בואו נדבר על אוספים משפחתיים שיש לכם

בואו נדבר על אוספים משפחתיים שיש לכם

יום המשפחה כבר כאן.
ביום ראשון נחגוג אותו כולנו.
משפחות בשלל צבעים, הרכים ומיוחדויות.
לכל המשפחות יש מכנה משותף שבא לידי ביטוי באוספים שעוברים מדור לדור
או
אוספים שהתחלתן לאסוף והם נבנים לאט לאט.
מה האוסף המיוחד של המשפחה שלכן?
אילו אוספים אתן צברתן במהלך חייכן?
איזה אוסף הייתן רוצות שיהיה לכן?

רוב האוספים במשפחה הם רק שלי.. אבל

יש אוסף אחד מאוד מיוחד שאפשר לקרוא לו אוסף משפחתי: מאחר ואנחנו משפחה קטנה ללא עזרה מאף צד במשפחה, יוצא שבעלי לוקח פעמים רבות את הילדים בשבתות לטיולים כדי לתת לי קצת זמן....לעבוד. אם אחד הילדים מוצא אבן או פיסת עץ בצורה של לב הוא מביא לי אותו.. אני שומרת אותם בקופסת עץ עתיקה מאז שהם קטנים.

לבן זוגי גם יש "חולשה" לאבנים מיוחדות ולפיסת

עץ אם היא "מפוסלת" בצורה מיוחדת, כל פעם מהטיולים הרבים שלו הוא מביא דברים יפים והכי כייף שהוא כותב לי עליהן - יש לי כמה כאלה שאני מתמוגגת מיופי צורת האבן שעם השנים בטבע קיבלה מבנה מיוחד כגון חור באבן, צורת לב, ועוד..

maybesure

New member
אני אוספת

פעמונים - יש לי מכל מיני מקומות בעולם וכל מי שיודע על האוסף ומתחשק להביא לי משהו - מביא לי פעמון.
קופסאות מחומרים שונים בצורת לב. יש לי חולשה לצורה הזו.

לאמי יש אוסף ציפורים מכל מיני חומרים אבל זה אוסף שהיא לא התכוונה אליו בכלל. פשוט אנשים הביאו לה תמיד ציפורים. אני מניחה שאאמץ אותו יום אחד אחריה כי ציפורים זה נחמד.

אבי היה אספן של כל מיני פריטים: בולים, שעונים, מציתים, עטים, מטבעות ושטרות.
את אוסף העטים שלו מסרתי לא מזמן. השעונים התפזרו אין לי מושג לאן. הבולים והמטבעות/שטרות עדיין בבית אמי אבל אין לנו ענין מיוחד בהם אז בינתיים הם בהולד. מהציתים לקחתי לי רק מצית אחד שהיה של אמי עוד לפני עלייתה לארץ. יש עליו איור מקסים של סנאי קטן.

הייתי רוצה אוסף של כלי פורצלן עתיקים, קנקנים קטנים להגשת חלב בעיקר.

היה אחד, שהופסק

היה אוסף של צפרדעים מכל העולם, שעקב משהו משפחתי, התחילו להביא כאלו להורי, ואז אחרים הצטרפו והביאו עוד,, עד שנהיו כ"כ הרבה, שת]סו כ"כ הרבה אבק,
שאמא שלי הודיעה שהיא לא מכונה לקבל יותר. ובמעבר דירה לפני כמה שנים השאירה צפרדעים בודדות.

מעבר לזה - לא רוצה שום אוסף. הייתי שמחה לאגור פחות (הדבר שעיקרי שאני אוגרת הם חומרי יצירה
)

ira64

New member
יש לי כמה אוספים

יש לי ריקמות שנישארו לי עדיין מסבתא שלי גם ממשפחה של בעלי. יש לי גם תחרות שסבתא של בעלי עשתה.
בזמן האחרון היתאספו אצלי הרבה מפות רקומות בכל מיני טכניקות.
והשמחה הגדולה שלי קיבלתי במתנה שמלות עם תחרה מתחילת מאה שעברה. ממש תענוג אפילו להסתכל עליהן.

אני חושבת שיעניין אותך לבקר בבלוג

של אן ווד. זוהי אומנית מוכשרת מ-א-ו-ד, שבין היתר היא מפרקת שמלות עתיקות ומכינה מהן ציפורים

ira64

New member
תודה אני מכירה את הבלוג הזה.

רק שאני לא יכולה לפרק את השמלות שלי. הן במצב טוב מדי לפירוק. אפילו בלי חורים

נראה שהיא מפרקת גם דברים במצב טוב

שמבחינתה היא יכולה להפיק מהם יותר ערך כחומר גלם, מאשר כבגד.

ira64

New member
אני לא ברמה שלה ,אולי בעתיד

היום יש לי יותר מדי תחרות ובגדים ליצירה.

אוספים זה כיף‬

בילדות אספתי בולים כהזדהות עם אבא שלי.
יש לו אוסף ענק של בולים ואני אספתי לידו בולים של פרחים ובע"ח.
לאבא שלי יש גם אוסף מקסים של גבישים בשלל צבעים כמו שהטבע יודע ליצור.
במהלך החיים צברתי בדי רקמה, רקמות לא גמורות, חוברות רקמה וסריגה, המון צמר ומסרגות בכל המידות.
משום מה התחלנו לאסוף תרנגולים צבעוניים והאוסף הסתיים בשניים היתה לי הרגשה של טפשות מצטברת עם אוסף של תרנגולים אולי בגלל הקשר ה"עדין" בין תרנגול וראוותנות.
אוסף של ספרי בישול כמו כולם.
אוסף של מזכרות מכל מקום בעולם שהגענו אליו בטיולים. הפסקתי עם זה כשהתחלנו לנדוד בארץ בחיפוש אחר מקום לגור בו ועכשיו כשמצאנו אני חוזרת בשמחה להמשיך ולאסוף מזכרות מטיולים בעולם
איזה אוסף אני רוצה - דברים יפים. כן אוסף של דברים יפים.
אוהבת רב גוניות ולכן הוא יהיה מורכב מפרטים שונים
האם עדיין זה נכנס להגדרה של אוסף?

דולי12

New member
יש לי רקמה אחת של אמא שלי, שופר מסתלסל שאבא

שלי נתן לי. לי יש אוסף של בדי רקמה לכל החיים, חוטי רקמה והרבה רמות שרקמתי במשך השנים. יש לי קופסת הפתעות עם מלא רקמות קטנות שאני משלבת מעת לעת בכרטיסי ברכה, וכל מיני אפליקציות סריגה. יש לי מלא חוברות רקמה ותרמתי הרבה מהם. יש לי מלא ניירות יפים, כרטיסי ברכה בכל מיני סגנונות וזה תופס לי הרבה מקום. אני מקווה למכור חלק מהם אחרי שאצלם אותם.

למעלה