בואו לשולחן

נחמנית

New member
בואו לשולחן

עוד שבוע מחוץ לבית. בחיים לא טסתי כל כך הרבה בתקופה כל כך קצרה. לפני הטיסה החלטתי לחסל כמה שיותר ירקות מהמקרר, כי חבל.

בצל אחד הלך לריכוך ל-6 דקות במיקרו, שני קישואים הלכו לצריבה במחבת טפלון עם קצת שמן זית ומלח. כשהם סיימו ועברו לצלחת הלך גם הפלפל למחבת, אחרי שהפלפל קצת נקלה, הבצל עבר מהצלחת למחבת לצריבה קלה. ואז כל הירקות חזרו למחבת בתוספת של 3 עגבניות, פפריקה, שום, קצת פלפל חריף, מלח ופלפל. חצי הקפאתי ולחצי השני הוספתי שתי ביצים מלמעלה ויצאה שקשוקה נפלאה. כשחזרנו הביתה החצי השני הוצא מהמקפיא, נכנס למחבת, ועוד שקשוקה נפלאה נולדה.

חוץ מזה הספקתי ללכת לעוד ערב בנות והתבקשתי להביא משהו לא מתוק. בחרתי במתכון אורז סגול עם פטריות (במקור של ג'ימי אוליבר, אבל נלקח מהבלוג המופלא "מה את עושה כל היום" [URL]http://lichtenstadt.com/2016/03/jamie_mushroom_rice/[/URL]). הדבר היחיד ששיניתי במתכון הוא הכפלה של כמות הלימון. לימון זה נפלא. אנחנו אוהבים סלט ירקות עם לימון, לימון על הדג, וגם לימון על צ'יפס בטטה (הרגל מגונה מקנדה). איפה אתם שמים לימון? הרגע ראיתי מתכון למרק מקסיקני ובסוף הוסיפו לימון ואבוקדו. נראה לי גאוני וחייב בדיקה. יש לכם מתכונים שווים עם לימון?

מייד - חיתוכיות הלימון האהובות עלי מספר אפייה מגניב של עוגיות וחיתוכיות שמחולק לפי המרקם שלהם.

 

forglemmigej

New member
וואו נראה טעים אש

התרומה שלי היא עוגת נוטלה אופים בקערות של קרם ברולה או בתבניות קטנות של 7 סמ
המצרכים:
75 גרם חמאה רכה,
150 גרם סוכר חום
1 ביצה
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם נוטלה
אופן ההכנה:
חמאה סוכר וביצה לטרוף בקערה עם מקציף ידני עד שיהיה אורירי, להוסיף קמח לנפות לפני,לחתוך שוקולד לחתיכות קטנות ולהוסיף לתערובת, לשים את הבצק בתבניות לדחוף כפית נוטלה לתוך הבצק באמצע ולכסות מעל בבצק בעזרת כפית כלומר לשטח.
לאפות ב210 מעלות כ12 דקות הנוטלה והשוקולד מתפוצצים כשבוצעים את העוגה לכן חייבים לאכול חם.

 
זה נראה סוף!!!

אני ינסה להכין בתבניות של מאפינס שזה כ-6 סמ', לא נראה לי קריטי נכון?

למה הכוונה לחתוך שוקולד לחתיכות קטנות? אפשר גם שוקולד צ'יפס או ממש לגרר?
 

forglemmigej

New member
האמת לא ניסיתי עם שוקולד ציפס

נראה לי זו איכות אחרת של שוקולד ..לוקחים את השוקולד מניחים על קרש חיתוך וחותכים עם סכין לקוביות קטנות, יש הטוענים שזה בעל מרקם יותר טוב מאשר אם ממיסים אותו , כמובן שכחתי להוסיף קמח לרשימה וזה 150 גרם
 

נחמנית

New member
זה נראה כל כך מגרה!

במתכון אין קמח (מה שגרם לי להתלהב) אבל בתיאור הכנה כתוב לנפות קמח. כמה קמח צריך?
 

forglemmigej

New member
150 גרם שכחתי להוסיף

רשמתי לנפות כי שמתי לב שהישראלים לא מנפים קמח לעוגות ועוגיות זה יוצר גושים כמעט לאף אחד אין מסננת לקמח בבית זה מוזר.
 

shuttles3

New member
נראה יאמי!

