בואו לשולחן

mumfor4

New member
בואו לשולחן

ארוחות ממשיכות להיות אתגר גדול בשבילי
לגמרי הורדתי הילוך בעניין הזה
אני משתדלת לקום מוקדם ולהכין צהריים לילדים ולבעל , שנמצא בבית כבר חודשיים וחצי ונראה מה יהיה ...
במשך השבוע אלה דברים קלים , ספגטי , אורז , שניצלים , קציצות
מכינה כמות ומקפיאה ואז בבוקר מכינה את התוספת .
אתמול הכנתי אלו פאראטה,
פיתה הודית ממולאת בפירה תפוחי אדמה מתובל ופיקנטי.
הפעם החלפתי חצי מכמות הקמח בקמח חיטה מלא ואת תפוחי האדמה בבטטה מתקתקה, צ'ילי חריף,בצל ירוק וגרגירי כוסברה.
מתכון סופר מפורט כולל תמונות והסברים לכול שלב תמצאו כאן.
http://mum4four.com/?p=1360
אני לא יכולה להעלות תמונות , אז צירפתי קישור , לטעמי הבטטה יותר טעימה והשילוב בינה לבין הצילי החריף מושלם .
היום אנחנו יוצאים למסעדה יוונית שאני מאוד אוהבת , על הדרך לחגוג יום הולדת לבן 11 שלנו , הזמן טס . ובאמת שאין לנו הרבה מצברוח בזמן האחרון .
מאחלת לכולם שבוע נפלא
דורית
 
כל הכבוד לך על ההערכות לארוחת צהריים,

ומה איתך? מתי את אוכלת את הארוחה החמה?

ראיתי את הפיתות באתר שלך, נראה מדהים!!!
 

mumfor4

New member
תודה ניריתי

אני אוכלת כריך וסלט בצהריים ובערב מרק. משתדלת שיהיה לי סיר מרק במקרר במיוחד לימים ההולכים ומתקררים . בסופי שבוע זה יותר ביתי. הפיתות ההודיות האלה ממש טעימות. אפשר להכין אותן גם עם תערובת גבינות .
 

יוקלילי

New member
מאחלת לכם שהחיים יחזרו למסלולם בקרוב


 
אתמול היתה לי ארוחת ערב אתגרית.

גיסתי וחברה שלה הגיעו לביקור באורקני. הן לא לנות אצלנו, אבל באו לבקר כמובן ובעלי הציע שישארו לארוחת ערב.
לרוב אני אוהבת להתכונן מראש לארוחה עם אורחים, אבל ממש לא היתה לי בעיה עם זה, רק ממה... גיסתי אוכלת רק ביצים Free range והחברה שלה לא אוכלת בצל
איך אפשר להכין ארוחה בלי בצל????????????????
הצלחתי!!!
הכנתי ללבעלי, גיסתי ולי למנה ראשונה פשטידות אישיות מירקה וגבינות, ודג Haddock לחברה ובוני - הכל מהפריזר ונקנה בסופר

ליד, שעועית ירוקה ברוטב סויה עם שומשום וקשיו, כרובית בתנור, תפוחי אדמה חתוכים גדול עם פטרוזיליה וחמאה, וסלט כרוב עם רוטב סויה ושומשום.

הייתי מאוד גאה בעצמי וכולם מאוד נהנו
 

alphadelta

New member


ואו, בלי בצל נשמע לי אתגר. כל הכבוד. כל כך הרבה פעמים בני הבית באים להחמיא לי ולשאול מה אני מבשלת שמריח כל כך טוב. ואני עדיין רק בשלב טיגון הבצל ;)
 
הייתי בשבוע הפסקה מהמטבח


הבחור די הכין את האוכל בעצמו אז לא ממש זוכרת מה היה

&nbsp
אצלנו הבישולים הם בעיקר לארוחות הצהריים לעבודה לבחור, אני אוכלת בגן או קונה סלט בחוץ.
&nbsp
בסופשבוע כן בישלתי כבר אבל זה כבר יהיה לשרשור הבא
 
אני הולכת להזמין את גיסתי והחברה שלה לעוד ארוחת

ערב לפני שהן חוזרות הביתה.

גיסתי צמחונית כמוני, והחברה שלה לא אוכלת בצל, מה שמקשה אלי בבחירת התפריט. אשמח לרעיונות לארוחת ערב (ארוחה חמה)? לא כולם חייבים לאכול את אותה מנה עיקרית.

חשבתי על פשטידה צמחונית ואיזה מנת עוף
תפוחי אדמה מתובלים בתנור (כמו צ'יפס, אבל חתיכות שמנות)
2 סוגי שעועית מעורבבים
ועוד איזה סלט או שניים.

אשמח לשמוע עוד רעיונות, אפילו אם הן לא מתאימות לתפריט הזה.

תודה
 

Et tu Brute

New member
אני מכינה תבשיל של

עדשים וירקות כתומים בחלב קוקוס.
&nbsp
ואפשר גם להכין אורז עם כל מיני "הפתעות" בפנים - זה כמובן מאוד טעים אם מתחילים עם טיגון בצל אבל בהחלט יכול לעבוד גם בלי.
 
אני אשמח למתכון, אבל נראה לי "מיוחד" מידי להכין לאורחים

בפעם ראשונה שאני מכינה את זה. אני פחדנית
 
למעלה