בואו נפתח שרשור בנושא

בואו נפתח שרשור בנושא ../images/Emo23.gif

כל אחת תספר איך היא עברה את היום ומה היו תחושותיה בנוגע למושא האהבה. הדרך בה התמודדה עם הקושי והאם היא נשברה. מתאים לכן?

אף אחד לא התנדב - אז אני אתחיל

היום זה אחד מאותם ימים בהם אני מתנהגת כמו דפוקה לחלוטין. כמו אישה הזקוקה להשפלה בשביל לעבור את היום. וקיבלתי אותה במנות גדושות. אכן התקשרתי אליו (זה חלק מהיחסי תלות שנוצרו ביננו ואחת מהסיבות ליצירת חוק שאוסר על רופא לשכב עם פציינטיות!) והוא דיבר אך מבעד למילים לא היה קשה לי להבין בזלזול. מחר יום חדש - מקווה שאהיה יותר חזקה...

Betterfly

New member
ו...

כמו שנורית אמרה, אל תרגישי רע. אף פעם לא מאוחר להתחיל בהימנעות, ככל שתקדימי פשוט ייטב לך.

אכן, כל מה שתוכלי כרגע לעשות

זה לשים את זה מאחורייך ויפה שעה אחת קודם. מה שעשית מספיק לעצמו ולא נכון לטעמי להתעסק עם זה. לפעמים זה קצת מפחיד אותנו לבחור בדרך טוטלית . צריך כמה וכמה סיבובים עם הראש בקיר בשביל להגיע לרגע האותנטי של הבחירה. כי מתמכר מתקשה מאוד להפרד מהסם שלו בלי תמורה או תחליף. העיקר, שאת יודעת שיש מסלול שאת יכולה לבחור בו.

Betterfly

New member
אשתף גם

היום עבר יחסית בסדר. קמתי בבוקר וכרגיל איחרתי מאוד כי לא הצלחתי לקום בזמן ואז נתקעתי על האינטרנט (בימים אלו אני פשוט מכורה לאינטרנט
). הלכתי לעבודה (מעבדה), העברתי איכשהו עוד יום, שום דבר לא הלך לי אבל אני כבר פחות מנסה לקחת ללב (ממש שום דבר! לא היתה לי תוצאה בכלום, וגם תוצאה שעל תוצאה! גיליתי שאני צריכה באפס זמן לעשות דברים שלא עשיתי חודשיים וחצי, שחלק מהם לא תלויים בי אלא בחומר הביולוגי שאני עובדת איתו, לעבוד סופי שבוע ולהתפלל והמון). מבחינת מושא האהבה- קיבלתי תשובה לקונית בבוקר שאני מנסה לא לחשוב עליה יותר מדי. במהלך היום יצא לי לחשוב קצת פחות באובססיביות, לפחד מאוד מהעתיד ומאיך אני אסתדר עכשיו, לנסות לפתח רגשות אופטימיים (יש הצלחה של כ- 10%) ובתוך כל זה לעבוד (הצלחתי קצת! יש! אבל כנראה שהגוף שלי לא מקבל את העבודה טוב- פיתחתי כאב גב...
) בינתיים לא נשברתי ולמען האמת... אחרי אתמול אני מרגישה שדי נסגר פה מעגל. עדיין ועוד להרבה זמן יהיו לי מחשבות בכיוון של "הכל היה יכול להיות אחרת", אבל אני כרגע בשלב של הבנה מוחלטת שאני צריכה להפנים את הסוף הסופני הזה.

כשאת לא מצליחה לקום

זה בגלל שאת ישנה ולא מתעוררת , או שאת שוכבת ערה ולא מצליחה לבצע את ההחלטה לקום?

Betterfly

New member
בבוקר?

זה בגלל שאני ישנה ולא מתעוררת בד"כ (הלא לקום מהמיטה בא בערב
). מכוונת ל- 7 כדי לקום ב- 9 ורבע. גם אז אני במאמץ רב מכריחה את עצמי לקום סופסוף. בד"כ יש תחושה של "אין לי כוח להתחיל עוד יום" שמלווה בעייפות פיסית של ממש וברצון לשקוע שוב לשנת חלומות מתוקה.

כשהיית איתו היית קמה בקלות?

כשרבתם? כשהוא העליב אותך? האם גם אז חשת שקשה לך לקום ליום נוסף?

Betterfly

New member
אף פעם לא הייתי ממש קמה בקלות ../images/Emo13.gif

אני מניחה שהדיכאון כמובן החמיר יותר את המצב (שעתיים במקום שעה להתעוררות, למשל, וזה במקרה הטוב). דווקא היו תקופות, גם במהלך, שהייתי מצליחה לקום. לא יודעת, מעין בהירות מנטלית או שכלית.

וואי כמה שהמחלה שלי ערמומית...

כמה שהיא מתגנבת ברגעים הכי הכי לא צפויים.... היום אחר הצהריים הילדים קפצו לבקר את אביהם ואני החלטתי לסיים לצפות בסרט די וי די שלקחתי. התכוננתי לשעה ומשהו של שקט מבורך... משהו בסרט גרם לי פתאום להתקף מחשבות מהסוג של "ואולי אם לא הייתי עושה כך וכך...אפשר היה? משם הדרך לפנטזיית התיקון היתה עניין של שניות . וככה , כמעט חצי שעה הלכה על שקיעה ברעיון המתוק ש..."אולי טעיתי"? על סף התקף חרדה משתק שכנעתי את עצמי להרגע , לנשום, לשתות תה צמחים ולהתחיל לחשוב על שאלות היסוד: (שאלות היסוד זה צרור שאלות שכל משתתפת בסדנא מנסחת לעצמה בשביל להזכיר לעצמה מדוע היא בהימנעות) שאלת היסוד , והתשובה עליה החזירה אותי לשפיות. זה היה מפחיד! אתן הרי יודעות שהדרך לתאונת הדרכים הראשונה היא בטחון מופרז, נכון? אז זהו, אני שוב משננת לי זה כן קרה, וזה יכול לקרות לי עוד פעם....תמיד.

אההההההה

זו שאלת אלף דולר ... ואם עשית טעות, אז היכן הוא עכשיו? ויש לי שאלת אלף דולר נוספת שמתאימה גם לך. ואם הקשר הזה אמור היה להיות כל כך מלא, טוב, מותאם ונכון מדוע הוא היה מייסר כל כך גם בשנות קיומו?

Betterfly

New member
האמת שעובדים על זה ../images/Emo13.gif

גם קראתי את כתבתך מהלינק על אשליית האהבה ואני משתדלת להפנים, לזהות את הדפוסים וכו'. כמו שרשמת, המחשבות אינן נעלמות. אני אשתדל להשתמש במשפט וחברתי הציעה משפט נוסף- להחדיר לתת מודע בלילה שמחר יהיה יום טוב וללא מחשבות עליו (ללא אמירת השם).

E D G Y

New member
אני אימצתי לעצמי כמה מהשאלות שנורית

הציעה פה מזמן: האם הוא שם בשבילי כשאני צריכה אותו? האם הוא מתנהג כחבר? האם הוא נאמן? האם הוא מתעניין בי? עוד לא פגשתי בשנה האחרונה מישהו שיכולתי לענות בחיוב לגביו על השאלות האלה, לצערי... אז אני בבדידותי המאוד לא מזהרת בינתיים ומנסה לחזק את עצמי בדרכים אחרות ולא דרך גברים בינתיים....

למעלה