אנחנו לא אוהבים לימון או מיץ שלו... כן בתוך חיתוכיות לימון, כי מי לא אוהב חמוץ-מתוק? ועוד בסלט אבוקדו לפי בני סיידא: פסטה קצרה כלשהי + אבוקדו חתוך לקוביות + כמה שיני שום קצוצות + ירקות צלויים כלשהם (אצלי זה קישוא וחציל) + גבינת פטה + פרמזן + עגבניות מיובשות בשמן + פלפל שחור + מיץ לימון. ושמן כלשהו או שמן של העגבניות.
 

נחמנית

New member
חיתוכיות לימון lemon bars

מועתק ממייל ששלחתי לחברה אחרי שהכנתי אותם (אנשים ביקשו את המתכון). לכן זה כתוב באנגלית וכרגע אני עצלנית מכדי לתרגם. אם נחוץ למישהי תרגום, רק תגידו


I changed the butter and yogurt to non-dairy alternatives so I would be able to eat it. They were both based on coconut so it gave it some coconut aroma – I think the original recipe would be better. I didn’t have cornmeal and was too lazy to go and get it, so I substituted it for oatmeal (which I grained in the food processor) – again I think the original recipe is much better!

Bottom line – if you make it, do it as it is written in the recipe attached here, I just need to be completely accurate when I give recipes or I feel bad about it…

Lighter Lemon Bars
Servings: 16 (2-inch) bars or 25 smaller bars
Preheat: 350°
Source: Chewy Gooey Crispy Crunchy by Alice Medrich
Tart lemon filling sits atop a crunchy cornmeal cookie, instead of rich shortbread crust. Superbly tart and tangy, which is just the way I like them.
Ingredients
FOR THE CRUST
2/3 cup (3 ounces) unbleached all-purpose flour
1/4 cup (1.375 ounces) yellow cornmeal
Pinch of salt
1/8 teaspoon baking soda
2 tablespoons unsalted butter, softened
1/3 cup (2.33 ounces) sugar
1 large egg yolk
1 tablespoon nonfat yogurt
1/4 teaspoon pure vanilla extract
FOR THE TOPPING
2/3 cup (4.625 ounces) granulated sugar
2 large eggs
1 large egg white
Grated zest of 1 large lemon, preferably from an organic or unsprayed fruit
1/2 cup strained lemon juice, preferably from an organic or unsprayed fruit
1/4 cup (1.125 ounces) unbleached all-purpose flour
Powdered sugar for dusting (optional)
EQUIPMENT
An 8-inch square metal baking pan, the bottom and all 4 sides lined with foil. Preheat the oven to 350°F. Position a rack in the lower third of the oven.
Directions
To Make the Crust
Combine the flour, cornmeal, salt, and baking soda in a small bowl and mix together thoroughly with a whisk or fork.
In a medium mixing bowl with an electric mixer, beat the butter until creamy. Add the sugar and beat at high speed for about 1 minute, or until the mixture begins to form a mass. Beat in the egg yolk, yogurt, and vanilla. Add the flour mixture and beat on low speed just until combined. Scrape the bowl and beater. Knead the mixture briefly with your hands to be sure all of the flour is incorporated.
Press the dough evenly into the pan. Prick it all over with a fork. If the pan is lightweight, place it on a baking sheet to prevent the crust from burning on the bottom. Bake for 20 to 25 minutes, until the surface is deep golden brown.
To Make the Topping
While the crust is baking, whisk the sugar with the eggs and the egg white until well blended. Grate the lemon zest directly into the bowl. Whisk in the lemon juice. Whisk in the flour.
When the crust is brown, turn the oven temperature down to 300°F. Slide the rack with the pan out and pour the topping over the hot crust. Bake for 15 to 20 minutes, until it barely jiggles when you shake the pan gently back and forth. Cool on a rack. Chill before cutting into squares.
Serve cold (my favorite) or at room temperature, dusted with powdered sugar. May be stored in an airtight container in the refrigerator for 2 or 3 days.
 

