בואו נחליף נושא....

בואו נחליף נושא....

לפעמים יש לי תחושה שיש רק הרקדה אחת בארץ (מקסימום שתיים) אז הנה אני זורקת משהו חדש לאוויר.... מה דעתם על הריקודים שמחליפים בני זוג באמצ הריקוד? אני לא רוקדת ריקודי זוגות (כעקרון) לפני שבועיים חטאתי וקמתי יש לי קליטה מהירה וזרמתי (נשבעת שלא דרכתי על אף אחד) בכל אופן היה ריקוד של גלי עטרי כמדומני שפתאום לא הבנתי איפה בן זוגי ולמה עומד מולי אדם אחר (לא בדיוק עמד הוא המשיך לרקוד) למרבה המזל "בן זוגי" החדש הוא ידיד ותיק שלי שצחק וצחק וצחק לא הבנתי איפה אני נמצאת זה היה די משעשע.... אני התלהבתי מהרעיון של חילופי זוגות זה שינוי מרענן... (הזדמנות להכיר אנשים חדשים תוך כדי ריקוד) מכיוון שאני לא רוקדת זוגות מעניין אותי לדעת אם יש עוד שותפים לי לדיעה שהרעיון של החלפת זוגות באמצע הוא שינוי מרענן....

טוב להחליף ויותר טוב לחזור...

שלום לפופושית. הריקוד שאת מתכוונת אליו נקרא "עוד מעט" על פי השיר של גלי עטרי. הריקוד משעשע מאד ויש בו אלמנט קצת חדשני של החלפת בן זוג (עם הבן זוג הרוקד לפנייך). טוב להחליף קצת בן זוג וטוב לחזור אליו עם קצת התרגשות וסומק ולפגוש את בן זוגך נרגש וקצת נבוך. בהרקדות גדולות שמתי לב שכמה זוגות משנים פתאום את מיקומם בשורת הזוגות כדי למצוא בן/בת זוג לרוחם לשניות ספורות אלו. היוצר בחור צעיר ואלמוני יחסית מצפון הארץ ושמו זאב בנדיקט ומגיעות לו תשואות על יצירתו זו. "8.5 בסולם מירי".

סליחה! זו החלפת בת זוג

אל זו שרוקדת מאחורי. ולעצם העניין ניתן היה לשפר את ריקוד העם הזה לו היו עורכים את המוסיקה באחת משתי הצורות האפשריות: 1. בית ראשון פעמיים, פזמון ואחר כך 2 בתי שוב (ולא אחד!!!) ופזמון. 2. בית פזמון, בית פזמון, בית פזמון (שזו בעצם המתכונת של הלחן והשיר המקוריים, אלא שבשל אילוצי עריכת התקליטור נעשו אחרת) תארו לכם שנכנסתם לאולם לאחר 2 משפטים ראשונים של הריקוד, כיצד תדעו אם הפעם אתם צריכים לעבור לפזמון כבר מייד או שעדיין צריך לחכות לבית 2 במחזור הראשון???

אודי11

New member
מה ההתרגשות

לא מבין מה ההתרגשות בגלוי "ההמצאה החדשה" החלפת בן זוג תוך כדי ריקוד גם אם לא נתיחס לתקופה שבה החלפנו בני/בנות זוג כחלק בלתי נפרד מהריקוד ( בלי לחזור בסוף הקטע) הרי גם היום רוקדים את אני שר לך של גדי ביטון ובו קטע עם בת הזוג השכנה ובעבר הכרנו (ולפעמים רוקדים גם היום) את מי לי יתן (ספי), סומבררו [ (שיקר), חרותי (ויקטור גבאי) וכו´ (שאינם עולים לי בראש כרגע) שגם בהם נפרדים מבן/בת הזוג ויוצרים מגע קצר עם השכנים למעגל אודי11

אודי סליחה על החוסר ידע....

אבל אם היית קורא את ההודעה היית מבין שאני לא רוקדת זוגות ובמקרה רקדתי ונפלתי על הריקוד הזה.... אני אישית אהבתי את הרעיון מפה עד להתלהבות הדרך ארוכה... אחרי כ"כ הרבה שנים קשה להלהיב אותי...

