בואו נדבר קצת על עיריות מנייאקיות

somery

New member
בואו נדבר קצת על עיריות מנייאקיות

שצובעות קירות.... אממ בעיר שלי היה מלא גרפיטי יעני כמעט על כל ארון חשמל ונראה לי שבגללי צבעו את כל הארונות חשמל.. וצבעו לי את כל העבודות.. הם היו יפות.. ונסעתי לי אתמול ברחוב ברמת גן שמשקיף על הבורסה וראיתי שמחקו שם גם מלא עבודות יפות שראיתי לפני איזה חודשיים מה עם עיריית ניו יורק יש להם מספיק כסף בשביל לחסות גרפטי

Znepsner

New member
בניו יורק

יש פוליסה פשוטה למלחמה בגרפיטי כל גרפיטי שהם רואים הם ישר מוחקים, ככה אין לאנשים שעשו אותם חשק לצייר עם עד הבוקר העבודה נעלמת. ככה זה גם בפריס, לאחרונה יש להם צוותים עם צבע שעוברים בכל מקום בלילה ובבקרים ומוחקים הכל. אם אני לא טועה, קוראים לזה broken window policy הרעיון היה שאם יש בבנין חלון אחד שבור, אף אחד לא יחשוש לשבור עוד אחד, ואם יש גרפיטי באיזה קיר אחד, אף אחד לא יחשוש לצייר על 100 קירות.

Steezo

New member
עדיין וורייטרים הורסים

פשוט דברים יותר קשים מבחינת נגישות של מחיקה, והרבה יותר וואנים... ועדיין יש אנשים כמו ג'א שהתיאוריה שלהם זה "למשטרה עולה משהו כמו100 דולר ו20 דקת למחוק ט'רואו שעשיתי ב 10 שניות... אז מי המנצח פה?"

Znepsner

New member
תאמת

שזה צוות שזה מה שהוא עושה... לוקח לו 10 דקות אולי לכסות ציור לא גדול מידי וכמה דולרים של צבע שבדכ הוא לבן... כמוון שיש מקרים יוצאי דופן וכשאתה אומר יש וורייטרים שהורסים, אתה מתכוון להורסים רכוש, וזה אני חושב הבנה לוקה של הדברים, אבל עזוב, אין לי כוחות להתווכח שוב.

Steezo

New member
ברור שהורסים רכוש

זה אחת הסיבות למלחמה בין אנשים גמו ג'א למשטרת ניו יורק... שאתה מוחק לאנשים דברים הם מתעצבנים... ותגדיל את התמונה כדי לראות דברים שבסגנון שלהם ג'א והקרו שלו עושים...

Levy AKA WRECK

New member
איך ?!?!?!?!../images/Emo35.gif

איך לכל השדים והרוחות הם הגיעו לכזה גובה ?!!? הם עשו סנפלינג מלמעלה....?!

Smartaman

New member
לא רק

הוא לא מתכוון לרק הורסים רחוש, אלא גם להורסים עבודות של ווריטרז אחרים כך דוגמא של JA ו-FOE

enwhysea

New member
אולי יש פוליסה...

אבל יש פייסים שאני מכיר בניו יורק שקיימים לפחות 3 שנים וגם ג'ולייני כבר לא ראש עיר שם... לא יודע שממשיכים עם ה Broken Window

Znepsner

New member
מן סתם

אל תשכח שבניו יורק יש גם הרבה מקומות שבהם מציירים חופשי, יש גם את הקירות של הרכבת התחתית שמהם לא מוחקים, וכל מיני איזורים לא מיושבים ככ שלא מענינים אף אחד. בנוסף על זה הרבה פעמים שומרים פיסים גדולים שצוירו במקומות כמו מגרשי ספורט או ליד בתי ספר, כל עוד יש להם מסרים מסוימים. אני יודע לדוגמאה על המון עבודות בעינין ה 11 בספטמבר שאף אחד לא מחק, וסביר להניח שלא ימחקו בזמן הקרוב. מה שהם מוחקים זה בעיקר טאגים שהערך האמנותי שלהם קיים בעיקר בקהילה של הגראפיטי, ושם טאגים שהם סתם.

enwhysea

New member
ברכבת...

מאוד מוחקים היום, ומאוד מהר... והפייסים הגדולים עם המסרים הם בד"כ פייסים חוקיים ומוזמנים

Znepsner

New member
לא על הרכבות...

אני מדבר על בתוך המנהרות אפילו יש סרט שאני לא זוכר את שמו שדי ג'י שאדו עשה לו את הפסקול... בסרט אתה רואה מלא עבודות במנהרות הישנות וכאלה...

enwhysea

New member
אה כן..

יש אזורים של תחנות מתות כאלה או קירות שממש במנהרה.. שם לא תמיד מוחקים באמת... אבל הסאבוואי היום ממש נקי לאומת שנות השמונים

or001

New member
בעיר שלי (גבעתיים)

העירייה שילמה לאמנים שונים כדי שייצבעו ארונות חשמל כאלה שעומדים ברחוב, התוצאה באמת יפה. מגוון ציורים צבעוניים יפהפיים וסגנונות שונים.

or001

New member
לא נכון רק בדרך רבין זה כבר 3

יש במאבק, ובוייצמן.....

fillygirl

New member
העיריה שלי...

אממממ זה בלוקסמבורג...והם יודעים שאם הם עושים משהו לציורים שלנו אנחנו הולכים לבניין העיריה ועושים את זה שמה... חוץ מזה שיש פה מעט שבכלל מעזים לעשות את זה (ממש מגניבים החברה' פה...)

למעלה