בואו ננסה רגע ללמוד יחד,

TheImpactBoy

New member
בואו ננסה רגע ללמוד יחד,

מוצגת פה פרמידת הגילים, ועליה ניתנת השאלה: ע"פ פרמידת הגילים, על אף הגידול באוכלוסיה, לא יהיה שינוי מהותי במאפיינים הדמוגרפיים של אוכ' הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו. הבא שני הסברים לכך.
 

TheImpactBoy

New member
והתשובה היא:

(לפי יואל גבע) סיבה 1: האוכ' במדינה זאת עוסקת במיוחד בחקלאות. העיסוק בחקלאות דוחף לילודה גבוהה- כי יש צורך ביידים עובדות רבות במשק המשפחתי הבסיסי. כל עוד מרבית מהתושבים עוסק בחקלאות, תמשך המגמה של הילודה הגבוהה. סיבה 2: הישענות המדינה על תעשייה בסיסית- תעשיית מכרות. מרכיב חשוב בכלכלת קונגו הוא תעשיית מכרות היהלומים. מדובר בתעשייה שאינה דורשת מיומנות גבוהה. השענות על פיתוח תעשייתי דל, מגבילה פיתוח.
 

TheImpactBoy

New member
מה שלא כ"כ ברור לי:

א'. לפי מה החליט הבוחן כי למרות הגידול המשמעותי באוכ', לא יהיה שינוי מהותי במאפיינים הדמוגרפים? איך ניתן לדעת זאת? (זה מתוך האינסין בבגרות 5 יח"ל). ב'. איך יואל הגבע הצליחו להסיק את כל המסקנות האלו? לפי מה הם קבעו כי האוכ' עוסקת בחקלאות וכי המדינה נשענת על תעשייה בסיסית? (אני חדש בעניין הגיאוגרפי)
 

TheImpactBoy

New member
והייתכן שעליתי על משהו

אם (לפי הטבלה) אנו רואים כי המצב הילדים רב מידי, ניתן להסיק כי האוכ' הבוגרת לא משתמשת כלל באמצעי מניעה, ומדינות שלא משתמשות באמצעי מניעה, סביר להבין שהן לא מפותחות. וגם, שיעור המפרנסים (שזה מגיל 35-65 לא?) נמוך בהרבה משיעור הילודה, לכן ניתן להסיק כי אין יותר מידי מפרנסים לכל אותם הילדים. משמע, המדינה לא כ"כ מפותחת. ג', שיעור הזקונה ממש דל. וזה מראה כי המדינה לא חשופה לטיפול רפואי גבוהה, שוב, משמע למדינה לא מפותחת. מפה אני מסיק כי, מדינות שלא מפותחות הן בדר"כ מדינות שמתעסקות בחקלאות. לכן "קונגו" הינה ככל הנראה, מדינה מתפתחת העוסקת בחקלאות. אני אמנם לא מבין מאיפה הגיעו שהיא גם עוסקת במכרות? אם מישהו יוכל לעזור לי. תודה לכולם!!
 

karera

New member
ספרים?

שאלה- קנית ספרים בגיאוגרפיה של יואל גבע? או שאתה גם לוקח את הקורס? אם רק קנית ספרים, איפה וכמה זה עלה? האם הם טובים?
 

karera

New member
...

בבקשה תן טיפים לאחת שבאותה סירה איתך... וכאני אתקל באינפורמציה יעילה מבטיחה לחלוק :)
 

גל2004

New member
עלית על זה והבנת אבל כמה הערות

ראשית יש להשתמש במושגים מדוייקים כגון: אוכלוסיית מפרנסים ואוכלוסיית תלויים המתחלקת לשתיים: ילדים וזקנים. אולכלוסיית מפרנסים נתפסת כגילאי 15-55 בממוצע עם שינויים לפי המדינה. אכן הצורה שח הפירמידה זהה בשתי השנים לכן מסיקים גי היחסים נשמרו בין האוכלוסיות. שאר ההסקות שלך היו נכונות: חוסר שימוש באמצעי מניעה וכו' מוביל לילודה גבוהה. מחסור בתרופות ואמצעים רפואיים מוביל לתמותה גבוהה ותוחלת חיים נמוכה של אוכלוסיית הקשישים התלויים וכו'... רק חובה להשתמש במושגים הגיאוגרפיים הנכונים. בהצלחה גל
 
למעלה