בואו נסכם את השנה, מה הדבר הכי טוב שקרה השנה והדבר הכי רע...

בואו נסכם את השנה, מה הדבר הכי טוב שקרה השנה והדבר הכי רע...

מי האדם הכי מעניין (לטוב או לרע) שפגשתם השנה?, את מי תרצו לפגוש בשנת 2019?

xbuffalomen

New member
הכי טוב - במהלך שלושה וחצי שבועות "תפרתי" טיול

עם חברה טובה מישראל בכל הפארקים הלאומיים בחוף המערבי , היוסימיטי , עמק המוות ופארק הקשתות היו בבחינת "אוויר לנשמה" ... הכי קשה - למעט כלבה וכמה חתולים אין אף בעל חיים בחווה ... אנשים מענינים אני פוגש על בסיס יומי - רק צריך לסתום את הפה ולהקשיב הם באים לבד ...

הכי שימח אותי השנה שהבת השתלבה נהדר באוניברסיטה, ואחרי כל התהליך הארוך, יש הרגשה אצל כל הצדדים שזאת הייתה בחירה מצויינת

הדבר הכי רע... אבא שלי מתדרדר מבחינה בריאותית

debby12

New member
מנהל
שאלות טובות

הדברים הכי טוב השנה היה הטיול המיתולוגי ליילוסטון, גראנד טיטון וגליישר נשיונל פארק בקרוואן ממונע - היה מאוד מיוחד ונחרת בזכרון. היו גם הישגים מקצועיים. לא קידום אבל הצלחות מקצועיות.

דברים רעים - כאבי רגליים אצל אחת הבנות שלא עוברים (וזה עוד אחרי ניתוח מלחיץ שנועד לשפר את המצב). חתולה שנדרסה
(אחרי שגם ככה עזבה את הבית לאיזה חודש בגלל צווארון רפואי) ויותר מדי עבודה.

הכי עצוב היה החתול המיתולוגי שמת בנובמבר 2017 מסרטן אבל זה כבר בשנה שעברה.

לא מצליחה לחשוב על מישהו/י חדש מעניין שפגשתי השנה. אולי זה עוד יגיע.... הייתי רוצה לפגוש מישהו מסוים בתחום המקצועי שלי

Anat Shemer RDI

New member
יופי של נושא ושאלות

הזדמנות להודות לכן ולאחרים ששומרים על מדורת השבט שלנו כאן ומזינים אותה.
אני עצמי כמעט אף פעם לא מצליחה לענות על שאלות של "הכי", אז אני אקח את זה לכיוון של "מאוד".
טוב שקרה - עוד ילד מהילדים הלא-מילוליים שאני עובדת איתם מתגלה כמסוגל להקליד .
רע שקרה - ילדים שאני עובדת איתם חוו פירכוסים, חלקם בפעם הראשונה.
אנשים מעניינים - האנשים בחיים שלי הם די קבועים. אבל אני מוצאת שמי שהכי מעניין אותי אלו הבנות שלי, שכל הזמן מתפתחות ומשתנות. מעניין אותי איך התהליך הזה ימשיך בשנה הבאה.

ron1222

New member
2018

כבר הרבה זמן לא הייתי מחוברת לתפוז או לפייסבוק, ודווקא היום עשיתי את המאמץ להתחבר, אולי כי כל התשובות שלי לשאלות קשורות בדיוק לסיבה שאני לא מחוברת יותר. ואולי כי פשוט סוף סוף יש לי זמן ונחתי כמו שצריך.

הדבר הכי טוב שקרה לי השנה, חד משמעית, הוא העבודה שלי: הוחתמתי כמורה קבועה לאומנות בתוכנית למחוננים שמתמקדת בחינוך בין תחומי, בתוך מערכת חינוך ציבורית בעיר שבה כל האוכלוסייה מוחלשת: מהגרים היספנים לא חוקיים, שחורים ומעט מאוד מהגרים לבנים. מעולם לא דימיינתי שיש כזה גן עדן: גם ללמד אומנות, גם לקדם את התפיסה הבין תחומית והחשיבה הביקורתית במערכת החינוך וגם לתרום מכל הלב לאוכלוסייה מוחלשת.

האדם הכי מעניין לרע שאני פוגשת היא אחת המורות אצלנו. ההוראה אצלנו מבוססת על שיתוף פעולה נון סטופ- כל מורה מגיעה מתחום אחר ומתוך כבוד זו לזו ולתחומים שונים, אנחנו מלמדות ביחד ומדגימות ומקדמות שיתוף פעולה וחשיבה מחוץ לדיספלינות. ורק אותה מורה ותיקה אחת, מסרבת לשתף פעולה, מתבצרת בשיטות הוראה ישנות ומשחקת משחקי כוח קטנוניים על חשבון התלמידים. כמובן שבשל קביעות ופרוטקציה אי אפשר להזיז אותה ממקומה.

