בואו לשולחן - ראש השנה

נחמנית

New member
בואו לשולחן - ראש השנה

אז הפינה הזו מאוד מאחרת השבוע, וכבר עוד מעט פינת הסופ"ש. אבל אם אתם רוצים לחלוק, מה הכנתם לארוחת החג. מה היתה המנה המוצלחת של הערב? מה היה הכשלון של הערב? מה בטוח יחזור שנה הבאה?

אצלנו החלות יצאו מצויין. המרק גם היה הצלחה. בעיקר אני מרוצה מהגישה שאימצתי - ידעתי שאחנו הולכים לטייל כל היום ולכן הכנתי כמעט הכל יום קודם וביום עצמו רק הכנתי סלט, חתכתי תפוחים וחיממתי אוכל. גם קנינו שתיים מהמנות וזה היה גאוני

בצד הנאחס - הכנתי שתי עוגות - עוגת דבש ועוגת שוקולד לילד יום הולדת. שתיהן התייבשו. בזמן בו הן היו אמורות להיות מוכנות האמצע עוד היה נוזלי וכשהאמצע כבר היה מוכן רוב העוגה היתה יבשה באופן זוועתי. עשיתי מחקר מקיף על אפייה בתנור גז לעומת תנור חשמלי בימים האחרונים. אני אופה כבר מגיל 15 וכזה דבר לא רה לי מעולם. מצאתי הרבה טיפים לאפייה בתנור גז ואני הולכת לנסות אותם - להניח אבן אפייה בתחתית התנור, להוריד את החום ב-25 מעלות פרנהייט, להעלות עת המדף למעלה, לאפות מגש של קוקוס ולראות איפה הנקודות החמות של התנור ולפי זה לדעת איך לסובב את התבנית תוך כדי אפייה. בתור אופה מנוסה זה היה מאוד מאוד מבאס. ידעתי שהחלות יצאו לי יבשות בתנור הזה והעליתי את כמות השמן, אבל לא שבתי על זה שהבעיה יכולה להיות בתנור אלא האשמתי את הקמח
 

נחמנית

New member
לא ניתן לערוך את ההודעה המקורית

כשאני מקלידה הודעה ראשית, תפוז מסיט את החלון בצורה שאני לא יכולה לראות את ההדפסה, כך שתמיד אני עורכת את ההודעה ומוסיפה הרבה. הפעם לא ניתן לערוך את ההודעה. אז הנה תוספת:

1. ביום הראשון של הכנת המרק התיבול יותר דומיננטי וביום השני הטעמים מתמזגים. אנחנו נוהגים לתבל בפפריקה, חלק מהמורשת ההונגרית. מסתבר שלא כך בבית הפולני של בעלי. איך אצלכם? מה נכנס למרק עוף - אילו ירקות ותבלינים?

2. למרות סיבוך העוגה, בגלל שמדובר במתכון שאני מכינה כבר פעמים רבות וסומכת עליו (ובעיקר על הציפוי המוצלח שהילד ליקק מהעוגה), הנה המתכון:

עוגת שוקולד מושלמת של הרשיס' (מועתק מפורום אוכלים כשר, פורסם על ידי שירה עם הערות שלה)
=======================
המקור Hershey's "perfectly chocolate"...
עוגה באמת מושלמת. אנחנו תמיד חוזרים אליה. על פניו נראית עוגה מאוד פשוטה אבל היא טעימה מאוד.

2 כוסות סוכר*
¾ 1 כוסות קמח רגיל
¾ כוסות אבקת קקאו של הרשיס' (סתאאאאם אפשר לשים גם של עלית)
1.5 כפיות אבקת אפיה
1.5 כפיות סודה לשתיה
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כוס חלב (-לפרווה, אפשר לשים כוס קפה פושר כלומר 1 כפית קפה + כוס מים או להכין קפה פילטר)*
½ כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס מים רותחים
1. לחמם תנור מראש לחום של עוגות. לשמן ולקמח 2 תבניות עגולות (אני הכנתי בתבנית מלבנית ששמתי בו נייר אפיה)
2. לערבב חומרים יבשים בקערה גדולה. להוסיף שאר החומרים חוץ ממים רותחים ולערבב 2 דקות במיקסר. להוסיף מים רותחים - הבלילה תהיה מאוד מימית. לשפוך לתבנית.
3. לאפות 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. לקרר 10 דקות, ואז להוציא מן התבניות ולקרר על רשת עד שקר לגמרי. אפשר לצפות בציפוי שוקולד.



