בואו נשרשר מתכוני דלעת לקראת העונה :נתחיל בקובה דלעת

פוקסי99

New member
בואו נשרשר מתכוני דלעת לקראת העונה :נתחיל בקובה דלעת

הבצק
300 גרם סולת
כפית מלח
1/4 1 כוסות מים
ללוש בקערה ולהשאיר לחצי שעה לפחות

המילוי
250 גרם בשר טחון
2 בצלים חתוכים דק דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
מספר עלי נענע קצוצים דק
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור

לערבב טוב טוב

הרוטב
שמן לטיגון (1/4 כוס)
בצל גדול חתוך דק
1/2 קילו דלעת
4 כפות רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח לימון
10 גבעולי נענע
מספר גבעולים של פטרוזיליה

לחמם את השמן ולטגן את הבצל עם המלח
להוסיף את רסק העגבניות ומעט מים ולבחוש הייטב
להוסיף את קוביות הדלעת לבשל מספר דקות תוך כדי בחישה
להוסיף 6 כוסות מים להרתיך ולהוריד ללהבה בינונית.
להוסיף את הסוכר ומלח הלימון לבחוש ולטעום מוסיפים עוד סוכר או מלח לימון, עד קבלת הטעם חמוץ מתוק הרצוי.

ניתן להחליף את הדלעת בבמיה.

מילוי הבצק

להכין קערה עם הבצק, קערה עם מים, וקערה עם המילוי.
מרטיבים את היידים לוקחים ביד ימין כמות של בצק בגודל כדור פינק פונק,
משטחים אותו על האצבעות, ביד שמאל לוקחים מילוי כחצי מגודל הבצק אשר לקחנו, סוחטים אותו ביד ושמים את היד עם המלית במרכז הבצק אשר נמצא ביד ימין,עכשי הופכים את הידיים כאשר יד ימין נמצאת עם הבצק מעל יד שמאל עם המלית ובתנועות עדינות מותחים את הבצק כלפי מטה ומקיפים את אצבעות יד שמאל עם הבשר. הופכים שוב את הידיים וסוגרים את הבצק סביב המילוי משחקים עם הכדור בין הידיים הרטובות עד אשר יהיה כדור עגול ושמים בתוך הרוטב להמשך הבישול.
בצורה כזאת מקבלים קובות בציפוי דק.
ניתן להכין כדורי פינק פונק מבצק לעשות שקע עמוק בכל כדור ולדחוס פנימה את מילוי ולסגור.

ניתן לחמם שמן במחבת להרטיב הייטב את הידיים. לקחת כדור קובה לשטח בין הידיים לדיסקה דקה. ולטגן עד אשר הדיסקה מקבלת צבע חום בהיר נהדר.
אצלי המטוגנת לא מספיקות להגיע לצלחת
 

פוקסי99

New member
קובה דלעת צמחונית

לפני הכל 2 כוסות סולת כפית מלח להוסיף מים לבחוש הייטב לקבלת בצק ולהשאיר בצד ל1/4 שעה לפחות



1/2 קילו דלעת
1 בטטה בינוני
2 בצלים
כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
10 טיפות רוטב חריף FRANKS לא חובה אבל מוסיף טעם נהדר
כ7 גבעולי נענעה ו1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצים דק

את הדלעת הבטטה ובצל אחד שמים במיקרו ל15 דקות
מוצאים ממתינים שיתקרר מעט ומועכים עם מזלג וקוצצים עם סכין(הבצל לא מתרכך מספיק כדיי להמעך הייטב עם המזלג עוזרים לו עם סכין)
קוצצים דק במנדולינה את הבצל הנותר מוסיפים את התבלינים מערבבים הייטב וטועמים במקרה ויש צורך לתקן את התיבול זה הזמן

הרוטב
בצל גדול קצוץ דק
כ1 קילו דלעת כתומה מנוקה וחתוכה לקוביות
צרור נענע טריה (ממליץ לכולם לגדל נענה למי שאין גינה באדנית על אדן החלון)
כפית מלח לימון(במקום מלח לימון ניתן לשים מיץ לימון בכמויות קטנות יחד עם הסילאן לקבלת הטעם הרצוי)
2 כפיות סוכר(במקום סוכר ניתן לשים סילאן בערך 4 כפות)
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן קנולה
מחממים את השמן בסיר כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל וכ7 גבעולי נענעה ולאחר כ3 דקות מוסיפים את הדלעת
והכל תוך כידי בחישה נותנים לדלעת להכרך מעט ומוסיפים את המלח ואת רסק העגבניות בוחשים ומוסיפים כ4 כוסות מים חמים
ממשיכים לבחוש כדקה
מוסיפים את מלח הלימון והסוכר וטועמים כל אחד עכשיו יתקן את התיבול כדי לקבל את הטעם החמוץ מתוק כפי שהוא אוהב
מי שלא אוהב להתעסק עם מלח לימון שיתחיל ב1/4 כוס מיץ לימון טרי ויתקן לפי טעמו.
מוסיפים למרק עו מספר עלים של נענעה ונותנים להיתבשל על אש קטנה כ1/4 שעה
באותו הזמן מכינים ליד הכיריים את המילוי את בצק הסולת וקערת מים
מרטיבים את כפות הידיים לוקחים בצק בגודל כדור פינק פונק משטחים על האצבעות של יד ימין לוקחים ביד שמאל מהמילוי כמות של מילוי בגודל של זית גדול מניחים במרכז הבצק הפרוס הופכים את היד כך שאנו לוחצים על המילוי מלמטה כלפי הבצק מותחים את הבצק בעדינות שיכסה את המילוי וסוגרים את קצוות הבצק ומקבלים כדור יפה ממולא אני נתתי לו צורה אליפטית כדי להבדיל בין כדור קובה בשרי וצמחוני
ןשמים בתוך המרק וכך ממשיכים עד אשר כל הקובות בסיר לפי הכמות שאתם צריכים מרימם את הסיר ומנענים כדי שהקובות ישקעו ויכוסו ברוטב
מבשלים עוד כ1/2 שעה
ובתאבון
 
למעלה