האדם הכי מעניין לטוב- מורה אחרת, ילדונת שרק סיימה תואר שני בחינוך STEM, שפשוט מרגש לראות איך אדם כל כך צעיר וחסר ניסיון כבר מכיל את כל כל מה שמורה טוב לחיים צריך: רגישות, חום ואהבה לתלמידים, סדרי עדיפויות סדורים היטב ( בטחון רגשי ותקשורת עם התלמידים יותר חשובים מציונים), חריצות ונכונות ללמוד, יכולת לשתף פעולה בלי קטנוניות, גמישות ואינטליגנציה.

לשנת 2019 הייתי רוצה להמשיך לפגוש את שלושת הילדים הפרטיים ואת כל הילדים שאיתם אני עובדת, להמשיך לשמוע אותם, לתקשר איתם, לגלות מה מניע אותם ולראות אותם מתרגשים.

debby12

New member
מנהל
ברכות על העבודה החדשה (מהשנה)!

נשמע שהיא ממלאת ומאוד מספקת

ואני מאוד מסכימה איתך שלפעמים פוגשים אנשים צעירים מאוד אבל כבר רואים שהם עשויים "מהחומר הנכון" לתפקיד שלהם וזה כיף גדול

ron1222

New member
��תודה לכולם

ומאחלת לכולם שגם כן ימצאו הנאה וסיפוק והגשמה במשלח ידם.

KallaGLP

New member
אולי לא בדיוק רע, אלא בעיקר קשה...

