בואו לשולחן - שאריות

mumfor4

New member
בואו לשולחן - שאריות

יום ראשון זה יום שבו
א . אין לי כוח לכלום , רק מהמחשבה שמחר מתחיל שבוע חדש ומעייף
ב. יש לי מלא שאריות משישי שבת
ג . אני משלבת בין א לבין ב
אז היום ( כרגיל , מוקדם בבוקר כשכולם ישנים ) פתחתי את המקרר לגלות שנשאר לי חצי סיר אורז לבן . בדקתי מה מצב הירקות והחלטתי ללכת על מוקפץ עם אורז , ירקות , רוטב צילי ובוטנים קלויים מלוחים .
את הירקות חתכתי לרצועות , טיגנתי בצל גדול , הוספתי את הירקות החתוכים , את האורז , רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק . מעט מים והמשכתי לבחוש בכף עץ .
אחרי שהכול נראה לי מוכן , עשיתי גומחה במרכז , קשקשתי פנימה שתי ביצים והמשכתי לערבב .
כיביתי את הגז והוספתי פנימה שני חופנים גדושים של בוטנים קלויים ומלוחים .
זהו . מוכן .
מה הכנתם היום ? אתמול ? השבוע ?
אשמח אם בא לכם לשתף ולגוון לנו את השבוע הבא .
חוץ מזה הכנתי עוגת ביסקוויטים עם גבינה . במקום אינסטנט וניל הוספצי חצי כוס חלב עם שתי כפות קורנפלור שהמסתי ותמצית וניל איכותית .
שיהיה לנו שבוע טוב בכול מקום שאנחנו נמצאין בו .
וחם ... ממש קר לי השבוע

 
אצלנו


הבחור נכנס למטבח השבוע והוא בעיקר בישל- והאמת שקצת היה לי חסר הבישול אבל זה מאוד הקל עליי כי היו ימים עמוסים בגן וחזרתי ממש גמורה.
&nbsp
אז מה היה-חלק בהכנה שלי וחלק בהכנה שלו:
&nbsp
קוסקוס עם פרגיות בפטריות, תפוחי אדמה ובטטה בתנור עם שמן זית ומלח גס.
קציצות הודו מטוגנות , שעועית ואפונה וגזר ברוטב עגבניות
&nbsp
פסטה
&nbsp
נזיד עדשים בבישול איטי- אין לי מושג מה המתכון, הבחור הכין. אני לא אוהבת עדשים ולא סובלת את הרעיון של סיר בישול איטי

&nbsp
ואתמול הכנתי כדורי שוקולד עבור בוק קלאב

&nbsp
&nbsp
 

mumfor4

New member
אותי סיר בישול איטי מציל

אני מאוד אוהבת את שלי ושומרת אותו בקופסה המקורית שלו שלא יאונה לו רע, חמסה חמסה שום, בצל. הקוסקוס שהכנתם מעניין מאוד.
 
אין לי מושג איך הכין את זה,אני אשאל אותו


אני לא אוהבת סיר בישול איטי-אין לי סבלנות לחכות וזה גם אומר שצריכה לתכנן מראש.
אני אוהבת להכין ישר -בלי השריות,עניינים וכו'...
 

mumfor4

New member
לדעתי המצאה גאונית לפחות כמו טיטולים


במיוחד לאשה העובדת , זורקת פנימה בשר , ירקות , קטניות , חוזרת בערב ויש ארוחה
 
מנסה להזכר...

