עוד שיקולים
כלכלית זה יותר נכון לא לקנות דירה. זה נכון.
אני העדפתי לקנות. הבנתי שהשקט הנפשי שלי ושל הילד שווה את זה.
יצא לי להכיר את הצד הרע של השכירות. כל שנה, המשכיר החליט שהוא מעלה את דמי השכירות בכמה מאות שקלים.. עד שזה עלה בסופו של דבר ב2500 ש"ח מהמחיר שהתחייבתי לו בהתחלה (ומותר לו..).
הוא שיחק על זה שהוא הבין שאני רוצה להישאר (מאוד לא רציתי לעשות לילד מעברים מיותרים) וכל שנה התנה את החתימה על החוזה בהעלאת המחיר.
בנוסף נאלצתי לעשות כל מיני תיקונים בבית על חשבוני, לא כי זה לא היה מעוגן בחוזה וזו לא היתה אחריותו, אלא פשוט כי הוא לא עשה אותם מהר מספיק (הרשה לעצמו לחכות שבועות על גבי שבועות...) ואנחנו לא יכולנו לחיות עם נזילה פעילה בתוך הבית או עם מזגן מקולקל בשיא הקיץ...
אז נכון שאפשר היה אולי לתבוע אותו, אבל לא היתה לי אנרגיה להתחיל במאבקים כאלה תוך כדי מירוץ החיים וגידול ילד...
אחר כך, אחרי שהוציא ממני את הכסף שעבדתי כל כך קשה בשבילו מידי חודש, הוא החליט פתאום שהוא מוכר את הדירה, והילד היה אצלי אז רק שנה.
הילד שכבר התרגל למקום המגורים ולסביבה, בגלל סיפורו האישי מאוד רגיש למעברים והתמודדנו עם קושי רב... לא הייתי מוכנה לעבור את זה שוב.
המקרה שלנו מיוחד בגלל הרקע של הילד, אבל גם לי כאדם מבוגר לא היה קל לעבור. גם בגלל אינספור ימי העבודה שהפסדתי בגלל המתנה לאנשי מקצוע, אריזה ופריקה וארגון הדירה... אבל בעיקר בגלל כל האנרגיה שמשקיעים במעבר, אנרגיה שהעדפתי להשקיע בילד... שלא לדבר על הרבה כסף שנשפך כי לא כל פריט ריהוט אפשר להעביר איתך לדירה החדשה.
אני הבנתי שזה לא מתאים לי הארעיות הזו והחוסר וודאות, בזבוז הכסף והאנרגיה. אז קניתי דירה. ואני מאוד מרוצה. בפועל המשכנתא שלי הרבה יותר נמוכה מהשכירות ששילמתי...
מצד אחד זה מפחיד כי זו הלוואה לכל החיים, ומצד שני אם אגור בשכירות אני צריכה להוציא סכום דומה (או גדול ממנו - כמו שהיה במקרה שלי) מידי חודש גם ככה, ועל דירה שאינה שלי.
אני משקיעה עכשיו בדירה הזו, ואני יודעת שאני משקיעה בשבילי. ואני יודעת שבעוד 20 שנה יהיה לי רכוש, שאוכל להוריש לילד/ים... בעיניי, זה שווה את זה.
כמובן שצריך משכורת טובה וקבועה, וגם שיהיה סכום התחלתי טוב. חשוב לבדוק מספר הצעות של מספר בנקים ולהשוות תנאים. להתייעץ עם אנשים שמבינים בנושא, להכיר את השטח וללכת לזה מפוכחים.
זה מתוך החוויה שלי. אני מכירה גם אנשים שמאוד נהנים בשכירות, יש לי חברים שגרו 20 שנה בשכירות באותו הבית ולא היו להם בעיות בכלל. אחר כך הם קנו דירה. אבל אפשר גם ליפול על בעלי בית אחרים, ואפשר לעבור ולעבור בלי סוף...
יש אנשים שנהנים משינויים וזה מתאים להם - אבל לי לא