בואו ניזכר בסקי...

• פותח הנושא Loppy
  • פורסם בתאריך

Loppy

New member
בואו ניזכר בסקי...

כדי לעורר את הזכרונות של הסקי והשלג ולזכור את הנופשים המדהימים, בואו ניזכר בנוסחה קטנה: סקי=ישראלים+חורף ואת הנוסחה הזו יזכיר לנו מאמר קטן ונחמד שמצאתי בוואלה. הוא קצת ישן אבל יזכיר לנו את החורף, השלג, את אירופה ואולי קצת יעלה חיוך על פנינו יחד עם כל המצב הבטחוני.... רק הסוף קצת מקלקל... תהנו!

GalGula

New member
בעקבות הכתבה רציתי לדון בנושא

מסוים. בעיני, ואני מניחה שזה לא ממש רחוק מהמציאות, הסקי הישראלי הוא "ספורט של עשירים". אני אישית לעולם לא הייתי מגיעה לסקי אם חברי לא היה אוסטרי. ההוצאות שיהיו לי על חופשות סקי, בהנחה שאחיה באוסטריה, יהיו מינימליות. גם ללא חופשת סקי אוכל לנסוע בסופי שבוע לסקי - להעמיס את הציוד עם האוטו, להגיע תוך שעה לאתר סקי, ולהוציא כסף רק על אוכל ועל כרטיס שמקנה לי רשות במשך כל היום להשתמש ברכבל או במתקנים אחרים שמעלים אותי במעלה ההר. לעומת זאת ישראלים שיכולים להרשות לעצמם לשלם אלפי דולרים על טיסה, שהות במועדונים וכו´, הם מועטים יחסית בארץ. בעיני הסקי הישראלי היה מין ספורט "סנובי"... שרק מתי מעט יכולים באמת ליהנות ממנו. מה דעתכם?

tukh

New member
לא נראה לי שהישראלים מגדירים את זה

כ"סנובי". יש פשוט סדר עדיפיות שונה למשל חברים שלי נוסעים לכמה מקומות בשנה (טורקיה, יון...) במקום לנסוע פעם אחת לסקי במהלך השנה. יש גם כאלה שלא מתעננים בזה גם אם הם יכולים להרשות לעצמם.

liran87s

New member
אין לי תלונות ../images/Emo70.gif

יש לי חברים שבאמת נוסעים ה-מ-ו-ן ואני בקושי פעם אחת שהייתי צריך לשבת להורים שלי על הראש ולהוציא גם כסף משלי (על ציוד) בשביל לנסוע, אבל אין לי תלונות. סנובי/לא סנובי - אני אוהב את זה כמו שזה... מה קרה - יש קצת כסף, לא נבזבז ?! נשמור בכיס ? בעניין החרדים שנוסעים, שיהיה להם בכיף, לא צריך להתחיל לרדת עליהם בגלל זה...

Loppy

New member
אני חושב שדווקא הכתבה הזו מציינת

עובדה הפוכה! רשום כי הרבה מאוד ישראלים ממלאים את אתרי הסקי באירופה. איך את יכולה להסיק מן הכתבה שמעט ישראלים יכולים להרשות לעצמם חופשת סקי?

GalGula

New member
30,000 זה הרבה???

זאת בדיוק הבעיה בכתבה הזאת, שמציגים את הדברים כאילו שמדובר בתופעה שהולכת ומתרחבת באופן כללי.. אבל אם תקרא טוב אז תראה מי באמת נוסעים לסקי: עובדי חברות היי-טק (לא עניים במיוחד...), בעלי מקצועות חופשיים (כנ"ל).. משפחות חרדיות (תאר לעצמך כמה נפשות בממוצע מונה משפחה חרדית, ותגיע למסקנה שמדובר בעסק לא זול...), וכו´... בקיצור, אפילו בכתבה לא מתיימרים להראות שהתופעה חובקת את כל שכבות האוכלוסיה. למה אתה כן?

liran87s

New member
אני (אבא ואמא שלי) לא אנשי עסקים,

וגם לא בעלי מקצועות חופשיים... אצלנו זה מקצועות ממוצעים - אמא שלי עובדת בהסתדרות ואבא שלי מארגן קורסים/איש שווק... ובכל זאת הם אפשרו לי, באמת הכתבה ממש לא מייצגת, והם לא שמו לב לעובדה שיש ישראלים שלא מזמינים מסוכנויות נסיעות ישראליות ! אני מעריך שיש 45.000 ישראלים שיצאו לחופשת סקי ולא 30.000 כמו שהם כתבו, זה ברור ! יש המון אנשים שמעבר להגדרה המאוד כוללת הזאת "אנשי היי-טק" ו-"בעלי מקצועות חופשיים" שיוצאים לחופשת סקי. בקשר לדתיים, אני מתאר לעצמי שאם המשפחה ורוב הילדים נשארים בבית, רק האבא ובן(או שתיים) יוצאים לחופשת סקי מה שעושה את זה הוצאה נסבלת... מה גם שיש דתיים שעובדים ומביאים הרבה כסף הביתה מה שאומר שהם מסוגלים לעמוד בזה... לירן

ktam

New member
הסם הלבן...