נחמנית

New member
עוגת לימון איטלקית

גם המתכון הזה מועתק כרגע מהמייל שלי. הוא נלקח במקור מהבלוג מה את עושה כל היום, או מפסטה כל היום. כבר לא זוכרת מאיפה. בכל מקרה, בגלל שהוא כל כך טעים אני נזהרת לא להכין יותר מדי


עוגת וניל ולימון איטלקית ללא גלוטן

חומרים:
3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
גביע יוגורט (150 גרם)
כוס ורבע סוכר (270 גרם)
3/4 כוס שמן (140 גרם)
3/4 כוס קורנפלור (90 גרם)
גרידה מחצי לימון
כפית מחית וניל - או 2 כפיות תמצית וניל איכותית

הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
**שימו לב: אם התנור שלכם ישן ואתם לא בטוחים בטמפ' - תכוונו יותר נמוך כדי שלא יצא מצב שהעוגה תהיה מוכנה רק מבחוץ!
משמנים תבנית או מרפדים תבנית בנייר אפיה

***אם אתם בוחרים בתבנית עם דוגמא מיוחדת -
כדאי לשמן אותה היטב עם מברשת וחמאה רכה ולשים במקרר עד שהבלילה מוכנה

מקציפים את החלבונים בקערה נקייה לקצף יציב
מניחים את הקצף בצד,
לא צריך לנקות את הקערה -
ושמים בה את החלמונים והיוגורט
מקציפים לבלילה חלקה, מוסיפים את הסוכר והשמן וממשיכים להקציף
מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הקורנפלור
מורידים מהמיקסר ומוסיפים את גרידת הלימון והוניל

מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים בשלושה חלקים
ונזהרים לא לשבור לגמרי את הקצף

מעבירים לתבנית בינונית - 22 ס"מ בערך

אופים בין 40-60 דקות על 180 מעלות
עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים והעוגה משחימה

מקררים לגמרי לפני החילוץ מהתבנית
מפזרים אבקת סוכר לתוספת שיק וזוהר
 
אחרי שאני כבר כמה חודשים מתה לסושי

שבוע שעבר הכנתי לעצמי סושי- הוא יצא די מכוער אבל טעים בטירוף!
חיסלתי את הצלחת לבד בשיא החזירות.
&nbsp
כמובן בלי סלמון מעושן אבל עם עשיתי כל מיני רולים עם טמאגו, אבוקדו, בטטה, חביתה יפנית, שמנת חמוצה וכל מיני כאלה.
&nbsp
זה יצא מכוער כי לא היה לי את המשטח שמגלגלים איתו את הסושי, אבל למי איכפת- היה טעים!
&nbsp
חוצמזה הכנתי בורקסים ובלינצ'ס

&nbsp
 
מתייעצת


התחלתי להביא אוכל לגן אבל יש כמה הגבלות:
1. אין לי אפשרות לחמם.
2. יש לי בערך 5 דקות לאכול וזה תוך כדי שאני עוזרת לילדים עם האוכל שלהם, אלא אם מחכה לאחרי שהם ילכו...
3. אני מאוד בררנית באוכל ולא מסוגלת לאכול משהו עם ריח חזק.
לרוב אוכלת רק דברים שהכנתי בלילה קודם או באותו בוקר.
&nbsp
אז הכנתי בלינצ'ס, הכנתי בורקסים, כמובן סלט, מאפינס שונים... מה עוד אפשר להכין ולהביא לגן?
&nbsp
תחשבו על הילד הכי בררן שאתם מכירים באוכל, אני יותר גרועה!
&nbsp
 

carlimi

New member
הבת שלי גם יחסית די בררנית

ולא אוהבת סנדביצ'ים מה שדי מקשה על הכנת אוכל לבית הספר.
יש לה מיכל אוכל חם קטן יפה מדליק ונחמד, בו אני שמה אוכל שנשאר מארוחת הערב. מחממת בבוקר במיקרו(לא במיכל עצמו כי הוא ממתכת) וזה נשאר חם עד הצהריים כך שהיא לא צריכה לחמם בעצמה.
הכמות היא קטנה - שמה אורז עם חתיכות שניצל, פסטה עם רוטב עם קציצות או בלי. קיצר מה שיש בבית.
גם אין צורך להעביר לכלי אחר, ניתן לאכול ישר מתוכו - נוח ופשוט להפליא.
המיכל של CONTIGO סופר איכותי, נקנה בטארגט 14.99$.
 
