"בואו נדבר על סקרנות"

"בואו נדבר על סקרנות"

שלום רב לכולם, אני מניחה שרובכם תסכימו איתי שסקרנות זו תכונה שמעודדת התפתחות. איך נוכל לפתח בקרב ילדינו את יצר הסקרנות הטבעי הטבוע בכל אדם? במילים אחרות האם ואיך נוכל לספק לילדינו סביבה תומכת סקרנות? בואו נדבר על זה... עינת גבע, מנהלת הפורום, מכון אדלר.
 
סקרנות

החיים מזמנים לנו כל כך הרבה גירויים אם בטיול שבת כשאנו מטיילים בחוף הים במקום שנדאג שהילד לא ירטב וילכלך את ידיו בחול רצוי לאפשר לו לגעת בחול, בצדפים ובמי הים הקרים לחקור את סביבתו, מדוע מי הים קרים ומלוחים כיצד נוצרים הצדפים מי הם בעלי החיים שחיים על קו המים שואלים את השאלות, מעלים השערות אח"כ בבית מחפשים את התשובות במחשב, בויקיפדיה, בספרים שקיימים בבית כך הילד חש את הסביבה בה הוא חי והסקרנות מובילה לעוד רצון וסקרנות לדעת
 
הסקרנות כמפתח לפיתוח מוטיבציה לימודית

דוגמא מאלפת לעוד הרבה הזדמנויות לעורר ילדים לסקרנות. הורים יצירתיים עשויים למצוא בכל מצב הזדמנות לעורר מוטיבציה פנימית ללמידה. ככל שאנחנו מפתחים מיומנות זו בגיל צעיר יותר, הילד מתפתח לאדם צמא ידע- רעב ללמידה. כאשר חוויית הלמידה טובה. היא מצמיחה. מעלה את המוטיבציה הפנימית ללמוד לגדול ולהתפתח. האדם חווה את משמעות הלמידה והופך להיות איש רעים להתרועע. אדם מעניין, מלא וגדוש. חווייה זו מעוררת את החשק להמשיך ולהמשיך. ילד כזה מגיע לגן הילדים ולכיתה א' עם אמביציה גדולה לתרום מידיעותיו ולהמשיך ללמוד. הוא נענה לאתגרים. שואל שאלות. ניגש למקורות מידע. והנה נולד אדם תאב ידע ולא מתעב ידע. רעיונות נוספים לעורר סקרנות בקרב ילדים יתקבלו בסקרנות, עינת גבע, מכון אדלר.
 
למעלה