בואו לשולחן

נחמנית

New member
בואו לשולחן

התלבטתי מה לכתוב בכותרת. בואו לשולחן - לשם שינוי יש עליו אוכל? בואו לשולחן - בסימן אדום? ויתרתי. לפחות אני יכולה להגיד שהשבוע יצא לי לבשל.

ערב ראשון - מתכון חדש של טופו מוקפץ עם אננס, פלפל קלוי ואיטריות אורז - מתקתק ומגניב.
בסופ"ש - מרק עגבניות - הילד ביקש לטעום, עוף בסילאן/סויה/צ'ילי - כשהעלתי את המכון נזכרתי בקיומו, הוגש על תפוחי אדמה/בטטות מאודים.
ארוחת ערב נוספת - אלתור של פשטידת עגבניות - תחתית של קרקרים טחונים עם קצת שמן וחלבון. עגבניות צבעוניות מפוזרות למעלה. מעל - תערובת של ריקוטה, שמנת חמוצה, שתי ביצים, מלח, פלפל, בזיליקום. מעל התערובת קצת גבינה צהובה בשביל הנשמה. 15 דקות אחרי היציאה מהתנור היא כבר לא היתה שם.

ועדיין נשארו המון המון המון עגבניות - מה אתם עושים עם עגבניות, חוץ מלאכול על הסנדוויץ?

(מרק העגבניות הוכן כך - הזהבתי בצל אחד, קצוץ, הוספתי 10 עגבניות חתוכות גס, כיסיתי במים, בישלתי עד לריכוך העגבניות - הוספתי מלח, פלפל, סוכר, פפריקה אדומה ושתי קוביות שום. טחנתי הכל בבלנדר מוט, זמן הכנה כולל - לא יותר מ-20 דקות)









 

שיגרמ

New member
אבל זה עם עגבניות!

ביתי הקטנה לא אוהבת עגבניות. אפילו פיצה היא אוכלת בלי רוטב. כחלק מנסיונותי לגוון את היצע המרקים, היא הסכימה שאכין מרק עגבניות. התלבטתי כי אף אחד אצלנו לא אוהב מרק עגבניות. אבל היא אמרה שטעמה אצל חברה ואהבה. הכנתי. היא מגיעה למטבח ושואלת מה יש לאכול? (בפעם השלישית אותו יום) מרק עגבניות ! והיא עונה: אני לא אוהבת. אני - אבל ביקשת. היא - אבל זה עם עגבניות !!!
בעלי טוען שהיה טעים יחסית למרק עגבניות

לגבי עגבניות - אין לי משהו מיוחד: מוסיפה לתבשילים, רוטב לדג. בעיקר משתמשת בעגבניות מרוסקות.
 

נחמנית

New member
בדיוק!

הילד לא אוכל בכלל מרקים. אבל הוא אמר שהוא טעם פעם בגן (בטח מקרטון) והכנתי. טעים כפית. אמר זה לא רע, זה חצי טוב. בפעם הבאה שתכיני אני אטעם יותר. וזהו. מגיא לי. בתור ילדה לא הסכמתי לאכול משהו שהיה בצלחת עם עגבניה.
 

galialon8

New member
עגבניות זה יקר...

אנחנו אוהבים, בעיקר את השרי הצבעוניות כמו בתמונה שלך, אבל המחיר מרתיע אותנו ואנחנו משתמשים בהן בצמצום. בתבשילים אנחנו משתמשים בעגבניות המשומרות. לקח לי זמן להתרגל לרעיון...

לפני שבועיים הכנו מרק מינסטרונה עם עגבניות מקופסת שימורים (ועוד הרבה דברים טובים), יצא טעים מאוד ונגמר מהר. חוץ מזה אוהבים עגבניות על פיצה, בטוסטים, בשקשוקה, וסתם ככה לנשנוש.

השבוע הכנתי לעצמי מג'דרה - הפוסט על העדשים עשה לי חשק. יאמי!
 

נחמנית

New member
פלפלים זה יקר

לפחות זו התפיסה שלי. לשקשוקה ורטבים רק את העגבניות האיטלקית המאורכות בשימורים. בקוסטקו יש את הצבעוניות יחסית בזול.
&nbsp
אני זוכרת כשרק עברנו לקנדה הכנתי ארוחה חגיגית לחברים שמאוד אהבתי. החלטתי להכין את מרק הפלפלים הקלויים האהוב עלי. למרות שפלפלים עלו בערך כמו גוש זהב. ובסוף? אמרו לי שהמרק עגבניות מצוין. זה כל מה שהרגישו בטעם. הפלפלים היו כל כך אנמייים שאי אפשר היה בכלל להבחין בהם.
 

alphadelta

New member
זללני עגבניות

מה שהכנת נראה מופלא - וינוסה בקרוב :)
לגבי המחיר - בקיץ אנחנו מגדלים אותם. אני מחסלת צמחים סידרתית. ועגבניות, אפילו אני לא מצליחה להרוס.
מטבל עגבניות ושום - שמים עגבניות חתוכות בבלנדר עם שום. את מה שיוצא אני מעבירה במסננת. את מה שבתוך המסננת אוכלים עם טורטיה צ׳יפס. בנוזל אני משתמשת לבישול האורז.
וגם:
שקשוקה
עגבניות ממולאות
עגבניות בתנור עם מוצרלה
 
אצלנו אוכלים רק עגבניות שרי טריות,

ללא בישול, ואני משתמשת ברוטב עגבניות.
ניסיתי פעם להכין רוטב עגבניות לבד. אחרי כמה נסיונות יצא דווקא טעים, אבל מה לעשות, אני מעדיפה את הנוחות של הרוטב המוכן. אנחנו משפחה קטנה, ובעצם רק אני ובעלי אוכלים עם רוטב עגבניות, אז זה מצטמצם לשניים בלבד. הייתי מכינה כמות, מקפיאה, מפשירה... בקיצור, לא שווה את זה ואני משתמשת ברוטב עגבניות מוכן מהסופר


עם רוטב עגבניות אני מכינה: ספגטי בלונז, שעועית ירוקה ברוטב עגבניות ולזניה.
 
למעלה