הייתה בסך הכול שנה לא קלה ומאתגרת עם שלושה מתבגרים בבית, שכל אחד מהם כבר חושב שהוא בוגר לגמרי ויכול לקבל את כל ההחלטות לבד ובלי התחשבות באחרים. הם בסך הכול ילדים טובים וגם מסתדרים טוב ביניהם, אבל הגיל והעובדה שזה כפול 3 בכל זאת נתנו את אותותיהם. במיוחד זה בולט אצל אחת הבנות, שתמיד הייתה טיפוס יותר עצמאי, אמנותי, רגיש, סוער ודרמטי מאחרים, שלרוב יש בזה הרבה טוב, אך בשנה האחרונה זה לפעמים התבטא בצורת מרד נעורים שקצת יצא מהפרופורציות האופיניות לה עד כה (אם כי ברור שיכול היה להיות גם הרבה יותר גרוע). אבל גם לאחרים לא חסר. בפרט, השנה זו הפעם הראשונה שבין שתי האחיות, שתמיד, החל מיום לידתה של הקטנה, היו החברות הכי טובות וקרובות, היו ריבים עד כדי ברוגז לכמה ימים. נראה שזה היה חלק מתהליך היפרדות שבלתי נמנע בשלב זה או אחר של ההתבגרות, שבו הקטנה מכריזה על עצמאותה לא רק מההורים, אלא גם מהאחות הגדולה שתמיד דאגה לה כמו אימא, ושהיה לה קשה, במיוחד עם הרגישויות שלה, לקבל שכעת היא יכולה להישאר רק בתפקיד של אחות וחברה. אף על פי שזה טבעי, לי היה ממש ממש קשה לצפות בזה, כי אני לחלוטין לא רגילה לזה אצלן וזה תפס אותי בהפתעה מוחלטת. אבל נכון להיום נראה שהמשבר הנוכחי מאחוריהן, ולאחר שסיימו להגדיר את גבולות הגזרה מחדש, שוב חזרו לחברות הקרובה ביניהן, ואני רק מחזיקה אצבעות שכך יימשך.
נעבור לדברים הטובים:
ראשית, האנשים הטובים שהיכרנו פה בשנה האחרונה, שעם חלקם הקשרים גם הולכים ומתהדקים כל הזמן. אחד הפחדים כשעוברים למקום חדש, זר ולא מוכר, במיוחד לאנשים חברותיים כמונו, הוא מפני הבדידות החברתית. הדבר היחיד שהצטערתי עליו כשעברנו מקליפורניה היה שהחברים הטובים שהיכרנו שם נשארו מאחור (אם כי מיעוטם עברו לכאן גם, שזה נפלא). גם בשנה שעברה, אך במיוחד השנה, התחלנו להשתתף בפעילויות חברתיות שונות שבזכותן יצא לנו להכיר הרבה אנשים מעניינים, ישראלים ולא. כל סופי השבוע שלנו תפוסים לגמרי וכבר הגענו למצב שלעיתים קרובות אנחנו נאלצים לבחור מתוך שלל אפשרויות בילוי באותו יום, כשהחשש המקורי היה שיהיה חוסר.
הדבר הטוב השני הוא הפרויקט המעניין שאני עושה כעת בעבודה. ממש כיף לעבוד במה שאוהבים!
הדבר הטוב השלישי (לא כי הוא פחות חשוב או טוב מאחרים, אלא כי מבחינה כרונולוגית הוא האחרון ובניגוד לאחרים גם מוגבל בזמן) הוא טיול גיבוש משפחתי שעשינו בימים האחרונים, כשגם הבן הבכור, שהגיע לביקור מישראל, כנראה האחרון שלו כרווק, השתתף בו. כשיש ילדים גדולים עם חיים ועיסוקים משלהם, כולל בן שחי במדינה אחרת, כבר אין הרבה הזדמנויות לטיולים כאלה, ובדרך כלל אנחנו גם נוסעים עם עוד משפחות של חברים. אך הפעם ניצלנו את העובדה שהחברים הטובים שתמיד מצטרפים אלינו ובמקור תכננו לבלות איתנו את החופשה גם השנה, בדיוק קנו בית ועברו, ולא היה להם פנאי לכך, והחלטנו לנסוע לבד ולהפוך את זה לטיול גיבוש משפחתי. היה באמת טיול נהדר שבו עשינו הרבה פעילות מהנה כולנו יחד כמשפחה, כולל חדר בריחה, מיני גוף, בריכה, מוזיאונים וכד'. אפשר להגיד שכולנו גילינו זה את זה מחדש, והילדים איכשהו הצליחו להשאיר את המרד והדרמות של גיל הנעורים בבית ואף הבינו שההורים שלהם עוד לא כל כך זקנים ומשעממים ושגם איתם אפשר לבלות וליהנות בכיף, ושגם לארבעתם ממש כיף ביחד גם בלי החברים הפרטיים של כל אחד והדברים האישיים שמעסיקים אותם ביום יום..
באשר לאנשים מעניינים - האמת שפגשנו הרבה מאוד כאלה השנה, בכל מיני תחומים, וקשה לבחור אחד. אולי בכל זאת אציין שהתרשמתי במיוחד ממורה למקהלה של בתי הצעירה בבית הספר, שתוך חודש-חודשיים לימדה את הילדים לשיר (ללא ליווי מוזיקלי) כאילו שהם כבר זמרים מקצועיים ומנוסים ששרים יחד במשך שנים, בעוד בפועל היא פשוט קיבלה כל מי שרצה, אפילו ללא אודישנים. כשהגענו לקונצרט הראשון שלהם בסתיו, פשוט נדהמנו. הם שרו דברים ממש לא פשוטים ושילבו גם כוריאוגרפיה מעניינת, ועשו זאת ברמה סופר גבוהה. ואחד השירים היה אפילו בעברית, שזה כבר ממש קנה את ליבנו.

debby12

New member
מנהל
איזה כיף הקטע החברתי

מקנאה בך (באופן חיובי - כלומר קנאה, לא צרות עין. envy, not jealousy)

את יכולה לפרט קצת מה סוג הפעילויות החברתיות שהובילו לזה?

