכנה, לביבות חצי מוכנות, בויקס מכודרר ומוכן. אני קונה חסה שטופה וחתוכה, עד כמה שזה מטופש, זו אחת הפעיליות השנואות עלי (לשטוף חסה, לייבש חסה, למצוא חיות), חסה חתוכה בשקית זה פתרון אידיאלי. גם סלק מבושל חי אצלי בשלווה במקרר - אין לי כח להתעסק עם הפצצת צבע סגול הזה.

השבוע לצהריים, קליתי 6 פלפלים (זה היה הירק היחיד במקרר), אפיתי 15 דקות על חום גבוה קציצות שכבר היו לי מוכנות במקפיא, ריפדתי סיר בפלפלים וזיתים, שכבה של קציצות, עוד פלפלים וזיתים, שפכתי תערובת של בלסמי, שום, שמן זית ונוזלים (מים או יין לבן) ובישלתי עוד כ-20 דקות עד שהכל מוכן. כנראה יצא מוצלח, כי לא נשאר כמעט כלום.

מה הקיצורי דרך שלכם? מה המתכון האהוב כשאין כח להכין אוכל אבל רוצים אוכל חם?





 
קיצור הדרך האולטימטיבי

הוא כמובן להזמין פיצה

וברצינות - לי יש דווקא בדר"כ זמן להכין ארוחת ערב, הבעיה שלפעמים אין לי חשק ...
אם הבעל בבית ולא בנסיעת עבודה, המטבח עובר לידיים שלו.
קיצורי דרך בקניות בסופר - שום מקולף קפוא, ושקיות סלט מוכנות שאנחנו קונים בקוסטקו. יש מבחר של איזה 4 סוגי סלטים שהם ממש אחלה לדעתי, וטריים כמובן (צריך לאכול תוך יומיים שלושה), וכל מה שצריך לעשות הוא לגזור את השקיות חחח
אחד הדברים שאני לא אוהבת להכין הוא סלט. הילדים - כל אחד אוהב סוג אחר של ירקות, והם כמובן לא אוהבים לערבב, אז אני שמה על השולחן קעריות של ירקות חתוכים, לכל ילד עם הירק שהוא אוהב. לשמחתי, הגדולה אוהבת גם את הסלטים המוכנים, ותמיד אוכלת גם מהם אם יש.
המתכון הכי מהיר שלי הוא MAC AND CHEESE שאני מכינה לבד. 10 דקות ויש ארוחת ערב שכל הילדים אוהבים
 
קיצורי דרך זה שם שני שלי


הכנת ארוחה אצלי היא לא יותר משעה, לרוב אפילו פחות.
להכין אורז + מנות עיקריות מהמלאי הקפוא וירק מבושל לוקח חצי שעה.

אז איפה הקיצורים:
כשמכינה תפוחי אדמה בתנור, ברוטב בצל, אני שומרת את הרוטב שנשאר, ומבשלת בו ירקות ביום אחר, ולפעמים יש כמות לפעמיים. אפונה ירוקה עם גזר או בעצם כל ירק מבושל, מתבשל נפלא עם הרוטב הזה.

מכינה מנות ראשונות בכמות גדולה, ולמקפיא.

כשממש אין זמן - צ'יפס בתנור, מנה קפואה ושעועית לבנה ברוטב עגבניות משימורים.

אחת הארוחות החמות, מהירות שהייתי מכינה היה ספגטי בולונז. אבל לבוני יש בעיה עם עגבניות מבושלות והיא לא אוכלת את זה יותר, אז...

בכלל, רוטב עגבניות מוכן זה נפלא. פעם הכנתי לבד, אבל זה לא טעים לי כמו שמוכן אז הפסקתי.
 

alphadelta

New member
נראה טעים. וינוסה בקרוב

בקוסטקו יש טורטיות במקרר שמחממים מעט במחבת. הן נפלאות לאוכל מקסיקני או לביצים וירקות, תרד מוקפץ גם עוד ירקות וגבינה ועוד כיד הדמיון הטובה. זה קיצור דרך פופולרי אצלינו.
אני מבשלת הרבה בכמויות גדולות ומקפיאה. וביום עמוס או ביום שאין לנו כח לחשוב מה להכין, פשוט מוציאים מהפריזר.
ולמקרה ״חירום״ יש פיצה קפואה מהחנות במקרר.
גם חומוס ושעועית אני מבשלת בכמויות גדולות ומקפיאה.
 
למעלה