בואו נדבר על אהבה

aiziq

New member
בואו נדבר על אהבה

כמספר המגדירים אותה- מספר ההגדרות, אך על אף השונות הרבה והאינדיבדואליות של החווייה, נדמה כי בשירים כבר הכל נכתב ונאמר וכדי לכתוב שיר אהבה שיהיה מרתק צריך ממש להתעלות. לכן לרוב אנחנו נמנעים מלהציג ולפרסם- אבל זה לא אומר שהנושא לא מעסיק אותנו. שרשרו לכאן שיר אהבה שכתבתם ( לא משנה למי או מתי
) אל תתקטננו על איכויות - בואו נעשה שרשור אוהב בלי למדוד או לשפוט
ולשם הדוגמה האישית הנה אני מצרף שיר אחד. איציק.

aiziq

New member
היום

היום היום האוויר צלול כמו המים ולחן קסום מתנגן באזניים. את כתמול שלשום, אך אין יפה ממך וגחלי אהבתי ניצתות בלחשן את שמך. השמש כמו העתיקה מגוריה אל גופי נהרות אורה מציפים דמויות נופי והקשת ברקיע היא חבל ילדותי בו אני מקפץ כמו מזמין אותך ליום הולדתי.

דק1

New member
איציק לבקשתך

גורם קבוע פעם את אהבת אותי, ואני אהבתי אותך, ואהבתי תנ"ך. אחר כך, אהבת לאהוב אותי, ואני אהבתי לאהוב אותך, ואהבתי תנ"ך. קצת אחרי אחר כך, שנאת לאהוב אותי אך אהבת, ואני אהבתי תנ"ך ואותך. עכשיו שאת אוהבת, כל כך אוהבת לשנוא אותי, אני עדיין אוהב תנ"ך.

אהבה../images/Emo39.gif

איציק יקר, אני מהמרת שזה אחד השירים המוקדמים שלך. בכל אופן, שונה מאוד מאחרים. אני יודעת שזה לא רלוונטי כאן הערות, וכו, אבל, כמה: 1. גחלים לדעתי בזכר ולכן "גחלי אהבתי ניצתים" 2. מציעה בסוף להוריד את "כמו", ככה: "...בו אני מקפץ, מזמין אותך ליום הולדתי". 3. למעשה, גם קודם לכן הייתי מוותרת על "כמו": "...השמש העתיקה את מגוריה אל גופי..." 4. והייתי מציעה לחשוב שוב על הכותרת. לא היום. בקיצור, אמנם אהבה - אבל יכול להיות שיר יפה. שלך.

עכשיו אני../images/Emo39.gif

איציק יקר, תודה על ההזדמנות לצרף שיר אהבה (כן - גם מה שתקראו בהמשך הוא שיר אהבה, כי הרי אין אהבות שמחות. ואת זה לא אני אמרתי...) פּוֹסְט אֲהַבָה עַכְשָׁו הָיִּתִי רוֹצָה שֶׁיָּבוֹא אֵלַּי מִי שֶׁהָיָה אֲהוּבִי וְיְאַחֶה בִּנְשִׁימָה כִּמְעַט בִּלְתִּי מֻרְגֶּשֶׁת אֶת הַסְּדָקִים הַדַּקִים כְּקוּרִים שֶׁנוֹתְרוּ בִּי, כְּמּוֹ בִּפְרֶסְקוֹ אִיטַלְקִי, רֶגַע לִפְנֵּי שֶׁהֵם מִתְאָחִים מֵעֲצְמָם. דַּוְקָא מִשּׁוּם שֶׁהָיִּנוּ אֲסוּרִים, הֻתְרוּ הָחֲבָלִים וְנִפְרְמוּ בְּכֹחַ הַמּלִּים. הַשְּׂפָתַיִּם. בִּבְעֵרַת הַגּוּף. אָבָל הַיָּמִים חוֹלְפִים, זֶה טִיבָם שֶׁל יָמִים – לָחֲלוֹף, וְעַכְשָׁו אֵינְךָ אֱלָּא תַּמְצִית שֶׁל תַּמְצִית שֶׁל הַדָּבָר עֲצְמוֹ. כְּבָר אֵינֶנִּי רוֹאָה אֶת פָּנֶיךָ אוֹ יְכוֹלָה לְדַמְיֵּן מַגָּע אוֹ קוֹל - כְּבָר מִזֶּה זְמַן מַה אַתָּה עַרְטִילָאִי, מֻפְשָׁט, כְּמוֹ רַעֲיוֹן שֶׁל כְּאֵב וּבְכָל זֹאת מַמְשִׁיךְ, אֳמְנָם לְעִתִּים רְחוֹקוֹת, אָבָל מַמְשִׁיךְ, לְשַׁדֵּר אוֹתוֹת מְצֻקָּה עִצְבִּיִּים כְּמו אֵיבָר שֶׁנִכְרַת

קסנדרה*

New member
הָאַהֲבָה עוֹנָה חוֹלֶפֶת

הָאַהֲבָה עוֹנָה חוֹלֶפֶת "לַּכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם... עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא, עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם" (קהלת ג א-ח.) הָאַהֲבָה בֵּינֵינוּ עוֹנָה חוֹלֶפֶת תָּחֵל עִם בְּצִיר הַמּוּסְקָט בְּאָב כְּשֶׁהַחֹם יַכְפִּיל אֶת עַצְמוֹ וְתִגְוַע בְּרֵאשִׁית חֶשְׁוָן כְּשֶׁתֵּאָסֵף הַכֻּתְנָה בְּטֶרֶם הֶעָבִים יְעַבּוּ אֶת צִלְּךָ בְּתוֹכִי. קסנדרה

sarith31

New member
קסנדרה איזה שיר אהבה יפה

תענוג לקורא, אני קוראת אותו עוד ועוד.. שרית

ח אור

New member
איזה שיר יפה קסנדרה:) ושלי ---

ואיזה רעיון חמוד איציק:) קִנְאַת חִנָּם קֶרַע קָרַעְתִּי בְּשִׂמְלַת הַכְּלוּלוֹת לִלְפֹּת בְּשָׂרֵךְ הַגָּלוּי אִשָּׁה. וּבְיֶרַח הַדְּבַשׁ יָשַׁבְתִּי שִׁבְעָה אָבֵל רְגָעִים אֲבוּדִים לְאַחֵר הָיִית הוֹמִיָּה.

milim

New member
יפה השירשור.

רעיון טוב איציק ותודה למי שתרם.

למעלה