בואו לתמוך בדמוקרטיה הישראלית

בואו לתמוך בדמוקרטיה הישראלית

תנו להצביע! יום רביעי השבוע הוא היום האחרון בו יכולים פלסטינים להרשם לבחירות הקרובות למועצות ולפרלמנט הפלסטיני. ישראל נוהגת לבקר את חוסר הדמוקרטיה בקרב הפלסטינים ובמדינות ערב. היא גם מטילה את כל האחראיות למצב הנוכחי על ההנהגה הפלסטינית וטוענת ששום שינוי לא יבוא לפני שזו תתחלף. אך כשזה מגיע להליך הדמוקרטי של בחירות, ישראל משתדלת למנעו. כך סגרה המדינה את כל המשרדים בהם יכלו פלסטינים תושבי ירושלים להרשם להצבעה בבחירות, מה שימנע מהם מלהשתתף באקט הדמוקרטי הבסיסי של השמעות קולם. מעניין שמשרד אחד נותר פתוח, המשרד בא-ראם, קהילה שמופרדת עכשיו מירושלים ומוקפת בחומת בטון גבוהה. זה נותן לנו מושג על סוג ה"דמוקרטיה" שישראל מייעדת לפלסטינים: דמוקרטיה כמו זו שיש לאסירים בבתי הכלא. ה"פורום הפלסטיני לשלום ודמוקרטיה" ביחד עם שותפינו בא-ראם מזמין אותנו להפגנה פלסטינית-ישראלית משותפת ביום רביעי ה-13 לאוקטובר, בשעה 4 אחה"צ בא-ראם. ההפגנה הצנועה והלא-אלימה הזו באה למחות נגד צעדיה האנטי-דמוקרטיים של ממשלת ישראל. נוכחותינו חשובה ביותר: אנא עשו מאמץ להגיע למרות ההתראה הקצרה. לאחר ההפגנה תערך פגישה קצרה בא-ראם, כדי לחשוב על פעילות עתידית משותפת. נפגש בשעה 3:20 בגבעה הצרפתית, בתחנה הסופית של קו ארבע ברחוב בר-כוכבא. הביאו שלטים. לפרטים: יגאל 054-7399001

EverMan

New member
אני שונא את הניסוחים להפגנות האלה..

עזוב שאני שונא שפחות או יותר מכל הפגנה כזו יוצאת קריאה להשמדת ישראל בסופו של דבר ... "הפגנה נגד הפעולות האנטי-דמוקרטיים של ממשלת ישראל." לא יותר חכם לצאת בהפגנה חיובית ?! "בחירות היום !" "רוצים דמוקרטיה !" משהו כזה ?

ניסוחים והשמדות

אשר לניסוח, אם תשים לב. את הכותרת שלי, ניסחתי על דרך החיוב. אגב, במציאות העגומה של היום, קשה מאוד לתת כותרות חיוביות. "קריאה להשמדת ישראל" ?! אני נמצא בהפגנות האלה די הרבה. האם אתה חושב שקריאות ליותר דמוקרטיה ושיוויון הן קריאות להשמדת ישראל?

דמוקרטיה ושוויון = ביטול האפארטהייד

ככה שכן, זה באמת ישמיד את מדינת ישראל של אריק הה-הה שרון וז'אן-מארי לה-פיד...

EverMan

New member
דיברתי על המורת רוח מההפגנה

לא מההודעה שלך. "צה"ל הוא ארגון טרור" "הישראלים מבינים רק כוח"

יש בזה משהו

גם במה שאתה אומר וגם במה שההודעה אומרת. הרצון להיות חיוביים הוא, כפי שכבר אמרתי, מאוד בעייתי. כשמ"פ בצה"ל מרוקן מחסנית לתוך ילדה בת 13, קשה להימנע ממחשבות מסוימות ומאמירות מסוימות.

EverMan

New member
עוד אל הייתה ועדת חקירה צבאית...

לא נראה לי שזה המ"פ , נראה לי שמישהו מעליל עליו. (דעתי לבנתיים) ואולי קשה להמנע מאמירות כלשהן , אבל אני לא רואה הפגנות חיובות. וזה צורם לי מאוד. אם הייתה הפגנה של "תאפשרו בחירות ברשות עוד היום" , תאמין לי - הייתי מגיע לשם בעצמי ומביא חברים רבים... (אם על הבמה לא היו עולים דוברים פלשתינאים/פרו-פלשתינאים שהיו מעלים סוגיות לא רלוונטיות כהרגלם) ויודע מה ? להפגנה כזו אפילו אנשים ימין היו מגיעים ... אבל הנישה הזו של "אנחנו אנחנו ורק אנחנו" ולא ניסיון לפנות לכלל הקהל , הוא ... פרו-פלשתינאי במקום כלשהו. במקום להיות פרו-פתרון.

Azazel

New member
../images/Emo128.gif"כאשר הלוחמים הפלסטיניים מחפשים

יומם ולילה דרכים לפגוע באוכלוסיה אזרחית, קשה להמנע ממחשבות מסוימות ואמירות מסוימות", אמירות כמו "הפלסטינים הם חיות", ו"לא מגיעה להם עצמאות". אבל מכיוון שיש אפשרות להשתמש גם באונה הקדמית, ולהבין שאמירות כאלו הן מטומטמות, אנחנו מנסים לעשות את המירב ולהמנע מלהגיד אותן.

בחירות פה או שם?

לא שזה משנה, כמובן. כל עוד לא נשיג הנהגה ששווה משהו לגושנו המדולדל, היחידים, שעשויים להחליף את ממשלת הליכוד-שינוי - יהיו ש"ס...

מִיכַלי

New member
אין דמוקרטיה ישראלית

כשראש הממשלה מתנבג באופן דיקטטורי: - התעלמות ממשאל עם שנוצח ע"י מתנגדי ההתנקות ברוב מוחץ. - פיטור ח"כים שדעתם היא נגד ההתנתקות כדי למנוע מהם זכות הצבעה והשפעה. כשהמנהיג שובר את המוסכמות, זה המצב.

הדמוקרטיה הישראלית

ראשית, יש דמוקרטיה ישראלית. פגומה אבל יש. שנית, כשמונעים זכויות בסיסיות משני מיליון בני אדם, זה חותר חמור מלהתעלם ממשאל פנים מפלגתי, שממילא היה אמצעי לא לגיטימי לקבלת הכרעה, בנושא בעל משמעות וחשיבות לכלל הציבור.

Leiden

New member
יש, אבל היא רקובה

1. מפריע לך ש"מתעלמים" מדעת עשרות אלפי מתפקדים שהכריעו את המפקד ולא אכפת לך מכך ש- 37 שנה אין זכות הצבעה לאוכולוסייה של מיליונים 2. לא נערך משאל עם- כוונתך למתפקדים המהווים פחות מ- 10% מבעלי זכות ההצבעה בישראל. הם חורצי הגורלות? 3. לא ניתן לפטר ח"כים. וודאי התכוונת לשרים. 4. האם תקין בעינייך ששרים יושבים בממשלה שהם מתנגדים לאג'נדה המרכזית שלה? האם תקין בעינייך שעוזי לנדאו הוא "מורד" המנסה לחבל בתוכנית ההתנתקות של הממשלה ופועל כל ימיו בתקציב השר בלי תיק שלו (2 מיליון ש"ח) ואינו מתפטר? 5. אין בכך כדי להעיד שדמוקרטיה וערכיה הם נר לרגליו של הדה-גנרל שרון. הם לא.

Azazel

New member
משאל עם? ../images/Emo12.gif

אני זוכר רק את משעל מתפקדי הליכוד....

למעלה