בואו נראה למי יש כוח לענות...

בואו נראה למי יש כוח לענות...

חיפשתי במאמרי הפורום ולא מצאתי מספיק חומר אז בחרתי לרכז כאן כמה שאלות ואשמח אם "יהיו קופצים על המציאה..."
1. מקווה שזה לא ישמע כשאלה גסה, אבל, האם יש תמיכה כלשהי לעיברית באחת מגרסאות לינוקס (ברמה של Windows enabeled) ? אם כן, לאיזו גרסה (ומפיץ) ? 2. האם אפשר לעשות DualBoot גם ללינוקס וגם לWin2K pro, בהנחה הבסיסית שהמחשב יפורמט ויחולק למחיצות שונות ? איפה יש חומר כתוב על איך עושים זאת ? 3. מהו השרת המהיר ביותר לעניות דעתכם להורדת ה-RedHat 7.2 ? כאן למטה היה קישור לשרת FTP בישראל, אבל קשה להבין מאיפה אפשר ממש להוריד אותה בתוך הספריות שיש שם. למישהו יש קישור ספציפי להורדת הגרסה האחרונה והמעודכנת במהירות סבירה ? תודה על ההיענות והסבלנות.
השדון .... ™TheNightDevil

תמר,

New member
עצה: תעשה חיפוש בשאלות שנשאלו

כי שלושת השאלות האלו נענו כבר כמה וכמה פעמים. ובקיצור נמרץ: 1. עברית צריך להגדיר, וזה לא שייך להפצה מסויימת. 2. ניתן לעשות dual boot. לינוקס בא עם boot loader בשם lilo (ויש גם grub). ניתן להגדיר את התוכנות האלו שיעלו יותר ממערכת הפעלה אחת. 3. אני לא יודעת מה השרת הכי מהיר, אבל זה גם תלוי לאיזה ספק אתה מתחבר. לפעמים יותר מהיר להוריד מחו"ל.

הראל

New member
צודקת כמובן, אבל ... ../images/Emo61.gif

הבחור מדבר על התקנה אוטומטית של עברית. ועד כמה שאני יודע, ההפצה היחידה שניתן להתקין בה עברית ממשית היא ה- Mandrake בגרסתו האחרונה. כן, אני יודע, גם ל- RH עוד בגרסה 6.X, בהתקנה הטקסטואלית, לא ב"חלונאית", היתה "כאילו" אפשרות להתקין עברית, אבל שום דבר לא עבד. לאחר התקנת mandrake ניתן לקרוא עברית בצורה ממש טובה. אבל לא ניתן לכתוב בצורה טובה (הוא כותב הפוך).

הראל

New member
תשובות ../images/Emo61.gif

1. ההפצה הטובה ביותר לעברית בלינוקס (לדעתי) היא ה- Mandrake 8.1. היא תראה לך עברית בלי בעיות, ואפילו חלק מהתפריט יהיה בעברית. אבל כתיבה בעברית עדיין בעייתית. בעוד כמה חדשים אמור להיגמר הפרויקט של ה- KDE בגרסה 3. כולנו תקווה שבגרסה זו תיפתרנה כל בעיות העברית 2. בוודאי, ה- LILO כלומר ה- linux Loader יזהה את מערכת ה- Windows ויוסיף אותה לאפשרויות. אבל עליך לזכור להתקין קודם כל את מערכת ה"מיקרוסופט" ורק אחר כך את ה-לינוקס. 3. אם אין לך ADSL או אנטרנט אחר, ממש מהיר. הייתי ממליץ לך לנסות להשיג את שלושת הדיסקים להתקנה (של ה"מנררייק") ממישהו פה בפורום. אפילו ממני אתה יכול לקבל אם אתה גר באזור המרכז ...

cmaand

New member
עברית במאנדרק8.1

התקנתי את זה וכל מה שאני מבקש זה שאני יראה עברית יוכל לכתוב... אפילו הפוך... לא אכפת לי ועדיף שהתפריט ישאר כמו שהוא ושלא יהיה עברית... איך עושים את זה ? נ.ב - אני על Gnome

הראל

New member
בזמן ההתקנה ...../images/Emo61.gif

האם בזמן ההתקנה, בזמן השאלות על השפות, הגדרת עברית ?

הראל

New member
הייתי ממליץ ... ../images/Emo61.gif

כן, יש דרך, אבל לאנשים פשוטים כמונו היא תהיה מאד מסובכת. הייתי ממליץ לך לעשות upgrade בעזרת אותם דיסקים מהם התקנת את מערכת ההפעלה, ובזמן ה"שידרוג" ("כאילו") לאפיין את העברית

מול

New member
לגבי העליה יחד עם חלומות 2000

אחת ולתמיד לגבי כל השאלות אני מצרף סריקה רלוונטית מהספר ( המופלא ) "the system administrator survival guide " מצטער על הגודל של הסריקה ,לא הצלחתי להוריד את הגודל בלי לפגוע באיכות

ezaton

New member
זה שטויות

הם מתייחסים פה להרצה של לינוקס לא בעזרת לילו, אלא בעזרת ה ntloader. בולשיט, לילו עובד יותר טוב, חכם יותר, וכשאתה מחליף קרנל, אתה לא צריך לעשות את כל הפרוצדורה המטורפת הזאת שוב. פשוט תתקין לילו ב MBR. זה הכל. (ולמה אתם כותבים שטויות? למה לסבך חיים של מישהו עם דברים כאלה?) Ez

למעלה