היה אורז עם חזה עוף ברוטב קוקוס שגיד הכין,
היה פסטה ברוטב עגבניות שמבשלים ביחד (מכירות? להיט!)
&nbsp
לשישי בערב הכנתי דבר כזה:
טיגנתי בצל ושמתי ופיזרתי בתחתית תבנית,
פרסתי תפוא ושמתי מעל, מלח-פלפל,
מעל שמתי בשר טחון שטוגן עם בצל, שום, גזר ופטרוזיליה,
ומעל שיכבה עבה נוספת של פרוסות תפו"א.
יצא מ ע ו ל ה !
&nbsp
היום גם הייתי קצת במטבח להנאתי.
הכנתי לערב מאפה של ברוקולי, כרובית, גזר וחזה עוף.
בנוסף הכנתי כוסות מרנג שימולאו במוס שוקולד כשיוצאו מהתנור...
&nbsp
זהו נראה לי
 

mumfor4

New member
השכבות בשר וירק

נשמע מעולה, אני אנסה. תצלמי לנו קצת שנתמוגג
 
השבוע גיליתי מה הכי כדאי להכין עם התפוחי אדמה האלה

שיש להם מרקם של אבק, שהם די מתפוררים כאלה.

לפעמים בעלי מביא אותם מהסופר, למרות שהוא יודע שאני לא אוהבת אותם. אני מקוה שאתם יודעים למה אני מתכוונת. אין לי מושג איך קוראים להם, ובכל מקרה, באריזות שהוא קונה, אי אפשר לדעת איזה תפוחי אדמה יש בפנים, אבל לו אין בעיה איתם משום מה.

השבוע הכנתי מהם צ'יפס בתנור, או כמו שבוני קוראת להם Chubby chips. יצא מצויין.

 

mumfor4

New member
הם מעולים גם

לפירה קטיפתי , להסמכת מרקים , לפשטידות ומאפים. מזמן לא הכנתי צ'יפס אמיתי.
 
אני לא מכירה אף אחד שמטגן ציפס
איך נפלו גיבורים


את הפירה גם אני וגם בעלי אוהבים עם גושים ולא קטיפתי, אז...

תודה על החידוד, פעם הבאה שאני נופלת איתם, אני יזכור מה לעשות
 

נחמנית

New member
מוסקה, סלא קינואה, וחוב ישן של בראוניז

לפני המון זמן פרסמתי כאן הודעה שהזכירה בראוניז 3 שכבות. מישהי בקשה את המתכון ואני שכחתי להקליד. אז מיד אני מקלידה אותו.

אתמול הכנתי מוסקה לפי מתכון של חיים כהן שהביאה משתתפת בפורום אוכלים כשר (יעלה). האמת שלפני חודש הכנתי את זה. לא היו לי מספיק עגבניות אז הוספתי חצילים ורסק עגבניות לעיסה. חצי מתערובת הבשר השתמשתי והחצי השני הלך למקפיא. אתמול הפשרתי ואפיתי בין תפוחי אדמה. אי אפשר לדעת שלא הוכן הכל טרי אתמול.
למפגש נשים ישראליות הכנתי סלט קינואה לפי מתכון של מרתה סטיוארט, אליו הוספתי טופו לפי שיטה מאיזה בלוג בישול אחר (אולי פתיתים?). בקיצור, הנה כל המתכונים משורשרים להודעה הזאת.
 

נחמנית

New member
סלט קינואה ותפוחים בקארי

המתכון לפי האתר ובסוף השינויים שלי:

INGREDIENTS
1/4 cup raw whole almonds
1 cup white quinoa
1 teaspoon honey
1 tablespoon finely chopped shallot
1 teaspoon curry powder
1/4 teaspoon coarse salt
2 tablespoons fresh lemon juice
Freshly ground pepper
2 tablespoons extra-virgin olive oil
2 tablespoons dried currants
1 small McIntosh apple, cut into 1/8-inch-thick wedges
1/4 cup loosely packed fresh mint leaves, coarsely chopped, plus more for garnish