KallaGLP

New member
בשמחה

הדבר הראשון שהלכנו אליו זמן קצר אחרי שעברנו הוא מה שנקרא "לימוד", שזה כנס של יומיים (בסופ"ש) עם הרצאות שונות בנושאי יהדות. חברים שלנו היו בקליפורניה והמליצו בהתלהבות, אז הלכנו בסיאטל. אני יודעת שמארגנים את הכנס הזה בלא מעט ערים גדולות.
בכנס היה מעניין וגם היכרנו זוג נחמד, הוא ישראלי לשעבר, היא לא. היה בינינו קליק מיידי ובילינו יחד במהלך הכנס. אז הם הזמינו אותנו להצטרף לקבוצה שבה עורכים אירועים כמו קבלת שבת, חגים וכד', אך לא בצורה המסורתית כמו תפילות בבית כנסת, שזה מעולם לא התאים לנו, אלא מביאים נגנים, שרים יחד ניגונים ושירים, חלקם בעברית (אף על פי שרוב חברי הקבוצה אינם דוברי עברית), מביאים מרצים (לאו דווקא יהודים), חוגגים חגים בצורה ממש לא שגרתית: למשל בחנוכה מקים הקבוצה (שהוא אומנם רב בהכשרתו, אבל מאוד שונה מרב רגיל) ארגן חגיגה של לחמים מסוגים שונים ושמנים בטעמים שונים (סוג אחר של לחם שטובלים אותו בסוג אחר של שמן עבור כל נר - לא טעמתי, אך האחרים ליקקו אצבעות, והיה גם אוכל אחר כמובן), והביא "סדר" חנוכה מיוחד, שהעלה סוגיות שלכאורה קשורות לחנוכה שהובילו לכל מיני דיונים בנושאים חברתיים ופוליטיים רלוונטיים לימינו. גם סדר פסח הוא עשה שונה, מצחיק ושמח. בקיץ נפגשנו בפארקים, עשינו על האש, טיולים, קומזיצים וכאלה. עשינו ערבים המוקדשים לשירים של בוב דילן, לאונרד כהן ועוד. מעבר לזה, הוא מקדם מה שהוא מכנה Shabat hospitality. כלומר, מעבר למפגשים הכללים של פעם בחודש לפחות שהוא מארגן ומוביל, הוא מעודד אנשים לארח קבוצות יותר קטנות של אנשים אצלם בבית וגם מארח בעצמו בביתו. הוא עצמו מגיע עם הנגנים לאנשים הביתה ועוזר בארגון ובניהול האירוח. ככה נוצרות גם קבוצות יותר אינטימיות שמתחברות יחד. אנחנו עצמנו אירחנו והתארחנו, והיכרנו שם כבר כמה וכמה אנשים שהפכו לחברים שלנו גם מעבר למסגרת הקבוצתית. בשלב כלשהו המארגן ביקש מבעלי להצטרף לוועד הארגון שלו, ובעקבות זה עוד יותר התחברנו איתו ברמה האישית ועם חברתו הישראלית, שהתחיל לצאת איתה בתקופה האחרונה.
אחד הישראלים שהיכרנו שם סיפר לנו על עוד קבוצה, הפעם על טהרת הישראלים, שמארגנים ערבי שירה בציבור והרצאות. התחלנו מייד ללכת. זה לקח זמן להשתלב, כי זו קבוצה די מגובשת שחבריה רובם ותיקים פה ומכירים זה את זה כבר שנים. אבל לא ויתרנו, התמדנו, ובהדרגה היכרנו עוד חברים, שהתחלנו להיפגש איתם גם מחוץ למסגרת ה"רשמית". אך המפנה הגדול באמת חל אחרי הרצאה על בינה מלאכותית שניתנה מפי פרופ' אורן עציוני בכבודו ובעצמו. ההרצאה עסקה בשאלה אם בינה מלאכותית זה טוב או רע. היא הייתה מרתקת, ואנשים נשארו עם טעם של עוד ובעיקר הרגישו שחסר להם הידע הבסיסי על מה זה בדיוק בינה מלאכותית, תולדותיה וכו', וביקשו לקיים עוד הרצאה בנושא. המארגנת, שידעה שבעלי עובד בחברה שהיא בין היתר אחת המובילות בתחום (הוא עצמו דווקא עוסק בתחום אחר, אבל זה פרט שולי
), שאלה אם במקרה יהיה מוכן להרצות. בעלי הסכים והוא (באמת, לא כי הוא בעלי) מרצה בחסד, וההרצאה זכתה לכזו הצלחה מסחררת שאנשים פשוט לא הפסיקו לדבר עליה ועל המרצה, ובעקבותיה עוד אנשים רבים קלטו אותנו והתחילו לחפש את חברתנו, ומעבר להרחבת הקשרים החברתיים, אפילו הרחבנו את הקשרים העסקיים שלנו.