לדעתי, סנאובורדינג היא דרך חיים ולנו, הישראלים, אין אפשרות להנות מהחיים האלו מאחר ואין בארץ תרבות סקי (שלא נדבר על שלג!!)... האופציות כמו שאני רואה אותן הן: א. חבר אוסטרי..
ב. להגר לצרפת/ שוויץ/ אוסטרייה וכו´... ג. לעבוד באתרי סקי (למרות, שבארה"ב האפשרות הזו פסולה כמעט לחלוטין לישראלים בגלל תנאי הויזה הקשים כרגע). ד. לשבת מתוסכלים כל השנה מול ערוץ האקסטרים ולקוות שנוכל לחסוך קצת כסף לשבוע בשנה.. הבחירה שלי (בנובמבר 2002) תהיה כנראה עבודה באתרי סקי באירופה/ אוסטרליה ברדיפה אחר שלג כל השנה. נ.ב. אם למישהו יש נסיון בעבודה באתרים בחו"ל ויכול לתת כמה טיפים, אני מאוד אשמח! תומר

liran87s

New member
אני חושב שאני אעשה את זה לפני/אח...

רי הצבא ! - ואו, איך בא לי איזה חודשיים שלוש ככה... לא יזיק לי ב-כ-ל-ל ! אם יש מישהו שעשה את זה אני פתוח להצעות !

Loppy

New member
GalGula

אני לא מבין, שבוע סקי זה רק ל"סנובים-עשירים" אבל את אומרת על כמה חודשים "אחלה רעיון"? אני לא מבין...

GalGula

New member
לא מבינה מה יש כאן להבין....

הבחור דיבר על עבודה באתר סקי, כלומר גם להרויח כסף וגם להיות כבר באתר סקי, ולא להיאלץ לשלם את המחיר הגבוה הכרוך בחופשה שגרתית של שבוע סקי... פתרון מצוין

Loppy

New member
אופס!

לא שמתי לב לקטע של העבודה... באמת אחלה רעיון!

Ultra-Skater

New member
איפה איך ובמה ? אתה מתכוון לעבוד

באיזה ארץ ואיך אתה מתכוון לקבל שם אישור עבודה\אזרחות או משהו... איך אתה מתכוון להגיע לעבודה הזאת - יש לך מקרים או קרובי משפחה באיזה מקום כזה או שאתה מתכננן להגיע ופשוט לחפש עבודה.? ובמה אתה מתכוון לעבוד -מדריך ?עשיתה את הקורס מתדריכים (או שאתה מתכוון לעשות אותו ?) או שאתה רוצה לעבוד באתר סקי בכל עבודה שתבוא ליד ..(במלונות חנויות...וכדומה)? ...גם אני מקווה לסדר לעצמי עבודה במקום כזה,כנראה שנה הבאה או עוד שנתיים (מקסימום 3) אני עושה את הקורס מדריכי סנובורד באוסטריה, ואז אני יוכל להדריך קבוצות של ישראלים שיוצאים לחו"ל או לעבוד באסטוניה (שיש לי שם אזרחות-נולדתי שם) למרות ששמה אין מספיק הרים, אולי אם יתמזל מזלי אוכל לעבוד בארה"ב\קנדה\אוסטריה\גרמניה או אחת המדינות היותר זולות... רומניה\בולגריה\פולין\צ´כיה...

ktam

New member
עבודה בחו"ל

דבר ראשון, כל הכבוד לך שאתה רוצה לעבור קורס באוסטריה. שמעתי שזה הקורס הכי קשה וקפדני. דבר שני, דיי הבנתי שבארה"ב אני לא אוכל להירשם לעבודה עונתית מאחר שהויזה לארה"ב כיום היא של חודש (במקום חצי שנה עד קריסת התאומים). אני בונה יותר על עבודות מזדמנות עם גיחות לקנדה כל חודש כדי לחדש את הויזה, מה גם שיש לי הרבה קרובים בארה"ב, אבל אני לא בונה עליהם יותר מדי, אני מעדיף להסתדר לבד.. מי יודע, אולי בסוף אני אטוס לאירופה אחרי ארה"ב.. התכנון שלי הוא פשוט לטוס ולתת לעניינים לזרום.. כשטסים בראש פתוח תמיד אפשר להסתדר. בקשר להדרכה, אני מעדיף לגלוש בשביל הכיף, ולא לעשות מזה עבודה (זה נהיה שיגרה בסוף כמו כל דבר). כרגע אין לי תוכניות הדרכה.

liran87s

New member
אני הייתי רוצה להיות מדריך רק בשביל

להראות לעצמי ולחבר´ה שאני אדריך את זה שלא צריך להקפיד יותר מדי כמו המדריך שלי, לזרום, פשוט לזרום ולהשקיע על כולם באותו סיבוב ולא להשאיר אנשים מאחורה כי זה הורס את היום ואת הזכרונות מהחופשה... זה החלום שלי, אני עוד אעשה לאיזה חבורה עליזה (או לא) איזה סדרת הדרכה קלילה שאחריה הם יגיעו לאותה רמה שהקבוצה שאיתה אני הייתי הגיע אבל בלי שיהיו אנשים מבועסים מהחיים ואחרים שנהנים מכל רגע במהלך החופשה. מה שקרה לי זה שפשוט הייתי צריך להשאר מאחורה ולהגיע לרמה מסויימת שכל הזמן עלתה ומה שיצא בסוף זה שמצאתי את עצמי על אותו מדרון מחורבן מטפס ברגל עם הבורד על הגב בשביל שהמדריך שלי ירשה לי לעלות עם כל הקבוצה... וכל זה למה ? כי לא עשיתי משהו מושלם, אני בטוח שאם הייתי גולש עם כולם הייתי תופס את זה הרבה יותר מהר בצורה הרבה יותר נחמדה ומהנה. לירן

למעלה