DIRECTIONS
Preheat oven to 375 degrees. Spread almonds on a rimmed baking sheet; toast in oven until lightly toasted and fragrant, about 7 minutes. Let cool; coarsely chop nuts.
(אני קניתי שבבי שקדים - לא פרוסות - וקליתי שנייה אחת במחבת. אחר כך באותה מחבת הקפצתי את הבצל כי אני לא אוהבת בצל חי)
Rinse quinoa thoroughly in a fine sieve; drain. Bring 2 cups water to a boil in a medium saucepan. Add quinoa; return to a boil. Stir quinoa; cover, and reduce heat. Simmer until quinoa is tender but still chewy, about 15 minutes. Fluff quinoa with a fork; let cool.
(אני משרה את הקינואה במים רותחים. כשהמים מתקררים אני מסננת ושוטפת אותה. מחממת סיר עם שמן ומערבבת את הקינואה פנימה. מוסיפה כוס וחצי מים על כוס קינואה עם קצת מלח ומבשלת 12 דקות על אש קטנה. אני מרגישה שככה הקינואה יוצאת לי יותר טעימה ועם פחות תופעות לוואי)
Whisk together honey, shallot, curry powder, salt, and lemon juice in a large bowl. Season with pepper. Whisking constantly, pour in oil in a slow, steady stream; whisk until dressing is emulsified. Add quinoa, currants, apple, mint, and nuts; toss well. Garnish with mint.
(שמתי חמוציות מיובשות במקום הקוראנטס). הוספתי גוש של טופו קשה. את הטופו פרסתי והנחתי בין 4 דפי נייר סופג מלמעלה ולמטה. על זה הנחתי קרש כבד ונתתי לטופו להגיר נוזלים 15 דקות. ערבבתי את הטופו עם קצת שמן זית ואבקת קארי והקפצתי במחבת טפלון - אותה אחת של השקדים והבצל. הסלט הוגש בטמפרטורת החדר.

 

נחמנית

New member
מאפה בשר בקר בסגנון מוסקה

מנה מדהימה. להכין תמיד כפול כי זה פשוט מתחסל מהר מאוד.
תאריך : 09/11/06 בשעה 20:19
כותב : יעלה
&nbsp
זה טעים גם למחרת ולכן יכול להתאים לשבת.
לגבי זמן האפיה ההתחלתי: אני אופה מעט יותר. כל אחד לפי טעמו ונסיונו.
&nbsp
נושא : מוסקה של תפוחי אדמה
תאריך : 21/02/05 19:05
מחבר/ת : חיים כהן
&nbsp
מוסקה של תפוחי אדמה
---------------------------------
&nbsp
1 ק"ג תפו"א רצוי עם הקליפה האדמדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
1/2 ק"ג בשר טחון (אפשר לערבב סוגים: בקר או טלה)
1/2 ק"ג עגבניות קצוצות וקלופות גס (אפשר מקופסה)
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
4,5 עלי מרווה קצוצים
שמן זית
כוס יין אדום יבש
כוס מרק בשר או עוף
&nbsp
אופן ההכנה:
----------------------
&nbsp
מטגנים את הבצל בסיר גדול עם 4 כפות שמן זית, כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את השום. מערבבים ומוסיפים את הבשר הטחון. ממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב עד שהבשר מחליף צבע. מוסיפים את היין וממשיכים בבישול עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין.
&nbsp
מוסיפים את העגבניות, ממליחים, מפלפלים, מערבבים, מוסיפים את המרווה, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עד שהרוטב נעשה סמיך כ- 45 דקות.
&nbsp
נוטלים תבנית אפיה בינונית, משמנים בשמן זית, מסדרים בתוכה מחצית מכמות תפוחי האדמה בשכבה אחת. כעת מוסיפים את הרוטב ושופכים אותו באופן שווה על פני ריפוד תפו"א. על הרוטב מסדרים בשכבה אחת את שאר תפו"א. ממליחים, מפלפלים ויוצקים על הכל כוס מרק.
&nbsp
מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל 200 מעלות ואופים כשעה.
כל אחד לפי תנורו, אופים עד שהנוזלים נספגים, הכל רך ונראה קצת צרוב למעלה.
&nbsp
הערה של נחמנית - אפיתי חצי בין תפוחי אדמה וחצי בין בטטות, לחובבי המתוק.
 

mumfor4

New member
תודה רבה על המתכונים והתמונות .

