בואו לשולחן

בואו לשולחן

שום דבר מענין לא התבשל אצלי השבוע. אבל מצאתי שמזג האויר החמים משנה את התפריט שלי. גיליתי שאני פתאום רוצה לאכול יוגורטים, ויותר ירקות טריים, מה שבדרך כלל אני לא אוכלת בחודשים הקרים.

האם אתם מגדלים ירקות או עשבי טיבול בבית? אני אוהבת לגדל את הצמחים שאני אוכלת, אבל כרגע יש לי רק מרווה ומשהוא בסיגנון של עירית. כל השאר צריכים עדן חלון פחות חשוף לשמש ממה שיש לי או חממה שאין לי כרגע

אשמח אם תשתפו

alphadelta

New member
כל כך אוהבים ירקות מהגינה

מסכימה איתך. אין כמו עגבניה מהגינה. השנה, לראשונה מנסה לגדל אבטיח
, אבל אין חדשות בתחום בינתיים... מגדלים ירקות ועשבי תיבול.
אחד השכנים שלי בנה חממה מערוגה מוגבהת שעליה, מעין גג, שהרכיב מחלונות ישנים שנפתחים כלפי מעלה. אולי יום אחד נגיע גם לזה. אנחנו בינתיים חובבנים למדי.

בהצלחה עם האבטיח

חובבנים זה מעולה. הבעיה עם הגינות הפתוחות זה חתולים, ארנבים וכד' שעושים עם/בירקות בלגן
אין לך בעיה בתחום הזה?

alphadelta

New member
יש ויש

הבעיה הכי גדולה היא הארנבים. וכמה שהם חמודים - הם זללנים.
תחמנו מסביב והגדולים לא יכולים להכנס. אבל עכשיו באביב הגורים מצליחים.

galialon8

New member
השכנים שלנו אחראים על הגינה

לפני כמה שבועות הם עשו שם עבודה יסודית, ניקו ושתלו ירקות ועשבי תבלין. אני לא מעזה להתערב, וגינון הוא גם ככה לא התחום שלי אז מסתפקת בלקבל מהם (בשמחה רבה) מה שמציעים - עגבניות, פלפלים, נענע ובזיליקום. בבית יש לנו עציץ עם שתיל עגבניות שהילדון הביא מהגן, בינתיים הוא גדל יפה בעציץ על אדן החלון אבל אני מניחה שבשלב מסוים יצטרך לעבור לגינה אם נרצה באמת לגדל אותו...
התפריט שלנו השבוע היה פשוט וטעים - פסטה ברוטב רוזה, אורז מוקפץ עם עוף, וחביתות וירקות לרוב. יש פירות ממש מפתים בסופר - דובדבנים, ענבים, אפרסקים... אבל עדיין קצת יקר אז אנחנו קונים בצמצום.

למעלה