אני לא מסוגלת לאכול אוכל שאמור להיות חם- כשהוא קר או בטמפ'

חדר וביננו- גם אם היה אפשר לחמם את זה-זה לא היה אכיל מבחינתי.
&nbsp
מבחינתי אוכל אכיל זה אוכל שהוכן באותו יום... בגלל זה הקושי.
סנדביץ זה בעייתי כי אני לא אוהבת הרבה דברים וגם מוגבלת מבחינת אלרגיות בגן ולקנות בחוץ סנדביץ זה בכלל סיפור כי חייבת הכל מפוסטר.
&nbsp
&nbsp
 

carlimi

New member
האוכל לא קר!

הוא במיכל מתכתי סוג של תרמוס ששומר על החום שלו.
זה כל הרעיון - הוא נשאר חם.
האוכל הוכן ערב קודם כך שעברו פחות מ 24 שעות (אגב זו גם בעיה אצל הילדים שלי שלא מוכנים לאכול שאריות) ...
בכל אופן זו היתה ההצעה שלי
 

liat1271

New member
תקני לך כוס או טרמוס של חב' קונטיגו

יש להם כוסות שמחזיקים חום כמה שעות. והטרמוס שלהם גם מחזיק כמה שעות,
אני אמנם עובדת בגן חצי יום, מה שאני לוקחת , פירות חתוכים, סלט מה כל מה שאני אוהבת כשהרוטב נמצא בנפרד, oatmeal רק מוסיפה לזה מים רותחים, שקדים לא קלויים,
מרקים (שאריות מיום קודם)
&nbsp
 
מכירה את קוטינגו


אולי באמת אזמין לי כוס טרמית כזו למרות שראיתי שזה לא כזה שומר על חום.
בדיוק דיברתי על זה עם אחד האבות בגן לפני כמה ימים- הוא אמר שהוא מכין לבן שלו את האוכל על הבוקר אבל כשהילד שלו אוכל בשעה 12:00- זה בטמפ חדר ממש כשזה למעשה אמור לשמור על החום.
&nbsp
תודה
 

liat1271

New member
אני לוקחת מרק בטרמוס

אני שמה מים רותחים במיכל, מחכה 5 ד', שופכת את המים ושמה את המרק הרותח. המרק לא רותח כשאת אוכלת אותו, אבל הוא מספיק חם.
שכחתי לכתוב שאני גם לוקחת יוגורט ולפעמים אני מוסיפה לזה גרנולה
 
אני בהתחלה הייתי אוכלת יוגורט או 2 על תקן הארוחה

אבל זה גם לא הספיק לי מבחינת ויטמנים וכו'. ממש מנסה כן להקפיד על משהו מגוון או לפחות שיודעת שאוכל אותו בווודאות גם אם זה בטמפ' חדר.
&nbsp
אלך מחר לחנות לקנות כזה תרמוס ואנסה
רעיון טוב עם המים הרותחים.
 

נחמנית

New member
בשעה טובה!!!

שבועות שאני תוהה אם זו הסיבה שרואים אותך כאן פחות. המון בהצלחה ובשעה טובה וטפו טפו טפו וכל אלה.

בנוגע לאוכל, נראה לי שכבר כיסית את כל האפשרויות של בצק אפוי ממולא במשהו (בשר/ירקות/גבינות) - למרות שיש הרבה. אני אוהבת סלטי אורז וקינואה שאפשר לאכול בטמפרטורת החדר והם מרגישים כאילו הם נולדו לזה. אני גם אוהבת שניצל או קציצות אפויות עם לחם (הייתי לוקחת איתי קופסה עם קציצות/שניצל, שקית זיפלוק עם לחם, ועגבניות שרי בקופסה נוספת או סלט קטן).
 
למעלה