*הערות: 1. כרגיל אני הורדתי בכמות הסוכר - במיוחד במתכונים אמריקאיים כי זה בדרך כלל נורא מתוק, וגם הפעם הורדתי ל1.5 כוסות סוכר - לטעמי זה היה כבר פחות מדי מתוק אך האורחים דווקא התלהבו. אולי למבוגרים זה מספיק 1.5 כוסות אבל לילדים אולי צריך את כל הכמות.
2. מכיוון שזה היה מיועד לארוחה בשרית, הוספתי כוס של קפה מוכן מקורר במקום כוס חלב.

ציפוי שוקולד "נצחי"/יעלה פרווה (עם שמן) כשל"פ, לעוגות או לרוטב עם פירות ועוד

החומרים :
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
4-5 כפות מים
כפית נס קפה

להמיס הכל יחד על אש קטנה.

להוסיף :
70-100 גרם שוקולד מריר קוביות
כפית של נוזלי טעם: ליקר, רום, ווניל

להמשיך להמיס על אש קטנה.

להסיר מהאש ולהוסיף תוך בחישה מהירה:

2 כפות של שמן אגוזים או אחר לפי המנהג בפסח.

(הערה של נחמנית - אני מרתיחה מים בקומוקום, מערבבת את החומרים היבשים בקערה, שופכת על זה מים ושמן ומערבבת, מוסיפה שוקולד וממיסה 15 שניות במיקרו ומערבבת. יוצא מצויין. יכול לקחת יותר/פחות זמן במיקרו שלכם תלוי בעוצמה)



 
אצלנו היתה ארוחה

חגיגית עם תפוחי אדמה מניפה כמו שפרפרי אהבה קוראת להם, פשטידת בצל ועוד כל מיני תוספות קטנות.
הכנו אני ובוני חלות קטנות בצורה של רימון וצמות קטנות, ושושני שמרים במילוי נוטלה ומילוי אגוזים.

הכל דברים שאני מכינה לא מעט ואוהבים אז לא היו נאחסים


כל הכבוד לך על ההתארגנות - אלופה!!!

 

נחמנית

New member
איזה שולחן יפה

מעביר לי אווירה רגועה של חג. ממש עושה חשק לבוא לחגוג אצלך
 

galialon8

New member
ניסיתי לאפות עוגת דבש


לא נסיון מוצלח במיוחד - יצאה דחוסה ויבשה למדי...
כיוון שאני לא אופה מנוסה בכלל, לא יודעת את מה להאשים - המתכון (נדמה לי שהיה די הרבה קמח), המצרכים כאן (המתכון מאתר ישראלי), התנור... יש לנו תנור חשמלי, עם אבן אפייה. בהזדמנות אנסה שוב - כיוון שכמעט רק אני אוכלת מתוק בבית הזה, צריכה שיהיה לי בשביל מי לאפות.
חוץ מזה לא עשינו ארוחה מיוחדת, התארחנו אצל חברים והיה טעים מאוד - במיוחד מנת כבש עם אורז, יאמי
 

נחמנית

New member
איזה כיף מנות מסובכות שמישהו אחר מכין


נשמע מוכר עניין האין מי שיאכל. גם אצלנו רק אני חובבת מתוק ובגלל זה לא בחגים או אירועים אני כמעט לא מכינה. בישראל הייתי אופה המון כי תמיד היה למי - אירועים משפחתיים, עוגה לעבודה, עוגה לעבודה של הבן זוג, יום הולדת של חברים. בקיצור, תמיד היתה סיבה. עכשיו בסוף אני אוכל הכל וזה כבר מוגזם.
&nbsp
הדבר הכי טוב בתור התחלה הוא לקנות מד חום לתנור, שעולה גרושים, לחמם את התנור לחום בינוני שהוא הכי שימושי לרוב ולראות אם המד חום קורא את החום שאת חושבת שכיוונת. היה לי פעם תנור שכשמתי אותו על 180 הוא בעצם היה על 210. ברגע שהורדתי את החום שאני מכוונת ב-30 מעלות קבוע, הכל יצא מצויין. מה שאני מבינה עכשיו זה שבגלל שכאן יש לי תנור רחב, ייתכן שהחום באמצע התנור ובצדדים מאוד שונה ואני צריכה לחזור על התרגיל הזה אבל להזיז את המד חום לכמה נקודות. פעם הבאה תאפי עוגיות, הן פחות רגישות לחום של התנור
 

galialon8

New member
הא, לא חשבתי שזה יכול לקרות!

