בואו לשולחן - קיצורי דרך
משהו שנכון גם למשפחות עסוקות בישראל, אבל עוד יותר נכון כשגרים במקום בלי מערכת תמיכה, הזמן נעשה מאוד יקר. ללכת לקניות לוקח זמן. ההורות בחו"ל גרמה לי לפתח הרבה קיצורי דרך במטבח. דברים שמקצרים את הזמן שעובר בין הרגע שמתחילים להכין ארוחה לרגע שהאוכל מוגש. בישראל הרבה ממכריי ואחיי נעזרים במשפחה - לעשות קניות, אוכל שנשאר משישי לשאר השבוע, וכו. כאן אני עוזרת לעצמי. אני מנקה הרבה חזה עוף ומקפיאה מוכן להקפצה, אני מקפיאה שניצלים מוכנים לפני ההכנה, לביבות חצי מוכנות, בויקס מכודרר ומוכן. אני קונה חסה שטופה וחתוכה, עד כמה שזה מטופש, זו אחת הפעיליות השנואות עלי (לשטוף חסה, לייבש חסה, למצוא חיות), חסה חתוכה בשקית זה פתרון אידיאלי. גם סלק מבושל חי אצלי בשלווה במקרר - אין לי כח להתעסק עם הפצצת צבע סגול הזה.
השבוע לצהריים, קליתי 6 פלפלים (זה היה הירק היחיד במקרר), אפיתי 15 דקות על חום גבוה קציצות שכבר היו לי מוכנות במקפיא, ריפדתי סיר בפלפלים וזיתים, שכבה של קציצות, עוד פלפלים וזיתים, שפכתי תערובת של בלסמי, שום, שמן זית ונוזלים (מים או יין לבן) ובישלתי עוד כ-20 דקות עד שהכל מוכן. כנראה יצא מוצלח, כי לא נשאר כמעט כלום.
מה הקיצורי דרך שלכם? מה המתכון האהוב כשאין כח להכין אוכל אבל רוצים אוכל חם?
משהו שנכון גם למשפחות עסוקות בישראל, אבל עוד יותר נכון כשגרים במקום בלי מערכת תמיכה, הזמן נעשה מאוד יקר. ללכת לקניות לוקח זמן. ההורות בחו"ל גרמה לי לפתח הרבה קיצורי דרך במטבח. דברים שמקצרים את הזמן שעובר בין הרגע שמתחילים להכין ארוחה לרגע שהאוכל מוגש. בישראל הרבה ממכריי ואחיי נעזרים במשפחה - לעשות קניות, אוכל שנשאר משישי לשאר השבוע, וכו. כאן אני עוזרת לעצמי. אני מנקה הרבה חזה עוף ומקפיאה מוכן להקפצה, אני מקפיאה שניצלים מוכנים לפני ההכנה, לביבות חצי מוכנות, בויקס מכודרר ומוכן. אני קונה חסה שטופה וחתוכה, עד כמה שזה מטופש, זו אחת הפעיליות השנואות עלי (לשטוף חסה, לייבש חסה, למצוא חיות), חסה חתוכה בשקית זה פתרון אידיאלי. גם סלק מבושל חי אצלי בשלווה במקרר - אין לי כח להתעסק עם הפצצת צבע סגול הזה.
השבוע לצהריים, קליתי 6 פלפלים (זה היה הירק היחיד במקרר), אפיתי 15 דקות על חום גבוה קציצות שכבר היו לי מוכנות במקפיא, ריפדתי סיר בפלפלים וזיתים, שכבה של קציצות, עוד פלפלים וזיתים, שפכתי תערובת של בלסמי, שום, שמן זית ונוזלים (מים או יין לבן) ובישלתי עוד כ-20 דקות עד שהכל מוכן. כנראה יצא מוצלח, כי לא נשאר כמעט כלום.
מה הקיצורי דרך שלכם? מה המתכון האהוב כשאין כח להכין אוכל אבל רוצים אוכל חם?