בואו נדבר על זה

בואו נדבר על זה

אתם בעד או נגד גיוס חרדים לצה"ל? חושבים שזה יכול לקרות?

אני אישית חושבת שהמאבק נגד החרדים יצא מפרופורציות ושאנשים שוכחים שלפעמים עדיף להיות חכם ולא צודק: גיוס חרדים לצה"ל יעלה למשלם המסים המון כסף, ייצור המון בעיות פנים ארגוניות ובפועל מרבית החרדים לא יתרמו יותר מדי לצה"ל עצמו (גם ככה יש עודף כ"א כבר שנים שלא מתמודדים איתו ביעילות בלשון המעטה). הפיתרון לדעתי הוא לגייס אותם לשירות לאומי - בתי החולים ובתי האבות משוועים לכוח עזר ולא רק, החרדים לא יתנגדו למתכונת כזאת שתאפשר גם לנשואים ולאבות שבינהם להיות קרוב לבית ואפילו להמשיך ללמוד בחצי משרה אם הם מתעקשים. הקצבאות שרובם מקבלים מהמדינה לא גבוהות בהרבה ממה שמקבלים בני ובנות שירות לאומי בימינו וכל הצדדים יצאו נשכרים, כולל החילונים והסרוגים שמשרתים בצה"ל שירגישו פחות פראיירים.

זיגזג

New member
זה די נדיר..

אבל אני מסכים עם כל מילה שלך

ת'כלס גם אני בעד שיוויון ולא לתת להם יותר מאחרים, אבל מה הם כבר יכולים להועיל בצבא?
אין להם לא רצון, לא כח פיזי, לא יכולת, ולא לויאליות או רעל צבא...

אז בשביל מה זה טוב ?

Vdrums

New member
אין בעד ונגד, החוק המפגר של או גיוס או לימוד

צורה צריך להתבטל, ככה חלקם ילך לעבוד. מסתבר שיש כאלה שלומדים בעל כורחם כי אחרת יאלצו להתגייס וזה די ברור שהמסגרת הצבאית זה לא מקום נורמלי לבחור חרדי וזה באמת יוצר בעיות.
במקום זה שיעיפו את החוק הטיפשי הזה ומי שרוצה לעבוד שיעבוד וישלם מיסים ויתרום לכלכלה ומי שלא שילמד. מי שרוצה לתרום בצבא ברוך הבא, רוצה שירות לאומי? יאללה בכיף.
למדינה יש חלק נכבד בבלגן המיותר הזה, ועל מה? על הכבוד האבוד של חוק הגיוס?

luda88

New member
לי לא אכפת אם זה גיוס לצה"ל או שירות לאומי

העיקר שיתרמו.
מה שמפריע לי זה שהם מתנגדים גם לזה וגם לזה, למשל ההפגנה שלהם היום הייתה התנגדות גורפת לכל שירות, אם זה צה"לי ואם זה לאומי.
ההתנגדות הזו ללא שום רצון לפשרות בעיני מעוררת אנטגוניזם מאד גדול כלפי האוכלוסייה כולה.

dudusch

New member
זה לא מדוייק..

התברר שלדתיים יכולות גבוהות בלמידה ושינון חומר. מה שאומר שהם יכולים לשמש בתפקידים מסויימים, אפילו טכנולוגיים.

יש איזה פרוייקט שאני לא זוכר את שמו, במסגרתו לוקחים דתיים ומלמדים אותם את כל הבגרות מאפס, מדביקים להם את הפער (כמו באקסטרני) ולאחר מכן מכשירים אותם לתפקידים טכניים.

יש הרבה פרויקטים כאלו, גם מחוץ לצבא

הבעיה עם החרדים זה לא שהם לא מתאימים מבחינת נתונים אישיים, אלא שלהכניס אותם למסגרת הצבאית דורש התאמה ושינויים שיעלו לצבא הרבה כסף וגם יפגעו בחיילים אחרים (חיילות בעיקר) + מרבית החרדים שיגוייסו יהיו זכאים לתשלומי משפחות שזו עלות לא מבוטלת. תוסיף לזה את העובדה שהם לא ששים להתגייס ושזה לא שבצה"ל משוועים לכ"א נוסף. נוסיף למשוואה את העובדה שמערכת הבריאות בארץ קורסת ככה שכמות גדולה של בני שירות לאומי מאוד תועיל.

למעלה