הפרש של 30° בין הטמפרטורה המוצהרת והאמיתית?
אני אקנה מד חום, תודה רבה על הרעיון!

מדי פעם מכינה גם עוגיות, אבל הפעם רציתי להביא עוגת דבש לפגישת קבוצה באוניברסיטה לכבוד החג. למרות שיצאה יבשה, העוגה נגמרה ולא נרשמו תלונות
 

TearGarden

New member
אני והבת שלי התארחנו אצל חברה

והמשפחה שלה.
אני הכנתי שני סלטים, סלט עלים ירוק עם תותים ופקאנים מקורמלים ברוטב בלסמי וסוכר חום, וסלט כרוב אסייאתי. הכנתי גם חלות דבש ממתכון שאני מכינה כל שנה ותמיד מצליח, גם השנה החלות יצאו מעולה וקיבלו המון מחמאות.
המתכון מכאן: http://www.metukimsheli.com/2014/09/7186
&nbsp
בגזרת הנאחס, תכננתי גם להביא לארוחה חלה מתוקה עם דבש ותפוחים ממתכון שהיה נראה לי מוצלח אבל נחל כשלון חרוץ. החלה לא תפחה, ויצאה מאוד מאכזבת. אני אופה מנוסה מאוד ואפיתי מאותם חומרים את חלות הדבש מהמתכון שלמעלה אז אני יודעת שזו לא הייתה בעיה בשמרים או משהו כזה... נו לא נורא, מזל שהיו מספיק חלות דבש.
 

נחמנית

New member
אכן מזל שלא היה רק סוג אחד של חלות

איזה אתר יפה, בכלל לא ברשימה הקבועה שלי אבל מיד אני אוסיף. אני אוהבת את מה את עושה כל היום ואת הרשימת לינקים שלה. דברים בעלמה גם אהוב עלי - אנחנו מחבבות את אותן מסעדות טבעוניות בפילדלפיה ומשתמשות בהרבה חומרי גלם דומים.
 

rona73

New member
עוגת הדבש יצאה ממש טוב.

הילדים ממש אהבו.פעם ראשונה שמכינה.עוד עוגה לאוסף העוגות הקטן שלי...(שהילדים אוהבים)

הכנתי גם לחמניות מתוקות,יצא בסדר.בעיקר אני והאיש אכלנו.כנראה ששמה יותר מדי קמח .

חוץ מזה לא הכנתי שום דבר מיוחד.
 

mumfor4

New member
טעים מאוד אצלכם...

תקופת החגים השנה עברה עליי בסדר מזל שראש השנה יצא ביום ראשון, תכננתי להיות בבית לבד עם הילדים, בעלי שהה מעבר לים אבל אז צלצלה אליי בחורה מקסימה והחלטנו לאחד סירים. הכנתי סיר קציצות ברוטב צהוב עם שעועית ארוכה זה מנהג כזה. הכנתי בורקסים עם בשר עשבי תיבול וצנוברים. חלה עגולה היי כמיטב המסורת שהשנה תהיה עגולה ושלמה . בגזרת הקינוחים בחרתי בבצק שמרים ממולא בתפוחי גרנדה סמיט חמצמצים מקורמלים בסוכר חום קינמון ודבש. זה יצא אליפות . לסיכום היה טעים ונעים בחברת אנשים נפלאים. שנה טובה ומתוקה לכולם ??
 

mumfor4

New member
שכחתי להוסיף

סלטים שביקשו ממני מטבוחה, חצילים קלויים בטחינה , סלק מבושל שיסתלקו אויבינו, וסלט עלים עם רימונים ברוטב חרדל ודבש. הלכתי עם סלים גדולים - חוויה ...
 

נחמנית

New member
אני מזילה ריר על ההודעה הזאת

בצקים זה החולשה שלי. הייתי מתענגת על כל מנה ומנה. כנראה בגלל זה הרעיון של לנסות תזונה נטולת גלוטן קוסמת לי כל כך - היא תוריד את כל החטאים מהתפריט שלי
 
למעלה