במקביל, בעיר הקטנה שאנחנו גרים בה נהוג לעשות פעם בשנה קבלת פנים לתושבים החדשים. מגישים ארוחת ערב, מגיעים כל מיני נציגים של העירייה, ועד השכונה, המשטרה, הנהלת המתנ"ס וכו' לספר קצת על העיר ועל הפעילות שהם אחראים עליה. בין היתר, היה שם נציג של מועדון הרוטרי המקומי שהציג את פעילות המועדון. בעלי ממש התלהב, החליט שזו הדרך שלו לתרום לקהילה המקומית וביקש להשתתף במפגש הקרוב. אחרי זה מהר מאוד הצטרף כחבר מועדון ובעקבות יוזמה שלקח, מינו אותו לאחראי המחשבים והתקשורת והוא הפך לדמות די חיונית שם, כי הפן הטכני שלהם היה די בפיגור והוא ממש עשה להם מהפכה. מעבר לזה, הוא תמיד משתתף בכל הפעילות ההתנדבותית שהם מארגנים (וגם אני והילדים מצטרפים פה ושם), לא מחמיץ את הפגישות השבועיות - ובקיצור, משקיע. אז גם מהכיוון הזה התחילו לבוא הזמנות למסיבות ולמפגשים וכמה היכרויות אישיות נחמדות וקשרים מועילים בכללי.
כמו שאפשר לראות, אני צריכה לעמוד בפינה ולהתבייש, כי כל זה קורה בזכות בעלי. זה לא שאני לא חברותית, אבל אני מתחברת בתוך מצבים יותר אינטימיים, וממש לא אשת ציבור באופי. להרצות בפני קהל, להיות חברת ועד וכאלה זה ממש לא בשבילי ומביך אותי ברמות. אני מאוד טובה בלתחזק קשרים אישיים שכבר נוצרו, ובזה באמת התרומה העיקרית שלי, אבל הוא זה שלרוב יוצר אותם.
בנוסף, כשבעלי נכנס לראשונה למספרה המקומית, הוא נתקל במפתיע בספרית דוברת עברית (אין כמעט ישראלים בעיר שלנו וגם היא גרה בעיר אחרת). נוצר קשר, היא התחילה לבוא אלינו הביתה לספר כמה מאיתנו יחד, ודי מהר הפכנו לחברים, והיא הכירה לנו עוד חברים שלה.
וכמובן יש גם שני זוגות שהיכרנו מקליפורניה ועברו לפה ועוד היכרויות אישיות דרך העבודה של בעלי (אני עובדת מהבית והעמיתים שלי מפוזרים בכל רחבי העולם). אחד הסיפורים המעניינים שקרו לאחרונה הוא שזוג חברים שהיכרנו בשנה האחרונה דרך מישהו בעבודה הזמין אותנו אליהם וסופר לנו שהם מזמינים עוד זוג חברים שעברו לכאן לא מזמן מהחוף המזרחי ושהם רוצים להכיר לנו. כשהזוג הזה נכנס, שפשפתי עיניים כמה פעמים, ולא רק אני, כי הסתבר שהגבר הוא מישהו שלמדתי איתו בכיתה והיה דווקא בחור ממש נחמד, וגם את אשתו יצא לי בזמנו להכיר. כמובן שמייד הוחלט שחייבים לחדש את הקשר.
הארכתי קצת מעבר למתוכנן, אך אם יש לי מסקנה מכל הסיפור הזה - פשוט לחפש בין כל הקבוצות והאירועים - תרבותיים, התנדבותיים וכו' - שבטח לא חסרים בכל אזור, את האחד-שניים-שלושה שהכי מתחברים אליהם ולנסות להשתתף. אם נהנים, להתמיד ולא להתייאש גם אם לא מצליחים להתחבר מייד - לפעמים זה לוקח זמן. ואם לא הולך, לנסות משהו אחר. ולמי שיש לו אופי מתאים, לקחת יוזמה ולהתנדב להעביר פעילויות, הרצאות וכד' - זה קונה אנשים. ועוד דבר חשוב, לפחות עבור אנשים כמונו, שבגלל העדפות אישיות גרים די רחוק מריכוזי ישראלים - לא להתעצל ולנסוע. ואם בהתחלה חלק מהאנשים קצת נרתעים כששומעים איפה אנחנו גרים, בהדרגה, כשמתקרבים, גם להם כבר אין בעיה להגיע אלינו והם מגלים שהשד למעשה ממש לא נורא כי בזמן שהם עומדים בפקקים כדי לצאת/להיכנס לעיר הגדולה, אנחנו צ'יק צ'ק עולים על הכביש המהיר כי אצלנו אף פעם לא פקוק ומגיעים לאן שצריך, ושבעצם להגיע אלינו לוקח לפעמים לא הרבה יותר ולפעמים אף פחות זמן מלהגיע לחברים ולמקומות שפיזית יותר קרובים אליהם.
קשקשתי ההון ומקווה שעזרתי ולו מעט...

debby12

New member
מנהל
תודה רבה על הפוסט המושקע!!

בהחלט עזרת והיה מועיל ומעניין לקרוא.

נחמד שיש ביניכם חלוקת תפקידים שבה הוא יוצר קשרים ואת מתחזקת אותם.

הבאת אותי לתובנה שאצלנו שני התפקידים נופלים רק על צד אחד

KallaGLP

New member
בקטע של לתחזק הוא גם טוב,

אבל לשם שינוי בזה לפחות יש בינינו חלוקת עבודה הוגנת ואני תורמת לא פחות
.

למעלה