בואו נדבר על

בואו נדבר על

ההרקדות היחידות שרוקדים בהם חבר´ה צעיריםבאזור המרכז הם בבית דני ובאוניברסיטה שאר ההרקדות באיזור הם של אנשים דיי מבוגרים ואני מדבר בעיקר על "גולדה" בחולון שם אני התחלתי לרקוד לפניי המון שנים ואז בזמנו רקדו שם הרבה מאוד צעירים היום אפשר לספור את הצעירים על יד אחת{אפילו בחוג של דודו ברזילי} ושמעתי מהרבה שהמצב דומה בהרבה מקומות מישהו יודע למה..???{בועז אשמח לתגובתך בתור מרקיד } ירון אשמח גם לתגובתך מתוך פורום המרקידים

בראש העמוד שלנו

אני מפנה אותך למאמר שכתבתי ב"רוקדים" לפני שנתיים: בראש הפורום שלנו בתוך הפס האפור יש ללחוץ על "מאמרים"

למה בכל שאלה מפנים לאתר??

אני מבינה שזמני הרקדות וכד´ יותר הגיוני לחפש באתר רוקדים אבל שאלה לגיטימית כמו זו למה אני צריכה ללכת לחפש כתבה לפני שנתיים? האתר הזה נועד לדיונים בכל הקשור לריקודי עם ולא כקישור לאתר רוקדים חבל.... יכולת לענות בקיצור מה דעתך ולציין שיש תגובה נרחבת יותר בכתבה.... זו ההזדמנות לפתח את השאלות ולנסות לנהל דיון בפורום גם ככה אין יותר מדי תכנים עניינים בפורום, רוב ההודעות האחרונות הן השמצות לא חבל?

צודקת, הפניה לאתר של רוקדים

וכבוד האתר במקומו מונח, בעצם חוסמת את הדיון. כנ"ל גם לגבי הרקדות. לדעתי כ.א. עם ידע מינימלי באינטרנט יכול למצוא את האתרים שיש בהם זמני הרקדות. *אבל* אם הייתי מחפשת המלצה על חוג מסויים ממי שכבר התנסה, הייתי פונה לפה. לדוגמא: בתל אביב , יש כמה וכמה חוגי מתחילים. לי לא מתאים ללכת ולנסות כ.א. מהם, לכן, אם הייתי מחפשת חוג, היה נראה לי הולם ביותר לפנות לפה, בתקווה שפה יש מי שיוכל להמליץ לי.

אין כאן כל חסימה

הפנייה לאתר רוקדים מאפשרת למי שעדיין לא מכיר את האפשרויות שיש שם - לגלותן לתועלתו. את והאחרים מוזמנים לענות לכל שאלה של כל משתתף אפילו אם כבר יש הפניה לאתר רוקדים (אין זה במקומו של זה)

פושפושית היקרה

אין כוונה להטריד בקישורים לאתר רוקדים. יחד עם זאת מענה לשאלה כל כך חשובה באשר לעתיד ריקודי העם, אינה שאלה שאפשר לענות עליה ברצינות בתוך הפורום בספר שוורת (אני על כל פנים אינני נוהג לחפף ולתת תשובות שיטחיות). את כמובן מוזמנת לתת תשובה כפי שנראה לך וכך גם כל משתתף אחר. כיוון שבעיתוני רוקדים יש הרבה כתבות מקיפות ובהן מענה או ניתוח של הרבה מהבעיות המעסיקות אותנו, אנ בהחלט מתכוון (כשיהיה לי מספיק זמן) להעלות עוד כתבות מהעיתונים אל הפורום לקטגוריה של "מאמרים" (שם מקומם) וכמובן גם לקוות שתקראו ותגיבו ואם לא תגיו לפחות תפקחו עיניים לעוד משהו. לגמרי במקרה הכתבה האמורה עסקה בדיוק בבעי ז והיא יושבת בפורום (תחת מאמרים) כבר יותר מחודש ימים ואז מטבע הדברים, עבור מי שרוצה באמת דיון מקיף וענייני, הפנתי את השואל לשם. בגדול הייתי מאד שמח אם הרוקדים, המדריכים ומחברי הריקודים היו מתייחסים הרבה יותר ברצינות לתרבות הישראלית הנוצרת בריקודי העם. מעבר לכך שריקודי העם הם בילוי חביב - יש בהם הרבה השלכות על התרבות הישראלית, על חינוך ילדים ונוער בארץ ובחו"ל, על איך אנחנו נראים ועוד. לצערי רוב עוסקים בתחום מתייחסים לכך ביתר קלות דעת וראש, לדעתי (וזו דעתי שי שאינה מחייבת איש)

האמת שתהיתי על כך

בטח יש מכלול של סיבות, אבל הנה אחת שנראת לי כאם לילדים צעירים. די קשה להגיע להרקדה כשיש ילדים קטנים. בכ.א. קשה יותר מפעמיים. גם מבחינת זמן, גם מבחינת עלות בייבי סיטר וגם מפאת העייפות הפיזית והנפשית. שמתי לב שבמקומות שאני מכירה אני רואה את שכבת הבני 20-25 ואח"כ יותר את שכבת הבני 35++. יכול להיות שגם זו אחת מסיבות. כמובן שאיני מכלילה וברור שזו לא הסיבה הבלעדית, אבל משיחות שלי עם אמהות לילדים קטנים, אני שומעת הרבה פעמים את הסיבה הזו.

למעלה