בואו לשולחן – שבועות +

בואו לשולחן – שבועות +


ביום שלישי הקרוב ערב שבועות, ולכן אני מוציאה את הפינה מוקדם.
בתור קיבוצניקית, זה אחד החגים הכי כייפים שיש. כל הקיבוץ, כולל אורחים, היינו נוסעים לשדה בעגלות רתומות לטרקטורים מקושטים וכולם לבושים לבן. התהלוכה הזאת היתה מגיעה לשדה חיטה, אחרי טיול בשדות הקיבוץ להתרשם מהגידולים השונים, שם היתה במה מקושטת וטקס הבאת ביקורים של כל ענפי הקיבוץ, כולל ריקודים של גדולים וקטנים, וקציר חיטה עם חרמשים.

מה שנשאר לי מהחג הזה, כאן, שהקציר מתבצע בספטמבר, זה האוכל.
אתם מציינים את שבועות? איך? מתי?
מכינים ארוחה מיוחדת? מה?

שתפו את כולנו בתפריטים הכי שווים שלכם בבקשה, וחג שמח לכולם!!!
 
אני לא מתכוונת להכין יותר מעוגת גבינה וזר פרחים על השולחן

בערב החג. ממש אין לי רעיון איך לחגוג את החג הזה. אולי למישהוא יש רעיון?

עוגה שנתנה לי MUMFOR4 לפני שנתיים, וכולם אצלינו אוהבים, הישג שלעצמו, היא כלהלן:

2 חבילות עוגיות לבחירתכם
250 גרם גבינה לבנה (אני משתמשת בשמנת חמוצה)
200 או 300 גרם גבינת שמנת
שמנת מתוקה להקצפה (Double cream גרם 284)
1/2 כוס אבקת סוכר
חבילת אינסטנט וניל שאני מביאה תמיד מהארץ


מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים את אבקת הסוכר ואיסטנט וניל ומצרפים את הגבינות. הבלילה מוכנה.
טובלים את העוגיות בקפה חזק (אני מכינה חצי תבנית עם עוגיות טבולות בקפה וחצי טבולות בחלב כי בוני לא אוהבת עם הקפה וזה כל כך טעים, אז...)
בתבנית מסדרים שיכבה של עוגיות, שיכבה מהבלילה ואני מוסיפה גם פירורי שוקולד אגוזים.
השיכבה עליונה היא הבלילה ומעליה אפשר לשים פירורי עוגיות ו/או שוקולד מגורר או גנאש שוקולד או בעצם כל מה שנראה לכם.
ומכניסים למקפיא לחצי שעה, ואחרי כן שומרים, אם נשאר, במקרר.
 

alphadelta

New member
מה שאהבתי

בתור ילדה היה הקשר לקציר ולביכורים. וארוחות שבועות מופלאות. אני מנסה לשחזר את הפשטידות. וזה מה שנעשה בשלישי.
אולי נלך גם לבית הכנסת. כל שנה, במקום לדבר על עשרת הדיברות, עשרה אנשים מספרים סיפורים אישיים הקשורים לקשר שלהם לתורה או לעשרת הדיברות. וכמובן יש אוכל...
 

alphadelta

New member
פשטידות

פשטידת קוטג׳
פשטידת תירס וגבינה צהובה
וקוגל גבינות ונודלז
 
למעלה