נראה מעולה . הכול
 

shuttles3

New member
אצלנו היו גם נסיונות מרעננים וגם דברים ישנים ומוכרים עד מאוד

נוסה צלי עוף, קבנוס ועדשים של בני סיידא. מתביישת להודות שצמחונית שכמוני נשברה כבר פעמיים וחפרה כמו שצריך בתוך הסיר.
הוכנה בפעם ה-20 פסטה (מקמח מלא) עם בקר של ניקי ב.
מתכון חדש של עוגת פרג ולימון. היה טעים.
נוסו עוגיות רכות ללא דגנים (על תקן קמח חיטה - קמח קוקוס) יצא נחמד, אצרף את המתכון לתיקיית מתכוני פסח.
היו גם תפו"א בתנור (לא צ'אבי כמו של נירית, אלא פרוסות רזות למידי), כוסמת עם קינואה, מרק עגבניות ופלפלים צלוים (מקופסת קרטון, אלא מה? שאני אקלף עגבניות ואצלה פלפלים, ועוד אלה שעולים מאה דולר ליחידה בימי הינואר החמימים
), טוסטים, סלטים ויתר דברים מיידיים ופשוטים. רציתי להכין פיצה וגיליתי שאין פיצה במקפיא!
&nbsp
השוס של השבוע בהחלט היה מרק עוף... סגול עם עוף... כחול וגזר... ירוק בתוספת אטריות אותיות... צהבהבות.
באמת.
וההסבר:
קניתי 3 גזרים סגולים כדי לטעום מה הטעם של גזר סגול.
הסתבר שאין לו טעם.
התחלתי להכין את צלי העוף.
שמתי בשקית להקפאה כמה חתיכות נאות כדי לבשל מרק עוף באחד מן הימים.
ואז חשבתי: אם לא עכשיו, אה מתי?
הוצאתי מהפריזר את חתיכות העוף, שמתי בסיר, הוספתי בצל חתוך ואז הגיעה ההברקה: אוסף את הגזר הסגול!
מן הסתם, קיבלנו סיר גדול של מרק הלוויני לחלוטין: מרק עוף בצבע כמעט שחור, עם עוף שהפך לכחול ועם גזרים שאיבדו הרבה צבע והפכו למעין ירוקים. את האטריות מוסיפים כשמחממים את מנות המרק, כך שהן נשארות צהבהבות. לבצל שלום, הוא לא נחשב ממילא.
מי שמחפש רעיון לאירוח להלווין - קבלו המלצה. אין כמו מרק עוף סגול לימי סתיו קרירים.
&nbsp
&nbsp
מיותר לציין שהילדון בן ה-3 לא נגע בשום דבר.
 

mumfor4

New member
הייתי צריכה לקרוא שוב מרק עוף סגול ?


אצלי הילדים יכולים לחיות על נקניקיות ואני חובבת קבנוס עוד מימיי בתנועת הנוער שאמא שלי שתחיה היתה אורזת לי כמה חבילות בתרמיל הגב כי ״ שם בטח לא נותנים מספיק אוכל ״
בגלל שאני לא אוכלת חזיר בכול ביקור בישראל אני פושטת על הסופר וקונה קבנוס כאילו אם מחר תפרוץ מלחמה נוכל לחיות חודש לפחות .
לגבי העגבניות והפלפלים : אמא שלי ,שתחיה , ההיא מהאייטם הקודם הגיעה אליי לביקור לפני שנתיים , וכמובן שלקחתי אותה לסופרמרקט , תחביב ידוע שלי , היא לקחה שקית והתחילה להעמיס עגבניות בשר ( הגדולות והיפות האלה ) ופלפלים אדומים . אני שלא הבחנתי במעשייה הסתובבתי וראיתי בעגלה שתי שקיות מכול דבר , החוורתי ואמרתי לה ״ מה את עושה ?״ אז היא אמרה זה ממש זול זה רק פאונד אחד .
כן , אמא אמרתי פאונד אחד לעגבנייה , עכשיו תחזירי יפה ובואי נחפש את קופסאות השימורים :)
 

shuttles3

New member


וכאן מגיע ווידוי: בתפקיד קבנוס שיחק פפרוני בקר (ואכן מגיע לו אוסקר).
 
למעלה