אודי11

New member
לפושפושית

אין בושה בלהתלהב את כותבת "... התלהבתי מהרעיון ..." אני רק ניסיתי לעדכן את מי ששכח שכבר היו דברים מעולם אודי11

אוווווווווף

כתבת יפה

לעניות דעתי החלפת הזוגות הינה תופעה של "חזרה לחברותה" לאחר שבעבר נהנינו לאחוז ידיים במעגל ולרקוד ביחד והיו גם הרבה ריקודי החלפת זוגות שמאד נהנינו מהם. לאט לאט הווירה השתנתה. כמו שבכל תחום נהינו יותר אינדיודואליסטים ו"קרובים אצל עצמנו ומשפחתנו" (כמו שקרה בקיבוצים כמובן גם בערים) והדבר התבטא גם ברחבות הריקודים (בני/בנות זוג קבועים וכל מה שסביב זה), ריקודי מעגל שקבר נקראים "ריקודי יחידים" ולא בכדי... היום יש תפועה של חזרה לדברים של אז אבל בשינויים של התאמה לתקופה. אפשר לראות זאת בקיומם של ריקודי הזודגות מתחלפים אבל יותר רואים זאת כאשר בריקודי הזוגות נפרדים מבת הזוג לאורך המעגל ונוצר שילוב ידיים עם הבחורה/בחור החדש שממול עם הרבה יותר אינטראקציה מאשר היתה לפני 5-10 שנים. לי יש הרגשה שהרבה רוקדים מחפשים את השינויים האלה אך המסגרת הנוקשה והשבלונית של 3/4 שעה יחידים ו-3/4 זוגות (בערך) והצורך בן זוג קבוע כדי לא לשבת בחוץ, אינם מאפשרים סיפוק לצור החדש הזה. מי שידע לחבר ריקודים שימלאו צורך זה עשוי להצליח.

dw2322

New member
יש עוד ריקוד חילופי זוגות

מהשנה-שנתיים האחרונות, פרח לי השם

חילופי זוגות

לריוקד שפרח לך השם קוראים אני שר לך וגם הוא עניינו חילופי זוגות

חילופי זוגות

אכן גם אני חושבת שהשינוי בריקודי זוגות הינו נחמד אבל לפעמים את רוקדת עם משהו ש... חבר על הזמן לא היית בוחרת לרקוד איתו. אבל בהחלט שינוי מרענן, אייך את מוותרת על ריקודי זוגות זה כל הכיף. מהיכן את? והיכן את רוקדת אני מירושלים

אני מוותרת על ריקודי עם מבחירה

אבל זה לדיון אחר... אני רוקדת באיזור ת"א בדר"כ אצל דודו ומישאל אצל גדי לפעמים סתם הולכת להרקדות קטנות ואינטימיות.... לפי החשק....

לפושפושית - העברה למקום המתאים

לפי בקשתו אין חדש תחת השמשו חבר של כולם ו√ נחמד שמתלהבים מדיקוד בסגנון שונה. יש לנו עוד ריקודים שבני הזוג משנים מקום ונפגשים עם מישהו אחר: "מחול הדייגים" - של שלום חרמון "ןלס החילופין" - "ניגונו של יוסי" - של רעיה ספיבק "לנו נגון יש" - יונתן גבאי "סתיו לבן" - שלמה ממן "הוי ארצי" - שלום עמר "דוד יפה עיניים"- רבקה שטורמן מאחל לך הרבה הנאה מריקודי הזוגות - פושפושית של ירון

המקורי

הולכים רברס וקדימה - בחלק השני. במקור שלמה ביקש, אם אינני טועה , לחלוף על אחד ולהקיף את השני. בכל אופן מתרחקים וחוזרים אל בן הזוג. לזה התכוונתי. תודה על תשומת לבך.

לא, אין זה כך

אבל בהחלט אפשר לחלוף על שניים שלושה. אין כל איסור אך זה לא במקור. כך או כך "לחלוף על פני" בן המין השני אינו יוצר כל אינטראקציה. כאשר יש אפשרות לשילוב יד, למגע קל, למפגש עיניים - יש חיוך רחב אצל הרבה רוקדים ונראה שזה עושה להם טוב. אשר על כן מחבר שידע לנצל צורך זה יש לו סיכוי להצליח. (לא שאני תומך בייצור המוני נוסף של ריקודים, נהפוך הוא, אך אם ממילא לא ניתן למנוע זאת אז לפחות לעשות משהו מעניין).

הגב לפעמים יותר מענין

יש פתגם בגרמנית: שיינה ריקן אווך אנציקן תרגום : גם גב יפה יכול להיות נחמד. בסתיו לבן אני מעיף מבט - ועוד איך - על הבת החולפת לידי. אני ... לא אדיש. קח הכל בקלות.

למעלה