בואו לשולחן - ראש השנה בפתח

נחמנית

New member
בואו לשולחן - ראש השנה בפתח

השבוע התחלתי בהכנות לראש השנה. באופן רגיל היינו משתתפים בארוחה קבוצתית ומכינים מנה או שתיים ולא יותר. הפעם מגיעים אלינו לביקור משפחתי. מצד אחד התכנון הוא לטייל כל היום. מצד שני יש רצון לארוחה "חגיגית" בסוף היום. את המרק אני אכין בערב שלפני וגם את העוגות. נעשה סלט אחד פשוט במקום ונקנה מנה עיקרית אחת כדי להקל את החיים. בינתיים הכנתי שניצלים שנכנסו להקפאה ויאפו בערב האירוע כ-20 דקות. במילא הילדים מעדיפים שניצלים על כל דבר אחר. וחלות גם נכנסו להקפאה ורק יופשרו בערב האירוע. אני מקפיאה עטופות היטב בנייר כסף ומפשירה בתנור עדיין עטוף בנייר הכסף. התמונה של החלות מפעם אחרת כי לאהשבוע התחלתי בהכנות לראש השנה. באופן רגיל היינו משתתפים בארוחה קבוצתית ומכינים מנה או שתיים ולא יותר. הפעם מגיעים אלינו לביקור משפחתי. מצד אחד התכנון הוא לטייל כל היום. מצד שני יש רצון לארוחה "חגיגית" בסוף היום. את המרק אני אכין בערב שלפני וגם את העוגות. נעשה סלט אחד פשוט במקום ונקנה מנה עיקרית אחת כדי להקל את החיים. בינתיים הכנתי שניצלים שנכנסו להקפאה ויאפו בערב האירוע כ-20 דקות. במילא הילדים מעדיפים שניצלים על כל דבר אחר. וחלות גם נכנסו להקפאה ורק יופשרו בערב האירוע. אני מקפיאה עטופות היטב בנייר כסף ומפשירה בתנור עדיין עטוף בנייר הכסף. התמונה של החלות מפעם אחרת כי לא צילמתי - אני חושבת שזה אחד המתכונים שניסיתי הכי הרבה. אם מישהי מעוניינת יש לי מתכון נוסף שמייצר חלות מצויינות ורכות אבל דורש יותר עבודה מהרגיל - מצד שני, לדעתי זה מתכון שכיף להכין עם ילדים כי רואים את תהליך העבודה של השמרים יותר ברור, אם יש זמן להתקשקש.

מה בתכנון שלכם? אולי ככה נחלוק מתכונים מראש? לראשונה, אין לי אף עוגה בראש שאני מתכוונת להכין. בדרך כלל זה הדבר הראשון שאני חושבת עליו.

שנה טובה!
 

נחמנית

New member
שניצל אפוי - ניקי ב

אני יודעת שניקי ב מעדיפה שלא יעתיקו מתכונים שלה אלא יצרפו קישור למתכון באתר עצמו. אז אני רק אסייג שאני לא מוסיפה שמן לבלילה אלא רק מזלפת שמן לפני באפייה, לא מוסיפה אבקת מרק, מקפידה על אפייה לא ארוכה שלא תייבש את השניצל. אני משרה כמות גדולה (קונה חזה עוף חתוך דק שנקרא כאן שניצל דק או סקלופיני), מצפה בבלילה ובפרורי לחם ומקפיאה בשכבות על מגש בין ניירות אפייה. כשקופא מעבירה לשקית זיפ לוק גדולה. בשגרה זו ארוחת צהריים מהירה - מהפריזר לתנור בלי עבודה.

[URL]http://www.nikib.co.il/food-for-kids/2206/[/URL]
 

נחמנית

New member
חלות מתוקות - אורי שפט/מאפיית לחמים

(מובא מהבלוג תשוקה בתבנית אפיה שבו ראיתי לראשונה את המתכון, עם שינויים שלי, אפשר לראות את המתכון המקורי בקישור)

החלה של מאפיית לחמים
מתוך הספר של אורי שפט, לחם בבית
800 גרם קמח לבן מנופה {6 כוסות} (משתמשת בקמח unbleached)
60 גרם מזולה, שמן חמניות או חמאה מומסת {¼ כוס} (בארה"ב אני משתמשת בשליש כוס שמן אחרת יוצא יבש)
2 ביצים
320 גרם מי ברז {½ 1 כוסות}
3 כפות סוכר
3 כפות דבש
30 גרם שמרים טריים {3 כפות} או 10 גרם שמרים יבשים (משתמשת בסוג active dry, לא במהירים שיוצרים טעם פחות מוצלח לטעמי)
12 גרם מלח {כף מחוקה} (אני מוסיפה קצת פחות, כחצי כף, לי כף מלאה זה מלוח)
ציפוי:
ביצה טרופה ושומשום או פרג
***
בקערה מערבבים קמח עם שמרים וסוכר. מוסיפים שמן, ביצים, מים ודבש ובסוף מלח.
לשים 4 דקות במהירות נמוכה עם וו הלישה לאיחוד החומרים. מגבירים את הלישה למהירות בינונית ולשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש.
מאחדים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות (אני משמנת את הקערה קלות ומקמחת רק מלמעלה). מכסים במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
יוצרים חלות ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-35 דקות. אני יוצרת חלות בקליעה של 4, יוצא לי הכי יפה, או לפעמים בקליעה עגולה שנהוגה לראש השנה אבל נאפית פחות טוב באמצע.
רבע שעה לפני סיום ההתפחה מחממים את התנור ל-220 מעלות. מורחים את החלות בביצה הטרופה ומצפים בפרג או בשומשום בנדיבות. (אני אופה בחום טיפה יותר נמוך בדרך כלל)
אופים כ-25 דקות עד שהחלות בגוון זהוב, מוציאים מהתנור ומצננים {רצוי על רשת}

 
למעלה