בואו לשולחן - ראש השנה בפתח
השבוע התחלתי בהכנות לראש השנה. באופן רגיל היינו משתתפים בארוחה קבוצתית ומכינים מנה או שתיים ולא יותר. הפעם מגיעים אלינו לביקור משפחתי. מצד אחד התכנון הוא לטייל כל היום. מצד שני יש רצון לארוחה "חגיגית" בסוף היום. את המרק אני אכין בערב שלפני וגם את העוגות. נעשה סלט אחד פשוט במקום ונקנה מנה עיקרית אחת כדי להקל את החיים. בינתיים הכנתי שניצלים שנכנסו להקפאה ויאפו בערב האירוע כ-20 דקות. במילא הילדים מעדיפים שניצלים על כל דבר אחר. וחלות גם נכנסו להקפאה ורק יופשרו בערב האירוע. אני מקפיאה עטופות היטב בנייר כסף ומפשירה בתנור עדיין עטוף בנייר הכסף. התמונה של החלות מפעם אחרת כי לאהשבוע התחלתי בהכנות לראש השנה. באופן רגיל היינו משתתפים בארוחה קבוצתית ומכינים מנה או שתיים ולא יותר. הפעם מגיעים אלינו לביקור משפחתי. מצד אחד התכנון הוא לטייל כל היום. מצד שני יש רצון לארוחה "חגיגית" בסוף היום. את המרק אני אכין בערב שלפני וגם את העוגות. נעשה סלט אחד פשוט במקום ונקנה מנה עיקרית אחת כדי להקל את החיים. בינתיים הכנתי שניצלים שנכנסו להקפאה ויאפו בערב האירוע כ-20 דקות. במילא הילדים מעדיפים שניצלים על כל דבר אחר. וחלות גם נכנסו להקפאה ורק יופשרו בערב האירוע. אני מקפיאה עטופות היטב בנייר כסף ומפשירה בתנור עדיין עטוף בנייר הכסף. התמונה של החלות מפעם אחרת כי לא צילמתי - אני חושבת שזה אחד המתכונים שניסיתי הכי הרבה. אם מישהי מעוניינת יש לי מתכון נוסף שמייצר חלות מצויינות ורכות אבל דורש יותר עבודה מהרגיל - מצד שני, לדעתי זה מתכון שכיף להכין עם ילדים כי רואים את תהליך העבודה של השמרים יותר ברור, אם יש זמן להתקשקש.
מה בתכנון שלכם? אולי ככה נחלוק מתכונים מראש? לראשונה, אין לי אף עוגה בראש שאני מתכוונת להכין. בדרך כלל זה הדבר הראשון שאני חושבת עליו.
שנה טובה!
השבוע התחלתי בהכנות לראש השנה. באופן רגיל היינו משתתפים בארוחה קבוצתית ומכינים מנה או שתיים ולא יותר. הפעם מגיעים אלינו לביקור משפחתי. מצד אחד התכנון הוא לטייל כל היום. מצד שני יש רצון לארוחה "חגיגית" בסוף היום. את המרק אני אכין בערב שלפני וגם את העוגות. נעשה סלט אחד פשוט במקום ונקנה מנה עיקרית אחת כדי להקל את החיים. בינתיים הכנתי שניצלים שנכנסו להקפאה ויאפו בערב האירוע כ-20 דקות. במילא הילדים מעדיפים שניצלים על כל דבר אחר. וחלות גם נכנסו להקפאה ורק יופשרו בערב האירוע. אני מקפיאה עטופות היטב בנייר כסף ומפשירה בתנור עדיין עטוף בנייר הכסף. התמונה של החלות מפעם אחרת כי לאהשבוע התחלתי בהכנות לראש השנה. באופן רגיל היינו משתתפים בארוחה קבוצתית ומכינים מנה או שתיים ולא יותר. הפעם מגיעים אלינו לביקור משפחתי. מצד אחד התכנון הוא לטייל כל היום. מצד שני יש רצון לארוחה "חגיגית" בסוף היום. את המרק אני אכין בערב שלפני וגם את העוגות. נעשה סלט אחד פשוט במקום ונקנה מנה עיקרית אחת כדי להקל את החיים. בינתיים הכנתי שניצלים שנכנסו להקפאה ויאפו בערב האירוע כ-20 דקות. במילא הילדים מעדיפים שניצלים על כל דבר אחר. וחלות גם נכנסו להקפאה ורק יופשרו בערב האירוע. אני מקפיאה עטופות היטב בנייר כסף ומפשירה בתנור עדיין עטוף בנייר הכסף. התמונה של החלות מפעם אחרת כי לא צילמתי - אני חושבת שזה אחד המתכונים שניסיתי הכי הרבה. אם מישהי מעוניינת יש לי מתכון נוסף שמייצר חלות מצויינות ורכות אבל דורש יותר עבודה מהרגיל - מצד שני, לדעתי זה מתכון שכיף להכין עם ילדים כי רואים את תהליך העבודה של השמרים יותר ברור, אם יש זמן להתקשקש.
מה בתכנון שלכם? אולי ככה נחלוק מתכונים מראש? לראשונה, אין לי אף עוגה בראש שאני מתכוונת להכין. בדרך כלל זה הדבר הראשון שאני חושבת עליו.
שנה טובה!