בואו לשולחן
אז אני יודעת שהבטחתי לכם תמונות של ארוחת ראש השנה ואני כנראה אשלח לנירית שתעלה כי תפוז מתאכזר אליי .
אני מחכה לתמונות שלכם ולשיתופים .
בכול מקרה , רציתי לשתף אותכם במתכון לבצלים ממולאים בשר כבש, בקר ובורגול ברוטב רימונים מעלףףףףף.
פעם ראשונה שהכנתי ולא נשאר בצלצל אחד - הכול חוסל .
טעמו של בשר הכבש עדין ואינו משתלט , למילוי הוספתי גם בורגול עדין ( ג'ריש )
ובשר בקר והכול התמזג בצורה מושלמת .
התחלתי לבשל על אש קטנה כשעה ואז הכנסתי לתנור להשחמה וצמצום הרוטב .
כשרכז הרימונים מצטמצם טעמו מתקתק חמצמץ ומיוחד .
אתם מוכרחים לנסות .
המצרכים :
5 בצלים גדולים ( השתמשתי גם בבצל סגול שהוא מתקתק יותר )
150 גרם בשר כבש טחון
250 גרם בשר בקר טחון
כוס בורגול שהושרה במים רותחים 20 דקות וסונן
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
לבבות בצלים חלוטים ( נגיע לזה ) קצוצים דק
תיבול המילוי לפי הטעם : קינמון , ראס אל חנות או בהרט ( מעט לא יותר מחצי כפית ) , פלפל שחור גרוס, מלח , מעט אגוז מוסקט
לרוטב : 3 כוסות מים רותחים , 3 כפות סוכר חום, חצי כוס רכז רימונים , 2 כפות סילאן תמרים , מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם .
אופן ההכנה :
בכול בצל יש לחרוץ משולש קטן ולהוציא אותו כך שיהיה קל להפריד אותו .
את הבצלים יש להניח בסיר מים ולהרתיח כ20 דקות
לסנן , לקרר ולהפריד לגלדים .
את חומרי המילוי יש לערבב היטב , זוכרים את לבבות הבצלים החלוטים תוסיפו אותם גם טעמם פשוט מטריף
לקחת חופן מילוי להניח במרכז כול עלה בצל ולגלגל למעין אליפסה ( זה שלב קל כי הבצלים כבר מתגלגלים מעצמם)
בסיר רחב לשים את חומרי הרוטב ולהביא לרתיחה , לסדר את הבצלים כאשר הצד הפתוח שלהם פונה כלפי מטה .
לבשל על אש קטנה כשעה עד שהרוטב מצטמצם מעט .
להעביר בזהירות לתבנית חסינת חום בזהירות , לשפוך את הרוטב מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות , ללא כיסוי לעוד שעה .
לשבת בשקט ולחכות למחמאות - והם יגיעו , באחריות .
שנה טובה וגמר חתימה טובה .
http://mum4four.com/?p=2562
אז אני יודעת שהבטחתי לכם תמונות של ארוחת ראש השנה ואני כנראה אשלח לנירית שתעלה כי תפוז מתאכזר אליי .
אני מחכה לתמונות שלכם ולשיתופים .
בכול מקרה , רציתי לשתף אותכם במתכון לבצלים ממולאים בשר כבש, בקר ובורגול ברוטב רימונים מעלףףףףף.
פעם ראשונה שהכנתי ולא נשאר בצלצל אחד - הכול חוסל .
טעמו של בשר הכבש עדין ואינו משתלט , למילוי הוספתי גם בורגול עדין ( ג'ריש )
ובשר בקר והכול התמזג בצורה מושלמת .
התחלתי לבשל על אש קטנה כשעה ואז הכנסתי לתנור להשחמה וצמצום הרוטב .
כשרכז הרימונים מצטמצם טעמו מתקתק חמצמץ ומיוחד .
אתם מוכרחים לנסות .
המצרכים :
5 בצלים גדולים ( השתמשתי גם בבצל סגול שהוא מתקתק יותר )
150 גרם בשר כבש טחון
250 גרם בשר בקר טחון
כוס בורגול שהושרה במים רותחים 20 דקות וסונן
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
לבבות בצלים חלוטים ( נגיע לזה ) קצוצים דק
תיבול המילוי לפי הטעם : קינמון , ראס אל חנות או בהרט ( מעט לא יותר מחצי כפית ) , פלפל שחור גרוס, מלח , מעט אגוז מוסקט
לרוטב : 3 כוסות מים רותחים , 3 כפות סוכר חום, חצי כוס רכז רימונים , 2 כפות סילאן תמרים , מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם .
אופן ההכנה :
בכול בצל יש לחרוץ משולש קטן ולהוציא אותו כך שיהיה קל להפריד אותו .
את הבצלים יש להניח בסיר מים ולהרתיח כ20 דקות
לסנן , לקרר ולהפריד לגלדים .
את חומרי המילוי יש לערבב היטב , זוכרים את לבבות הבצלים החלוטים תוסיפו אותם גם טעמם פשוט מטריף
לקחת חופן מילוי להניח במרכז כול עלה בצל ולגלגל למעין אליפסה ( זה שלב קל כי הבצלים כבר מתגלגלים מעצמם)
בסיר רחב לשים את חומרי הרוטב ולהביא לרתיחה , לסדר את הבצלים כאשר הצד הפתוח שלהם פונה כלפי מטה .
לבשל על אש קטנה כשעה עד שהרוטב מצטמצם מעט .
להעביר בזהירות לתבנית חסינת חום בזהירות , לשפוך את הרוטב מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות , ללא כיסוי לעוד שעה .
לשבת בשקט ולחכות למחמאות - והם יגיעו , באחריות .
שנה טובה וגמר חתימה טובה .
http://mum4four.com/?p=2562